kourdistoportocali.comNews DeskΗ ψευδαίσθηση των οξυδερκών του Μαξίμου ότι μπορούν να ελέγξουν τα ΜΜΕ

Το μουστάκι του Κυριάκου

Η ψευδαίσθηση των οξυδερκών του Μαξίμου ότι μπορούν να ελέγξουν τα ΜΜΕ

Από μόνη της αυτή η σκέψη είναι τουλάχιστο αντιστόρητη

Kαθώς διαβάζω το ρεπορτάζ του Φρίξου (Δρακοντίδη) στο protothema.gr για τα χημικά και τον ξυλοδαρμό των κατοίκων της Μαλακάσας από τις οξυδερκείς δυνάμεις των ΜΑΤ σκέφτομαι τον αγώνα που είχε δώσει ως τη τελευταία στιγμή της ζωής του ο Θέμος κατά του Σύριζα και του Τσίπρα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Και καθώς σκέφτομαι τον Θέμο-του οποίου δεν ήμουν φίλος-γελάω στην ιδέα ότι και το νέο μπουλούκι που υποδύεται τους συμβούλους του Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να ζει με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ελέγξει τα media και μέσα από αυτά την κοινή γνώμη.

Από μόνη της αυτή η σκέψη είναι τουλάχιστο αντιστόρητη. Λαοφιλείς ηγέτες όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πατήρ Μητσοτάκης, οι Καραμανλήδες υπέστησαν τα πάνδεινα και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια όταν ήρθε η ώρα.

Και πότε έρχεται η ώρα; Οταν ο λαός αποδοκιμάζει την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.

Μοίρασε λέει η κυβέρνηση 20 με 30 εκατ. σε site που δεν τα διαβάζουν ούτε αυτοί που τα γράφουν και έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κοιμάται ήσυχη και με την ιδέα ότι ελέγχει τα ΜΜΕ.

Μα από τα χιλιάδες ΜΜΕ στη χώρα μας ελάχιστα έχουν πραγματική παρέμβαση στην κοινή γνώμη και σίγουρα ανάμεσα σ΄αυτά δεν βρίσκονται τα στρατευμένα site του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ και πάει λέγοντας.

Ο Βλαστάρης που διετέλεσε δεκαετίες στην διεύθυνση της “Ε” οφείλει να το γνωρίζει αυτό.

Ο εκδότης του Θέματος για παράδειγμα που είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα, ο Τάσος Καραμήτσος, σε καμμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε την απόλυτη ρήξη με την κοινή γνώμη για να στηρίξει με οποιόδηποτε αντίτιμο μία λαομίσητη κυβέρνηση.

Κανείς σοβαρός εκδότης δεν θα το έκανε. Θα μου πείτε πόσοι σοβαροί εκδότες και μηντιάρχες είναι στην Ελλάδα.

Ε, τα ΜΜΕ που ανήκουν σε ασόβαρους ή διαπλεκόμενους δεν έχουν ουδεμία αξιοπιστία και αρκούν μερικά post στο facebook για να πάρει φωτιά ο αχυρώνας.

Όταν για παράδειγμα βγαίνει ο Κυριάκος βγαίνει και δηλώνει ότι οι υπουργοί του είναι όλοι άριστοι και δεν χρειάζεται ανασχηματισμός, ε αυτό δεν είναι κάτι που περνάει στο ντούκου.

Οταν βγαίνει και υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται εκλογές τον καλούμε να πάρει σβάρνα τους καταστηματάρχες της Πανεπιστημίου που έχουν μπουχτίσει από τις διαδηλώσεις και δεν μπορούν να σταυρώσουν πελάτη.

Κάθε μέρα 30 νοματαίοι με ντουντούκες που τους συνοδεύουν ισάριθμα περιπολικά μπλοκάρουν το κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα κιόλας ο Ρουβίκωνας έκανε ντου στο Μαξίμου και στην συνέχεια έφυγαν σαν easy riders. Το ότι ο δημοσκοπήσεις δείχνουν και καλά ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές δείχνει πόσο μάπα είναι οι δημοσκοπήσεις. Δείχνει επίσης πως γίνονται οι ερωτήσεις των δημοσκόπων.

Πως είναι δυνατόν οι νεοδημοκράτες να μην θέλουν εκλογές για να γίνει ακόμη πιο ισχυρή η κυβέρνηση;

Η απόφαση του Κυριάκου να μην προσφύγει σε εκλογές θα αποδειχθεί ολέθρια για τον ίδιο, τη ΝΔ και πολύ πιθανό για τη χώρα.

Οπως ολέθρια θα αποδειχθεί η παραμονή στα υπουργεία υπουργών που αποδεδειγμένα και περίτρανα απέτυχαν, όπως ο Βρούτσης και ο Σταικούρας. Για την αποτυχία του τελευταίου ευθύνες έχει και η πρωθυπουργική ατολμία για μεταρρυθμίσεις και κυρίως μειώσεις φόρων και μεταρρύθμιση του κράτους.

Ο σημερινός πρωθυπουργός με την εμπειρία του υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης οφείλει να γνωρίζει ότι χωρίς πανίσχυρη κυβέρνηση και τόλμη δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε να αλλάξει το κράτος.

Στο τέλος οι Ρουβίκωνες, οι επαγγελματίες διαδηλωτές, οι εργατοπατέρες και οι επαγγελματίες αριστεροί θα του ξυρίσουν και το μουστάκι που δεν έχει.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK