kourdistoportocali.comNews DeskΈντρομος ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να διασώσει τη πολιτική του καριέρα από τους πλειστηριασμούς

Η βόμβα σκάει στα χέρια Μητσοτάκη-Σταικούρα

Έντρομος ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να διασώσει τη πολιτική του καριέρα από τους πλειστηριασμούς

Έκτακτη συνάντηση με τις εταιρίες-διαχειριστές των κόκκινων δανείων

 Αυτό που κατάφεραν να αποφύγουν έντρομοι όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών των Μνημονίων σκάει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταικούρα. Ο τελευταίος έντρομος ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να «προετοιμάσει» του δανειολήπτες για την άρση προστασίας της α’ κατοικίας.

Γράφει ο Δανιήλ Λοίζος

Συνάντηση με τους διαχειριστές των κόκκινων δανείων, τις εταιρίες, δηλαδή, που έχουν πάρει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες αναμένεται να έχει το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το καυτό θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων που έχει σημαντικά πολιτικά απόνερα φαίνεται να έχει οδηγήσει σε «συναγερμό» τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Ήδη με ανακοίνωσή του το  Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ανέλαβε μια σειρά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τεσσάρων σημείων.

Προαναγγέλλουν δε καμπάνια διαφήμισης για την πλατφόρμα α’ κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τα πρώτα στοιχεία από τις τράπεζες δείχνουν ότι 43.400 δανειολήπτες με σύνολο δανείων πάνω από 3 δισ ευρώ πήγαν σε απευθείας ρύθμιση με τις τράπεζες κατά το β’ 6μηνο του 2019. Όπως αναφέρεται για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά αναλογικά υπολογίζεται  ότι μπορεί να έχουν γίνει 80.000- 100.000 ρυθμίσεις συνολικά στη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπ. Οικονομικών είναι σε γνώση του στοιχεία για όσους έχουν συναινέσει στην άρση του απορρήτου αλλά δεν έχουν υποβάλει αίτημα ρύθμισης, ή  για εκείνους που δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας διαφορετική από εκείνη της α’ κατοικίας κ.λ.π.

Όπως αναφέρθηκε και επισήμως το υπ. Οικονομικών προχωρά  σε έρευνα, μέσω αποστολής e-mails σε 42.107 χρήστες της πλατφόρμας, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους δεν προέβησαν στην οριστική υποβολή αιτήσεως για να λάβουν ρύθμιση του δανείου και συνακόλουθα να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους. Αυτοί οι δανειολήπτες, αν και προχώρησαν στην άρση του τραπεζικού και φορολογικού τους απορρήτου, δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την αίτησή τους στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών οι πολίτες «ψάχνονται το τελευταίο διάστημα για ρύθμιση, μάλλον θορυβημένοι από αυτά που ακούνε ότι έρχονται από Πρωτομαγιά.» Στο φόντο αυτό από την κυβέρνηση σχεδιάζεται μια άσκηση πίεσης στα funds (διαχειριστές δανείων) για να βελτιώσουν τις επικοινωνίες και τις προσφορές προς τους δανειολήπτες . «Πράγματι προσφέρουν καλές λύσεις (ρυθμίσεις) σε σχέση με τις τράπεζες, αλλά δεν είναι ακόμα οργανωμένα. Υπάρχει δυσκολία επαφής με τους πελάτες- δανειολήπτες και είναι ενδεικτικό πώς ούτε το ΥΠΟΙΚ έχει ακόμα τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των διαχειριστών» σημειώνουν πηγές.

Για αυτό το λόγο εξάλλου οργανώνεται και η συνάντηση της Παρασκευής. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαχειριστές καθώς  αγοράζουν αρκετά χαμηλά έχουν περιθώριο να προσφέρουν καλή αναδιάρθρωση (κούρεμα).

(Eικόνες από πλειστηριασμούς στην Ισπανία)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ποιος μίλησε στον Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
EKTAKTO>H Αργεντινή με μόλις 100 δις χρέος ξανά σε χρεοκοπία. Η Ελλάδα με 350 δις καμώνεται πως βγαίνει στις αγορές
Oι ηρωικοί πιλότοι του Airbus A320-200 γλίτωσαν τις ζωές των επιβατών. Aνάμεσά τους οι Σταικούρας, Λοβέρδος, Χαρδαλιάς
Eίναι η κόρη του Βασιλιά από τη Κοκκινιά η νέα Κορίνα Τσοπέη;
-Ρε αν είσαι άνδρας κατέβα κάτω…, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα 20.000 πόδια!
Το βαθύ κράτος παρέλυσε την Αθήνα
Aποκαλύψεις του Στέφανου Μάνου για τον Καραμανλή και το προβληματικό Ασφαλιστικό του Βρούτση
Οι εκδότες και δημοσιογράφοι που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στο Delphi Economic Forum 2020
Τα πλαστά τιμολόγια, οι προεκλογικές χορηγίες και ο Κώδικας του Προβεντσάνο
Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία
Δεσμώτες των Συριζαίων με γραβάτα. Πάνω από 32% η πτώση στις αλυσίδες τροφίμων. Κλυδωνίζεται ο Σκλαβενίτης
18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ, 3 αυτοκίνητα