kourdistoportocali.comNews DeskΗ Celine Dion σφαδάζει. Τη καταπίνει το Σύνδρομο Stiff Person. Δεν είναι από τα εμβόλια COVID, λένε οι Reuters Fact Check

Lock Step από το 2010

Η Celine Dion σφαδάζει. Τη καταπίνει το Σύνδρομο Stiff Person. Δεν είναι από τα εμβόλια COVID, λένε οι Reuters Fact Check

Λίγο πριν παραιτήθηκε το στέλεχος της Pfizer που ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη των mRNA εμβολίων της εταιρίας

Ήταν 19 Οκτωβρίου 2021 (τα εμβόλια COVID-19 είχαν κυκλοφορήσει ήδη και πολλές διασημότητες όχι μόνο τα έλαβαν αλλά παρότρυναν και το κοινό τους να κάνουν το ίδιο) όταν η Celine Dion θα ακύρωνε με ανακοίνωσή της τις προγραμματισμένες παραστάσεις της  στο Resorts World Theatre στο Las Vegas.

Καθώς η Celine Dion προετοιμαζόταν για τα εγκαίνια της 5 Νοεμβρίου του ολοκαίνουργιου σόου της στο όμορφο, νέο Resorts World Theatre στο Λας Βέγκας, απρόβλεπτα ιατρικά συμπτώματα ανάγκασαν την τραγουδίστρια να καθυστερήσει το άνοιγμα και να ακυρώσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις από τις 5 έως τις 20 Νοεμβρίου 2021 και 19 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2022.

Η Celine έχει βιώσει σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς που την εμποδίζουν να αποδώσει. Η ιατρική της ομάδα συνεχίζει να την αξιολογεί και να τη θεραπεύει. Ωστόσο, τα συμπτώματα που βιώνει της απαγορεύουν να συμμετάσχει στις συνεχιζόμενες πρόβες για τη νέα παράσταση.

«Είμαι ραγισμένη από αυτό», είπε η Celine. «Η ομάδα μου και εγώ εργαζόμαστε για τη νέα μας παράσταση τους τελευταίους οκτώ μήνες και το ότι δεν μπορώ να εμφανιστώ αυτόν τον Νοέμβριο με στεναχωρεί πέρα ​​για πέρα. Οι συνεργάτες μου στο Resorts World Las Vegas και στην AEG εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να ετοιμάσουν αυτό το ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο θέατρο και είναι απολύτως όμορφο. Νιώθω τόσο άσχημα που τους απογοητεύω και λυπάμαι ιδιαίτερα που απογοήτευσα όλους τους θαυμαστές που έκαναν τα σχέδιά τους να έρθουν στο Λας Βέγκας. Τώρα, πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω καλά… Θέλω να το ξεπεράσω όσο πιο γρήγορα μπορώ».

«Η Celine είναι οικογένεια για εμάς και το πιο σημαντικό τώρα είναι να επικεντρωθεί στο να αισθάνεται καλύτερα», δήλωσε ο John Meglen, Πρόεδρος και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της Concerts West/AEG Presents. «Σε δύο δεκαετίες σχέσης μας με τη Celine, σίγουρα μάθαμε πόσο αφοσιωμένη και ανθεκτική είναι και ότι είναι πολύ χαρούμενη όταν βρίσκεται στη σκηνή κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο, κάνοντας εμφανίσεις για τους θαυμαστές της. Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε νέες ημερομηνίες παραστάσεων στο Λας Βέγκας όποτε η Celine είναι έτοιμη».

«Αν υπάρχει κάτι που μας έχουν διδάξει αυτές οι δύσκολες στιγμές, είναι ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ευημερία μας», δήλωσε ο Scott Sibella, Πρόεδρος του Resorts World Las Vegas. «Ενώ ανυπομονούμε να κάνουμε το ντεμπούτο μας στο θέατρο, υποστηρίζουμε τη Celine σε αυτό που γνωρίζουμε ότι ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση να καθυστερήσουμε τις παραστάσεις της. Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας του Resorts World Las Vegas, της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και ανυπομονούμε να την καλωσορίσουμε στο νέο της σπίτι όταν νιώσει έτοιμη και ικανή να παίξει ξανά.»

Πάμε να δούμε τώρα πως οι γνωστοί Reuters Fact Check αντιμετωπίζουν τη συσχέτιση του εμβολιασμού της Celine με το Stiff Person Syndrome>

Οι ισχυρισμοί ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 προκαλούν το σύνδρομο Stiff Person-Stiff Person Syndrome, μια σπάνια νευρολογική πάθηση, δεν υποστηρίζονται από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, είπαν ειδικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters.


Διαδικτυακές αναρτήσεις που συνδέουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 με την πάθηση που προκαλεί μυϊκή ακαμψία και σπασμούς, γεμίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού η Καναδή τραγουδίστρια Celine Dion ανακοίνωσε στις 8 Δεκεμβρίου ότι είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο, εξηγώντας ότι ορισμένες από τις ευρωπαϊκές της συναυλίες θα αναβληθούν.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου (NINDS), το οποίο ανήκει στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH), ορίζει το Σύνδρομο Σκληρού Ατόμου (SPS) ως μια «σπάνια προοδευτική νευρολογική διαταραχή».

Μπορεί να προκαλέσει δύσκαμπτους μύες στον κορμό του σώματος, των χεριών και των ποδιών και μυϊκούς σπασμούς που προκαλούνται από «μεγαλύτερη ευαισθησία στο θόρυβο, την αφή και τη συναισθηματική δυσφορία»

Η ακριβής αιτία αυτής της σπάνιας πάθησης, η οποία επηρεάζει «μόνο περίπου έναν ή δύο σε ένα εκατομμύριο άτομα» σύμφωνα με το John Hopkins Medicine, παραμένει άγνωστη, αλλά έχει συσχετιστεί συνήθως με μια αυτοάνοση αντίδραση, σε άτομα με υψηλότερα επίπεδα αντισώματα κατά της αποκαρβοξυλάσης του γλουταμικού οξέος (γνωστά ως αντισώματα GAD), λέει το NINDS.
«Δεν καταλαβαίνουμε πώς σχηματίζονται αυτά τα αντισώματα ή τι τα προκαλεί σε μερικούς ανθρώπους», δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ο Kunal Desai, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Ο Scott Newsome, Διευθυντής του Κέντρου Συνδρόμου Stiff Person στο Νοσοκομείο Johns Hopkins λέει ότι η πάθηση περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950 και αρχικά αναφέρθηκε ως «σύνδρομο δύσκαμπτου ανθρώπου» σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την John Hopkins Medicine.

Σύμφωνα με ένα εγχειρίδιο γιατρού της Merck, το σύνδρομο επηρεάζει συχνότερα τις γυναίκες και «συμβαίνει συχνά σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, ορισμένες αυτοάνοσες διαταραχές ή ορισμένα είδη καρκίνου».

Οι ειδικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters είπαν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι το SPS προκαλείται από τον εμβολιασμό COVID-19.

«Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει πραγματική συσχέτιση με τα εμβόλια για τον COVID-19», είπε ο Desai στο Reuters. Πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε την αύξηση των κρουσμάτων SPS από τότε που ξεκίνησαν οι προσπάθειες εμβολιασμού κατά του COVID-19 – σημειώνοντας ότι μπορεί επίσης να είναι πολύ νωρίς για να παρατηρήσουμε οποιοδήποτε μοτίβο.

Ο Newsome, επίσης Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας στο Νοσοκομείο Johns Hopkins, επανέλαβε το εξής: «Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα ή στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι το εμβόλιο COVID-19 προκαλεί σύνδρομο άκαμπτου ατόμου. Αυτό ισχύει και για άλλα εμβόλια».

Ομοίως, ο Richard Nowak, νευρολόγος στο Yale Medicine είπε στο Reuters ότι «δεν γνώριζε προσωπικά περιπτώσεις που να συνδέουν τον εμβολιασμό κατά του Covid19 με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου».
Ορισμένοι χρήστες που διατυπώνουν αυτόν τον ισχυρισμό συνδέονται με ένα έγγραφο που κατατάσσει το σύνδρομο στο «ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19.

Αυτή η λίστα, ωστόσο, καταρτίστηκε χρησιμοποιώντας διάφορα εθνικά συστήματα αναφοράς που είναι εθελοντικά, όπως το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ (VAERS). Αυτές οι αναφορές είναι ανεπιβεβαίωτες και δεν αποδεικνύουν αιτιότητα έως ότου διερευνηθούν περαιτέρω από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Σε επαφή με το Reuters, η Martha Sharan, εκπρόσωπος του CDC, είπε ότι «η μέχρι σήμερα παρακολούθηση της ασφάλειας στα πολλαπλά συμπληρωματικά συστήματα επιτήρησης του CDC (VAERS, VSD, CISA, v-safe και v-safe Pregnancy Registry) δεν έχει τεκμηριώσει μια αιτιώδη σχέση μεταξύ Εμβολιασμός για τον COVID-19 και το Σύνδρομο Σκληρού Ατόμου-Stiff Person Syndrome,», προσθέτοντας ότι ο οργανισμός «συνεχίζει να συνιστά ότι όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι πρέπει να εμβολιαστούν».

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ;

Θρίλερ στη Pfizer!

Παραιτήθηκε Ξαφνικά το βασικό πρόσωπο πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου της για τον COVID-19

Αυτό δεν είναι κάτι απλά ανησυχητικό ε;
Σύμφωνα με το Reuters, το BUSINESS WIRE, το STAT και πολλά ακόμη ΜΜΕ ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, το βασικό πρόσωπο πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου της για τον COVID-19, θα παραιτηθεί!
Ο Dolsten, σε ηλικία 65 ετών, υπηρέτησε ως επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer μετά την ένταξή του στην εταιρεία μέσω της εξαγοράς της Wyeth 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2009. Έγινε επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας το 2010.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το Comirnaty – που αναπτύχθηκε από κοινού από την Pfizer και τη BioNTech – έγινε το πρώτο εμβόλιο για τον COVID που έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το 2021, μόλις 13 μήνες μετά την έναρξη της δοκιμής του, σε χρόνο ρεκόρ για έγκριση για κάθε εμβόλιο ή θεραπεία.

Η Pfizer ανέπτυξε επίσης και κυκλοφόρησε προϊόντα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως το φάρμακο για καρδιακές παθήσεις Vyndaqel και το αραιωτικό αίματος Eliquis, αφού η εταιρεία πάλεψε να παραμείνει ανταγωνιστική με άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

«Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια ως αρχιτέκτονας της εξαιρετικής επιστημονικής και ερευνητικής και αναπτυξιακής αναζωπύρωσης της Pfizer, ο Mikael και εγώ συζητήσαμε πρόσφατα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του», δήλωσε ο CEO Albert Bourla.

Η εταιρεία είπε ότι η διαδικασία για τον εντοπισμό του διαδόχου αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

(Αυτό σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα ο Dolsten θα βρίσκεται σε μία ιδιότυπη σχέση-θρίλερ με την εταιρία)

Ένας νέος επικεφαλής επιστήμονας θα ερχόταν σε μια εποχή που δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων και θεραπειών για τον COVID έχουν εξαφανιστεί καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία αμβλύνονται.

Η απότομη πτώση των πωλήσεων προϊόντων COVID είχε επίσης αναγκάσει την Pfizer να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μείωσης των δαπανών κατά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2027, προσθέτοντας ένα σχέδιο μείωσης κόστους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε πέρυσι.

Πριν από πέντε χρόνια — πριν από την πανδημία — ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer, Mikael Dolsten, είπε στη STAT ότι κρατούσε στο γραφείο του ένα σετ σκακιού που το πήρε ως δώρο από έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Ήταν ένα αναμνηστικό που παραδόθηκε στον Dolsten ταυτόχρονα με την προειδοποίηση ότι η έρευνα και η ανάπτυξη ήταν μια μακρά διαδικασία, όπως ένας αγώνας σκακιού, όχι κάτι που θα συνέβαινε γρήγορα.

«Κοίτα, δεν είναι μόνο μια επένδυση, είναι σαν να παίζεις σκάκι», είπε ο Dolsten. «Πρέπει να έχετε μια εικόνα ολόκληρου του παιχνιδιού έναρξης, να κερδίσετε το μεσαίο παιχνίδι και να είστε πραγματικά καλοί στο τέλος του παιχνιδιού.» Ο Dolsten βοήθησε την Pfizer να ξεπεράσει τη Moderna στην προσπάθεια να αναπτύξει ένα εμβόλιο για τον Covid, αλλά δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών της .

«Η κορυφαία έρευνα και ανάπτυξη στην Pfizer ήταν ένα ταξίδι ζωής», δήλωσε ο Mikael Dolsten, Επιστημονικός Διευθυντής και Πρόεδρος της Pfizer Research & Development.

«Είμαι απίστευτα περήφανος για όλα όσα καταφέραμε δημιουργώντας έναν οργανισμό παγκόσμιας κλάσης με εκπληκτικό ταλέντο, κορυφαίες στον κλάδο επιστημονικές πλατφόρμες και κορυφαία σειρά και χαρτοφυλάκιο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Albert για να βρούμε έναν νέο ηγέτη που μπορεί να οικοδομήσει στην επιτυχία μας και να φέρει ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις σε ασθενείς που έχουν ανάγκη».

Ο Dolsten πριν την Pfizer διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας για την Boehringer Ingelheim από το 2003 έως το 2008 και Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης στην AstraZeneca από το 1997 έως το 2003.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK