kourdistoportocali.comNews DeskΦουντώνει και στην Ευρώπη ο κορωνοϊός του Μανάους> 6 μολύνσεις στην Αγγλία

Τεράστια ανησυχία

Φουντώνει και στην Ευρώπη ο κορωνοϊός του Μανάους> 6 μολύνσεις στην Αγγλία

Ανθρωποκυνηγητό για κρούσμα που δεν είχε δηλώσει τον τόπο κατοικίας του

Γρηγορότερα απ’ ότι περίμεναν οι επιστήμονες, έφτασε και στην Ευρώπη ο πολύ επικίνδυνος κορωνοϊός του Μανάου, παραλλαγής που πιστεύεται ότι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ομώνυμη πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας της Amazonas.

Πρόκειται για έξι περιπτώσεις, τρεις από τις οποίες εντοπίστηκαν στη Σκωτία, μετά από πτήση στο Αμπερντίν από τη Βραζιλία μέσω Παρισιού και Λονδίνου. Ήδη οι αρχές της Σκωτίας έχουν θέσει σε καραντίνα όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.

Οι υπόλοιπες τρεις περιπτώσεις προέρχονται από ένα νοικοκυριό στο South Gloucestershire της Αγγλίας, με ιστορικό ταξιδιού στη Βραζιλία ενώ το πολύ ανησυχητικό είναι ότι τρίτη περίπτωση δεν συνδέεται με καμία από τις άλλες, κάτι που σημαίνει ότι ασφαλώς θα υπάρχουν και άλλα κρούσματα της ίδιας παραλλαγής στην Βρετανία. Μάλιστα, οι αρχές ομολόγησαν ότι δεν γνωρίζουν που κατοικεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος καθώς δεν φαίνεται να συμπλήρωσε την κάρτα εγγραφής δοκιμής του, οπότε οι λεπτομέρειες παρακολούθησης δεν είναι διαθέσιμες.

Οι αξιωματούχοι στην Αγγλία ζητούν από όποιον έκανε μια δοκιμή στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου και ο οποίος δεν έχει λάβει αποτέλεσμα ή έχει μια ημιτελή κάρτα εγγραφής δοκιμής να παρουσιάστεί αμέσως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί για τις περιπτώσεις, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί «ανησυχητικές», καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μετάλλαξης συγγενεύει πολύ με της Νότιας Αφρικής αλλά είναι πιο μεταδοτικός, οπότε και πιο θανατηφόρος.

Να σημειώσουμε ότι περιπτώσεις του ίδιου μεταλλαγμένου στελέχους εντοπίστηκαν νωρίτερα στη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και τις Νήσους Φερόε.

Η μετάλλαξη του Μανάου, που ονομάζεται B.1.1.248 ή P.1, ανακαλύφθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας, σε τέσσερις ταξιδιώτες που έφτασαν από το Manaus της Βραζιλίας, στις 2 Ιανουαρίου.

Η παραλλαγή έχει την ίδια μετάλλαξη πρωτεΐνης spike με τις εξαιρετικά μεταδοτικές εκδόσεις που βρέθηκαν στο Κεντ και τη Νότια Αφρική, με το όνομα N501Y, η οποία καθιστά την ακίδα περισσότερο ικανή να συνδέεται με τους υποδοχείς μέσα στο σώμα.

Ο συγκεκριμένος κορωνοϊός, έχει μια τρίτη, λιγότερο καλά μελετημένη μετάλλαξη, που ονομάζεται K417T, και οι συνέπειές της είναι ακόμη υπό έρευνα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Εις το όνομα του πατρός
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή