kourdistoportocali.comNews DeskΈλλη Φλέγγα>Η Ζέτα Δούκα μας συστήνει το κορίτσι που εγκατέλειψε τη καριέρα για τη γυμναστική

Εικόνες+video

Έλλη Φλέγγα>Η Ζέτα Δούκα μας συστήνει το κορίτσι που εγκατέλειψε τη καριέρα για τη γυμναστική

Σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε να δουλεύει σε Ιαπωνική τράπεζα

H Έλλη Φλέγγα υπήρξε στέλεχος Ιαπωνικής τράπεζας στο Λονδίνο.

Κάποια στιγμή αποφάσισε να αλλάξει ζωή.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να γυμνάζεται-σαν παιδί αντιπαθούσε την άθληση-γεγονός που της άλλαξε τη ζωή.

Στο σχολείο έκανε τα πάντα για να αποφύγει την ώρα της γυμναστικής.

Σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε να δουλεύει σε Ιαπωνική τράπεζα. Ξεκίνησε τη γυμναστική ψάχνοντας τρόπους αποσυμπίεσης από τη δουλειά και την αγάπησε τόσο πολύ.

Διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος των Holmes Place στην Ελλάδα.

Έχει τρέξει στον κλασικό Μαραθώνιο, έχει διασχίσει κολυμπώντας τη θάλασσα της Μάγχης και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Η Έλλη Φλέγγα μίλησε στη Ζέτα Δούκα και την εκπομπή Thrive.

Πώς αποφάσισε να ξεκινήσει τη γυμναστική και πώς την βοήθησε να εκτονώνει την πίεση που ένιωθε, αλλά και να έχει καλύτερη διάθεση;

Πώς έκανε στροφή στην καριέρα της και πότε αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που την γεμίζει;

Πόσο δυνατή ήταν η εμπειρία του κλασικού Μαραθωνίου και γιατί δεν έτρεξε ξανά;

FFREAK Boutique Fitness Studio_Το επόμενο βήμα της Έλλης

Η συνέχεια για την Eλλη Φλέγγα θα ήταν το FFREAK Boutique Fitness Studio το οποίο έστησε από κοινού με τον Γιάννη Τσάγρη.

 

 

Η Stauroula Kleidaria θα παρουσίαζε στο Glow.gr το FFREAK Boutique Fitness Studio

Τέλος η εποχή που το γυμναστήριο ήταν συνώνυμο με χώρους γεμάτα όργανα τοποθετημένα ασφυκτικά το ένα κοντά στο άλλο και δεκάδες άτομα να τρέχουν σε διαδρόμους και να ιδρώνουν πάνω σε μηχανήματα δύναμης.

Εδώ και αρκετά χρόνια είναι πλέον γνωστό ότι ολόκληρη η βιομηχανία της γυμναστικής έχει αλλάξει τις προτιμήσεις της. Η επίσκεψη άλλωστε στο γυμναστήριο δεν αφορά μόνο την προπόνηση. Τα γυμναστήρια παγκοσμίως δίνουν πλέον πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα στοιχεία αισθητικής των χώρων προσκαλώντας κορυφαίους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν χώρους με έντονα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Η εύρεση κινήτρων για άσκηση γίνεται ευκολότερη εάν ο πελάτης βρίσκεται σε όμορφα σχεδιασμένους χώρους όπου η άσκηση μετατρέπεται περισσότερο σε εμπειρία!

Ακολουθώντας αυτό το trend του εξωτερικού, η Έλλη Φλέγγα, έχοντας ολοκληρώσει 20 χρόνια στο τιμόνι της Holmes Place Greece, δημιουργεί το πρώτο boutique fitness studio στην Αθήνα, ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού.

freaks-gym-nikos-karanikolas-708202.jpg

Το FFREAK Boutique Fitness Studio με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Θοδωρή Ζουμπουλάκη, έρχεται να προωθήσει μια νέα κουλτούρα γύρω από την άσκηση όπου η προπόνηση συνδυάζεται με τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση. Το concept των boutique fitness studios, εμπνευσμένο από το αντίστοιχο μοντέλο των boutiques hotels, αποτελεί πλέον την νέα τάση στην αγορά των γυμναστηρίων με εκατοντάδες νέους χώρους να λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία στις Η.Π.Α. και την Αγγλία.

Παρουσιάζοντας μια νέα state of art προσέγγιση προπόνησης προσαρμοσμένη στις ανάγκες μιας απαιτητικής καθημερινότητας, το FFreak συνδυάζει συνεδρίες γυμναστικής που σε συνδυασμό με την μουσική, τα φώτα, τα σκούρα χρώματα και ένα trainer που έχει περισσότερο τον ρόλο του entertainer και όχι απλά του προπονητή δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που σε ξεσηκώνει και σου προσφέρει μια μοναδική εκτόνωση από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ανάλογα με την ώρα, η προπόνηση συνδυάζεται με pre και post workout protein shakes ή γιατί όχι και με prosecco drinks για τις ποιο βραδινές ώρες.

freaks-gym-nikos-karanikolas-708127.jpg

Ο νέος χώρος διαθέτει έντονα βιομηχανικά στοιχεία με εκτεθειμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία, εμφανείς μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που συνδυάστηκαν με ατμοσφαιρικό και διαδραστικό φωτισμό, εκλεπτυσμένη ακουστική και community areas που επεκτείνονται και στον εξωτερικό χώρο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι τα έντονα στοιχεία τέχνης -κάτι που σίγουρα δεν περιμένει να δει κάποιος σε χώρο γυμναστηρίου. Η κύρια είσοδος του studio βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου και οδηγεί στο χώρο υποδοχής όπου το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν οι επισκέπτες είναι ένα εντυπωσιακό graffti όπου απεικονίζονται δυναμικές προσωπικότητες από τον αθλητισμό και το θέαμα όπως η Lady Gaga, η Hilary Swank και ο Lebron ενσωματώνοντας τα values του brand FFreak. Στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν έργα του Jean Michel Basquiat, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο brand strategist Βαγγέλης Καραπέτσας για τη δημιουργία του brand FFreak.

freaks-gym-nikos-karanikolas-31.jpg

Στο ισόγειο, στην αίθουσα “FF BURN” γίνεται ένα πρόγραμμα 50′ σε διαδρόμους και πάγκους με την χρήση αλτήρων. Η αίθουσα χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με διάτρητα πετάσματα, που παραπέμπουν σε pixels και δημιουργούν ένα ακόμη ρευστό όριο μεταξύ των χώρων, που σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο φωτισμό νομίζει κανείς ότι έχει εισέλθει σε κάτι σαν cyber space.

Στο κάτω επίπεδο βρίσκεται η αίθουσα “FF RIDE” όπου τα ποδήλατα είναι τοποθετημένα σε δύο αναβαθμούς. Ο ειδικός φωτισμός σε σχήμα τούνελ δίνει την αίσθηση ενός ταξιδιού σε μια άλλη διάσταση πάλι, δημιουργώντας ένα παιχνίδι προοπτικής και κίνησης σε χώρο χωρίς βαρύτητα.

freaks-gym-nikos-karanikolas-57.jpg

Η κυρίως αίθουσα, “FF PUNCH” βρίσκεται και αυτή στο κάτω επίπεδο και φιλοξενεί τα αυθεντικά aqua bags, αναρτημένα από ειδικές ράγες που δίνουν την ευελιξία στην αίθουσα να χρησιμοποιείται για ποικιλία προγραμμάτων. Το μεγάλο και εντυπωσιακό stage δίνει στον ασκούμενο την αίσθηση ότι βρίσκεται σε συναυλιακό χώρο, αφού ο trainer μέσα από ειδικό φωτισμό και θεατρικά εφέ σε προσκαλεί να ζήσεις μια πολύ διαφορετική εμπειρία άσκησης.

gym-giannis-906417.jpg

Όλες οι αίθουσες διαθέτουν φωτισμό LED που αλλάζει δυναμικά χρώματα και αποχρώσεις δημιουργώντας έτσι χαμηλή, ζεστή και ενεργειακή ατμόσφαιρά. Το ηχητικό σύστημα αλληλεπιδρά δυναμικά με το φωτισμό για να ποικίλει η ένταση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποδυτήρια, όπου ο φωτισμός, τα ειδικά σχεδιασμένα ερμάρια, και τα πολυτελή ντους αφήνουν έκπληκτο κάθε επισκέπτη και προσφέρουν μια σημαντική νότα περιποίησης και χαλάρωσης στη συνολική εμπειρία.

Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στην ζωή μας, το FFREAK Boutique Fitness Studio διαθέτει το δικό του app που δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να αγοράσει την συνεδρία που προτιμάει να κάνει online κράτηση στο μάθημα που επιθυμεί, μέχρι και να επιλέξει την θέση του μέσα στην αίθουσα! Με αυτόν τον τρόπο η επίσκεψη στο γυμναστήριο γίνεται εύκολη, ευχάριστη, διασφαλίζεται η ποιότητα εκγύμνασης, και προσφέρεται ευελιξία στις επιλογές του.

freaks-gym-nikos-karanikolas-11.jpg

Info: FFREAK Boutique Fitness Studio, Λ. Κηφισιάς 268, Κηφισιά, Ffreak Boutique Fitness Studio

Φωτογραφίες: Νικόλας Καρανικόλας

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK