kourdistoportocali.comNews DeskΒloomberg> Αγωγή της πολιτείας του Kansas κατά της Pfizer, Inc για απόκρυψη των "σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών" του εμβολίου COVID-19

Breaking News

Βloomberg> Αγωγή της πολιτείας του Kansas κατά της Pfizer, Inc για απόκρυψη των “σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών” του εμβολίου COVID-19

Εθνική βλάβη καθώς κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές που προσφέρουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους έλαβαν τα εμβόλια

Mετά και την είδηση που ακολουθεί και η οποία αναπαράγεται ήδη από το Reuters, το Βloomberg law, το FOXBusiness, οι ευθύνες του εγχωρίου πολιτικού συστήματος αλλά και επιδημιολόγων όπως οι κ.κ. Βασιλακόπουλος και Τσιόδρας οι οποίοι μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησαν στην επιβολή των εμβολίων COVID-19 (ο Βασιλακόπουλος-κεντρική photo- μάλιστα επιβραβεύθηκε από τη Τράπεζα Πειραιώς η οποία τον τοποθέτησε επικεφαλής της Εντατικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν) είναι τεράστιες και οι ίδιοι είναι τουλάχιστον υπόλογοι απέναντι στους λήπτες των εμβολίων ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας όπως επίσης και σπουδαίοι Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι προσφέρουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι διαστάσεις της επιβολής των εμβολίων COVID-19 καθώς και οι συμμετέχοντες στην ενίσχυση του σχετικού αφηγήματος των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει εθνική βλάβη στη χώρα.

Η πολιτεία του Kansas κατέθεσε αγωγή κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, Inc. για παραβιάσεις της προστασίας των καταναλωτών που σχετίζονται με την κατασκευή του εμβολίου για τον COVID-19, λέγοντας ότι η εταιρεία διέθεσε το εμβόλιο ως “ασφαλές” παρόλο που ” γνώριζε ότι το εμβόλιο συνδέθηκε με «σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες».

«Η Pfizer παραπλάνησε το κοινό ότι διέθετε ένα «ασφαλές και αποτελεσματικό» εμβόλιο για τον COVID-19», αναφέρει η αγωγή 69 σελίδων που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Thomas.

“Η Pfizer είπε ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 συνδέθηκε με σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα, όπως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, αποτυχημένες εγκυμοσύνες και θάνατοι. Η Pfizer απέκρυψε αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες ασφάλειας από το κοινό”, σύμφωνα με τη μήνυση.

“Η Pfizer είπε ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 ήταν αποτελεσματικό, παρόλο που γνώριζε ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 εξασθενούσε με την πάροδο του χρόνου και δεν προστατεύει από τις παραλλαγές του COVID-19. Η Pfizer απέκρυψε αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες αποτελεσματικότητας από το κοινό”, λέει.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι «ενέργειες και οι δηλώσεις της εταιρείας σχετικά με το εμβόλιο COVID-19» παραβίαζαν τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών του Kansas, «ανεξάρτητα από το αν κάποιος μεμονωμένος καταναλωτής έλαβε τελικά το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer».

«Η Pfizer πρέπει να λογοδοτήσει για ψευδή παρουσίαση των οφελών του εμβολίου της για τον COVID-19, ενώ συγκαλύπτει και αποκρύπτει την αλήθεια σχετικά με τους κινδύνους ασφάλειας του εμβολίου της, τη μείωση της αποτελεσματικότητας και την αδυναμία αποτροπής της μετάδοσης», αναφέρει η αγωγή.

Η μήνυση, που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Kris Kobach, ισχυρίζεται ότι μέσω των «παραποιήσεων» της εταιρείας για το εμβόλιο, κέρδισε «έσοδα ρεκόρ εταιρείας» περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις δύο χρόνια.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι «εκατομμύρια κάτοικοι του Kansas άκουσαν τις παραπλανητικές δηλώσεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο της για τον COVID-19».

“Για παράδειγμα, η Pfizer χορήγησε 3.355.518 δόσεις εμβολίου Pfizer στο Κansas από τις 7 Φεβρουαρίου 2024. Αυτό αντιστοιχούσε σε περισσότερο από το 60% όλων των δόσεων εμβολίων στο Κansas”, ισχυρίζεται η μήνυση, επικαλούμενη το Υπουργείο Δεδομένων Υγείας της πολιτείας.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Pfizer χρησιμοποίησε διάφορες μεθόδους για να «απόκρυψη κρίσιμων δεδομένων» που σχετίζονται με την «ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συμφωνιών εμπιστευτικότητας, ενός εκτεταμένου χρονοδιαγράμματος και της καταστροφής της ομάδας ελέγχου που συμμετείχε στη δοκιμή εμβολίου της.

«Επειδή η Pfizer αποτύφλωσε την αρχική ομάδα ελέγχου και τους επέτρεψε να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer, η Pfizer, οι κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές και οι ανεξάρτητοι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκρίνουν πλήρως την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19 της Pfizer σε μη εμβολιασμένα άτομα», αναφέρει η αγωγή.

«Οι εκτεταμένες και επιθετικές προσπάθειες της Pfizer να κρατήσει κρυφές τις πληροφορίες για το εμβόλιο COVID-19 έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της για δημόσια διαφάνεια και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το τι κρύβει η Pfizer και γιατί το κρύβει», αναφέρει η αγωγή.

«Όταν η Pfizer ανακοίνωσε ότι ο FDA είχε εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer για επείγουσα χρήση, η Pfizer δεν αποκάλυψε ότι η δοκιμή της περιελάμβανε μόνο υγιή άτομα και απέκλεισε τα άτομα με τις παρενέργειες», υποστηρίζει η αγωγή.

«Η Pfizer έκανε δηλώσεις σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της για τον COVID-19 εν γνώσει της ή με λόγους να γνωρίζει ότι δεν διέθετε εύλογη βάση για να δηλώσει ότι ήταν ασφαλές για άτομα που είχαν διαγνωστεί με COVID-19, που ήταν ανοσοκατεσταλμένα ή που ήταν έγκυες ή σε διάρκεια θηλασμού», υποστηρίζει.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η Pfizer είχε γνώση των «θεμάτων ασφαλείας» με το εμβόλιο COVID-19.

Ο Kobach ισχυρίζεται ότι η Pfizer διατηρούσε τη δική της βάση δεδομένων ανεπιθύμητων ενεργειών, χωριστά από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAσύστημα ERS), το οποίο «περιέχει περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών (ΑΕ)] που αναφέρθηκαν αυθόρμητα στην Pfizer, περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές, περιπτώσεις που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική βιβλιογραφία, περιπτώσεις από προγράμματα marketing που χρηματοδοτούνται από την Pfizer, μη παρεμβατικές μελέτες , και περιπτώσεις σοβαρών ΑΕ που αναφέρθηκαν από κλινικές μελέτες ανεξάρτητα από την αξιολόγηση της αιτιότητας.”

«Βάσει πληροφοριών και πεποιθήσεων, η βάση δεδομένων ανεπιθύμητων ενεργειών της Pfizer περιείχε περισσότερα δεδομένα ανεπιθύμητων συμβάντων από τη VAERS, επειδή περιλάμβανε τόσο πληροφορίες στο VAERS όσο και πληροφορίες όχι στο VAERS», αναφέρει η αγωγή.

«Η Pfizer δεν δημοσίευσε δημόσια δεδομένα ανεπιθύμητων ενεργειών από τη βάση δεδομένων της», ισχυρίζεται ο εισαγγελέας Kobach-photo.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK