kourdistoportocali.comNews DeskH CEO εταιρίας βιοτεχνολογίας ελέγχεται για αλλοιωμένες εικόνες σε μελέτες για τη νόσο Alzheimer

Αποκάλυψη

H CEO εταιρίας βιοτεχνολογίας ελέγχεται για αλλοιωμένες εικόνες σε μελέτες για τη νόσο Alzheimer

Το Washington State University διερευνά τους ισχυρισμούς αφού αρκετές από τις εικόνες επισημάνθηκαν στο PubPeer

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Athira Pharma, μιας εταιρίας βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει θεραπείες για τη νόσο του Alzheimer και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, έχει τεθεί σε προσωρινή άδεια καθώς το πρώην πανεπιστήμιο της ερευνά ισχυρισμούς ότι δημοσίευσε αρκετά άρθρα που περιείχαν τροποποιημένες εικόνες ενώ ήταν graduate student.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Seattle δεν αποκάλυψε τους λόγους για την έρευνα σε βάρος της Leen Kawas, αλλά ο STAT έμαθε ότι περιλαμβάνει ισχυρισμούς για αλλοιωμένες εικόνες σε τέσσερα ξεχωριστά έγγραφα στα οποία η Kawas είναι ο κύριος συγγραφέας. Οι εικόνες των κηλίδων western, που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της παρουσίας συγκεκριμένων πρωτεϊνών σε βιολογικά δείγματα, μοιάζουν να έχουν αλλάξει από την αρχική τους κατάσταση, σύμφωνα με δύο ειδικούς σε εικόνες που μίλησαν με το STAT.

Το Washington State University διερευνά τους ισχυρισμούς αφού αρκετές από τις εικόνες επισημάνθηκαν στο PubPeer, ένα φόρουμ αφιερωμένο στη συζήτηση της επιστημονικής έρευνας μετά τη δημοσίευση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρόλο που οι μελέτες της έχουν ηλικία έως και μια δεκαετία, που χρονολογείται από την εποχή που η Kawas ήταν διδακτορικός φοιτητής, οι μελέτες είναι θεμελιώδεις για τις προσπάθειες της Athira να θεραπεύσει το Alzheimer και παρατίθενται σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με άδεια της Athira Pharma. Η Kawas, ο οποία είναι συν-ιδρύτρια την Athira Pharma, περιγράφεται ως συν-εφευρέτης στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η Athira Pharma εργάζεται για την αναγέννηση των νευρώνων και την ενίσχυση των συνάψεων στον εγκέφαλο, με βάση μια θεωρία ότι κάτι τέτοιο θα ανακουφίσει τα συμπτώματα της νόσου. Τα φάρμακα που ερευνώνται από την εταιρεία στοχεύουν  στο να επιτύχουν στοχεύοντας τον αυξητικό παράγοντα των ηπατοκυττάρων (HGF), μια πρωτεΐνη που υπάρχει στον εγκέφαλο και διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων, μαζί με τον υποδοχέα ΜΕΤ. Τα έγγραφα της Leen Kawas διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο επηρεάζει τη δραστηριότητα του HGF.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”