kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> Mετά τη Μύκονο στον αέρα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Το Ισραήλ αναβάλει το άνοιγμα του Τουρισμού επ΄αόριστο!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΕΚΤΑΚΤΟ> Mετά τη Μύκονο στον αέρα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Το Ισραήλ αναβάλει το άνοιγμα του Τουρισμού επ΄αόριστο!

Μόνο ο Καρανίκας θα επιβιώσει τελικά και οι χασισοφυτείες του από τις οποίες θα παραχθούν τα mRNA εμβόλια του Σύριζα

Πριν επικρίνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη Μύκονο, δείτε τι συμβαίνει στο Ισραήλ ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο ώστε το παγκόσμιο σοκ να είναι ακόμη πιο τρομακτικό.

By The Clockwork Orange Times Team

Πιο κινηματογραφικό.

Μόνο ο Καρανίκας θα επιβιώσει τελικά και οι χασισοφυτείες του από τις οποίες θα παραχθούν τα mRNA εμβόλια του Σύριζα σε μια μικρή εταιρία βιοτεχνολογίας που την έχουν κάτι φίλοι του Νίκου Παππά στη Σκωτία.

Με το εμβόλιο του Σύριζα θα γεννιούνται 42 γενιές ανθρωπομηχανές συριζαίοι φυσικά.

Πάμε να δούμε τη συνέχεια.

Οι εμβολιασμένοι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο Ισραήλ την 1η Αυγούστου, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθ. Nachman Ash την Κυριακή, ανακοινώνοντας επίσης ότι οι αρχές θα συζητήσουν μέτρα για τον περιορισμό όλων των ταξιδιών.
«Αναβάλλουμε την ημερομηνία εισόδου των τουριστών. Δεν πρόκειται να συμβεί την 1η Αυγούστου », είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία. «Δυστυχώς, η τρέχουσα κατάσταση δεν μας επιτρέπει να επιτρέψουμε στους τουρίστες να εισέλθουν».

Το Ισραήλ είναι κλειστό σε τουρίστες χωρίς Ισραηλινό διαβατήριο από τον Μάρτιο του 2020.

Ο γενικός διευθυντής προειδοποίησε επίσης το κοινό ότι με την παραλλαγή Delta που μαίνεται σε όλο τον κόσμο, “δεν είναι καιρός να πετάξετε στο εξωτερικό”.

Το Ισραήλ δεν εξετάζει καν εάν έχει εμβολιαστεί ο τουρίστας ακόμη και με τα εγκεκριμένα εμβόλια της Ε.Ε. μια και οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer είναι μόλις 64% στη Delta κι αυτό σε μια ερμητικά κλειστή χώρα.

Είπε ότι οι αρχές εξετάζουν πώς να περιορίσουν τα ταξίδια, είτε επεκτείνοντας τον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται στην απαγόρευση ταξιδιού είτε με σοβαρή ταξιδιωτική προειδοποίηση, ή με άλλα μέσα.

Στο Τόκιο παρότι το 80% των αθλητών έχει εμβολιαστεί η πιθανότητα ότι η πανδημία Covid-19 θα μπορούσε να διαταράξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναδύεται γρήγορα ως πραγματικότητα, καθώς οι διοργανωτές των Αγώνων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα αυξανόμενο φορτίο αθλητών και αξιωματούχων που έχουν θετικές δοκιμές κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

Η ροή των θετικών περιπτώσεων δείχνει γρήγορα πόσο δύσκολο θα είναι να διοργανωθεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον κόσμο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας. Δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες από περισσότερες από 200 χώρες εισέρχονται σε μια χώρα όπου το ποσοστό εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού παραμένει χαμηλό και η πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta εξαπλώνεται.

Οι αξιωματούχοι έχουν ένα δίλημμα που θα τρέξει καθ ‘όλη τη διάρκεια των αγώνων. Το ιαπωνικό κοινό είναι βαθιά επιφυλακτικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φοβούμενοι ένα ξέσπασμα που θα διαδοθεί στον γενικό πληθυσμό. Έτσι, εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες για να περιορίσουν τον κίνδυνο – οι οποίοι θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους αθλητές να συμμετάσχουν εάν εγκλωβιστούν στα πρωτόκολλα Covid.

H Oμοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής δήλωσε την Κυριακή ότι δύο από τα μέλη της ομάδας των ανδρών που εδρεύουν στο Ολυμπιακό Χωριό και ένα μέλος τεχνικού προσωπικού είχαν δοκιμαστεί θετικά και ήταν απομονωμένα. Επίσης θετικό μετά την άφιξη ήταν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τη Νότια Κορέα, ανέφεραν οι διοργανωτές των Αγώνων.

Και την Κυριακή, ο Βρετανικός Ολυμπιακός Σύνδεσμος επιβεβαίωσε ότι έξι αθλητές και δύο μέλη του προσωπικού από την ομάδα των αγώνων αναγνωρίστηκαν ως στενές επαφές ενός ατόμου – όχι από την αντιπροσωπεία της Ομάδας GB – ο οποίος έδειξε θετικός μετά την άφιξή του στο Τόκιο την Παρασκευή. Τα μέλη της βρετανικής αντιπροσωπείας συνέχισαν να δείχνουν αρνητικά αλλά παρόλα αυτά αυτοαπομονώνονται στα δωμάτιά τους στο στρατόπεδο της ομάδας.

Συνολικά, 55 άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων και υπαλλήλων που εργάζονται στους Θερινούς Αγώνες, έχουν δοκιμαστεί θετικά από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών.



Πολλοί έχουν παγιδευτεί από τα πρωτόκολλα πριν ακόμη πατήσουν στο ιαπωνικό έδαφος. Το μπάσκετ των ΗΠΑ λίγες μέρες πριν την αναχώρησή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είδε τον Bradley Beal ξαφνικά να αποκλείεται να συμμετάσχει, κάτι που υποδηλώνει ότι ο αστέρας της ομάδας έδειξε θετικός στο προπονητικό στρατόπεδο. Η αμερικανική ομάδα ταξίδευε ήδη στο Τόκιο χωρίς τρεις παίκτες, οι οποίοι σκοπεύουν να μεταβούν με αεροπλάνο μετά τον τελικό του ΝΒΑ. Αλλά το πρωτάθλημα αντιμετωπίζει τώρα τις δικές του ανησυχίες για τον Covid, καθώς οι παίκτες, οι προπονητές, οι διαιτητές και οι αναλυτές της τηλεόρασης βρέθηκαν εκτός δράσης τη προηγούμενη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αλλάζουν τα πρωτόκολλά τους σχεδόν καθημερινά ενώ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Ωστόσο, με κάποιους αγώνες που ξεκινούν την Τετάρτη, πριν από τα επίσημα εγκαίνια της Παρασκευής, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί αθλητές να χάσουν τη συμμετοχή τους τους λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με την Covid-19.

Η ομάδα γυναικείας γυμναστικής των ΗΠΑ, με την σούπερ σταρ Simone Biles, έδωσε μια πρώιμη προεπισκόπηση αυτής της αβεβαιότητας όταν ένα μέλος της ομάδας έδειξε θετικό για τον ιό στην Ιαπωνία προτού ακολούθως δοκιμαστεί αρνητική, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι το πρώτο αποτέλεσμα ήταν ένα ψευδώς θετικό test.
Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι εκτεταμένες δοκιμές για τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων πριν από το ταξίδι στην Ιαπωνία, κατά την άφιξη τους και καθ ‘όλη τη διάρκεια των Αγώνων, καθώς και κανονισμοί κοινωνικής απόστασης, χρήσης μάσκας και καραντίνας, θα αποτρέψουν μια ευρεία εξάπλωση του ιού. Έχουν επίσης ένα εξελισσόμενο πρωτόκολλο για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους αθλητές από την περιττή διεξαγωγή αγωνισμάτων.

Οι θεατές απαγορεύονται από τις περισσότερες εκδηλώσεις. Οι αθλητές δοκιμάζονται κάθε μέρα. Αντί να κάνουν περιηγήσεις στα αξιοθέατα ή να κοινωνικοποιηθούν μετά τις εκδηλώσεις τους, πρέπει να φύγουν από το Ολυμπιακό Χωριό 48 ώρες μετά τη λήξη του αγώνα τους ή να αποβληθούν, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Οι διοργανωτές λένε ότι πάνω από το 80% των αθλητών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Οι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο πιο ελεγχόμενος πληθυσμός στον κόσμο », δήλωσε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ, Pierre Ducrey.

Όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μια «φούσκα» όπως αυτή που έχτισαν τα αμερικανικά επαγγελματικά αθλητικά πρωταθλήματα πέρυσι. Οι παίκτες του NBA ταξίδεψαν στο Walt Disney World με ιδιωτικό τζετ, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ολυμπιακών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εμπορικές πτήσεις – οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα όπως με τις ομάδες των γυναικών της Κένυας και των ανδρών ράγκμπι 7s της Κένυας, μετά από τουλάχιστον έναν επιβάτη σε καθεμία από τις αντίστοιχες πτήσεις τους που βρέθηκε θετικός για τη Covid-19 κατά την προσγείωση.

Η λειτουργία του ΝΒΑ εξαρτάται επίσης από τις εκτεταμένες δοκιμές πριν από την άφιξη και τον περιορισμό των ομάδων σε μεμονωμένα δωμάτια για δύο ημέρες καραντίνας μέχρι τη δοκιμή. Λειτούργησε: Το πρωτάθλημα ανέφερε μηδενικές περιπτώσεις μεταξύ παικτών.

Αυτές οι προφυλάξεις ήταν απαραίτητες πριν από την ανάπτυξη των εμβολίων, αλλά οι διοργανωτές των Ολυμπιακών δεν απαιτούν από τους αθλητές να εμβολιαστούν. Οι Ολυμπιακοί αξιωματούχοι δεν ήθελαν να θεωρηθούν ότι δίνουν προτεραιότητα σε νέους, υγιείς ανθρώπους έναντι των εκατομμυρίων ηλικιωμένων και ιατρικά ευάλωτων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.
Η περίοδος επώασης έως και 14 ημερών για τον ιό σημαίνει ότι οι αθλητές θα μπορούσαν να δοκιμάσουν αρνητικά επανειλημμένα προτού ξαφνικά παράγουν ένα θετικό αποτέλεσμα δοκιμής λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της ομάδας της Νοτίου Αφρικής είπε ότι η περίοδος επώασης ήταν πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο οι δύο αθλητές στο χωριό έδειξαν θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της Νότιας Αφρικής πρόκειται να παίξει το πρώτο της παιχνίδι την Πέμπτη.

«Κάθε μέλος της ομάδας Νότια Αφρική απαιτούσε πλήρη ιατρική άδεια ως κριτήριο επιλεξιμότητας. Επιπλέον, ενθαρρύνθηκαν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση, να παρακολουθούν την υγεία τους καθημερινά, να αναφέρουν τυχόν συμπτώματα και να παράγουν δύο αρνητικές ρινοφαρυγγικές εξετάσεις PCR που λαμβάνονται εντός 96 ωρών από την αναχώρηση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Τόκιο 2020 », δήλωσε ο Δρ Phatho Zondi.

Οι διοργανωτές του Τόκιο έχουν πλέον αποφανθεί ότι οι αθλητές που αναγνωρίζονται ως στενές επαφές θα έχουν ένα τεστ PCR με μύτη κάθε μέρα και πρέπει να είναι καραντίνα σε ένα δωμάτιο όλη την ώρα, ακόμα και στη διάρκεια των γευμάτων.

Οι αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν προπονήσεις και να αγωνιστούν, αρκεί να δοκιμάσουν αρνητικά εντός έξι ωρών πριν από την έναρξη κάθε προπόνησης ή αγώνα, καθώς και αμέσως πριν από τον αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Τόκιο.

Τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη του θανάτου και της σοβαρής ασθένειας του Covid-19, αλλά δεν αποτρέπουν πλήρως τη μόλυνση. Ένας αριθμός εμβολιασμένων αθλητών έχουν δοκιμαστεί θετικοί. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη με βεβαιότητα εάν τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν θετικό τεστ είναι μεταδοτικά.

Ο Jonathan Finnoff, επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι διοργανωτές πιθανότατα θα θεωρούσαν διάφορους παράγοντες ως μέρος της ανίχνευσης επαφών τους και των αποφάσεων σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να αποκλειστεί από το αγώνισμα. Μεταξύ αυτών είναι η διάρκεια και η φύση της επαφής που είχαν οι άνθρωποι με ένα άτομο που στη συνέχεια βγήκε θετικό, και μάλιστα ενδεχομένως το ιικό φορτίο αυτού του ατόμου, δήλωσε ο Finnoff.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών