kourdistoportocali.comNews DeskΓιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας

Το λάθος της efood

Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας

Ο μισθός στη προκειμένη περίπτωση είναι μία στρέβλωση

Πριν ξεσπάσει η ιστορία με τους διανομείς της efood πολύς κόσμος δεν πίστευε ότι οι διανομείς- εκτός από τα φιλοδωρήματα των πελατών- ελάμβαναν και μισθό από τις επιχειρήσεις. Με όσα αποκαλύπτονται ειλικρινά μπορεί να διαπιστώσει κανείς μία επαγγελματική στρέβλωση. Θα εξηγήσουμε στη συνέχεια γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να λαμβάνουν μισθό αλλά να σπεύδουν αυτοβούλως και με χαρά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ο διανομέας είναι ένα από τα επαγγέλματα που οδηγούν παντού αρκεί να είσαι ξύπνιος και να το εγκαταλείψεις νωρίς. Το να περιμένεις να ζήσεις την οικογένειά σου ωσάν delivery boy ή girl εμπεριέχει τουλάχιστο δύο “πατάτες”. Η πρώτη είναι ότι έκανες οικογένεια, δηλαδή ενώθηκες με τη Σούλα και αποκτήσατε οξυδερκή και όμορφα παιδιά σαν τον Νότη Μηταράκη της ΝΔ και τον Κώστα Ζαχαριάδη του Σύριζα.

Το να παντρευτείς εν όσο εργάζεσαι ως delivery και να προχωρήσεις στη τεκνοποίηση μετά της Σούλας είναι εκ προοιμίου μία καταδικαστέα πράξη και μόνο γι΄αυτή θα έπρεπε να συλλαμβάνεσαι. Ουκ έστιν αριθμός των κατηγοριών που θα μπορούσαν να σου απαγγελθούν. Πρώτο ο υπερπληθυσμός της Γης, δεύτερον η μολυσματική επιβάρυνση που επιφέρει στο πλανήτη μία τριμελής οικογένεια και ένα παπί που κινείται με ρυπογόνο νοθευμένο καύσιμο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εγκληματική παρέμβαση στην κλιματική αλλαγή. Επίσης τεκνοποιώντας μετά της Σούλας εξαναγκάζεις το κράτος να σου εξασφαλίσει παιδικούς σταθμούς, σχολεία, δουλειά, σύνταξη και πάει λέγοντας. Δηλαδή η προσφορά σου στον πλανήτη είναι από κάθε άποψη επιβαρυντική και ρυπογόνα.

Όποιος λοιπόν αντιμετωπίζει την απόκτηση εμπειρίας του διανομέα ως επαγγελματική αποκατάσταση σε βάθος χρόνου είναι εξ αρχής εκτός πραγματικότητος.

Την ίδια στιγμή όμως η εμπειρία του διανομέα θα μπορούσε να σου ανοίξει διάπλατα τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς ορίζοντες.

Γι΄αυτό η πληρωμή ενός οξυδερκούς διανομέα είναι ακριβώς η εμπειρία της δουλειάς για την απόκτηση της οποίας θα μπορούσε κανείς να εργάζεται αμισθί.

Το πιο σημαντικό στη δουλειά ενός διανομέα είναι οι γνωριμίες που κάνει με τους πελάτες. Μπορεί να εξυπηρετήσει από ένα κλεφτρόνι έως την οικογένεια ενός εφοπλιστή, τα γραφεία μιας μεγάλης επιχείρησης και πάει λέγοντας. Το μυστικό της ζωής είναι οι γνωριμίες και ο έξυπνος διανομέας κάνει καθημερινά πολλές γνωριμίες. Ειδικά στη διάρκεια της πανδημίας οι διανομείς ήταν η επαφή των ανθρώπων με τον έξω κόσμο, οι εξομολογητές τους, κλπ. Εργαζόμενος σαν διανομέας μαθαίνεις επίσης τους δρόμους και κυρίως την κοινωνική διαστρωμάτωση των πληθυσμών κάθε περιοχής. Επίσης κάνεις καθημερινά σχεδόν μία έρευνα αγοράς για τις ανάγκες τους, ακόμη και μία δημοσκόπηση των προτιμήσεών τους. Ο δρόμος είναι εμπειρία.

Ο έξυπνος διανομέας σε 6 μήνες έχει αλλάξει δουλειά ή στη χειρότερη μπορεί να εργάζεται σε δύο διαφορετικούς εργοδότες έχοντας αποκτήσει τη γνώση της περιοχής. Κανείς διανομέας δεν χρειάζεται να μείνει στη δουλειά πάνω από 6 μήνες. Μέσα σ΄αυτό το διάστημα θα έχει όλο το χρόνο να γνωρίσει κάποιον άνθρωπο που θα του ανοίξει τη πόρτα ακόμη και μέσα από μία ιδέα στην επόμενη δουλειά και πάει λέγοντας.

Ως εκ τούτου η πρόταση της συγκεκριμένης επιχείρησης προς τους διανομείς της αντικειμενικά ήταν μία τιμητική πρόταση. Το μήνυμα όμως που έστειλε η εταιρία στους διανομείς της ήταν λάθος. Για την ακρίβεια το κείμενο ήταν διατυπωμένο λάθος γιατί αυτός ή αυτή που το έγραψε βιάζονταν να πάει στη τουαλέτα ή ήταν εξαδέλφη της Ιωάννας Μαλέσκου-μπορεί και της Μενεγάκη.

Κανονικά το κείμενο της efood προς τους διανομείς της θα έπρεπε να είναι το εξής>

Αγαπητέ συνεργάτη καθημερινά βλέπεις στο δρόμο πανέμορφες πολυτελείς Πόρσε, χτυπάς τα κουδούνια σε πολυτελείς βίλες με πισίνες, βλέπεις πελάτες φραγκάτους αλλά και ρεμπεσκέδες. Εάν θέλεις να γίνεις σαν τους πρώτους εάν ονειρεύεσαι μία πλούσια ζωή δε πρόκειται να τα καταφέρεις σαν διανομέας. Από τη θέση του διανομέα σου προσφέρουμε τη δυνατότητα να δεις πως ακριβώς έχουν τα πράγματα και να αποφασίσεις τι θα κάνεις στη συνέχεια. Σου δίνουμε μία ισχυρή γεύση της πραγματικότητας. Γι΄αυτό και μόνο θα έπρεπε να πληρώνεις για να αποκτήσεις την εμπειρία. Παρόλα αυτά εμείς σου προτείνουμε να γίνεις συνεργάτης μας μέσα από το freelancing και όχι απλός διανομέας. Δηλαδή σε αναβαθμίζουμε…”

Αυτό θα έπρεπε να γράφει η εταιρία προς τους διανομείς της. Πάμε παρακάτω τώρα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη πάνω στο θέμα με μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων.

‘Εχει μία εταιρεία το δικαίωμα να μην ανανεώνει συμβάσεις εργαζομένων, που λήγουν;

Βεβαίως και το έχει, ειδικά αν δεν είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά τους ή δεν έχει πια ανάγκη τις υπηρεσίες τους. Η εταιρεία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να κρατάει τους πάντες. Κάθε εταιρεία δε θα έπρεπε να αναζητά πάντα το καλύτερο δυνατό προσωπικό για την κάθε θέση.

Ποιο ήταν το πρόβλημα λοιπόν με το μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς;

Το αρχικό μήνυμα που έλαβαν (και που η ίδια η εταιρεία καταδίκασε για τη διατύπωσή του) έλεγε ότι οι συμβάσεις δεν μπορούν να ανανεωθούν – παρά μόνο εάν μετατραπούν σε συνεργασία freelancing. Επειδή ακριβώς η εταιρεία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι τους έκανε αυτή την πρόταση επειδή ήθελε να συνεχίσει να λαμβάνει τις υπηρεσίες τους- αλλάζοντας όμως το εργασιακό καθεστώς τους.

Και γιατί αυτό είναι πρόβλημα;

Δεν είναι πρόβλημα, με την έννοια ότι η εταιρεία κάνει κάτι παράνομο ή παράτυπο. Λειτουργεί στο πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα όσα δημοσίως έχει επισημάνει για το μοντέλο εργασίας που προτιμά. Είναι δε το μοντέλο εργασίας που ακολουθούν και μεγάλες ανταγωνίστριές της.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κριθεί από τους χρήστες της (που πλέον κρίνουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που αγοράζουν για σειρά ζητημάτων που δεν έχουν να κάνουν με τη σχέση ποιότητας- τιμής, όπως το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα ή τη στάση τους σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας).

Τι είναι τελικά οι rider και η ευελιξία;

Για την εταιρεία (και τον κλάδο συνολικά στον οποίο δραστηριοποιείται) ένας rider μπορεί να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όχι απαραίτητα υπάλληλος.
Είναι όμως όντως ελεύθερος επαγγελματίας κάποιος που δεν μπορεί να καθορίσει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του και το ύψος της αμοιβής του, αλλά μόνο το ωράριό του; Μπορεί ένας απλός εργάτης, να θεωρηθεί «συνεργάτης», που έως τέτοιος θα αναλαμβάνει και το ρίσκο (και δεν θα λαμβάνει επιδόματα); Δύσκολο να το «χωνέψουμε».
Υποθέσεις που έφτασαν στη Δικαιοσύνη στο εξωτερικό ανάγκασαν κολοσσούς όπως η Uber να αναγνωρίσει πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ωστόσο η συζήτηση μένει ανοιχτή και αυτό θα συμβαίνει έως ότου η gig economy ρυθμιστεί.

Όσο για την ευελιξία είναι κάτι πολύτιμο και για τους εργαζομένους και για τους εργοδότες. Το να μπορείς σε συνεννόηση να κάνεις “σπαστό” ωράριο, να εργάζεσαι κάποιες ημέρες περισσότερες ώρες και άλλες λιγότερες, να ακολουθείς ένα υβριδικό μοντέλο συνδυασμού εργασίας στο γραφείο και στο σπίτι είναι κάτι κατά κανόνα καλό, που μπορεί να βοηθήσει και μία επιχείρηση και έναν υπάλληλο να συνδυάσει την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή. Αλλά αυτό δεν καθιστά τον δεύτερο ελεύθερο επαγγελματία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν όντως διανομείς που θα προτιμήσουν το ευέλικτο ωράριο από τη σταθερή σχέση εργασίας και τα επιδόματα – ειδικά εάν είναι μία εργασία που κάνουν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και όχι η βασική τους απασχόληση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι «δουλεύει» για όλους.

Είναι νέο φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα;

Την gig economy τώρα την μαθαίνουμε εδώ και είναι πολλά ζητήματα, που θα πρέπει να εξεταστούν. Ας μην κάνουμε όμως ότι πέφτουμε στα σύννεφα όταν ακούμε ότι εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπους να μειώσουν το (μη μισθολογικό) εργασιακό κόστος. Ήταν πάντα υψηλό στη χώρα μας (για αυτό και η στρατιά με τα μπλοκάκια στο παρελθόν) και πρέπει να μειωθεί. Αυτό ας το χωνέψουμε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον