kourdistoportocali.comNews DeskΗ ίδια νοσηρή elite πίσω και από τη Hamas; Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ καταγγέλλει τον Soros ως χορηγό των τρομοκρατών

Breaking News

Η ίδια νοσηρή elite πίσω και από τη Hamas; Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ καταγγέλλει τον Soros ως χορηγό των τρομοκρατών

Το 2007 με άρθρο στους Financial Times επέκρινε το Ισραήλ επειδή δεν αναγνώρισε τη Hamas ως νόμιμη κυβέρνηση στη Γάζα

Τι συμβαίνει με την νοσηρή elite που φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο τον κόσμο αφού προηγηθεί η μείωση του πληθυσμού και η ανθρώπινη μετάλλαξη-ιδιαίτερα του δυτικού ανθρώπου; Τι συμβαίνει με την νοσηρή elite η οποία εξαπέλυσε τον ιό της planδημίας και τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 από τα οποία πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έχασαν ήδη τη ζωή τους.

Από τον Benjamin Weinthal/Fox News

Πάμε να δούμε τι συνέβη με τον αριστερό (!) ακτιβιστή δισεκατομμυριούχο George Sorοs.

Ο Soros λοιπόν είναι αντιμέτωπος με έντονη κριτική από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ για τη διοχέτευση άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων που φέρεται να υποστηρίζουν τη Hamas.

«Οι δωρεές του George Soros σε οργανώσεις που επιδιώκουν την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, ως εβραϊκού κράτους, είναι ντροπιαστικές. Ωστόσο, δεν εκπλήσσομαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής Gilad Erdan στο Fox News Digital.

Η Hamas εξαπέλυσε εισβολή στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία 1.200 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 Αμερικανών. Η Hamas πήρε επίσης περισσότερους από 200 ομήρους, εκ των οποίων και Αμερικανούς πολίτες.

«Επί χρόνια, ο Soros υποστήριζε και μετέφερε χρήματα σε οργανώσεις που στηρίζουν το BDS που θέλει να απομονώσει το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Erdan, ο οποίος ηγείται της διπλωματικής εκστρατείας στον ΟΗΕ προκειμένου να δημοσιοποιούνται τα εγκλήματα της Hamas κατά της ανθρωπότητας. «Ποτέ οι σκοποί τους δεν αφορούσαν πραγματική ειρήνη ή οποιαδήποτε λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση».

Το BDS είναι μια συντομογραφία της εκστρατείας «Boycott, Divestment, Sanctions» («Μποϊκοτάζ, Εκποίηση, Κυρώσεις») που στοχεύει το εβραϊκό κράτος. Τα γερμανικά και αυστριακά κοινοβούλια χαρακτήρισαν το BDS ως αντισημιτικό κίνημα που μοιάζει με το ναζιστικό μποϊκοτάζ των εβραϊκών επιχειρήσεων κατά την εκκολαπτόμενη φάση του Ολοκαυτώματος.

Η Rachel Ehrenfeld, συγγραφέας του «The Soros Agenda» δήλωσε στο Fox News Digital, ότι «η υποστήριξη των φιλοπαλαιστινιακών ομάδων στις ΗΠΑ δεν περιορίζεται σε διεθνείς οντότητες. Προέρχεται επίσης άμεσα και έμμεσα από ιδρύματα που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Το George and Alexander Soros’ Open Society Foundations (OSF) είναι ένα από αυτά».

«Σύντομα, αφότου εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, ο Biden διόρισε τον Robert Malley ως ειδικό απεσταλμένο του στο Ιράν», γράφει η Ehrenfeld στο βιβλίο της. «Ο Malley είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων που εδρεύει στις Βρυξέλλες και που χρηματοδοτείται από τον Soros, η οποία, όπως και ο Soros, ασκεί κριτική στο Ισραήλ και επαινεί τη Hamas».

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χαρακτηρίσει τη Hamas ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Ένας αριθμός πρόσφατων ερευνών έδειξε ότι η OSF διοχέτευσε σημαντικά κεφάλαια σε επικριτικές κατά του Ισραήλ ΜΚΟ που φέρονται υπέρ της Hamas.

Το Fox News Digital ανέφερε τον Οκτώβριο για τον απεσταλμένο του Biden Malley, θέση που προς το παρόν ωστόσο έχει ανασταλεί, για την ώθησή του να εμπλακεί με τα χαρακτηρισμένα από τις ΗΠΑ τρομοκρατικά κινήματα, τη Hamas και τη Hesbolah με έδρα τον Λίβανο.

«Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση γι ‘αυτούς… Μιλάω μαζί τους και οι συνάδελφοί μου μιλούν στη Hamas, και τώρα μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους, αλλά έχουν τον δικό τους ορθολογισμό… Κανένας τους δεν είναι τρελός», είχε πει ο Malley στην ταινία «Πολιτισμοί της Αντίστασης».

Η New York Post σημείωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Soros διοχέτευσε πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες που είναι κατά του Ισραήλ και πίνουν νερό στο όνομα της ατζέντας της Hamas.

Το OSF δώρισε 13,7 εκατομμύρια δολάρια στο Tides Center που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ορισμένοι από τους αποδέκτες του οποίου είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που φέρεται να δικαιολογούν την εξάλειψη του εβραϊκού κράτους.

Το Tides υποστηρίζει το Adalah Justice Project που εδρεύει στο Illinois, το οποίο δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram μιας μπουλντόζας που κατεδαφίζει τον φράκτη ασφαλείας του Ισραήλ την ημέρα της αιματηρής σφαγής της Hamas με τη λεζάντα: «Οι Ισραηλινοί αποικιστές πίστευαν ότι μπορούσαν να παγιδεύσουν επ’ αόριστον δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε μία ανοιχτή από αέρος μόνο φυλακή… κανένα κλουβί δεν μένει χωρίς αμφισβήτηση».

Gilad Erdan

Όταν πιέστηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων από το Fox News Digital, κυρίως για το εάν η φιλανθρωπική αυτοκρατορία του Soros, OSF, θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση, ένας εκπρόσωπος του OSF που εδρεύει στο Λονδίνο αρνήθηκε να απαντήσει. Ο ίδιος, ωστόσο, είπε ότι «τα Open Society Foundations καταδικάζουν απόλυτα τις βάναυσες επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολίτες στις 7 Οκτωβρίου. Λυπούμαστε για τις ζωές που χάθηκαν και τους τραυματίες και τους ομήρους και τις οικογένειές τους. Όπως πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο σήμερα, και εμείς αισθανόμαστε επίσης τον ίδιο πόνο για τους Παλαιστίνιους πολίτες των οποίων οι ζωές χάνονται σήμερα σε τραγικά αυξανόμενους αριθμούς λόγω της σύγκρουσης».

Ο εκπρόσωπος του OSF πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου που έχουν συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες ότι το OSF χρηματοδοτεί ΜΚΟ υπέρ της Hamas, ο εκπρόσωπος του OSF σημείωσε: «Οποιοσδήποτε από τους επιχορηγούμενους μας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις και να διαφωνεί, αλλά η στρατηγική χρηματοδότησής μας, η οποία έχει εξελιχθεί εδώ και 20 χρόνια, στοχεύει σε ένα ασφαλές μέλλον όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες θα γίνονται σεβαστά. Υπάρχει αυστηρή αντιτρομοκρατική νομοθεσία των ΗΠΑ που καθορίζει ποιους οργανισμούς μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα όπως το OSF. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσουμε πλήρη συμμόρφωση σε αυτήν».

 

Το 2007, ο Soros είχε γράψει ένα άρθρο γνώμης στους Financial Times στο οποίο επέκρινε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ επειδή δεν αναγνώρισαν τη Hamas ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας.

Το OSF έχει επίσης χρηματοδοτήσει δύο προοδευτικές ΜΚΟ που ονομάζονται Jewish Voice for Peace (JVP) και IfNotNow. Την ημέρα που η Hamas σφαγίασε 1.200 ανθρώπους, η JVP εξέδωσε μια δήλωση ότι «η πηγή όλης αυτής της βίας» ήταν «το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή —και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την καταπίεση».

Τα εβραϊκά ονόματα στον τίτλο των συγκεκριμένων ΜΚΟ είναι παραπλανητικά, υποστηρίζουν οι κύριοι ειδικοί στον αντισημιτισμό. Η Εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League έγραψε ότι «η Jewish Voice for Peace (JVP) είναι μια ριζοσπαστική αντι-Ισραηλινή και αντισιωνιστική ομάδα ακτιβιστών που υποστηρίζει το μποϊκοτάζ κάτα του Ισραήλ και την εξάλειψη του Σιωνισμού».

Ο Σιωνισμός είναι η ιδρυτική φιλοσοφία του εβραϊκού κράτους.

Το ADL πρόσθεσε, «η JVP δεν αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη εβραϊκή κοινότητα, την οποία θεωρεί φανατισμένη για τη σύνδεσή της με το Ισραήλ». Το OSF έχει προσφέρει τουλάχιστον 650.000 δολάρια στα ταμεία της JVP από το 2017.

Σύμφωνα με το ADL, το τμήμα του Detroit του IfNotNow κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο που έδειχνε μια εικόνα ενός αλεξίπτωτου πλαγιάς, μια σαφή αναφορά στους τρομοκράτες της Hamas που εισέβαλαν στο Ισραήλ ως μέρος της εναέριας εισβολής τους για την εξάλειψη των Εβραίων. Το IfNotNow είναι ένας από τους κύριους διοργανωτές της εκστρατείας που εδρεύει στις ΗΠΑ κατά του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, σημείωσε το ADL. Σύμφωνα με αναφορές, το IfNotNow έλαβε 400.000 δολάρια από το OSF του Soros.

Το JVP, το οποίο ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια, υποστήριξε της διαδηλώσεις της Hamas «Great Return March» του 2018, προδρόμους της 7ης Οκτωβρίου και οι οποίες ήταν μια σειρά από προσπάθειες Παλαιστινίων στη Γάζα να εισβάλουν στο Ισραήλ παραβιάζοντας το φράγμα ασφαλείας των συνόρων.

Ο γιος του Soros, Alex, ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της περιουσίας των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του πατέρα του. Τον Ιούνιο, ο υπουργός υποθέσεων διασποράς και κοινωνικής ισότητας του Ισραήλ, Amichai Chikli, είπε στο Fox News Digital, ότι «φαίνεται ότι ο γιος είναι αντίγραφο του πατέρα του. Δεν έχουμε καμία προσδοκία ότι ο γιος του θα είναι ένθερμος Σιωνιστής».

Το Fox News Digital επικοινώνησε με το JVP, το The Tides Center και το IfNotNow για σχόλια. Δεν απάντησαν άμεσα.

To άρθρο του Soros στους Financial Times to 2007

America and Israel must open the door to Hamas

By George Soros March 18, 2007

The Bush administration is again committing a blunder in the Middle East by supporting the Israeli government in its refusal to recognise a Palestinian unity government that includes Hamas. This precludes any progress towards a peace settlement at a time when such progress could help avert conflagration in the greater Middle East.

The US and Israel seek to deal only with Mahmoud Abbas, Palestinian Authority president. They hope new elections would deny Hamas the majority it has in the Palestinian legislative council. This is a hopeless strategy, because Hamas would boycott early elections and, even if their outcome resulted in Hamas’s exclusion from the government, no peace agreement would hold without Hamas support.

Meanwhile, Saudi Arabia is pursing a different path. In a February summit in Mecca between Mr Abbas and the Hamas leader Khaled Mashaal, the Saudi government worked out an agreement between Hamas and Fatah, which have been clashing violently, to form a national unity government. Hamas agreed “to respect international resolutions and the agreements [with Israel] signed by the Palestinian Liberation Organisation”, including the Oslo accords. The Saudis view this accord as the prelude to the offer of a peace settlement with Israel, to be guaranteed by Saudi Arabia and other Arab countries. But no progress is possible as long as the Bush administration and Ehud Olmert’s Israeli government refuse to recognise a unity government that includes Hamas.

Many causes of the current impasse go back to the decision by Ariel Sharon, former Israeli prime minister, to withdraw from the Gaza Strip unilaterally, without negotiating with the then Fatah-controlled Palestinian Authority. This contributed to Hamas’s electoral victory. Then Israel, with strong US backing, refused to recognise the democratically elected Hamas government and withheld payment of the millions in taxes collected by the Israelis on its behalf. This caused economic hardship and undermined the government’s ability to function. But it did not reduce support for Hamas among Palestinians and it reinforced the position of Islamic and other extremists who oppose negotiations with Israel. The situation deteriorated to the point where Palestine no longer had an authority with which Israel could negotiate.

This is a blunder, because Hamas is not monolithic. Its inner structure is little known to outsiders but, according to some reports, it has a military wing, largely directed from Damascus and beholden to its Syrian and Iranian sponsors, and a political wing that is more responsive to the needs of the Palestinian population that elected it. If Israel had accepted the results of the election, that might have strengthened the more moderate political wing. Unfortunately, the ideology of the “war on terror” does not permit such subtle distinctions. Nevertheless, subsequent events provided some grounds for believing that Hamas has been divided between its different tendencies.

No sooner had Hamas agreed to enter into a government of national unity than the military wing engineered the kidnapping of an Israeli soldier, which prevented such a government from being formed by provoking a heavy-handed Israeli military response. Hizbollah used the opportunity to stage an incursion from Lebanon, kidnapping more Israeli soldiers. Despite a disproportionate response by Israel, Hizbollah stood its ground, gaining the admiration of the Arab masses, whether Sunni or Shia. It was this dangerous state of affairs – including the breakdown of government in Palestine and fighting between Fatah and Hamas – that prompted the Saudi initiative.

Defenders of the current policy argue that Israel cannot afford to negotiate from a position of weakness. But Israel’s position is unlikely to improve as long as it pursues its current course. Military escalation – not just an eye for an eye but roughly 10 Palestinian lives for every Israeli one – has reached its limit. After the Israeli Defence Force’s retaliation against Lebanon’s road system, airport and other infrastructure one must wonder what could be the next step. Iran poses a more potent danger to Israel than either Hamas or Hizbollah, which are Iran’s clients. There is growing danger of a regional conflagration in which Israel and the US could be on the losing side. With Hizbollah’s ability to withstand the Israeli onslaught and the rise of Iran as a prospective nuclear power, Israel’s existence is more seriously endangered than at any time since its birth.

Both Israel and the US seem frozen in their unwillingness to negotiate with a Palestinian Authority that includes Hamas. The sticking-point is Hamas’s unwillingness to recognise the existence of Israel, but that could be made a condition for an eventual settlement rather than a precondition for negotiations. Demonstrating military superiority is not sufficient as a policy for dealing with the Palestinian problem. There is now the chance of a political solution with Hamas brought on board by Saudi Arabia. It would be tragic to miss out on that prospect because the Bush administration is mired in the ideology of the war on terror.

The writer is chairman of Soros Fund Management and chairman of the Open Society Institute. A longer version of this article appears in the New York Review of Books

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK