kourdistoportocali.comNews DeskForbes> Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) πιστεύουν πλέον ότι ο ιός της Covid-19 προήλθε από το Εργαστήριο της Wuhan

To εργαστήριο του παγκόσμιου τρόμου

Forbes> Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (46%) πιστεύουν πλέον ότι ο ιός της Covid-19 προήλθε από το Εργαστήριο της Wuhan

Μόνο το 17% των Αμερικανών δηλώνουν ότι έχουν κάποια ή πολλή εμπιστοσύνη στην κινεζική κυβέρνηση

Η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει πλέον ότι η Covid-19 διέρρευσε από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Morning Consult-όπως διαβάζουμε στο Forbes.

Περίπου το 46% των ενηλίκων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από εργαστηριακή διαρροή, ενώ το 26% πιστεύει ότι ο ιός ξεκίνησε φυσικά και το 28% δηλώνει ότι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν γνώμη.

Η δημοσκόπηση 2.200 ενηλίκων, η οποία διεξήχθη στις 4-7 Ιουνίου, δείχνει ότι οι Αμερικανοί διαιρούνται έντονα σύμφωνα με το κόμμα σχετικά με το ερώτημα: ένα επιβλητικό 70% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει στη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, ενώ το 41% ​​των ανεξάρτητων και το 32% των Δημοκρατών πες το ίδιο.

Η διάσπαση των κομμάτων αντιστρέφεται όσον αφορά τη θεωρία της φυσικής εξάπλωσης: το 40% των Δημοκρατών πιστεύουν ότι η Covid-19 προήλθε φυσικά, ενώ το 22% των ανεξάρτητων και μόλις το 11% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνούν επίσης με αυτή την άποψη.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται την κινεζική κυβέρνηση και το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan- το εργαστήριο που υποψιάζεται ότι ήταν η αιτία της διαρροής – να είναι “διαφανές και ειλικρινές σχετικά με την προέλευση της πανδημίας Covid-19”.

Μόνο το 17% των Αμερικανών δηλώνουν ότι έχουν κάποια ή πολλή εμπιστοσύνη στην κινεζική κυβέρνηση, ενώ το 21% λέει το ίδιο για το εργαστήριο Wuhan.

29%. Αυτό είναι το ποσοστό των Αμερικανών που πίστευαν ότι η Covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο σε μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες που πίστευαν στη θεωρία του εργαστηρίου δήλωσαν ότι πίστευαν ότι απελευθερώθηκε σκόπιμα από ένα εργαστήριο (26%), ενώ μόλις το 6% δήλωσε ότι κατά λάθος διέρρευσε. Ένα πλήθος ερωτηθέντων (43%) δήλωνε ότι προέκυψε φυσικά.

Πολλοί επιστήμονες-σύμφωνα με το Forbes-, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Anthony Fauci, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από ζώα στην άγρια ​​φύση και μεταδόθηκε στον άνθρωπο. Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες υγείας ζήτησαν πρόσφατα να δώσουν μια δεύτερη ματιά στη θεωρία διαρροής του εργαστηρίου αφού οι επιστήμονες και τα μέσα ενημέρωσης υποτιμούσαν τη δυνατότητα πέρυσι. Τον Μάιο, μια ομάδα 18 διακεκριμένων επιστημόνων δημοσίευσε μια επιστολή στην Science που αναφέρει ότι η εργαστηριακή διαρροή και οι θεωρίες φυσικής εξάπλωσης παραμένουν εξίσου «βιώσιμες» έως ότου διεξαχθεί περισσότερη έρευνα.

Η Wall Street Journal ανέφερε λεπτομέρειες μιας έκθεσης πληροφοριών των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία επιστήμονες του εργαστηρίου της Wuhan νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα τύπου Covid-19 τον Νοέμβριο του 2019, εβδομάδες πριν από την πρώτη αναγνώριση της νόσου. Η αρχική έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του ιού διαπίστωσε ότι ήταν «εξαιρετικά απίθανο» να διαφύγει από ένα εργαστήριο, αλλά δεν κατέληξε σε επίσημο συμπέρασμα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι που ήταν πρώτοι υποστηρικτές της θεωρίας, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστού Tom Cotton  του Αρκάνσας και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πήραν ένα γύρο νίκης καθώς η δυναμική αναπτύσσεται πίσω από τη θεωρία διαρροής του εργαστηρίου.
Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Biden δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν «συγκεντρώσει περίπου δύο πιθανά σενάρια» για την προέλευση της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας διαρροής εργαστηρίου και της ζωονοσολογικής προέλευσης. Κάλεσε τους αξιωματούχους να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» για να καταλήξουν στο συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του ιού τους επόμενους μήνες.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

EKTAKTO> Γιατί ετοιμάζονται να καταργήσουν την 2η δόση σε Pfizer/BionTech και AstraZeneca
Άσχημα νέα από το Ισραήλ (πλήρως εμβολιασθέντες 57%). Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού οι μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία. Η χώρα παραμένει ερμητικά κλειστή για τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020!
EKTAKTO> Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει
O Mario Draghi στέλνει μήνυμα στο “deep state” της Wuhan ανατινάζοντας τον εμβολιασμό παγκοσμίως, o μυστηριώδης Τσιόδρας και η αναφορά της Καθημερινής στην καταιγίδα αγωγών για τις παρενέργειες των εμβολίων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυτός έκοψε το βραχιολάκι του Jean Claude Oswald
Κυριακάτικη BOMBA από το Ισραήλ! Επιστρέφει το lockdown στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Ξαφνική εκτίναξη του δείκτη R. Η παραλλαγή DELTA χτύπησε το 1/3 εμβολιασθέντων!
-Δεν είμαι Χίτλερ, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα!…
H British Airways διαψεύδει στο Reuters τους ισχυρισμούς για τα αίτια των αιφνιδιαστικών θανάτων 4 πιλότων της
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone κατηγόρησε την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για bullying σχεδόν μέχρι θανάτου στη μητέρα της
EKTAKTO> To Forbes διαπιστώνει ότι οι εμβολιασμοί έχουν πιάσει πάτο στις ΗΠΑ την ώρα που ξεσπούν θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο των πιλότων της BA αλλά και τη πτώση του μονοκινητήριου στην Ηλεία