kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ> 3 υπάρχοντα φάρμακα καταπολεμούν τον κορονοϊό με επιτυχία σχεδόν 100% σε εργαστήριο της Ιερουσαλήμ

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΙΣΡΑΗΛ> 3 υπάρχοντα φάρμακα καταπολεμούν τον κορονοϊό με επιτυχία σχεδόν 100% σε εργαστήριο της Ιερουσαλήμ

Ανάμεσά τους το darapladib, το Flumatinib και ένα φάρμακο για τον ιό HIV

3 υπάρχοντα φάρμακα καταπολεμούν τον κορονοϊό με επιτυχία σχεδόν 100% σe εργαστήριο της Ιερουσαλήμ.

Εάν τα φάρμακα περάσουν κλινική δοκιμή για το COVID-19, είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά για διάφορες μεταλλάξεις, λένε οι επιστήμονες, καθώς στοχεύουν πρωτεΐνες που αλλάζουν λίγο μεταξύ των μεταλλάξεων-μεταδίδουν οι Times του Ισραήλ.

Ισραηλινοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει τρία υπάρχοντα φάρμακα που έχουν καλές προοπτικές ως θεραπείες COVID-19, αναφέροντας ότι έδειξαν υψηλή ικανότητα καταπολέμησης του ιού σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Έβαλαν τις ουσίες με ζωντανά SARS CoV 2 και ανθρώπινα κύτταρα in vitro. Τα αποτελέσματα «έδειξαν ότι τα φάρμακα μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από την επίθεση από τον ιό με σχεδόν 100 τοις εκατό αποτελεσματικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν το 100% των κυττάρων έζησαν παρά το ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό», δήλωσε ο καθηγητής Isaiah Arkin, βιοχημικός του Εβραϊκού Πανεπιστημίου στους The Times of Israel.

Αντίθετα, σε κανονικές συνθήκες, περίπου τα μισά κύτταρα θα είχαν πεθάνει μετά από δύο ημέρες μετά την επαφή με τον ιό.” Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα φάρμακα θα είναι ισχυρά έναντι των μεταλλάξεων.

Ο Arkin, είναι μέλος ενός κέντρου Εβραϊκού Πανεπιστημίου που ειδικεύεται στην χρήση υπαρχόντων φαρμάκων για άλλο σκοπό, είπε ότι εξέτασε περισσότερα από 3.000 φάρμακα για καταλληλότητα, σε αυτό που περιγράφει ως αναζήτηση βελόνας στα άχυρα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη διαδρομή για την εύρεση θεραπειών, καθώς τα φάρμακα έχουν ήδη δοκιμαστεί και ελεγχθεί και ελπίζει να συνεργαστεί με μια φαρμακευτική εταιρεία για να πάρει γρήγορα τα φάρμακα που αναγνώρισε ως κλινικά δοκιμασμένα για την COVID-19.

«Έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στις δάφνες μας και θα ήθελα να δω αυτά τα φάρμακα να γίνουν μέρος του οπλοστασίου που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση του κορονοϊού», είπε.

Η έρευνα που άνοιξε το δρόμο για την εργαστηριακή δοκιμή επανεξετάστηκε και δημοσιεύθηκε από ομοτίμους, αλλά η ίδια η εργαστηριακή μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους. Ο Arkin είπε ότι η αισιοδοξία του ότι τα φάρμακα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά έναντι μελλοντικών παραλλαγών βασίζεται σε αυτό που στοχεύουν.

Κατά την αντιμετώπιση του SARS CoV 2, τα εν λόγω φάρμακα – darapladib, το οποίο αντιμετωπίζει επί του παρόντος την αθηροσκλήρωση, το φάρμακο για τον καρκίνο Flumatinib και ένα φάρμακο για τον ιό HIV – δεν στοχεύουν την ακίδα πρωτεΐνης. Αντίθετα, στοχεύουν μία από τις δύο άλλες πρωτεΐνες: την πρωτεΐνη φακέλου και την πρωτεΐνη 3α. Αυτές οι πρωτεΐνες – ειδικά η πρωτεΐνη φακέλου – σχεδόν δεν αλλάζουν μεταξύ των μεταλλάξεων, ακόμη και μεταξύ ασθενειών από την οικογένεια του κοροναϊού. Ως τέτοια, φάρμακα που στοχεύουν τους ιούς είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά παρά τις μεταλλάξεις, δήλωσε ο Arkin.

Σχολίασε: «Η πρωτεΐνη φακέλου στον ιό SARS CoV 2 είναι περίπου 95% ταυτόσημη με εκείνη της πρώτης επιδημίας SARS του 2003, ενώ η πρωτεΐνη ακίδων είναι λιγότερο από 80% ίδια.

“Αυτό σημαίνει ότι εάν είχαμε ένα φάρμακο που στοχεύει την πρωτεΐνη φακέλου που θα είχε θεραπεύσει το ξέσπασμα του SARS, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είχαμε υποστεί αυτήν την πανδημία.”

Μέχρι τώρα, η πρωτεΐνη φακέλου δεν θεωρήθηκε ως πολλά υποσχόμενος στόχος για φάρμακα. Αλλά η ομάδα του Arkin την αναγνώρισε ως κανάλι ιόντων, μια κατηγορία πρωτεϊνών που βρίσκονται στις μεμβράνες όλων των οργανισμών, οι οποίες λόγω της δομής τους ανταποκρίνονται ιδιαίτερα καλά στα φάρμακα – μια ικανότητα που τα φαρμακευτικά προϊόντα αξιοποιούν για υψηλή αρτηριακή πίεση, στηθάγχη και πολλές άλλες συνθήκες.
Ο Arkin είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την προοπτική να διευρύνω το οπλοστάσιο που έχουμε έναντι του κοροναϊού. Όταν σκέφτεστε τι μας επιτρέπει να καταπολεμήσουμε τον ιό HIV, την ηπατίτιδα και πολλές άλλες ασθένειες, είναι ακριβώς το γεγονός ότι έχουμε μια ποικιλία θεραπειών – ένα μεγάλο οπλοστάσιο. “

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Ραγδαίες πολιτικές, δικαστικές και ιατρικές εξελίξεις στο Ισραήλ μετά το διαφαινόμενο φιάσκο των εμβολίων και τη τρομακτική συγκάλυψη της προέλευσης του ιού
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Στροφή 180 μοιρών και για το Lancet> Στηρίζει νέα επιστολή επιστημόνων που θεωρούν ως πιθανή την εργαστηριακή προέλευση του κορωνοϊού
Πάνω από 3 εκατ. Ισραηλινοί που έκαναν τη 3η δόση αγωνιούν μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΒΟΜΒΑ> Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αρνήθηκε τη μαζική χορήγηση της 3ης δόσης!
Σημαντική μελέτη> Ο κορωνοϊός εξελίσσεται ταχύτατα στο να μεταδίδεται ευκολότερα μέσω του αέρα
Kάτι συμβαίνει στον πλανήτη> Το FOXnews καταγγέλει “τη μεγαλύτερη συγκάλυψη στην ανθρώπινη Ιστορία” από τα μεγάλα Αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία έθαψαν τη μελέτη-βόμβα των Ρεπουμπλικάνων που απεκάλυψε ότι η COVID κυκλοφορούσε στη Wuhan από τον Σεπτέμβριο του 2019
Πέθανε από κοροναιό γνωστός γιατρός της Καβάλας πλήρως εμβολιασμένος