kourdistoportocali.comNews DeskΕπιχειρηματίες πιέζουν υπουργούς και τραπεζίτες να γλιτώσουν πλειστηριασμούς 40 δις ευρώ!

Αποκάλυψη

Επιχειρηματίες πιέζουν υπουργούς και τραπεζίτες να γλιτώσουν πλειστηριασμούς 40 δις ευρώ!

Η επανάληψη του σκανδάλου με τα capital controls θα μπορούσε να κλείσει τράπεζες και να μας οδηγήσει στη δραχμή

Mε τον κίνδυνο της συγχώνευσης για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες να είναι πλέον ορατός καθώς η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του coronovirus και η τρομακτική εκτόξευση του παγκοσμίου χρέους θα μπορούσαν να παρασύρουν τα πάντα στο περασμά τους οι εταιρίες διαχείρισης των κόκκινων δανείων ρίχνονται στη μάχη.

Aπό τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη

Τουλάχιστο 40 δις είναι δάνεια αβέβαιης είσπραξης ενώ νέες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των δανείων προστίθενται καθημερινά.

Σύμφωνα με στοιχεία τέλους α΄ εξαμήνου 2019, η ΤτΕ κατέγραφε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα 75,379 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 22,828 δισ. ευρώ (δηλ. το 30%) αφορούσε δάνεια αβέβαιης είσπραξης.

Μάλιστα, η ΤτΕ ανέφερε ότι προβληματίζει το γεγονός της επιδείνωσης του λόγου των δανείων τα οποία είναι σε καθυστέρηση από 1 έως 90 ημέρες προς το σύνολο των εξυπηρετούμενων δανείων (πρώιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Στο μεταξύ ο αδύναμος Ηρακλής είναι ακόμη σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη να έχουν χάσει κάπως τη μπάλα. Δεν περίμενε δα και κανείς να χτίσουν νοσοκομείο σε 10 μέρες σαν τους Κινέζους που εκπαιδευμένοι από τον Μάο λειτουργούν σαν ρομποτάκια ενώ από την άλλη κατασπαράζουν νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου και μολύνουν τον  πλανήτη.

Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του αδύναμου Ηρακλή δίνουν τη δυνατότητα στους κόκκινους επιχειρηματίες να επιδοθούν σ΄έναν αγώνα δρόμου ώστε οι “άκρες” τους στη κυβέρνηση και στις τράπεζες να τους επιτρέψουν να κερδίσουν χρόνο.

Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν άλλωστε-ακόμη και να επιστρέψουμε στη δραχμή ή στα τούρκικα γρόσια.

Ετσι γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης με πακτωλό δανείων κατάφερε πρόσφατα ένα πρόστιμο 60.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το ΙΚΑ να το μειώσει στις 17.000 ευρώ.

Εάν σκάσει-λόγω  δανείων-η επιχειρηματική του αλυσίδα θα αλλάξει ο χάρτης της ψυχαγωγίας στη χώρα.

Τα συμφέροντα των οποίων οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο πιέζουν με κάθε τρόπο τους πολιτικούς αλλά και τους τραπεζίτες για να γλιτώσουν τις θαλασσοδανεισμένες επιχειρήσεις τους από τους αυτονόητους πλειστηριασμούς.

Κάποιοι από δαύτους “κρατάνε” στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια! Οι εξελίξεις εδώ θα είναι εκκωφαντικές τη μέρα που ένας στρατός από εισαγγελείς θα αναλάβει-αναγκαστικά-δράση.

Για την ώρα βγαίνουν προς τα έξω για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους οι πλειστηριασμοί σε κάτι “ξοφλημένους” επώνυμους ενώ οι πολυδανεισμένοι βαρόνοι εξακολουθούν να κερδίζουν χρόνο και να βρίσκονται στο απυρόβλητο παρότι θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στην καρδιά της καταιγίδας των πλειστηριασμών-χωρίς επιστροφή.

Αυτή η ανοχή θυμίζει την περίοδο των capital controls όταν ένα ολόκληρο σύστημα είχε βρει τρόπο να τα παρακάμψει.

Εάν επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τα κόκκινα δάνεια το τίμημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό προσωπικά θα είναι οδυνηρό.

Για τη χώρα φυσικά δεν το συζητάμε…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ποιος μίλησε στον Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
EKTAKTO>H Αργεντινή με μόλις 100 δις χρέος ξανά σε χρεοκοπία. Η Ελλάδα με 350 δις καμώνεται πως βγαίνει στις αγορές
-Ρε αν είσαι άνδρας κατέβα κάτω…, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα 20.000 πόδια!
Το βαθύ κράτος παρέλυσε την Αθήνα
Oι ηρωικοί πιλότοι του Airbus A320-200 γλίτωσαν τις ζωές των επιβατών. Aνάμεσά τους οι Σταικούρας, Λοβέρδος, Χαρδαλιάς
Eίναι η κόρη του Βασιλιά από τη Κοκκινιά η νέα Κορίνα Τσοπέη;
Aποκαλύψεις του Στέφανου Μάνου για τον Καραμανλή και το προβληματικό Ασφαλιστικό του Βρούτση
Οι εκδότες και δημοσιογράφοι που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στο Delphi Economic Forum 2020
Τα πλαστά τιμολόγια, οι προεκλογικές χορηγίες και ο Κώδικας του Προβεντσάνο
Μακρυμάλλης και με γεννειάδα ταξιδεύει για τη Santa Lucia o Μάξιμος Σαράφης
Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία
Δεσμώτες των Συριζαίων με γραβάτα. Πάνω από 32% η πτώση στις αλυσίδες τροφίμων. Κλυδωνίζεται ο Σκλαβενίτης