kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO> To Forbes διαπιστώνει ότι οι εμβολιασμοί έχουν πιάσει πάτο στις ΗΠΑ την ώρα που ξεσπούν θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο των πιλότων της BA αλλά και τη πτώση του μονοκινητήριου στην Ηλεία

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

EKTAKTO> To Forbes διαπιστώνει ότι οι εμβολιασμοί έχουν πιάσει πάτο στις ΗΠΑ την ώρα που ξεσπούν θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο των πιλότων της BA αλλά και τη πτώση του μονοκινητήριου στην Ηλεία

Μερικές από τις πιο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου, περιμένουν μερικά από τα χειρότερα ξεσπάσματα σημειώνει το Forbes

To Forbes διαπιστώνει ότι ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κάνουν καθημερινά την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τότε που πρωτοάρχισαν τα εμβόλια στα μέσα Δεκεμβρίου, εκτός από γιορτές και αργίες, συνεχίζοντας μια ανησυχητική τάση μείωσης του εμβολιασμού παρόλο που μεγάλα τμήματα της χώρας είναι ευάλωτα σε νέα ξεσπάσματα καθώς η μολυσματική μετάλλαξη Delta απλώνεται σε όλη τη χώρα.

Το Forbes σημειώνει επίσης ότι οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τα εμβόλια καθώς διαπιστώνουν ότι κατ΄εξοχήν εμβολιασμένοι πληθυσμοί όπως είναι ο αμερικανικός λαός αλλά και οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας δοκιμάζονται από την επέλαση της μετάλλαξης Delta.

Σύμφωνα με το Forbes λοιπόν 324.392 άνθρωποι έκαναν τη πρώτη δόση του εμβολίου στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με την επταήμερη καταγραφή από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης.
Αυτός είναι ο χαμηλότερος επταήμερος μέσος όρος για την πρώτη δόση από το Δεκέμβρη του 2020, όταν 319.843 πρώτες δόσεις είχαν δοθεί, εξαιρουμένων εορτών και σαββατοκύριακων, ο οποίος αναμενόμενα αναφέρει τους χαμηλότερους αριθμούς.
Σε πραγματικούς όρους, οι πρώτες δόσεις των εμβολίων είναι στο χαμηλότερο σημείο τους σε ολόκληρη την ανοσοποιητική εκστρατεία, με 327.270 ανθρώπους να έχουν κάνει τη πρώτη δόση στις 14 Ιουνίου, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 17 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες αφού είχε δοθεί η πρώτη δόση της Pfizer.
Τα νούμερα είναι επίσης μόνο ένα μικρό κομμάτι αυτού που χορηγούνταν στις αρχές Απριλίου όταν μόνο σε μερικές μέρες έβλεπαν να γίνονται πάνω από 4 εκατομμύρια δόσεις.
Η βουτιά δεν εξηγείται από τον αριθμό των ανθρώπων που κάνουν τη δεύτερη δόση-το ημερήσιο σύνολο σε γενικές γραμμές καθρεφτίζει την τάση για τις πρώτες δόσεις-ούτε από την έλλειψη πιθανών παραληπτών, και μόνο το 53% του πληθυσμού έχει κάνει την πρώτη δόση και 5 πολιτείες δεν ξεπερνούν το 40%.
Τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλες τις ΗΠΑ πέφτουν από τον Απρίλιο, με πολλές πολιτείες να απορρίπτουν δόσεις και τα υπάρχοντα στοκ να πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους καθώς η προσφορά ξεπερνάει κατά πολύ πλέον τη ζήτηση. κι όλα αυτά ενώ οι ειδικοί λένε ότι για να επιτευχθεί ανοσία ο εμβολιασμός πρέπει να φθάσει στο 90%.

Η ανικανότητα της χώρας να κάνει χρήση του μεγάλου της στοκ σε εμβόλια-παρόλα τα κίνητρα που συμπεριλαμβάνουν όπλα (!), λαχεία εκατομμυρίων, και fast food-αντιμετωπίστηκε αρνητικά σε διεθνές επίπεδο, ειδικά καθώς πολλές χώρες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εμβολιάσουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.
Τι να προσέξετε σύμφωνα με το Forbes>
Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού δεν εγγυούνται προστασία κατά της Covid-19. Μερικές από τις πιο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου- πολλές με ποσοστά πολύ υψηλότερα των ΗΠΑ-περιμένουν μερικά από τα χειρότερα ξεσπάσματα. Η επικίνδυνη μετάλλαξη Delta τώρα αφορά σχεδόν όλα τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βιώνει ένα κύμα εξ αιτίας πρωταρχικά νέων και ανεμβολίαστων ανθρώπων. Η μετάλλαξη είναι υπεύθυνη για μία αυξανόμενη μερίδα κρουσμάτων στις ΗΠΑ και το CDC λέει ότι είναι πιθανόν να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος.

Tην ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί ο θάνατος των πιλότων της British Airways-κατά βάση νέων ανθρώπων χωρίς πρότερα νοσήματα-για τους οποίους η εταιρία δήλωσε στο Reuters ότι δεν σχετίζονται με το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Την ίδια στιγμή στο “ελληνικό” διαδίκτυο έχουν εκτοξευθεί οι θεωρίες συνομωσίας που θέλουν την πρώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου της αερολέσχης Μεσολογγίου εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους ο κυβερνήτης  Δημήτρης Βασιλείου και ο συνεπιβάτης του Κώστας Καλογερογιάννης.

Οι θιασώτες των θεωριών συνομωσίας γύρω από τα εμβόλια επισημαίνουν το γεγονός ότι ο κυβερνήτης σε μία τουλάχιστο ανάρτησή του σε ένα από τα δύο προφίλ που διατηρούσε στο facebook υπήρξε πολύ καυστικός με τους αντιεμβολιαστές (η ανάρτηση στις 11 Μαρτίου 2021), επίσης στο γεγονός ότι τη πρώτη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα του συγκυβερνήτη παρότι κυκλοφορούσε στα ΜΜΕ φωτό του πιλότου και τέλος εμφανίστηκε ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε ότι είδε κυβερνήτη και συνεπιβάτη να καίγονται ζωντανοί, άρα η πτώση του αεροπλάνου δεν θα μπορούσε να προέρχεται από ανακοπή καρδιάς εξαιτίας του εμβολίου.

Αυτές οι συμπτώσεις εξέθρεψαν τις θεωρίες συνομωσίας για το συμβάν σε έναν πλανήτη που ο επιθεωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Peter Daszak εμφανόζεται ταυτόχρονα εργολάβος μετατροπής ιών νυχτερίδας σε θανάσιμους για την ανθρωπότητα, στη συνέχεια εμφανίζεται για λογαριασμό του ΠΟΥ ως επιθεωρητής στη Wuhan στο γνωστό εργαστήριο της οποίας ο ίδιος εργάζονταν και χρηματοδοτούσε αυτά τα πειράματα αφού ολόκληρο χρόνο έκανε επικοινωνιακή εκστρατεία για να σβήσει κάθε αναφορά σε εργαστηριακή προέλευση του ιού. Αυτός ο τύπος ξηλώθηκε τα τελευταία 24ωρα από την επιτροπή του ΠΟΥ που διερευνά τη προέλευση.

 

Ο θΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ BRITISH AIRWAYS

Οι ισχυρισμοί ότι η British Airways βρίσκεται σε «συνομιλίες διαχείρισης κρίσης» με τη βρετανική κυβέρνηση λόγω του θανάτου τριών πιλότων που έλαβαν εμβόλια COVID-19 είναι αβάσιμες, δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της εταιρείας και εκπρόσωπος της Βρετανικής Ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων.
Σε κοινή χρήση με τη μορφή μιας φωνητικής ηχογράφησης στο Facebook, το Instagram και το Twitter, ένας άγνωστος άνδρας λέει ότι έχει μιλήσει με έναν «φίλο που είναι πιλότος της BA» και εξηγεί ότι «τα πράγματα γίνονται τρελά» μετά τον θάνατο τριών συναδέλφων πιλότων.
«Είχαν τον θάνατο τρίτου πιλότου BA τις τελευταίες επτά ημέρες, ναι; Ο τρίτος πιλότος πέθανε την τελευταία εβδομάδα», λέει ο άντρας που ακούστηκε στην ηχογράφηση. «Τα δύο πρώτα παιδιά ήταν στα σαράντα και τα 50 τους. Αυτός ο τύπος, βρισκόταν (ηλικιακά) στα μέσα της στα μέσα της δεκαετίας των 30 χρόνων, απόλυτα κατάλληλος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Έκανε το δεύτερο εμβόλιο και πέθανε μέσα σε λίγες μέρες, ακριβώς όπως συνέβη με τους δύο πρώτους θανάτους.
«Εξαιτίας αυτού, η ΒΑ βρίσκεται τώρα σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης και τα σχετικά με το εάν θα επιτρέψει να πετάξουν εμβολιασμένοι πιλότοι. Το πρόβλημα με αυτό φυσικά είναι ότι περίπου το 80% των πιλότων, σύμφωνα με τον φίλο μου στη British Airways, το 80-85% έχει γίνει ένεση. ”
Ο άντρας στη συνέχεια λέει ότι «μόνο το 10% των πιλότων θα είναι σε θέση να πετάξει», χαρακτηρίζοντάς το ως «σοβαρό ζήτημα».

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες έχουν μοιραστεί επίσης μια φωτογραφία με τέσσερα βιβλία συλλυπητηρίων δίπλα σε φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών σε ένα σαλόνι με θέμα την British Airways. «Πιστεύω ότι ήταν στην πραγματικότητα τέσσερις νέοι πιλότοι που πέθαναν λόγω του Maxine», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης.

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες έχουν μοιραστεί επίσης μια φωτογραφία με τέσσερα βιβλία συλλυπητηρίων δίπλα σε φωτογραφίες πλαισιωμένων τεσσάρων ανδρών σε ένα σαλόνι με θέμα την British Airways (εδώ). «Πιστεύω ότι ήταν στην πραγματικότητα τέσσερις νέοι πιλότοι που πέθαναν λόγω του Maxine», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης.

Το Reuters παρουσίασε τους ισχυρισμούς στην British Airways. Από την εταιρία ανέφεραν ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και ότι δεν έχουν ξεκινήσει τέτοιες συνομιλίες με την κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των τεσσάρων συλλυπητηρίων βιβλίων, καθώς τέσσερις πιλότοι της εταιρείας είχαν πεθάνει πρόσφατα. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους τους», δήλωσαν, προσθέτοντας ότι κανένας από τους θανάτους δεν συνδέεται με εμβόλια.

Σε δήλωσή του στο Reuters, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και την υγειονομική περίθαλψη του Ηνωμένου Βασιλείου- UK’s Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) αρνήθηκε επίσης τέτοιου είδους συνομιλίες κρίσης με τον βρετανικό αερομεταφορέα.
«Δεν έχουμε ενημερωθεί για τους θανάτους πιλότων BA μετά τη λήψη του εμβολίου Covid-19 και δεν είχαμε συζητήσεις με την BA ή άλλες αεροπορικές εταιρείες, σχετικά με την αποτροπή της πτήσης των πιλότων μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19», δήλωσε η Dr. Sarah Branch, ο διευθυντής επαγρύπνησης και διαχείρισης κινδύνων φαρμάκων για το MHRA. «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν περιορισμοί στην αεροπορία ή σε άλλες βιομηχανίες και δραστηριότητες μετά τον εμβολιασμό.
«Η συμβουλή μας παραμένει ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων στην πλειονότητα των ανθρώπων. Είναι ακόμη ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν οι άνθρωποι για τον εμβολιασμό τους και για τη δεύτερη δόση τους όταν τους ζητηθεί.
«Ζητάμε από όσους υποπτεύονται ότι έχουν παρουσιάσει ανεπιθύμητη ενέργεια που σχετίζεται με το εμβόλιο COVID-19 να αναφέρουν στον ιστότοπο της Κίτρινης Κάρτας Coronavirus.

Το δημοσίευμα του Reuters ΕΔΩ>

Claims that British Airways is in “crisis talks” with the British government due to the deaths of three pilots who received COVID-19 shots are unfounded, a company representative and British medicines regulator spokesperson has told Reuters.

Shared in the form of a voice recording on Facebook, Instagram and Twitter, an unidentified male says he has spoken to a “friend who’s a BA pilot” and explains “things are getting crazy” after three fellow pilots passed away (here , here and here).

“They’ve had the third BA pilot die in the last seven days, yeah? Third pilot dead in the last week,” says the man heard in the recording. “The first two guys were in their forties and fifties; this guy, mid-thirties, perfectly fit, no underlying conditions. He gets his second jab and he’s dead within days, exactly the same with the first two.

“Because of this, BA are now in crisis talks with the government about whether to allow vaccinated pilots to fly. The issue with that of course is that about 80%, according to my friend in BA, 80-85% have been injected.”

The man then goes on to say only “10% of pilots will be able to fly,” branding it a “serious issue”.

On Twitter, some users have also shared a photo of what appears to be four books of condolence next to framed pictures of four men in a British Airways-themed lounge (here). “I believe it was actually FOUR young pilots who died due to the Maxine,” tweeted one user.

Reuters presented the claims to British Airways, which said they were unfounded and that no such talks were underway with the government. The spokesperson, however, confirmed the authenticity of the four condolence books, as four company pilots had recently passed away. “Our thoughts are with their family and friends,” they said, adding that none of the deaths was linked to vaccines.

In a statement to Reuters, the UK’s Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) also denied any such crisis talks with Britain’s flagship air carrier.

“We have not been made aware of deaths of BA pilots after receiving the Covid-19 vaccine and have not had discussions with BA or other airlines, about preventing pilots from flying after receiving the COVID-19 vaccine,” said Dr. Sarah Branch, the director of vigilance and risk management of medicines for the MHRA. “There are currently no restrictions on aviation or other industries and activities post vaccination.

“Our advice remains that the benefits of the vaccine outweigh the risks in the majority of people. It is still vitally important that people come forward for their vaccination and for their second dose when invited to do so.

“We ask anyone who suspects they have experienced a side effect linked with their COVID-19 vaccine to report it to the Coronavirus Yellow Card website.”
VERDICT

False. British Airways is not in “crisis talks” with the British government about vaccinated pilots. Four pilots have recently died – and British Airways says none of these is linked to vaccines.

 

>

A British Airways plane’s nose gear has collapsed on the tarmac at Heathrow airport.

Pictures from the scene show the Boeing 787’s nose tilting forward, with its forward fuselage crumpled onto the ground.

A number of emergency services vehicles rushed to the scene, with footage showing police, the fire brigade and ambulances all in attendance.

The extent of the damage sustained by the aircraft is currently unknown.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”