kourdistoportocali.comNews DeskΓιατί η Τράπεζα Πειραιώς πήρε τα λεφτά (που δεν της ανήκουν) και τρέχει μακριά από το Kardashian Project του Ελληνικού

Breaking News

Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς πήρε τα λεφτά (που δεν της ανήκουν) και τρέχει μακριά από το Kardashian Project του Ελληνικού

To παγκόσμιο χρέος, το ελληνικό χρέος και τα λύματα στη θάλασσα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Πάμε να δούμε τώρα τι σημαίνει η απόδραση της Τράπεζας Πειραιώς από το project του Ελληνικού.

Θα ξεκινήσουμε από ένα σχόλιο της The Wall Street Journal με αφορμή τη πτώση της Silicon Valley Bank.

Βy The Pendulum

Τις τελευταίες δεκαετίες οι οικονομικές κρίσεις τείνουν να είναι γοργά και βίαιες. Συνήθως περιστρέφονται γύρω από μια χούφτα εταιρείες ή χώρες και συχνά κορυφώνονται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, πριν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές.

Αυτό το πρότυπο αποτελεί λόγο ελπίδας ότι η χειρότερη από την τρέχουσα αναταραχή μπορεί να έχει περάσει με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και την αναγκαστική συγχώνευση της Credit Suisse με την UBS Group AG αυτόν τον μήνα, καθώς και των ομοσπονδιακών backstops που εφαρμόστηκαν ως απάντηση σε αυτά τα γεγονότα.

Αλλά ένα άλλο πρότυπο είναι επίσης δυνατό: η διαβρωτική κρίση αργής κίνησης. Η SVB κατέρρευσε εξαιτίας μιας συρροής δομικών παραγόντων που σε μικρότερο βαθμό πλήττουν πολλά ιδρύματα. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει πολλές τράπεζες τα επόμενα χρόνια να συρρικνωθούν ή να εξαγοραστούν, μια διαδικασία που παρεμποδίζει επίσης την παροχή πιστώσεων.

Μετάφραση> Οι κάνουλες σφραγίζονται.

Συνεχίζουμε ως εξής. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι εκείνη με τα μεγαλύτερα ανοίγματα και στον θαλασσοδανεισμό εγχωρίων ΜΜΕ.

Αυτό πλέον δεν είναι βιώσιμο. Ούτε ανεκτό. Γενικότερα η απουσία σύνεσης στον χειρισμό του χρήματος που ανήκει σε άλλους δεν είναι πλέον αποδεκτή και επιτρεπτέα.

Το πρώτο μήνυμα σ΄αυτή τη κατεύθυνση εστάλη στους “αρμοδίους” με την πρόσφατη πανδημία της οποίας η προέλευση είναι το παγκόσμιο χρέος των 400 τρις. Οι ΗΠΑ έχουν να πληρώσουν το χρέος τους από το 1835. Σήμερα το χρέος των ΗΠΑ ξεπερνά τα 31,5 τρις δολάρια.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος αγγίζει τα 400 δις ευρώ. Το μαγαζί χρεοκόπησε. Το να κόβεται διαρκώς πληθωριστικό χρήμα το οποίο ούτε αντίκρυσμα σε χρυσό έχει ούτε επιστρέφεται στους δανειστές είναι μία μη βιώσιμη “λύση”.

Ακριβώς αυτό το μή βιώσιμο βιώνουμε στη σημερινή συγκυρία.

Συνεχίζουμε ως εξής. Αντιγράφουμε αγγελία real estate που αφορά ισόγεια κατοικία 48 τμ στη περιοχή Πούντα της Πάρου. Ζητούμενη τιμή 400.000 ευρώ.

Δηλαδή ένας μερακλής θα δώσει 400.000 ευρώ για να αγοράσει 48τμ στη Πάρο ώστε το πρωί να απολαμβάνει στο λιμανάκι της Νάουσας τους ντόπιους και ξένους σατυροβαρκάρηδες που μιλάνε τη γλώσσα της φυλής των Αούα καθήμενος στο Cafe Karino, το οποίο δεν σερβίρει νερό με τον καφέ γιατί το νερό του νησιού δεν είναι πόσιμο και όπου νάναι το εμφιαλωμένο θα κοστίζει όσο ένα ουίσκι ώσπου να σταματήσει εντελώς η εμφιάλωση και ο κάτοχος ή ενοικιαστής της γκαρσονιέρας των 48 τμ στη Πάρο θα αναγκάζεται να γεμίζει μπουκάλια από τη θάλασσα και να βράζει στη συνέχεια το νερό για να το πιει σε μία διαδικασία πρόχειρης αφαλάτωσης.

Στο μεταξύ το νερό θα περιέχει και μέρος των λυμάτων από τις κατοικίες, τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία, κλπ που καταλήγουν στη θάλασσα της Πάρου και στον Κόλπο της Βουλιαγμένης μια και ο δήθεν βιολογικός καθαρισμός είτε δεν υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά (δλδ τιμολόγια που έχουν κοπεί αλλά η εγκατάσταση ποτέ δεν αγοράστηκε) είτε δεν λειτουργεί γιατί η ετήσια συντήρηση κοστίζει πιο ακριβά από την εγκατάσταση.

Τι κάνει όμως μία γκαρσονιέρα στη Πάρο να αξίζει 400 χιλιάδες ευρώ; Η χορηγούμενη ψευδαίσθηση των κατοίκων του ματαίου ετούτου κόσμου ότι το χρήμα είναι δωρεάν και ατελείωτο. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγαλοψυχία που χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες του χρήματος η οποία επιτρέπει ακόμη και στις έωλες ονειρώξεις των κουνουπίων να γίνονται πραγματικότητα.

Έτσι για παράδειγμα ο Χ χλέμπουρας εκδότης-μηντιάρχης βρίσκεται με βίλα στη Πολιτεία, την Εκάλη, το Καβούρι, τη Πάρο, τη Τήνο, τη Μύκονο η οποία έχει αποκτηθεί με θαλασσοδανεισμό από την Τράπεζα. Σε αυτό το σημείο καλούμε τον φίλτατο Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη κ. Γιάννη Στουρνάρα όπως παραδώσει ένα σεμινάριο στους αρμοδίους για την προέλευση του δανεικού χρήματος προς το χρεοκοπημένο κράτος μας.

Ως συμπέρασμα του σεμιναρίου θα προέκυπταν τα εξής>

-Το χρήμα δεν είναι δωρεάν.

-Το χρέος σκοτώνει.

Γι΄αυτό και τα κουνούπια που αναπαράγονται αλόγιστα μετά από μία νύχτα στον Βέρτη και τον Οικονομόπουλο θα πρέπει να αφανιστούν μια και το χρεοκοπημένο κράτος δεν μπορεί να τα μεγαλώσει, να τα μισθοδοτήσει και να τα συνταξιοδοτήσει. Έτσι αναλαμβάνουν δράση πάσης φύσεως εργαλεία ελέγχου και αφανισμού των κουνουπίων.

Ρωτήστε σχετικά και τον Αθανάσιο Πλεύρη, ο οποίος παιδιόθεν κυκλοφορούσε με το εργαλείο τσεκούρι χάρη στον επιδέξιο χειρισμό του οποίου κατέλαβε τον θώκο του υπ. Υγείας εν έτει 2023.

Οι εμπνευστές του σχεδίου που μοιάζει αμοραλιστικό δεν έχουν άδικο. Η δική μας διαφωνία είναι στον τρόπο μείωσης του πληθυσμού. Θα ήτο πιο συνετό, σώφρον και ταυτοχρόνως πιο συναρπαστικό εάν υπήρχε έλεγχος γεννήσεων και αναπαραγωγής των κουνουπίων. Θα μπορούσε για παράδειγμα ένα λογισμικό και όχι μία ανθρώπινη επιτροπή να αποφασίζει ποια ζεύγη συμπληρώνουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να γίνουν γονείς. Οι προδιαγραφές δεν θα εστίαζαν στην οικονομική ευχέρεια των υποψηφίων γονέων αλλά στο πνευματικό τους πλούτο και τις αρετές τους. Μάλιστα οι επιτρεπόμενες ετήσιες γεννήσεις σε κάθε κράτος θα αποφασίζονταν σε συνάρτηση με το δημόσιο χρέος της χώρας γέννησης του παιδιού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εύλογα αναρτιέται κανείς ποιοι εκεί έξω έχουν τα χρήματα να αγοράσουν κατοικίες στους γυάλινους πυρακτωμένους ουρανοξύστες του Ελληνικού και ποιοι επίσης διαθέτουν τα χρήματα ώστε να περάσουν το κατώφλι του αντίστοιχου Καζίνο.

Πρόκειται για χρήματα που απέκτησαν με την αξία τους ή με απατεωνία και θαλασσοδανεισμό; Αυτά τα ερωτηματικά είναι σαφώς υπαρξιακής φύσεως. Περί αυτού πρόκειται. Και η απάντηση εδώ είναι ότι δεν εκχωρείται το δικαίωμα να ξοδεύετε ανελλιπώς και αλογίστως χρήματα που δεν σας ανήκουν.

Αιώνες τώρα ο άνθρωπος και παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα δεν διδάσκεται από την Ιστορία. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Έτσι θα μας πηγαίνουν από planδημία, σε Μάτι και Τέμπη ώσπου να συνειδητοποιήσουμε την ασημαντότητα της παρουσίας μας στον μάταιο τούτο κόσμο ώστε να σεβόμαστε το χρήμα που δεν μας ανήκει και να μην το σπαταλάμε για την αγορά ενός διαμερίσματος sew view για χάρη της Kardashian.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK