kourdistoportocali.comNews DeskO Joe, η Loula και το Constantinople

Οι άνθρωποι γράφουν Ιστορία

O Joe, η Loula και το Constantinople

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν πρόκειται για αποφάσεις που μένουν χαραγμένες στη Παγκόσμια Ιστορία

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν πρόκειται για αποφάσεις που μένουν χαραγμένες στη Παγκόσμια Ιστορία.
Μια λεπτομέρεια της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας  που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά Biden στην Κωνσταντινούπολη-Constantinople και όχι “Istanbul”.
Από την Ιόλη Πιερίδη

“Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων όσων πέθαναν στη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά την Οθωμανική περίοδο και υποσχόμαστε να αποτρέψουμε μια τέτοια θηριωδία. Ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 με τις συλλήψεις Αρμένιων διανοούμενων και ηγετών στην Κωνσταντινούπολη από τις οθωμανικές αρχές, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν ή βάδισαν προς τον θάνατό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης” σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αναφορά στο όνομα της Κωνσταντινούπολης είχε κάνει και ο Yair Netanyahu-γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι στο περιβάλλον του Joe Biden υπάρχουν πολλοί Έλληνες, έχει τη σημασία του. Ειδικά όταν πρόκειται για σπουδαίους Έλληνες όπως η Λούλα Λόη Αλαφογιάννη (Loula Lois Alafogiannis) η  οποία υπήρξε στενή φίλη και συνεργάτιδα της Χίλαρυ Κλίντον.
Η Λούλα έχει τις ρίζες καταγωγής της από τη περιοχή του Θέρμου.
Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά ο σύζυγος της κ. Αλαφογιάννης ( Το Λόη είναι το πατρικό της) κατάγεται από τον Άγιο Βλάση Τριχωνίδας.
Το ζεύγος Αλαφογιάννη ξεκίνησε το “Αμερικάνικο όνειρο”δημιουργώντας δύο σχολεία στην Αμερική, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε εμπορικές δραστηριότητες.
Η Λούλα Λόη Αλαφογιάννη έχει αναπτύξει έντονη δράση σχετικά με τη θέση της γυναίκας.
Η ίδια έχει ιδρύσει το Ελληνοαμερικάνικο Συμβούλιο Γυναικών, στο οποίο είναι και πρόεδρος.
Όπως η ίδια είχε πει για το Παγκόσμιο συνέδριο γυναικών στο οποίο συμμετείχε: “Δεν είναι τυχαίο ότι επί τόσα χρόνια διατηρούμε τη φήμη μας παρέχοντας στις γυναίκες-επιχειρηματίες έναν άριστο συνδυασμό δουλειάς και ψυχαγωγίας με στόχο την ενδυνάμωση των παγκόσμιων δεσμών και των επιχειρησιακών σχέσεων μέσω συνεδρίων, ημερίδων και κοινωνικών δραστηριοτήτων.»

Ο σκοπός και οι δραστηριότητες του EAWC (Euro- AmericanWomen΄s Council )

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- ΗΠΑ 19η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ GLOBAL GODDESS ARTEMIS AWARD,MARIO DI NATALE ( MΑΡΙΟ ΝΤΙ ΝΑΤΑΛΕ ) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ CAROLYN B MALONEY( ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΑΛΟΝΙ ) ΛΟΥΛΑ ΛΟΗ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- ΗΠΑ 19η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ GLOBAL GODDESS ARTEMIS AWARD,CAROLYN B MALONEY( ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΑΛΟΝΙ ) DAISEY GALLAGHER ( ΝΤΑΙΖΗ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ) ΛΟΥΛΑ ΛΟΗ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ MARIO DI NATALE ( MΑΡΙΟ ΝΤΙ ΝΑΤΑΛΕ ) ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ JUDY SHEPPARD (ΤΖΟΥΝΤΙ ΣΕΠΑΡΝΤ )

Ο σκοπός του EAWC ( Euro- AmericanWomen΄s Council ) είναι να ενδυναμώνει το κύρος της Γυναίκας στη παγκόσμια αγορά χτίζοντας στρατηγικές και συμμαχίες ανάμεσα στις Γυναίκες του χώρου των επιχειρήσεων και τους επιφανείς ηγέτες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Μεξικό, Λατινική Αμερική Ασία και σε άλλα μέρη παγκοσμίως. Μέσω του EAWC Γυναίκες από διαφορετικά περιβάλλοντα και με ποίκιλλα επιτεύγματα εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την πορεία των Γυναικών σε θέσεις εξουσίας και υπευθυνότητας.

Στην 19η Τελετή Απονομής του Global Goddess Artemis Award ανάμεσα στους βραβευμένους ήταν η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, o Ελληνο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Πολ Σαρμπάνης, η φημισμένη ζωγράφος Σταματία Τριβουλίδη, η Μαρία και ο Κώστας Δομένικος της International & Domestic Child Services), ο Ελληνο Αμερικανός pastry chef Νίκος Νικολόπουλος, ο Μάριο Ντι Νατάλε πρόεδρος της Εθνικής Πιλότων Formula 1 και ο Κώστας Μαστοράκης CEO της KNOWHOW.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Κώστας Μαστοράκης προσέφερε τη φανέλα του φημισμένου πιλότου της Formula 1, Νico Rosberg που αγωνίζεται με την MERCEDES και κέρδισε βραβείο του Grand Prixτου Μονακό 2015,στην γερουσιαστή των ΗΠΑ, Carolyn B. Maloney

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ-CAROLYN MALONEY

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
Κινέζος κατάσκοπος στα χέρια των ΗΠΑ το Βαθύ Λαρύγγι της Wuhan;