kourdistoportocali.comNews DeskΈνα χάλκινο άγαλμα που αποτίει φόρο τιμής στον ανώνυμο δημιουργό του Bitcoin αποκαλύφθηκε στην Ουγγαρία

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ένα χάλκινο άγαλμα που αποτίει φόρο τιμής στον ανώνυμο δημιουργό του Bitcoin αποκαλύφθηκε στην Ουγγαρία

-Δημιούργησε το Bitcoin, δημιούργησε την τεχνολογία blockchain, είναι ο θεός της αγοράς μας

Ένα χάλκινο άγαλμα που αποτίει φόρο τιμής στον ανώνυμο δημιουργό του Bitcoin αποκαλύφθηκε στην Ουγγαρία.
Οι δημιουργοί του αγάλματος λένε ότι είναι ο πρώτος στον κόσμο που τιμά τον μυστηριώδη δημιουργό κρυπτονομισμάτων Satoshi Nakamoto, ψευδώνυμο για τον εφευρέτη ή τους εφευρέτες του Bitcoin, των οποίων η ταυτότητα είναι άγνωστη.
Το γλυπτό παρουσιάστηκε σε ένα τεχνολογικό πάρκο στην ουγγρική πρωτεύουσα Βουδαπέστη, στο οποίο βρίσκεται επίσης ένα μνημείο του ιδρυτή της Apple Steve Jobs-σύμφωνα με το euronews next.
«Νομίζουμε ότι ο Satoshi είναι ο ιδρυτής ολόκληρης της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Andras Gyorfi, δημοσιογράφος Bitcoin και ο δημιουργός του έργου. «Δημιούργησε το Bitcoin, δημιούργησε την τεχνολογία blockchain, είναι ο θεός της αγοράς μας».
Το άγαλμα του Nakamoto δείχνει ένα απλό πρόσωπο, τυλιγμένο σε ένα μπρούτζινο hoodie που φέρει το λογότυπο του Bitcoin. Είναι επίσης πολύ γυαλισμένο για να το καθιστά αντανακλαστικό σαν καθρέφτη στον οποίο οι θεατές μπορούν να δουν τον εαυτό τους.
Οι δημιουργοί του, οι γλύπτες Reka Gergely και Tamas Gilly, ήθελαν να απεικονίσουν μια ανθρώπινη μορφή, παραμένοντας πιστοί στην ανωνυμία του Nakamoto.
“Ηταν μια μεγάλη πρόκληση. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα γλυπτό πορτραίτο ενός ατόμου που δεν ξέρουμε ακριβώς πώς μοιάζει”, δήλωσε η Gilly στο The Associated Press.
«Ελπίζω ότι μέσα από τη γλώσσα της γλυπτικής κατάφερα να μεταφέρω τη βασική ιδέα του Bitcoin, ότι ανήκει σε όλους και σε κανέναν ταυτόχρονα».
Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008 στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και είχε ως στόχο να παρακάμψει τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναπτύσσοντας ασφαλή τεχνολογία για συναλλαγές μέσω διαδικτύου από ομότιμους χρήστες χωρίς τη χρήση μεσάζοντων όπως οι τράπεζες.
Η ιδρυτική της λευκή βίβλος που δημοσιεύτηκε εκείνο το έτος γράφτηκε από τον Nakamoto – ένα ψευδώνυμο που θα μπορούσε να αναφέρεται σε άτομο ή ομάδα ατόμων άγνωστου φύλου, ηλικίας ή εθνικής καταγωγής.
Οι διοργανωτές του έργου αγάλματος κάλεσαν τον Nakamoto στα αποκαλυπτήρια, είπε ο Gyorfi, με την ελπίδα να μάθουν επιτέλους την πραγματική ταυτότητα του εφευρέτη του Bitcoin.
Αν και η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους, κανείς δεν εμφανίστηκε να αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος που έχει προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια επενδυτές και υιοθετήθηκε αυτόν τον μήνα ως νόμιμο νόμισμα στο Ελ Σαλβαδόρ.
Ο Gyorfi είπε ότι το άγαλμα αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς τον Nakamoto και μια προσπάθεια “ευαισθητοποίησης για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα”.
Μαζί με άλλους Ούγγρους λάτρεις του Bitcoin, συγκέντρωσε περίπου 10.000 δολάρια (8.400 ευρώ) σε δωρεές κρυπτονομισμάτων για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας της προτομής.
Αλλά αυτό έπρεπε να μετατραπεί σε επίσημα φιορίνια νομίσματος της Ουγγαρίας, είπε, επειδή “δυστυχώς οι γλύπτες και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών δεν δέχονται ακόμη το Bitcoin”.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…