kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> Νέα μελέτη από το Υπ. Υγείας του Ισραήλ εμφανίζει το εμβόλιο της Pfizer με αποτελεσματικότητα μόλις 50%!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΕΚΤΑΚΤΟ> Νέα μελέτη από το Υπ. Υγείας του Ισραήλ εμφανίζει το εμβόλιο της Pfizer με αποτελεσματικότητα μόλις 50%!

Οι δύο απανωτές μελέτες-βόμβες προκαλούν παγκόσμια αίσθηση και πιστώνονται στον νέο Πρωθυπουργό Naftali Bennett

Aπό τη πιο επίσημη πηγή, το Υπ. Υγείας του Ισραήλ τα νέα που θα προκαλούν παγκόσμια αμηχανία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

By Team

Τα προκαταρκτικά δεδομένα από μια ανάλυση που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν 42% μείωση στην προστασία του εμβολίου από λοιμώξεις και έως 60% από σοβαρές ασθένειες μεταξύ των εμβολιασμένων Το Ισραήλ εξετάζει τη 3η αναμνηστική βολή για όλους τους άνω των 65.
Το Ισραήλ ανέφερε την Τρίτη μια απότομη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κορανοϊού Pfizer / BioNTech αφού έλαβε δεδομένα από μια πρόσφατη ανάλυση.
Αξιωματούχοι υγείας παρουσίασαν τα ευρήματά τους κατά τη διάρκεια συνάντησης της ομάδας διαχείρισης επιδημιών του υπουργείου τη Δευτέρα το βράδυ, η οποία έδειξε ότι η προστασία από μολύνσεις από κοροναϊούς μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων μειώθηκε κατά 42% από την έναρξη της επιχείρησης εμβολιασμού στο Ισραήλ.
Επιπλέον, η προστασία από σοβαρές ασθένειες κατέγραψε επίσης απότομη πτώση έως και 60% μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν στα αρχικά στάδια της διάθεσης του εμβολίου.

Η νέα μελέτη-βόμβα λοιπόν που παρουσίασε το Υγ. Υγείας του Ισραήλ -μετά από τη πρόσφατη που ήθελε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου να πέφτει στο 64% έναντι της μετάλλαξης Delta- αναφέρει ότι η προστασία από σοβαρές ασθένειες COVID-19 μειώθηκε στο 80% ή στο 50% για άτομα άνω των 60 ετών! Δηλαδή στις κατ΄εξοχήν ηλικίες που είχε εστιαστεί η αρχική χρήση του εμβολίου.

Οι δύο απανωτές μελέτες-βόμβες προκαλούν παγκόσμια αίσθηση και πιστώνονται στον νέο Πρωθυπουργό Naftali Bennett ο οποίος εμφανίζεται να αναζητεί το Ιερό Δισκοπότηρο του τι πραγματικά συμβαίνει με τα εμβόλια mRNA και ειδικά με το εμβόλιο των BionTech/Pfizer.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε μια συνεδρίαση του Υπουργείου Υγείας υψηλού επιπέδου, η αποτελεσματικότητα της ανοσοποίησης στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών ανέρχεται τώρα στο 80% για τον γενικό πληθυσμό και στο 50% για τους ηλικιωμένους.

Ο εθνικός ερευνητικός οργανισμός του Ισραήλ για την επιδημιολογία, το Ινστιτούτο Gertner, διεξήγαγε την έρευνα και ο Δρ Amit Huppert από τη μονάδα βιο-στατιστικής του είπε στους Times του Ισραήλ ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να δώσουν προσοχή.

Η κυβέρνηση «δεν πρέπει να πανικοβληθεί αλλά πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα δεδομένα, καθώς είναι μια προειδοποίηση που δεν πρέπει να αγνοηθεί», είπε. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίστεψαν ότι πριν από ένα μήνα θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση».

Πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έδωσαν αρκετή προσοχή σε δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή Alpha που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και εξαπλώθηκαν γρήγορα στο Ισραήλ στις αρχές του 2021.

(Σημειώνουμε ότι 15 από τα 20 άτομα που πέθαναν στο Ισραήλ αυτόν τον μήνα από κοροναιό (από την αρχή του Ιουλίου έως χθες 21 Ιουλίου 2021) είχαν εμβολιαστεί πλήρως.)

Αλλά καθώς οι αριθμοί πυροδοτούν ανησυχία μεταξύ των Ισραηλινών, ακόμη και ο κορυφαίος ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το coronavirus αμφισβήτησε την ακεραιότητά τους. Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «φρικτά στρεβλωμένο» αποτέλεσμα, υποστήριξε ο καθηγητής Ran Balicer, πρόεδρος της εθνικής ομάδας εμπειρογνωμόνων του Ισραήλ για το COVID-19.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να εξαχθούν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρής ασθένειας από τα ποσοστά ημι-ακατέργαστων ασθενειών μεταξύ των εμβολιασθέντων ή μη εμβολιασθέντων είναι πολύ, πολύ επικίνδυνη», συνέχισε.

Ο γιατρός λοιμωδών ασθενειών Yael Paran είπε στους The Times του Ισραήλ ότι δεν μπορεί να συνδυάσει τα στοιχεία για σοβαρές ασθένειες με την πολύ πιο ρόδινη πραγματικότητα που βλέπει.

“Αυτό που βλέπουμε στο νοσοκομείο μας και σε όλο τον κόσμο δεν το υποστηρίζουν”, είπε. «Νομίζω ότι οι αριθμοί είναι υπερβολικοί.»

Ο Huppert αναγνώρισε ότι οι στατιστικές έχουν τους περιορισμούς τους. «Αυτές είναι πρώιμες εκτιμήσεις που βασίζονται σε μικρούς αριθμούς και υπάρχουν όλα τα είδη προκαταλήψεων στους αριθμούς», είπε. Αλλά επέμεινε ότι παρά τις επιφυλάξεις, εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία.

Ωστόσο, ο Paran, ανώτερος γιατρός στο Tel Aviv Sourasky Medical Center, υποστήριξε ότι το πρόβλημα συχνά πρέπει να το εξετάσουμε σε μεγαλύτερο βάθος μια και ο ορισμός της «σοβαρής ασθένειας» μπορεί να γίνει παραπλανητικός. Χρησιμοποιείται για ασθενείς των οποίων ο κορεσμός οξυγόνου πέφτει, ο οποίος ήταν ένας καλός δείκτης πριν τον εμβολιασμό καθώς σήμαινε επιδείνωση. Αλλά για τους ασθενείς που προστατεύονται από εμβόλιο, είναι συχνά μια σύντομη κατάσταση που δεν σημαίνει σημαντική επιδείνωση, είπε.

«Πάρτε για παράδειγμα έναν ασθενή που βρίσκεται στο νοσοκομείο μου», είπε. «Είναι στα 80 του και χαρακτηρίζεται ως σοβαρή περίπτωση, αλλά μόνο επειδή είχε μια ήπια πτώση στο οξυγόνο. Ήταν κάτι που θα προκαλούσε οποιαδήποτε άλλη ασθένεια και το οποίο αντιμετωπίζουμε καλά με στεροειδή, αλλά χαρακτηρίζεται ως σοβαρή περίπτωση. ”

Ο Δρ Dvir Aran, ειδικός στις στατιστικές για την υγεία από το Technion – Israel Institute of Technology, δήλωσε ότι ανησυχεί ότι το Υπουργείο Υγείας χρησιμοποιεί «κακή έρευνα» και του επιτρέπει να παρουσιαστεί χωρίς πλαίσιο.

“Τα προβλήματα δεν είναι με το εμβόλιο, είναι με τα δεδομένα”, είπε, χαρακτηρίζοντας ως “ψεύτικα” τα συμπεράσματα στα τελευταία δεδομένα και άλλες έρευνες σχετικά με το πόσο καλά το εμβόλιο αποτρέπει τη μόλυνση.

Η ερευνητική διαδικασία «παρακάμπτει τα αποτελέσματα για να κάνει το εμβόλιο να φαίνεται λιγότερο αποτελεσματικό από ό, τι είναι», είπε στους The Times του Ισραήλ.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Ιουλίου ανέφεραν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της λοίμωξης, η οποία ήταν πάνω από το 90% πριν από τη Delta τώρα βρίσκεται μόλις στο 64%.

Αυτοί οι αριθμοί μειώνονται συγκρίνοντας τα ποσοστά μόλυνσης και τα ποσοστά ασθένειας σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα, για να μετρήσουμε την προστασία των εμβολίων.

«Πιθανότατα βρίσκουμε μόνο, μέσω δοκιμών, μια μειοψηφία περιπτώσεων όταν τα μη εμβολιασμένα άτομα λαμβάνουν τον κοραναϊό – και καθώς τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε σύγκριση, αυτό καθιστά την αποτελεσματικότητα για τον εμβολιασμένο να φαίνεται πολύ χαμηλότερη», δήλωσε ο Aran.

Όταν πρόκειται για τα πιο πρόσφατα στοιχεία που αφορούν σοβαρά περιστατικά, ο Aran υποστηρίζει ότι ο αριθμός των ατόμων που περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς είναι τόσο μικρός που τα μικρά περιθώρια σφάλματος μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή. Η ερευνητική διαδικασία δεν οδηγεί σε ακριβή συμπεράσματα, υποστηρίζει. Ο συνολικός αριθμός των σοβαρά ασθενών στο Ισραήλ είναι 63. Το κομμάτι του ενήλικου πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί είναι μικρό, και για εκείνους άνω των 60 ετών, που δημιουργούν την πιο ανησυχητική στατιστική, είναι μικροσκοπικός.

Πιστεύει ότι τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν λανθασμένα την κακή απόδοση του εμβολίου είναι επιβλαβή, επειδή κάνουν τους ανθρώπους πιο απρόθυμοι να κάνουν τις λήψεις.

«Αυτό βλάπτει τη συμμόρφωση των ατόμων στους εμβολιασμούς», είπε. “Εάν λέτε στο κοινό ότι τα εμβόλια λειτουργούν λιγότερο, πονάει τον ενθουσιασμό τους”.

Αλλά τι λόγους έχει η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ να δείχνει στη παγκόσμια κοινότητα στοιχεία που τραυματίζουν την αξιοπιστία του εμβολίου της Pfizer και προκαλούν σοκ εκτός εάν αυτά κάθε αυτά τα στοιχεία αποτελούν μία προειδοποίηση που εκλαμβάνεται ως κόκκινος συναγερμός από τη κυβέρνηση η οποία μόνο σαν τον χειρότερο εφιάλτη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την σενάριο αναποτελεσματικότητας-στη καλύτερη περίπτωση και παρενεργειών στη χείριστη και απευκταία– των εμβολίων.

Ερωτηματικά για την ξαφνική άνοδο των καρδιακών προσβολών στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

Στη καθυστερημένη θεραπεία ασθενών με καρδιακή προσβολή κατά τους πρώτους μήνες της κρίσης του κοροναϊού αποδίδει μελέτη του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Tel Hashomer την αύξηση κατά 65% των αρνητικών αποτελεσμάτων που κυμαίνονται από κακοήθη αρρυθμία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή ακόμη και θάνατο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα κορυφαίος γιατρός από το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Tel Hashomer.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο peer-reviewed open-access journal Plos One και με επικεφαλής τoν καθηγητή Shlomi Matetzky του Τμήματος Εντατικής Καρδιακής Φροντίδας της Sheba, έδειξε ότι «οι ασθενείς είχαν ήδη καθυστερήσει όταν έφτασαν στο νοσοκομείο και έφταναν πολύ αργότερα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων κάποια από τα οποία είχαν ξεκινήσει από το 2018», είπε ο καθηγητής. «

-Κατά την εισαγωγή, ένας σημαντικά υψηλότερος αριθμός ασθενών παρουσίασε καρδιακή ανεπάρκεια ή σοκ, αντικατοπτρίζοντας την καθυστέρηση»

Στην αρχή της κρίσης  του κορανοϊού, οι άνθρωποι δύσκολα πήγαιναν στα νοσοκομεία φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον ιό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ασθενείς που είναι ήδη πιο πιθανό να υποφέρουν από υπέρταση και πιο πιθανό να υποφέρουν από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου – καρδιακή προσβολή.
Η μελέτη συνέκρινε δεδομένα περίπου 700 ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε 13 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ 9 Μαρτίου και 30 Απριλίου 2020 με άλλα περίπου 700 που εισήχθησαν κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2018.

Ένα πρόσθετο εύρημα ήταν ότι, σε αντίθεση με τις μελέτες που διεξήχθησαν σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ, οι οποίες σημείωσαν μείωση κατά 30% έως 40% στις νοσηλείες σε καρδιακή προσβολή, το Ισραήλ δεν σημείωσε μείωση.
«Βρήκαμε ότι δεν υπήρξε ούτε αύξηση αλλά ούτε και μείωση», δήλωσε ο Matetzky.
Ο γιατρός πρόσθεσε ότι καθώς τα περιστατικά κοροναϊού εκδηλώνονται ξανά στο Ισραήλ, είναι σημαντικό να ενθαρρυνθεί το Υπουργείο Υγείας να επιτρέψει στο σύστημα να φροντίζει άτομα με «τακτικές ασθένειες» όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις, «επειδή είναι συχνά πιο θανατηφόρες από τον κορωνοϊό.”
Επιπλέον, ο Matetzky είπε ότι το κοινό δεν πρέπει να σκεφτεί δύο φορές για να έρθει για θεραπεία.
«Εάν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ελάτε στο νοσοκομείο», είπε.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK