kourdistoportocali.comNews DeskHerzliya Pituach> To Koυρδιστό Πορτοκάλι στη καρδιά της Ισραηλινής Silicon Valley

Κείμενο-Εικόνες> Βασίλης Μπόνιος

Herzliya Pituach> To Koυρδιστό Πορτοκάλι στη καρδιά της Ισραηλινής Silicon Valley

Εδώ όπου οι Ισραηλινοι γίγαντες της τεχνολογίας και οι αντίστοιχοι παγκόσμιοι κολοσσοί διατηρούν τις έδρες και τις αντιπροσωπείες τους

Kαθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εορτάσει την 74η επέτειο της ανεξαρτησίας του και μάλιστα με την ετικέτα του Start-up Nation το Κουρδιστό Πορτοκάλι βρέθηκε στη καρδιά της Herzliya Pituach της Ισραηλινής Silicon Valley, εδώ όπου οι Ισραηλινοι γίγαντες της τεχνολογίας και οι αντίστοιχοι παγκόσμιοι κολοσσοί διατηρούν τις έδρες και τις αντιπροσωπείες τους.

Κείμενο-Εικόνες> Βασίλης Μπόνιος

Ανάμεσα στις εταιρίες έχουν φυτευθεί οι πιο λαχταριστές φίρμες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς περιμένουν ένα μέρος του μισθού των νέων παιδιών που κάνουν με διάλειμμα με τα ειδικά καρτελάκια εισόδου-εξόδου για καφέ και vegetable salads να καταλήξει στα ταμεία τους.

Πριν από την επίσκεψή μας στη Herzliya (14 χλμ βόρεια του Tel Aviv) ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθυσμό του Ισραήλ.

Ο πληθυσμός αυξήθηκε το περασμένο έτος κατά 176.000 άτομα, ή 1,9%.

Λίγο πριν από τον εορτασμό της 74ης επετείου του Ισραήλ, ο πληθυσμός του εβραϊκού κράτους ανέρχεται σε 9.506.000, ανακοίνωσε την Κυριακή το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής.

Η χώρα βλέπει το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης τα τελευταία 20 χρόνια, με 38.000 αφίξεις. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 73,9% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21,1% είναι Άραβες και το 5% μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν 7,02 εκατομμύρια Εβραίους, 2 εκατομμύρια Άραβες και 478.000 μέλη άλλων ομάδων.

Περίπου το 79% των Εβραίων του Ισραήλ είναι γηγενείς.

Από την περσινή Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γεννήθηκαν 191.000 μωρά, 55.000 άνθρωποι πέθαναν και 38.000 άνθρωποι μετανάστευσαν στη χώρα, σύμφωνα με το CBS-Central Bureau of Statistics.

Ένα σημαντικό ποσοστό των μεταναστών που έφθασαν τον περασμένο χρόνο είναι από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις γύρω περιοχές.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός νέων μεταναστών που έφτασαν στις ακτές του Ισραήλ τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την Jewish Agency.

Περίπου οι μισοί από τους 38.000 μετανάστες προέρχονταν από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Οι υπόλοιποι περίπου 19.000 μετανάστες προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία, την Αιθιοπία και τον Καναδά, μεταξύ άλλων χωρών.

«Κάθε Εβραίος που μεταναστεύει στο Ισραήλ συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του κράτους και στη δύναμη της ισραηλινής κοινωνίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής πρόεδρος του Jewish Agency.

14 Μαΐου 1948. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ben Gurion (αριστερά) υπογράφει τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ισραήλ με τη βοήθεια του τότε υπ. Εξωτερικών και μετέπειτα πρωθυπουργού Moshe Sharett στο Μουσείο του Tel Aviv στη Rothschild Blvd. O Ben Gurion γεννήθηκε στο Plonsk, Poland το 1886. Η οικογένεια του Sharett έφτασε στο Ισραήλ από την Ουκρανία όταν ο ίδιος ήταν 12 ετών.

Κατά την ίδια περίοδο ενός έτους νωρίτερα, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά περίπου 137.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 16.300 νέων μεταναστών — περίπου το ήμισυ από τον αριθμό που παρατηρήθηκε τον περασμένο χρόνο.

Το 1948, όταν ιδρύθηκε το εβραϊκό κράτος, ο πληθυσμός του Ισραήλ αριθμούσε 806.000 άτομα.

Έκτοτε, 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει στο Ισραήλ, εκ των οποίων περίπου το 44,7% έφτασε πριν το 1990. Ο πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 11,1 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και τα 13,2 εκατομμύρια μέχρι το 2040, προέβλεψε το CBS-Central Bureau of Statistics.

Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι επίσης νέος, είπε το CBS — το 28% του πληθυσμού είναι ηλικίας 0-14 ετών και μόνο το 12% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.

Την παραμονή του 2022, ο πληθυσμός του Ισραήλ ήταν 9,449 εκατομμύρια άνθρωποι.

Herzliya Pituach,Μαΐου. Στον αριθμό 12 της Μaskit Street βρίσκονται τα γραφεία της Apple στη Herzliya.

To υπάρχον κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία της εταιρίας πρόκειται να επεκταθεί με την προσθήκη ενός Πύργου 25 ορόφων στο τετράγωνο μεταξύ των οδών Maskit Gaglaglei Haplada και Medinat Hayehudim.

Η ισραηλινή εταιρεία ακινήτων Bayside Land Corp. υπέγραψε συμφωνία με την Apple για τη μίσθωση συνολικής επιφάνειας 44.000 τετραγωνικών μέτρων και 650 θέσεων στάθμευσης στην πανεπιστημιούπολη O2 στην Herzliya Pituah.

Η Bayside θα κατασκευάσει τον χώρο γραφείων παράλληλα με το υπάρχον κτίριο.

Η επταετής μίσθωση θα ξεκινήσει από την ολοκλήρωση του κτιρίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2025, με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για άλλα 12 χρόνια.

Τα σημερινά κτίρια τα οποία ολοκληρώθηκαν το 2015, περιλαμβάνουν 31.000 τετραγωνικά μέτρα πάνω από το έδαφος και 27.000 τετραγωνικά μέτρα υπόγεια, με μεγάλες δυτικές και ανατολικές πτέρυγες, καθώς και μια μικρή διώροφη πτέρυγα, πάνω στην οποία θα γίνει η νέα κατασκευή. χτισμένο. Ο αρχιτέκτονας τόσο για την υπάρχουσα πανεπιστημιούπολη όσο και για τη νέα κατασκευή είναι ο Avner Yashar.

Είναι ο ίδιος που σχεδίασε και τα εντυπωσιακά κτίρια της SAP στη Ra’anana του Tel Aviv.

Στον αριθμό 2 της Maskit street βρίσκονται τα γραφεία της CEVA στη Herzliya Pituach. Ο αμερικανικός κολοσσός θεωρεί το εδώ γραφείο το πιο σημαντικό εκτός των ΗΠΑ. Με έδρα το Rockville, Maryland, η CEVA έχει περισσότερους από 400 υπαλλήλους παγκοσμίως, με κέντρα σχεδιασμού στο Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης που βρίσκονται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε ολόκληρη την Ασία. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια chips που τροφοδοτούνται από τη CEVA έχουν αποσταλεί παγκοσμίως, για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τελικών αγορών.

Η CEVA είναι ο κορυφαίος δικαιοπάροχος τεχνολογιών ασύρματης συνδεσιμότητας και έξυπνης ανίχνευσης-wireless connectivity and smart sensing technologies. Προσφέρει επεξεργαστές ψηφιακού σήματος, επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης, ασύρματες πλατφόρμες και συμπληρωματικό λογισμικό για σύντηξη αισθητήρων, βελτίωση εικόνας, όραση υπολογιστή, φωνητική είσοδο και τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία αποτελούν βασικές τεχνολογίες για έναν πιο έξυπνο, συνδεδεμένο κόσμο. Η CEVA συνεργάζεται με εταιρείες ημιαγωγών και OEM παγκοσμίως για τη δημιουργία αποδοτικών, έξυπνων και συνδεδεμένων συσκευών για μια σειρά τελικών αγορών, συμπεριλαμβανομένων κινητών, καταναλωτικών, αυτοκινήτων, ρομποτικής, βιομηχανικής και IoT.

Η CEVA δημιουργήθηκε μέσω του συνδυασμού του τμήματος αδειοδότησης IP DSP της DSP Group, Inc. και της Parthus Technologies plc (“Parthus”) τον Νοέμβριο του 2002.

 Στον αριθμό 3 της Alan Turing St. βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις της Microsoft στη Herzliya.

Η εταιρία σχεδιάζει  ανοίξει 5 νέες τοποθεσίες στο Ισραήλ, διπλασιάζοντας το εργατικό δυναμικό στη χώρα.

Στα τέλη του 2020, η Microsoft απασχολούσε περίπου 2.300 άτομα στο Ισραήλ — 2.000 από αυτούς με αντικείμενο σε έργα όπως η κυβερνοασφάλεια, οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τα μεγάλα δεδομένα και η υγειονομική περίθαλψη. Περίπου 300 άτομα εργάζονται στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ.

Η Microsoft λειτουργεί επίσης ένα ταμείο VC και προγράμματα «Microsoft for Startups», το προσωπικό των οποίων εργάζεται από τα γραφεία της Herzliya.

Η εταιρεία άνοιξε ένα τοπικό υποκατάστημα στο Ισραήλ το 1989 και ίδρυσε το πρώτο της κέντρο Ε&Α στο Ισραήλ, το πρώτο εκτός των ΗΠΑ, το 1991.

 

Η Microsoft Ισραήλ χρησιμοποιεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας και ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της θέλει να μοιράσει τον χρόνο εργασίας του μεταξύ του γραφείου και των τοποθεσιών εκτός έδρας, σύμφωνα με εσωτερική μελέτη. «Η ικανότητα επιλογής οδηγεί σε υψηλότερη ικανοποίηση των εργαζομένων και οργανωτική ευελιξία», ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση την Τετάρτη.

Ο Michal Braverman-Blumenstyk, εταιρικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Κέντρου Ε&Α στο Ισραήλ της Microsoft, λέει ότι «η δημιουργία των νέων τοποθεσιών ανάπτυξης, μαζί με την πρόσληψη χιλιάδων νέων εργαζομένων στο Ισραήλ, είναι απόδειξη της δέσμευσης και της εμπιστοσύνης της Microsoft στον τεχνολογικό μας αντίκτυπο και στο ταλαντούχο εργατικό δυναμικό».

Kι εάν οι εντυπωσιακοί πύργοι των tech giants τοποθετούν το ισχυρό αποτύπωμά τους στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, καθώς βαδίζουμε στα ενδότερα ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο αυτό της οικιστικής ζώνης στο οποίο κυριαρχούν οι πνιγμένες στο πράσινο μονοκατοικίες που φιλοξενούν τα στελέχη των εταιριών.

                            

Το παραλιακό μέτωπο της Herzliya αναλαμβάνει τη ψυχαγωγία των στελεχών της τεχνολογίας μια και διαθέτει όλα τα προσόντα.

    

 

       

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Oι συνδικαλιστές και τα σωματεία στις ΗΠΑ με την στήριξη του Biden μετά την Amazon στοχοποιούν και την Apple
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;
Όταν  η Βίβλος του Συντηρητικού Κόσμου, ο The Spectator και η Βίβλος του Ιατρικού Κόσμου, το The British Medical Journal, σημαίνουν συναγερμό κάτι συμβαίνει εκεί έξω…