kourdistoportocali.comNews DeskΓιατί oι Έλληνες εφοπλιστές και βιομήχανοι αποτελούν τη πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας αλλά και του Έθνους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους

Breaking News

Γιατί oι Έλληνες εφοπλιστές και βιομήχανοι αποτελούν τη πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας αλλά και του Έθνους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους

Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα να είναι η κρατικοποίηση του Ομίλου Ανδρεάδη από τον υποτιθέμενο Εθνάρχη Καραμανλή

Oι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι σαν τον Εύαγγελο Μυτιληναίο αποτελούν την μοναδική, πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας αλλά και του Έθνους. Τίποτε λιγότερο. Με αφορμή μία τυχαία συνάντηση που είχαμε στη Γλυφάδα με τον Παναγιώτη και την Πόπη, ένα ξεχωριστό ζευγάρι νέων ανθρώπων, φωτεινών μυαλών οι επιχειρήσεις των οποίων σχετίζονται με τον ελληνικό εφοπλισμό, δηλαδή τον κορυφαίο και ζηλευτό στόλο των ωκεανών του πλανήτη. Τόσο ζηλευτό που σε κάθε ευκαιρία ξεχειλίζει το δηλητήριο των ισχυρών διεθνών ΜΜΕ σε βάρος της ελληνικής ναυτιλίας.

By The Wrong Man

Το δηλητήριο δεν είναι παρά η επιβράβευση για τους Έλληνες εφοπλιστές που έχουν αποδείξει σε βάθος αιώνων ότι είναι από τους πλέον έξυπνους ανθρώπους του πλανήτη για να το πούμε απλά. Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν δύο διαχρονικούς αντιπάλους. Το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος-που τώρα πλέον υπακούει στις εντολές μείωσης του πληθυσμού-και το εξίσου διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μιλάμε για ένα τέτοιο παροιμιώδες κοκτέηλ παρακράτους και για να σας δώσουμε μία γεύση σας λέμε ότι στενός συγγενής του ανθρώπου χάθηκε στο Πέραμα λίγο μετά την απώλειά του αντί να θρηνήσει τον άνθρωπό του ύψωσε κομματική σημαία και έσπευσε να διαδηλώσει. Το μίσος της συμπλεγματικής πολιτικής εξουσίας και των συνδικαλιστών κατά του εφοπλισμού και της εγχώριας βιομηχανίας έχει αποκαλυφθεί ουκ ολίγες φορές με ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα να είναι η κρατικοποίηση του Ομίλου Ανδρεάδη από τον υποτιθέμενο Εθνάρχη Καραμανλή-σχεδόν για προσωπικούς λόγους εμπάθειας.

Καθώς οι εξελίξεις στο δυτικό κόσμο κυρίως γίνονται όλο και πιο πυκνές με τη φούσκα του παγκοσμίου χρέους να σκάει και τον τρόμο σαν εργαλείο διακυβέρνησης του κόσμου να ανεβάζει στροφές ώστε να μην χάσει τα ηνία κοιτάξτε γύρω σας-όχι με την οξυδέρκεια της κλίμακος ΓΑΠ-αλλά με πραγματικά ανοιχτά τα μάτια του μυαλού σας και της ενσυναίσθησής σας ώστε να διαπιστώσετε ότι εκτός από τους σπουδαίους Έλληνες εφοπλιστές και όσους εμπλέκονται στην ελληνική ναυτιλία και τους σπουδαίους Έλληνες βιομήχανους όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος οι οποίοι κερδίζουν διαρκώς παγκόσμια πρωταθλήματα στους ωκεανούς και τις αγορές του κόσμου δεν έχουμε πουθενά αλλού να ακουμπήσουμε.

Καλούμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι παρά τους πολλούς καφέδες που καταναλώνουν κοιμούνται όρθιοι να συνειδητοποιήσουν όσο είναι ακόμη καιρός ότι ο ελληνικός εφοπλισμός και η εγχώρια βιομηχανία-επιχειρηματικότητα αποτελούν τα μοναδικά αναχώματα για την φυσική και ιστορική επιβίωση των Ελλήνων και του έθνους καθώς και τη συνέχιση της ιστορίας μας.

Κι αυτό καθώς κάποιοι έχουν αποφασίσει μειώνοντας τον πληθυσμό της γης να αλλάξουν το αφήγημα του κόσμου επειδή το μαγαζί χρεοκόπησε και με το να τυπώνουν διαρκώς δολάρια-χαρτιά τουαλέτας το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο δυστοπικό. Η αποφασή τους να δημιουργήσουν παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα στο οποίο θα έχεις πρόσβαση μόνο εάν η βαθμολογία σου που θα παίρνεις από το κράτος- ανάλογα με το βαθμό της υπακοής στις τυραννικές εντολές του- είναι η ενδεδειγμένη!

Ηδη εφαρμόζεται στη Κίνα και οι πολίτες με χαμηλή βαθμολογία αναγκάζονται να δώσουν αίμα για να κερδίσουν πόντους ώστε να μπορούν να ταξιδεύσουν και να έχουν πρόσβαση σε super market κλπ. Αυτό το σχέδιο δεν θα αφορά μόνο φτωχούς αλλά τους πάντες. Οι εμπνευστές του σχεδίου του ολοκληρωτικού κόσμου δεν διαχωρίζουν πλούσιους και φτωχούς γιατί το μαγαζί είναι χρεοκοπημένο με 400 τρις χρέος και το μόνο που θέλουν πλέον είναι τη τέφρα μας με κάθε μέσο.

Οι παγκόσμιοι θεσμοί και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις οδηγίες τους σε αυτή τη κατεύθυνση. Επειδή οι δυστοπικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν δραματικά στο διάστημα που έρχεται δεν μπορούμε-ως Ελληνες- να διακρίνουμε ουδεμία άλλη γραμμή άμυνας απέναντί από τον ελληνικό εφοπλισμό και την ελληνική βιομηχανία.

Με τη βοήθεια των Ελλήνων εφοπλιστών θα μπορούσαμε να έχουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα στα πρότυπα του Ισραήλ.

Δεν μας λείπει η ευρηματικότητα.

Συνεχίζουμε ως εξής>

Οι Έλληνες εφοπλιστές ανά τους αιώνες αποφεύγουν να διατηρούν τις έδρες τους στην Ελλάδα εξαιτίας του εγχώριου διαχρονικά διεφθαρμένου ελληνικού κράτους και των σε βαθιά σήψη κυβερνήσεων που διαδέχονται η μία την άλλη.

Η χρυσή συνταγή επιβίωσης είναι μακριά από το ελληνικό κράτος και τις φονικές δίχως προσχήματα πλέον ελληνικές κυβερνήσεις.

Τις τελευταίες ώρες έχει λάβει μεγάλη έκταση το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας της Mytilineos.

Κατά τη γνώμη μας έχει καθυστερήσει πολύ αυτό. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος καλείται από την επιχειρηματική του συνείδηση, οξυδέρκεια, αντανακλαστικά να διασώσει την ιστορία του Ομίλου και τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολεί ο όμιλος.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με ένα ληστρικό διεφθαρμένο κράτος-κυβέρνηση απέναντί του. Και σε καμμία περίπτωση δεν μιλάμε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά για το σύνολο των κυβερνήσεων από την ίδρυση του ελληνικού κράτους με ελάχιστες εξαιρέσεις. Άλλωστε οι έντιμοι Έλληνες πολιτικοί είτε δολοφονήθηκαν, είτε πέθαναν στις φυλακές, είτε λοιδορήθηκαν, είτε πέθαναν φτωχοί και απαξιωμένοι.

Πάμε να δούμε τι γράφει ο Χάρης Φλουδόπουλος στο Capital.gr για το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας της Mytilineos.

Η αλλαγή έδρας είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα 10 μέρες πριν τις εκλογές, ανέφερε ο Ε. Μυτιληναίος απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Mytilineos για το εάν αυτή τη στιγμή τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση δεν σχετίζεται επ’ ουδενί με την πολιτική σταθερότητα, η οποία στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών, διασφαλισμένη. Αποτελεί μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση που σχετίζεται με τις δυνατότητες της εταιρείας και της μετοχής να αποκτήσουν την αξία που δικαιούνται στην ελληνική ή σε κάποια άλλη αγορά. Δεν έχει καμία σχέση η απόφαση που θα πάρουμε με την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα που πιστεύω ότι θα έχουμε ό,τι και να γίνει στις εκλογές, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η περίπτωση αλλαγής έδρας αποτελεί εσωτερική επιλογή καθώς υπάρχει πίεση μεγάλων μετόχων της εταιρείας που θεωρούν ότι παρ’ όλη την άνοδο, η μετοχή διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα και θεωρούν ότι στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις για να πάρει τις αξίες που θα δικαιούτο είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα, δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο προκειμένου να μην εκληφθεί η θέση μου ως παρέμβαση που μπορεί να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο κ. Μυτιληναίος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει περισσότερο σαφής για τις προθέσεις της εταιρείας στις 27 Ιουλίου κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Εκτός όμως από το θέμα της ενδεχόμενης αλλαγής έδρας και του dual listing σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κίνησης για επένδυση στον τομέα του αλουμινίου. “Το αλουμίνιο το ξέρουμε πολύ καλά είναι το βασικό μέταλλο της πράσινης μετάβασης με πολλές χρήσεις. Δεν αποκλείεται να κάνουμε κίνηση (επένδυση) στο δευτερόχυτο ή στο πρωτόχυτο αλουμίνιο. Αλλά εάν γίνει δεν θα γίνει σίγουρα στην Ευρώπη λόγω των συνθηκών που επικρατούν κυρίως σε σχέση με το ενεργειακό κόστος.

Εξάλλου ο κ. Μυτιληναίος ως προς τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας τόνισε ότι ισχύει στο ακέραιο όσα είχε πει στο παρελθόν, ότι η Mytilineos έχει αλλάξει επίπεδο και εάν δε μεσολαβήσει κάτι δραματικό θα ξεπεράσει τα κέρδη EBITDA του 1 δισ. ευρώ άνετα. Η πρόβλεψη να ξεπεράσουμε το 1 δισ. EBITDA και να εμφανίσουμε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα καθαρά κέρδη μπορεί να επιτευχθεί και ενδεχομένως άνετα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επενδύσεις της εταιρείας, και την ανάπτυξή της.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK