kourdistoportocali.comNews DeskH Aμερικανική Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας ανακοίνωσε ότι η CIA φέρεται να προσέφερε οικονομικά κίνητρα σε αναλυτές ώστε να αποκρύψουν την εργαστηριακή προέλευση του ιού COVID-19

Breaking News

H Aμερικανική Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας ανακοίνωσε ότι η CIA φέρεται να προσέφερε οικονομικά κίνητρα σε αναλυτές ώστε να αποκρύψουν την εργαστηριακή προέλευση του ιού COVID-19

Πως εμπλέκεται ο ελληνικής καταγωγής Andrew Makridis πρώην Chief Operating Officer της CIA

Καθώς οι κυβερνητικές και μηντιακές αθλιότητες γύρω από την κατασκευασμένη εργαστηριακή planδημία συνεχίζονται με τις γνωστές απειλές και την συνεχιζόμενη επιβολή των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 σκάει μία βόμβα από την Αμερικανική Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας The Committee on Oversight and Accountability.

By The Wrong Man

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής η οποία μάλιστα δημοσιεύεται στον ιστότοπό της 6 από τα 7 στελέχη της CIA που ανέλαβαν να διερευνήσουν την προέλευση του ιού COVID-19 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός COVID-19 προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan. Mόνο ένας υποστήριξε την φυσική- ζωογόνο προέλευση.

Στη συνέχεια όπως καταγγέλει πληροφοριοδότης η CIA φέρεται να προσέφερε οικονομικά κίνητρα σε έξι από τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έρευνα για να αλλάξουν το συμπέρασμά τους υπέρ μιας ζωονοσογόνου προέλευσης!

Η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας-The Committee on Oversight and Accountability είναι η κύρια ερευνητική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ευρεία δικαιοδοσία και η νομοθετική εξουσία της επιτροπής την καθιστούν μία από τις πιο σημαίνουσες και ισχυρές ομάδες στο Σώμα.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Το προσωπικό της Επιλεγμένης Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κορωνοϊού και η Μόνιμη Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών άκουσαν τη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη που ισχυριζόταν ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) πρόσφερε σε έξι αναλυτές σημαντικά χρηματικά κίνητρα για να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του COVID-19.

Ο πληροφοριοδότης, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας εξαιρετικά αξιόπιστος ανώτερος αξιωματικός της CIA, ισχυρίζεται ότι από τα επτά μέλη που έχουν ανατεθεί στην ομάδα της CIA που ήταν επιφορτισμένη με την ανάλυση της προέλευσης του COVID-19, έξι αξιωματικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από ένα εργαστήριο στη Wuhan της Κίνας. Η CIA, ωστόσο, φέρεται να προσέφερε οικονομικά κίνητρα σε έξι από τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έρευνα για να αλλάξουν το συμπέρασμά τους υπέρ μιας ζωονοσογόνου προέλευσης.

Ο Πρόεδρος Wenstrup και ο Πρόεδρος Turner ζητούν όλα τα έγγραφα και οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με την αναθεώρηση της προέλευσης του COVID-19 της CIA να τεθούν αμέσως στη διάθεση των επιτροπών.

Οι Πρόεδροι ζητούν επιπλέον να εμφανιστεί ο πρώην COO της CIA, Andrew Makridis *, για μια εθελοντική μεταγραφόμενη συνέντευξη στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. Οποιαδήποτε αθέμιτη επιρροή ασκείται από τη CIA θα διερευνηθεί για να διασφαλιστεί η λογοδοσία από την κοινότητα των πληροφοριών.

«Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, στο τέλος της αναθεώρησής του, έξι από τα επτά μέλη της Ομάδας πίστευαν ότι η ευφυΐα και η επιστήμη ήταν επαρκής για να γίνει μια εκτίμηση χαμηλής εμπιστοσύνης ότι ο COVID-19 προήλθε από ένα εργαστήριο στη Wuhan της Κίνας. Το έβδομο μέλος της Ομάδας, που έτυχε να είναι και το πιο ανώτερο, ήταν ο μόνος αξιωματικός που πίστευε ότι ο COVID-19 προήλθε από ζωονόσους. Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει περαιτέρω ότι για να καταλήξουμε στον τελικό δημόσιο προσδιορισμό της αβεβαιότητας, δόθηκε στα άλλα έξι μέλη ένα σημαντικό χρηματικό κίνητρο να αλλάξουν τη θέση τους», έγραψαν οι Πρόεδροι.

Σημειώνουμε ότι το FBI ήταν η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία COVID-19 πιθανότατα προήλθε από διαρροή εργαστηρίου. Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Ενέργειας κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι μια διαρροή εργαστηρίου ήταν πιθανή, βάσει νέων πληροφοριών.

Read Chairman Wenstrup and Chairman Turner’s letter to CIA Director William Burns here.

Read Chairman Wenstrup and Chairman Turner’s letter to former CIA COO Andrew Makridis here.

Η αποστολή της The Committee on Oversight and Accountability σύμφωνα με την ιστοσελίδα της>

Η δήλωση αποστολής μας είναι να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και τη λογοδοσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και όλων των υπηρεσιών της. Aσκούμε έλεγχο και ισορροπία στον ρόλο και τη δύναμη της Ουάσιγκτον – και μια φωνή στους ανθρώπους που υπηρετεί.

Η πραγματικά καλή κυβέρνηση απαιτεί δέσμευση για την αποκάλυψη σπατάλης, απάτης και κατάχρησης. Εν τέλει αναφερόμαστε στους σκληρά εργαζόμενους φορολογούμενους για να διασφαλίσουμε ότι οι επενδύσεις τους στην κυβέρνηση δαπανώνται αποτελεσματικά, αποδοτικά και με διαφάνεια.

Εντοπίζουμε προβλήματα, ρίχνουμε φως στην κατάσταση και προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για να αποτρέψουμε την επανάληψη των καταχρήσεων.

Andrew Makridis> Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής πρώην Chief Operating Officer της CIA

Ήταν Φεβρουάριος του 2018 όταν η τότε Διευθύντρια της CIA (DCIA), Gina Haspel-κεντρική photo, καλωσόρισε την ανάληψη καθηκόντων τριών ανώτερων στελεχών της Υπηρεσίας, του Αναπληρωτή Διευθυντή (DDCIA), Vaughn Bishop, του Επικεφαλής Διοίκησης (Chief Operating Officer, COO) Andrew -Andy- Makridis (Αντριου -Αντι- Μακρίδη) και της επικεφαλής για την Διαφορετικότητα και την Ενταξη (Diversity and Inclusion Officer, CDIO) Sonya Holt-σύμφωνα με τον ιστότοπο ekirikas.com.

Ο ελληνικής καταγωγής COO, κ. Makridis διαδέχθηκε τότε τον κ. Brian Bulatao.

«Ο Andy φέρει ένα πλούτο εμπειριών από την καριέρα του, 32 χρόνων στην CIA και έχει μία βαθιά κατανόηση για το πως η Υπηρεσία λειτουργεί. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης», δήλωνε η Διευθύντρια, Haspel.

Αναλυτικότερα για τον ομογενή Andy Makridis, η κ. Gina Haspel επεσήμανε:

Με μεγάλη χαρά, ο Vaughn και εγώ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι επιλέξαμε τον Andrew (Andy) Makridis ως Chief Operating Officer (COO) της CIA.

Πολλοί από εσάς είτε γνωρίζετε τον Andy είτε έχετε εργαστεί μαζί του κατά τα 32 χρόνια της καριέρας του στην CIA .

Εχει προσφερθεί αμέτρητες φορές για τις δύσκολες αποστολές και έχει πάντα θέσει τα υψηλότερα πρότυπα ηγεσίας.

Ο Andy έχει την φήμη ότι δημιουργεί ομάδες με ισχύ που οδηγούν την αποστολή της Υπηρεσίας εμπρός.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας.

Ο Andy εντάχθηκε στην CIA το 1986 μετά από δύο καλοκαίρια με την Υπηρεσία ως graduate fellow. Εντάχθηκε στην Διεύθυνση Πληροφοριών το 1989, όπου υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις ως ειδικός αναλυτής και στην διοίκηση.

Υπηρέτησε ως εκτελεστικός βοηθός του DDCIA, John McLaughlin, πριν γίνει ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον πρόεδρο George W. Bush σε θέματα μυστικών πληροφοριών, μία θέση που διατήρησε από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2004.

Ο Διευθυντής, John Brennan, ζήτησε από τον Andy να δημιουργήσει το Weapons and Counter Proliferation Mission Center, όπου υπηρέτησε ως πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής.

Ο Andy έχει πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και master στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Rochester Institute of Technology.

Εχει βαθιά κατανόηση για το πως η CIA λειτουργεί. Αυτοί που τον γνωρίζουν, ξέρουν πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιτυχία της αποστολής της Υπηρεσίας. Επίσης γνωρίζετε ότι είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Ο Vaughn και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι που ο Andy συμφώνησε να είναι ο COO.

*Andrew Makridis retired from the Central Intelligence Agency at the end of 2022 after four years as its Chief Operating Officer—the number three position at CIA–culminating a thirty-seven year career at the center of the key national security challenges facing our nation. 

Andy started his career as a graduate fellow in the Directorate of Science and Technology.  He spent four years in the Directorate of Operations and over a decade in the Directorate of Intelligence working and then leading the technical analysis of Russian, Chinese, Iranian, and North Korean strategic weapons and space capabilities.

After 9/11 Andy was selected by CIA Director George Tenet to be President Bush’s daily intelligence briefer, serving in that capacity for three years.  In 2004 he was chosen to lead the Agency’s worldwide nuclear threat analysis.  Andy held senior positions for both Director Michael Hayden and Director David Petraeus; first leading the Agencys East Asia, Africa and Latin America analysis office and then running the Agency’s foreign weapons analysis center.

Andy served on Director John Brennan’s Agency modernization panel, leading to the most sweeping CIA reorganization in fifty years.  He became the first Director of the Weapons and Counter Proliferation Mission Center—one of the largest and most complex organizations at CIA and the Intelligence Community’s premier center for the analysis of nuclear, chemical, and biological weapons threats.

In 2017 Director Mike Pompeo asked Andy to run the investigation into the CIA WikiLeaks data breach (aka Vault 7)—the largest and costliest security breach in Agency history.   His work led to a significant restructuring of CIA’s cybersecurity posture.  Later that year he was named CIA Associate Deputy Director for Science and Technology.

In 2018 Director Gina Haspel selected Andy to be the Agency’s Chief Operating Officer.  In that role Andy led the day-to-day running of an agency equivalent to a Fortune 200 company.  His responsibilities included planning and managing CIA’s budget, personnel, resources, security, information technology, and its multi-year strategy.  Andy successfully navigated CIA and its workforce through the complexities of COVID while maintaining the Agency’s primary mission as the US first line of defense. As a result of Andy’s work CIA was the first federal Agency to acquire vaccine for its workforce.

Andy is known within CIA for being an outstanding leader and mentor.  He was the first recipient of CIA’s George H.W. Bush award for leadership. Andy received the John A. McCone award for engineering excellence.  He is a recipient of the CIA Intelligence Medal and three CIA Directors each honored him with the Director’s award.  Andy is a three-time recipient of the Presidential Rank Award— the nations highest honor for civilian service.

Andy is from Rochester New York, the son of Greek immigrants.  He has a B.S. in engineering from the University of Buffalo.  His computer science M.S. work was done at the Rochester Institute of Technology.  Andy will serve as a Kissinger Senior Fellow at Yale’s Johnson Center for the Study of American Diplomacy in 2023.  He is involved in charity work and is on the board of the Council for Intelligence Issues.  Andy is married and has two children.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK