kourdistoportocali.comNews DeskΗ Delta εξαπλώνεται στην Κίνα> Καταγράφεται η σοβαρότερη έξαρση της πανδημίας από την περίοδο της Wuhan

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Η Delta εξαπλώνεται στην Κίνα> Καταγράφεται η σοβαρότερη έξαρση της πανδημίας από την περίοδο της Wuhan

Τοπικές μολύνσεις έχουν εντοπιστεί σε 19 από τις 31 επαρχίες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου

Τη μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας της Covid-19 βιώνει η Κίνα τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την περίοδο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το θανατηφόρο παθογόνο στη Wuhan -επισήμως- στα τέλη του 2019. Η άκρως μολυσματική παραλλαγή Delta εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα παρά τα ολοένα και πιο επιθετικά μέτρα που έχουν λάβει οι τοπικοί αξιωματούχοι σε μια προσπάθεια να την αποτρέψουν. Τοπικές μολύνσεις έχουν εντοπιστεί σε 19 από τις 31 επαρχίες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Αν και ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα παραμένει χαμηλός (ανέφεραν 93, μόλις, νέα τοπικά κρούσματα την Τετάρτη και 11 ασυμπτωματικές μολύνσεις), τρεις ακόμη επαρχίες εντόπισαν κρούσματα: Η Chongqing, η Henan και η Jiangsu στην ανατολική ακτή.

Αξιωματούχοι στην Κίνα λένε ότι έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την αποκαλούμενη προσέγγιση «Covid Zero» (μηδενική Covid-19) παρά τις εξάρσεις που πλέον συμβαίνουν πιο γρήγορα, εξαπλώνονται περαιτέρω και ξεφεύγουν των αυστηρότατων μέτρων που έλεγχαν τον κορωνοϊό τους προυγούμενους μήνες. Ωστόσο, εξαιτίας της Delta πολλές άλλες χώρες με παρόμοιες πρακτικές μηδενικής ανοχής, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις πολιτικές τους και αντ’ αυτού να βασιστούν σε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού για να ζήσουν με τον ιό ως ενδημικό.

Το Πεκίνο ανέφερε εννέα μολύνσεις την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης μίας που είχε αναφερθεί νωρίτερα ως ασυμπτωματική. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της πρωτεύουσας στο τρέχον κύμα ανέρχεται πλέον σε 38, ο υψηλότερος από το ξεκίνημα της πανδημίας πριν από την Delta τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έθεσαν σε καραντίνα παιδιά σε δύο σχολεία αφού διαπιστώθηκε ότι ένας δάσκαλος είχε μολυνθεί. Άλλα 16 έκλεισαν, καθώς τα μέλη του προσωπικού τους ενδέχεται να ήταν παρόντα στον χώρο εμβολιασμού όπου ο μολυσμένος δάσκαλος έλαβε πρόσφατα το αναμνηστικό εμβόλιο.

Το Υπουργείο Εμπορίου προέτρεψε τους κατοίκους την Τρίτη να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για μελλοντικά κρούσματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκληρά lockdown.

Η Chongqing, ξεκίνησε ήδη μαζικά τεστ κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να περιορίσουν την έξαρση εντός του «χρυσού 24ώρου» μετά την πρώτη ανίχνευση του ιού. Η Changzhou, μια πόλη στην επαρχία Jiangsu, διέκοψε ουσιαστικά τα σχολεία την Τετάρτη για τουλάχιστον τρεις ημέρες και οι μαθητές στρέφονται ξανά στα διαδικτυακά μαθήματα.

Ο επικεφαλής ειδικός στον τομέα της υγείας της Κίνας, Zhong Nanshan, είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να περιορίσει το ξέσπασμα μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με συνέντευξη του στο κρατικό μέσο CGTN. Παρά την παγκόσμια τάση των χωρών να μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τον ιό, ο Zhong, ο οποίος βοήθησε την κυβέρνηση να καταστείλει πολλά κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, υπερασπίστηκε την προσέγγιση Covid Zero της Κίνας. Αν και οι περιορισμοί που είναι απαραίτητοι για τον έλεγχο του ιού είναι δαπανηροί, το άνοιγμα της χώρας και η εξάπλωση του παθογόνου θα απαιτούσε ακόμη υψηλότερο τίμημα, είπε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK