kourdistoportocali.comNews DeskΕρευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan

Καταρρίπτεται η κινέζικη θεωρία

Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan

Από το 2017 έως το ξεκίνημα της πανδημίας δεν διατίθονταν ούτε νυχτερίδες ούτε παγκολίνοι

Μία ακόμα έρευνα διαπίστωσε ότι στην υγρή αγορά της Wuhan, το σημείο της κινέζικης πόλης που ενοχοποιήθηκε από το ξεκίνημα της πανδημίας ότι αποτέλεσε την αρχική εστία της εξάπλωσης της covid-19, δεν είχαν πωληθεί νυχτερίδες ή παγκολίνοι σχεδόν από το 2017. Η ίδια έρευνα ωστόσο καταδεικνύει ότι σχεδόν 50.000 είδη ζώων από 38 είδη, συμπεριλαμβανομένων ασβών και κάπρων, παγωνιών και φιδιών, πέρασαν από εκεί ως το Νοέμβριο του 2019.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν «κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να τεκμηριώνει τη θεωρία των Κινέζων, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι τόσο οι νυχτερίδες όσο και οι παγκολίνοι «δεν ήταν οι πιθανοί ξενιστές στην πηγή του κορωνοϊού».

Αντ’ αυτού, ισχυρίζονται ότι δεκάδες άλλα άγρια ​​ζώα, που συνεχίζουν να διατηρούνται σε βρόμικα κλουβιά και να παραμελούνται από τους εμπόρους, παρείχαν μια πληθώρα διαδρομών για να περάσει η Covid-19 στους ανθρώπους. Ο Chris Newman, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στο Mailonline: «Μερικά από αυτά τα είδη είναι γνωστό ότι φιλοξενούν μια ποικιλία ασθενειών.

Ωστόσο, ελάχιστα από αυτά μπορούν να ενοχοποιηθούν ως “οικοδεσπότες” της Covid-19, ενώ οι κύριοι ύποπτοι ξενιστές, δηλαδή νυχτερίδες και παγκολίνοι, δεν ήταν προς πώληση στις αγορές αυτές. Τα δεδομένα μας δεν μπορούν να προσδιορίσουν πώς μολύνθηκαν οι άνθρωποι με την Covid-19. Παρ’ όλα αυτά, η θεωρία ότι υπήρξε άμεση επαφή με παγκολίνους ή νυχτερίδες σε αυτή την αγορά είναι εξαιρετικά αβάσιμη» ανέφερε ο ίδιος.

Τα στοιχεία της νέας έρευνας έρχονται μετά από την έντονη αίσθηση που επικρατεί πλέον στην παγκόσμια κοινότητα ότι ο νέος κορωνοϊός προέκυψε έπειτα από διαρροή του εργαστηρίου ιολογίας της Wuhan που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την συγκεκριμένη αγορά και ότι δεν μεταφέρθηκε με φυσικό τρόπο από ζώο στον άνθρωπο.

Οι ίδιοι ερευνητές ωστόσο σημειώνουν ότι τα χιλιάδες ζώα που αποτελούν αντικείμενο εμπορίας στη Wuhan είναι «ικανά να φιλοξενήσουν ένα ευρύ φάσμα μολυσματικών ζωονόσων ή παρασίτων που προκαλούν ασθένειες. Και πωλούνται για τεράστια ποσά. Το κρέας μαρμότας, για παράδειγμα, είναι πέντε φορές υψηλότερο από εκείνο του χοιρινού. Δεν πρόκειται για βασικό καταναλωτικό τρόφιμο αλλά μια δαπανηρή λιχουδιά», επισήμανε ο καθηγητής Macdonald.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι έκτοτε έχει καταργήσει αυτές τις εστίες ασθενειών, απαγορεύοντας την πώληση ζώντων ζώων, αλλά περισσότερο από ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνωστίζονται σε αυτές τις αγορές για να αγοράσουν τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών ψαριών, βατράχων και χελωνών.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι υπάρχει μια επίμονη επιθυμία μεταξύ των Κινέζων να εμπορεύονται τα λεγόμενα «χαρισματικά είδη», τα οποία θεωρούνται «αντικείμενα κύρους». «Σε μεγάλο βαθμό αυτό συμβαίνει επειδή η προστατευτική νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί με συνέπεια, προωθώντας μια απρόσεκτη αδιαφορία για την εκμετάλλευση της άγριας ζωής», αναφέρεται στη μελέτη.

Ο καθηγητής Macdonald είπε στους The Times: «Με αυτές τις τεράστιες συγκεντρώσεις διαφορετικών ειδών κάτω από μια στέγη είναι θέμα χρόνου προτού κάποια άλλη ανεπιθύμητη ασθένεια περάσει στον ανθρώπινο πληθυσμό».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών