kourdistoportocali.comNews DeskΈνας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 30-60

Ένας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών

Οι δύο ενήλικες συναντήθηκαν με τον υποτιθέμενο 14χρονο, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή τους

Ισραηλινός πράκτορας παρίστανε τον 14χρονο στο διαδίκτυο και “τσίμπησε” 10 υπόπτους για σεξουαλικά αδικήματα.

Η πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας του Ισραήλ στο Διαδίκτυο οδήγησε στη σύλληψη 10 υπόπτων για τη διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων, τους οποίους παγίδευσε κυβερνητικός πράκτορας παριστάνοντας τον 14χρονο.

Γράφει η Αντιγόνη Τζοβάρα

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας που διεξάγει η ισραηλινή αστυνομία, ένας κυβερνητικός πράκτορας μπήκε σε διάφορες εφαρμογές (apps) όπου πραγματοποιούνται ανεξέλεγκτα διαφόρων ειδών σεξουαλικές συναλλαγές και παρίστανε τον 14χρονο.

Το αποτέλεσμα ήταν να εντοπίσει 10 άτομα που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή σε πορνεία και σεξουαλικά αδικήματα.
«Δέκα σεξουαλικοί παραβάτες που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους στο Internet ανακάλυψαν σήμερα πόσο αναληθές είναι αυτό», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, τονίζοντας ότι, «το Διαδίκτυο είναι ένας κόσμος στον οποίο δραστηριοποιούνται τα παιδιά και δεν είναι πάντα ενήμερα για τους άμεσους κινδύνους που διατρέχουν».

Η έρευνα, που διεξάγεται με επικεφαλής τη μονάδα 105 του Lahav 433 υπό την εποπτεία της αστυνομίας του Ισραήλ και της Εισαγγελίας, συνεχίζεται για μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν στοιχειοθετηθεί μέχρι στιγμής διάφορες κατηγορίες εναντίον ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα ότι συναλλάσσονται οικονομικά με ανήλικους για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με λεπτομερή επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία την Τρίτη (23/2) οι φερόμενοι σεξουαλικοί παραβάτες θα παραπεμφθούν στο Δικαστήριο.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, ο πράκτορας που παρίστανε τον 14χρονο έφηβο ήρθε σε επαφή μέσω διαφόρων εφαρμογών με ενήλικους άντρες, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως συνομιλούν με ανήλικο, του έστελναν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, ζητώντας συχνά να λάβουν σε αντάλλαγμα αντίστοιχο υλικό από τον ανήλικο.
Ορισμένοι δε εξ’ αυτών επιχείρησαν να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας διάφορα χρηματικά ποσά, ακόμα και δωρεάν διαμονή σε καμπίνα, προκειμένου να συναντήσουν τον «έφηβο» για σεξουαλικές συναλλαγές, ενώ μερικές φορές πρότειναν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους ως σημεία συνάντησης.

Οι σεξουαλικοί παραβάτες που στοχοποιούν ανηλίκους χρησιμοποιούν συχνά μεθόδους καμουφλάζ, χειραγώγησης και τεχνολογίας, οι οποίες τους βοηθούν να παραμείνουν ανώνυμοι και να προστατεύουν την ταυτότητά τους, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της αστυνομίας, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μόλις τον περασμένο μήνα, μια παρόμοια μυστική έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 23 υπόπτων.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Νοεμβρίου που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Ισραήλ για το Παιδί, ο αριθμός των κλήσεων προς την εθνική γραμμή 105 (η οποία προστατεύει τα παιδιά στο διαδίκτυο), αυξήθηκε κατά 63% το 2020, με το 48% να προέρχεται από παιδιά ηλικίας 14-16 ετών. Ένας από τους τρεις κυριότερους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ήταν τα διαδικτυακά σεξουαλικά αδικήματα.

Η πρώτη εικόνα αναφέρεται στην παιδοφιλία στο Βατικανό.
Η δεύτερη εικόνα αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση των…

Δημοσιεύτηκε από ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Τα αιτήματα που περισυνέλεξε ο Ισραηλινός μυστικός πράκτορας από τη διαδικτυακή του περιήγηση αποτέλεσαν νόμιμη απόδειξη ότι οι συλληφθέντες σκόπευαν να προχωρήσουν σε πράξεις σχεδόν αμέσως ή σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ζητούσαν φυσική συνάντηση.
Οι δύο ενήλικες συναντήθηκαν με τον υποτιθέμενο 14χρονο, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή τους, μαζί με έναν ακόμη, τη Δευτέρα το βράδυ. Οι υπόλοιποι επτά συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 30-60 ετών.
Απευθυνόμενος «σε όλους τους εγκληματίες που κρύβονται πίσω από τα πληκτρολόγια -που πιστεύετε ότι η αστυνομία δεν θα σας βρει- θα χρησιμοποιήσουμε κάθε αναγκαίο μέσο για να σας σταματήσουμε», ανέφερε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας, ένα ανάλογο «πείραμα» πραγματοποίησε πρόσφατα το Χαμόγελο του Παιδιού, δημοσιεύοντας εν συνεχεία ένα συγκλονιστικό βίντεο:

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Εις το όνομα του πατρός
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!