kourdistoportocali.comNews DeskΈρευνα σε 8,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζους> Η πιο μολυσματική Delta και η έλλειψη μέτρων προστασίας υπεύθυνες για την έξαρση της Πανδημίας

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Έρευνα σε 8,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζους> Η πιο μολυσματική Delta και η έλλειψη μέτρων προστασίας υπεύθυνες για την έξαρση της Πανδημίας

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μόλυνσης μειώθηκε κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Delta [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Μία νέα μελέτη από το υπουργείο υγείας της Νέας Υόρκης (DOH) δίνει εν μέρει απαντήσεις για το γεγονός της έξαρσης της πανδημίας το καλοκαίρι στην Πολιτεία. Όπως αναφέρεται, η πιο μολυσματική παραλλαγή Delta αλλά και οι αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως το τέλος της μάσκας και η έλλειψη κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί να εξηγήσουν γιατί τα εμβόλια κατά της COVID-19 δείχνουν λιγότερο αποτελεσματικά για την προστασία των Νεοϋορκέζων από τον κορωνοϊό.

Οι επιστήμονες του DOH χρησιμοποίησαν δεδομένα εμβολιασμού, δοκιμών και νοσηλείας σε εθνικό επίπεδο, με τα αποτελέσματα της έρευνας να δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης μειώθηκε για τα εμβόλια Pfizer-BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson έως και 25%. Ωστόσο, παρά τη μειωμένη αποτελεσματικότητα για τη μόλυνση, η μελέτη έδειξε ότι τα εμβόλια παρέμειναν εξαιρετικά προστατευτικά έναντι νοσηλείας με Covid, με αποτελεσματικότητα πάνω από 90% για ενήλικες ηλικίας 18 έως 64 ετών κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Delta.

Μόνο οι Νεοϋορκέζοι άνω των 65 ετών είδαν μια μικρή μείωση της προστασίας των εμβολίων έναντι νοσηλείας το καλοκαίρι, κάτι που η ομάδα υποστηρίζει ότι ενισχύει την ανάγκη για ενισχυτικούς εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους. Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι «η συνεχιζόμενη εξασθένηση της προστασίας μπορεί να είναι λιγότερο ανησυχητική για τους ενήλικες ηλικίας κάτω των 65 ετών», δήλωσε ο επιστήμονας της DOH, Dr Eli Rosenberg. Οι ενισχυτικές λήψεις εμβολίων έχουν ήδη προκαλέσει ατέλειωτη σύγχυση και συζήτηση στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επέτρεψαν πρόσφατα ενισχυτικές λήψεις του εμβολίου της Pfizer για ηλικιωμένους και άλλους Αμερικανούς που θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου να νοσήσουν με Covid. Αργότερα αυτήν την εβδομάδα, η συμβουλευτική επιτροπή του FDA για τα εμβόλια θα συζητήσει παρόμοιες αδειοδοτικές ενισχύσεις για τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson.

Εν μέρει, αυτές οι συζητήσεις είναι περίπλοκες επειδή οι ΗΠΑ έχει περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα για το πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια και για το ποιος κινδυνεύει περισσότερο. Το CDC δεν παρακολουθεί ολοκληρωμένα όλες τις νοσήσεις, εστιάζοντας αντίθετα σε σοβαρές περιπτώσεις και συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη. Ως αποτέλεσμα, πολλές μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει δεδομένα από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο χώρες που παρακολουθούν πιο προσεκτικά τις σημαντικές λοιμώξεις. Αλλά ο πληθυσμός αυτών των κρατών και η διάθεση εμβολίων τους είναι πολύ διαφορετικές από τις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη από το DOH της Νέας Υόρκης βοηθά στην κάλυψη αυτού του κενού δεδομένων και υποδηλώνει γιατί η πολιτεία είδε αύξηση των σημαντικών λοιμώξεων αυτό το καλοκαίρι. Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στην επιστημονική πλατφόρμα medRxiv στις 9 Οκτωβρίου. Συνολικά, περιελάμβανε περίπου 8,8 εκατομμύρια ενήλικες που ζούσαν στη Νέα Υόρκη, εκ των οποίων περίπου τα δύο τρίτα ήταν πλήρως εμβολιασμένα.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν την ανάλυσή τους μεταξύ της 1ης Μαΐου και της 28ης Αυγούστου 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας η παραλλαγή Delta εκτοξεύθηκε από το 2% των περιπτώσεων στην πολιτεία στο 99%. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μόλυνσης μειώθηκε κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Delta, που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι Νεοϋορκέζοι ήταν πιο πιθανό να έχουν θετικό τεστ Covid κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ό,τι πριν από το 2021.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, για όσους εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer και ήταν μεταξύ 18 και 49 ετών, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μόλυνσης μειώθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια της αύξησης της Delta. Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματικότητα μειώθηκε κατά 19% για τους ηλικίας 50 έως 64 ετών και κατά 14% για τους άνω των 65 ετών.

Όσοι εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Moderna είδαν παρόμοια μείωση της αποτελεσματικότητας: 18% μείωση στις ηλικίες 18 έως 49 ετών, 14% μείωση στις ηλικίες 50 έως 64 ετών και 9% μείωση για άτομα άνω των 65 ετών. Τέλος, οι λήπτες εμβολίων J&J είδαν επίσης μειωμένη προστασία από τη μόλυνση: 19% στις ηλικίες 18 έως 49 ετών, 11% στις ηλικίες 50 έως 64 και άνω των 65 ετών.

Αυτά τα ευρήματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υποδηλώνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αντιμετώπιζε «εξασθενημένη ανοσία» από μειωμένα αντισώματα, είπε η ομάδα. Αντ’ αυτού, η αύξηση των περιπτώσεων ήταν «περισσότερο συσχετισμένη» με την έξαρση της Delta από στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μόλις η Delta κυριάρχησε πλήρως, με ποσοστό επικράτησης 85%, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το όριο αποτελεσματικότητας των εμβολίων μειώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη και τα τρία εμβόλια παρέμειναν πολύ προστατευτικά έναντι της σοβαρής νόσησης και νοσηλείας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον