kourdistoportocali.comNews DeskH Τhe Wall Street Journal με αφορμή το μπλοκάρισμα (και τη δικαστική δικαίωση) του Alex Berenson από το Τwitter μετά από υπόδειξη του Λευκού Οίκου αναρωτιέται εάν θα κάνουν το ίδιο με όσους εκφράζουν αντίθετες απόψεις για άλλα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή;

Βreaking news

H Τhe Wall Street Journal με αφορμή το μπλοκάρισμα (και τη δικαστική δικαίωση) του Alex Berenson από το Τwitter μετά από υπόδειξη του Λευκού Οίκου αναρωτιέται εάν θα κάνουν το ίδιο με όσους εκφράζουν αντίθετες απόψεις για άλλα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή;

Μια συγκυριαρχία μεγάλης τεχνολογίας και κυβέρνησης αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία

Αρθρο-βόμβα της The Wall Street Journal με αφορμή το μπλοκάρισμα για μεγάλο διάστημα του πρώην δημοσιογράφου των The New York Times Alex Berenson από το Twitter επειδή επέκρινε τα εμβόλια.

Η εφημερίδα παραθέτει τα περιστατικά που που αποδεικνύουν ότι ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει το μπλοκάρισμα του Berenson από τη δημοφιλή πλατφόρμα και αναρωτιούνται εάν θα κάνουν το ίδιο με όσους διαφωνούν με τη κλιματική αλλαγή!

Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν συχνά λογοκρίνει τους συντηρητικούς, και μερικές φορές παράλληλα με την πολιτική πίεση να το κάνουν. Τώρα έρχονται αδιάσειστα στοιχεία ότι το Twitter μπλόκαρε τον Alex Berenson αφού αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατήγγειλαν ιδιωτικά για αυτόν σε υπαλλήλους του Twitter.

Ο κ. Berenson υπήρξε ένθερμος επικριτής των κυβερνητικών lockdown, των εντολών μάσκας και των εμβολίων mRNA.

Αυτές οι εξουσίες περιλαμβάνουν τους λογοκριτές του Twitter και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Βiden που προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τα εμβόλια και τις μάσκες Covid. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Πρόεδρος Biden κατηγόρησε δημόσια τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη «δολοφονία ανθρώπων» με το να μην αφαιρούν περιεχόμενο που ενθάρρυνε τον δισταγμό για τα εμβόλια.

Ώρες μετά το σχόλιο του κ. Biden το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του κ. Berenson. Τον επόμενο μήνα το Twitter απαγόρευσε οριστικά τον κ. Berenson αφού έγραψε στο Twitter ότι τα εμβόλια mRNA δεν «σταματούν τη μόλυνση ή τη μετάδοση. Μην το θεωρείτε εμβόλιο. Σκεφτείτε το—στην καλύτερη περίπτωση—ως ένα θεραπευτικό με περιορισμένο παράθυρο αποτελεσματικότητας και τρομερές παρενέργειες που πρέπει να χορηγείται πριν την ασθένεια. Και θέλουμε να το επιβάλουμε; Παράνοια.”

Ο κ. Berenson μήνυσε την εταιρεία του Twitter για, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνσή του κατά παράβαση των δικών της δηλωμένων πολιτικών. Κατά τη διευθέτηση της αγωγής τον περασμένο μήνα, το Twitter αναγνώρισε ότι έκανε λάθος στην απαγόρευση του κ. Berenson και συμφώνησε να επαναφέρει τον λογαριασμό του. Ως μέρος της νομικής ανακάλυψης, το Twitter έπρεπε να παράγει έγγραφα που τον αφορούσαν. Τώρα ο κ. Berenson δημοσιοποιεί κάποια πράγματα.

Την Παρασκευή δημοσίευσε συνομιλίες από ένα εσωτερικό κανάλι του Twitter Slack που δείχνει ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν συναντηθεί με τους υπαλλήλους του τον Απρίλιο του 2021 και είχαν στόχο τον κ. Berenson. Ένας υπάλληλος σημείωσε ότι η συνάντηση συνολικά πήγε «αρκετά καλά», αλλά «είχαν μια πραγματικά σκληρή ερώτηση σχετικά με το γιατί ο Alex Berenson δεν αποβλήθηκε από την πλατφόρμα».

«Κάποια στοιχεία υψηλού επιπέδου από τη συνάντηση; Κάτι που πρέπει να προσέχουμε;» ρώτησε ένας υπάλληλος. (Τα ονόματα των εργαζομένων διαγράφονται από τα έγγραφα).

«Ναι, ήθελαν πραγματικά να μάθουν για τον Alex Berenson», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Covid, Andy Slavitt πρότεινε ότι είχαν δει δεδομένα, δηλαδή που έδειχναν ότι ήταν το επίκεντρο της παραπληροφόρησης που ακτινοβολούσε προς τα έξω στο πειστικό κοινό».

Το Twitter δεν απαγόρευσε τον κ. Berenson μέχρι τον Αύγουστο, αλλά οι υπάλληλοί του ήταν σαφώς υπό πίεση από τον Λευκό Οίκο να το κάνουν. Αυτή η πίεση πιθανώς αυξήθηκε το καλοκαίρι του 2021 καθώς η παραλλαγή Delta αυξήθηκε και η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου εμπόδισε την υπόσχεση του κ.Biden να τερματίσει τον ιό.

Το Twitter είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Ωστόσο, τα στοιχεία άμεσης σύνδεσης μεταξύ της πίεσης του Λευκού Οίκου και της λογοκρισίας στο Twitter ενισχύουν το επιχείρημα ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μηνυθούν ως «κρατικοί φορείς» για περιορισμό της ομιλίας κατά παράβαση της Πρώτης Τροποποίησης. Τα δικαστήρια ήταν απρόθυμα, και σωστά, να επιτρέψουν σε τέτοιες αγωγές να προχωρήσουν χωρίς στοιχεία που συνδέουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους με τη λογοκρισία.
Ο κ. Berenson έδειξε τώρα ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να στρατολογήσουν την πλατφόρμα για να τον φιμώσουν, και ίσως άλλοι που δεν ακολουθούν τη γραμμή του Λευκού Οίκου για τον Covid.

Έχουν πιέσει οι αξιωματούχοι του Biden άλλες πλατφόρμες να λογοκρίνουν χρήστες που εκφράζουν αντίθετες απόψεις για άλλα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή;

Η απάντηση της κυβέρνησης στον Covid δείχνει τη σημασία της έντονης συζήτησης, καθώς μεγάλο μέρος της επίσημης σοφίας αποδείχθηκε λάθος και έκανε μεγάλο κακό. Σκεφτείτε τα lockdown. Μια συγκυριαρχία μεγάλης τεχνολογίας και κυβέρνησης αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία.

Οι αναγνώστες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού παρακολουθούσαν την αρθρογραφία του Alex Berenson ο οποίος τελικά δικαιώθηκε σε όλα.

Δείτε τι έγραφε για τα εμβόλια>

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times. Ο Αlex γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη και αποφάσισε να τιμήσει το επάγγελμά του. Αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του στους Τimes αλλά να κερδίσει τόνους ευγνωμοσύνης από τους αξιοπρεπείς ανθρώπους εκεί έξω καθώς ο ίδιος υπερασπίζεται την αλήθεια και την αποστολή του η οποία θα μπορούσε να είναι και η υπεράσπιση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις του για τα εμβόλια>

Βy Alex Berenson

Σε έναν ορθολογικό κόσμο, το επιστημονικό και ιατρικό κατεστημένο θα είχε αφήσει προ πολλού πίσω κάθε προπαγάνδα υπέρ του mRNA. Τα εμβόλια απέτυχαν. Ήταν ένα (ημι-)ευγενές πείραμα, αλλά απέτυχαν. Η απόδειξη γεμίζει νοσοκομεία και νεκροτομεία από το Τελ Αβίβ έως το Εδιμβούργο.

Αντίθετα, οι ερευνητές θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια:

1. Η αρχική αντιγονική αμαρτία θα ρέει πιο βαθιά με τη φυσική ανοσία από τη νόσηση σε σχέση με τα εμβόλια; Με άλλα λόγια, οι εμβολιασμοί που παράγουν υπερφυσικά επίπεδα αντισωμάτων στην αρχική -και πλέον ανενεργή- πρωτεΐνη ακίδας οδηγούν σε βαθύτερη αποτύπωση σε σχέση με τη φυσική ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από τη νόσηση; Εάν ναι, ποιος μπορεί να είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος αυτής της «επιδεινωμένης» αποτύπωσης;

2. Τι σημαίνει, αν μη τι άλλο, η σχεδόν πλήρης αποτυχία των εμβολίων στην παραγωγή Τ-κυττάρων CD8+ για την ανάπτυξη μακροχρόνιας ανοσίας σε σχέση με τις επαναμολύνσεις, καθώς εξαπλώνεται ο Sars-Cov-2;

3. Γιατί αυξήθηκαν τόσο πολύ οι μη-covid θάνατοι το περασμένο φθινόπωρο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αύξηση να είναι μεγαλύτερη σε άτομα κάτω των 50 ετών που διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο από Covid; Γιατί από τότε έχουν υποχωρήσει; Γιατί αυξήθηκαν τόσο πολύ οι θάνατοι ειδικά από καρδιαγγειακά νοσήματα;

4. Έχει αυξηθεί η συχνότητα των μυελοειδών ή λεμφικών καρκίνων τον τελευταίο χρόνο; Πόσο συχνά συμβαίνουν περιπτώσεις όπως αυτή στο Βέλγιο; Οι περιπτώσεις σοβαρής λεμφαδενοπάθειας που μερικές φορές ακολουθούν τους εμβολιασμούς ενέχουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο ή υποχωρούν με τον καιρό;

5. ΠΗΓΗ: Frontiers in Medicine: Pathology

6. Τι γίνεται με τη συχνότητα των αυτοάνοσων διαταραχών; Υπάρχουν ενδείξεις μακροχρόνιας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από εμβολιασμούς;

7. ΠΗΓΗ: Αυτοάνοσα νοσήματα που εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

8. Τι πρόσφερε, αν συνέβη αυτό, η προστασία από τη σοβαρή μόλυνση και τον θάνατο από την Covid και τι προσφέρουν στην πραγματικότητα τα εμβόλια mRNA ΑΦΟΥ οι θάνατοι προσδιορίζονται σε ηλικιωμένους, με πολλά επικείμενα νοσήματα; Πώς μειώνεται αυτή η προστασία (στους ηλικιωμένους) με την πάροδο του χρόνου; Πώς άλλαξε την κατάσταση η Omicron;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ BONUS για τη CIA: γιατί η Κίνα έχει αποφύγει εντελώς τη χρήση εμβολίων mRNA;

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.

Γιατί κανείς από αυτούς που είναι στην εξουσία δεν φαίνεται να βιάζεται να τους ρωτήσει (τους επιστήμονες).

 

 

Ο Πιο Λάθος Πρόεδρος της Πανδημίας

Οι ανεμβολίαστοι «θα αντιμετωπίσουν έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα…» αλλά αν είστε εμβολιασμένοι, «πιθανότατα δεν θα έχετε συμπτώματα ή θα είναι ήπια».

Ή μπορεί να πεθάνεις. Το να πεθάνεις είναι επίσης μια πιθανότητα!!!

Αλλά αυτό το τελευταίο δεν το λέει ο θείος Joe.

“Ξέρουμε ότι τα εμβόλια λειτουργούν. Είστε προστατευμένοι!!”
Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας- Αυστραλία, ανέφερε σήμερα θανάτους από Covid:
«18 νεκροί χθες: Αππό αυτούς οι 16 ήταν εμβολιασμένοι με 3 δόσεις, ο 1 εμβολιασμένος με 1 δόση και ένας ανεμβολίαστος»

Συμβουλή σε όποιον υποδύεται το μυαλό του θείου Joe αυτήν την εβδομάδα: Ο λόγος που τα μηνύματά σας δεν λειτουργούν πια, ο λόγος που η ασυναρτησία σας έχει γίνει σχεδόν σωματικά επώδυνη στην ακρόαση, ο λόγος που οι ενισχυτές είναι πιο νεκροί παρά τα lockdown, δεν οφείλεται σε εμένα ή στον Tucker Carlson ή στον Joe Rogan ή στο Triumph the Insult Comic Dog.
Είναι επειδή είπατε ψέματα και ψέματα και όλα τα τσαρτ CDC στον κόσμο δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι βλέπουν τους εμβολιασμένους φίλους και την οικογένειά τους να είναι άρρωστοι με το Omicron. Βλέπουν ποιος πεθαίνει – ηλικιωμένοι και ανάπηροι, εμβολιασμένοι ή μη.
Όλοι ξέρουν ότι το σκάφος έχει διαρροή
Όλοι ξέρουν ότι ο καπετάνιος είπε ψέματα.
Σε αυτό το σημείο το καλύτερο στοίχημά σας είναι να παραδεχτείτε την αλήθεια: ο Covid ήρθε για να μείνει, τα εμβόλια απέτυχαν, οι θεραπείες είναι το καλύτερο στοίχημά μας, θα τις δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, εν τω μεταξύ επιστρέψτε στη ζωή σας, όλες οι εντολές είναι εκτός, και παρεμπιπτόντως ο Δρ. Anthony Fauci θα οδηγηθεί σε μια άξια συνταξιοδότηση μέχρι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Δεν το θέλεις Joe, δεν μπορείς, αλλά πρέπει. Είναι και η αλήθεια και η μόνη σου ελπίδα. Και το ψέμα δεν λειτουργεί τόσο καλά τελευταία.

 

Όταν οι πολίτες καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί η αντίδρασή τους θα είναι τρομακτική. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή. Η σύγκριση με τα δάνεια Ninja

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.
Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.


Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.


Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.


Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.


Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK