kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> Η Exxon Mobil ετοιμάζει δραματική μείωση του προσωπικού της στις ΗΠΑ. Δείτε πως γίνεται η αυστηρή αξιολόγηση των υπαλλήλων της

Μαχαίρι στα προγράμματα συνταξιοδότησης

ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Exxon Mobil ετοιμάζει δραματική μείωση του προσωπικού της στις ΗΠΑ. Δείτε πως γίνεται η αυστηρή αξιολόγηση των υπαλλήλων της

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε 21 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρέος για να διατηρήσει το μέρισμα των μετόχων της.

Η Exxon Mobil ετοιμάζεται να μειώσει το προσωπικό των ΗΠΑ στις ΗΠΑ κατά 5% και 10% ετησίως για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από την ανακοίνωση του γίγαντα ορυκτών καυσίμων πέρυσι ότι θα μειώσει 14.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέχρι το 2022.

Δηλαδή πρόκειται για επιπλέον πίεση στο προσωπικό καθώς ο ίδιος ο όμιλος βρίσκεται κι αυτός με τη σειρά του υπό συνεχή πίεση που συνδέεται με την κλιματική κρίση και τον ηγετικό ρόλο του Big Oil σε αυτήν. Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης που έγινε ένα μήνα πριν οι μέτοχοι απέρριψαν τη διοίκηση και αντικατέστησαν το ένα τέταρτο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας καθώς αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις οικονομικές και κλιματικές αλλαγές.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg έρχεται να προστεθεί σε ένα αντίστοιχο δημοσίευμα του Reuters  το οποίο εξηγεί πως ο κολοσσός αξιολογεί την απόδοση των υπαλλήλων του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αξιολογήσεις αναμένεται να θέσουν το 5% έως 10% του εργατικού δυναμικού σε πλάνα βελτίωσης της απόδοσης που μπορούν να οδηγήσουν σε αναγκαστικές αποχωρήσεις για όσους δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους των διαχειριστών, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με τη διαδικασία.

Η Exxon πέρυσι αξιολόγησε ένα  8% των εργαζομένων στις ΗΠΑ ως χαμηλής απόδοσης κάτι που προκάλεσε μίνι σοκ μια και ιστορικά αυτό το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 3%.

Οι αξιολογήσεις που αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Ιούλιο και υπήρξαν μέρος της διαδιακσίας «για αρκετά χρόνια» και «δεν σχετίζονται καθόλου με τα σχέδια μείωσης του εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Casey Norton.

Τα φετινά σχόλια αναμένεται να κατατάξουν τουλάχιστον το 5% των εργαζομένων στον τομέα της έρευνας και της μηχανικής στις Η.Π.Α. στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Exxon που βλέπει το Reuters.

Οι υπάλληλοι της Exxon Mobil στις ΗΠΑ που προσγειώνονται στην κατώτατη βαθμίδα μπορούν να επιβιώσουν από τη μείωση βελτιώνοντας την απόδοσή τους. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η εταιρεία εκτιμά ότι το 60% αυτών που είναι χαμηλού βαθμού θα αποχωρήσουν.

Οι αξιολογήσεις έρχονται τη στιγμή που η Exxon ανανεώνει τις λειτουργίες ώστε να προσαρμοσθεί σε έναν απότομα μειωμένο προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών. Ένα ακτιβιστικό hedge fund που πρότεινε τη μείωση των δαπανών και τη βελτίωση των αποδόσεων κέρδισε το ένα τέταρτο των θέσεων του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο μήνα.

Η Exxon είχε περίπου 72.000 τακτικούς υπαλλήλους στα τέλη του 2020. Πέρυσι αποκάλυψε σχέδια για μείωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού κατά 14.000 έως το τέλος του 2021.

Η ιστορική απώλεια 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Exxon πέρυσι οδήγησε την εταιρεία να μειώσει τις δαπάνες του προγράμματός της κατά ένα τρίτο και να καθυστερήσει σημαντικά τα προγράμματα επέκτασης. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε 21 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρέος για να διατηρήσει το μέρισμα των μετόχων της.

Οι παροχές σε εργαζομένους, όπως οι εισφορές σε προγράμματα συνταξιοδότησης, ήταν επίσης πετσοκομμένες το φθινόπωρο, αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Darren Woods είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία αναμένει να τα επαναφέρει στο μέλλον.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!