kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO> H Γερμανία δέχεται ανεμβολίαστους τουρίστες από 25 τρίτες χώρες

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

EKTAKTO> H Γερμανία δέχεται ανεμβολίαστους τουρίστες από 25 τρίτες χώρες

Ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών από τον Μάρτιο του 2020, όταν έκλεισε τα σύνορά της

Τουρίστες από 25 τρίτες χώρες ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς στη Γερμανία από τις 4 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών από τον Μάρτιο του 2020, όταν η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της για όλους τους μη απαραίτητους ταξιδιώτες λόγω της πανδημίας.

H απόφαση που ελήφθη είναι σύμφωνη με την πιο πρόσφατη σύσταση του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία την 1η Ιουλίου τροποποίησε τον κατάλογο των επιδημιολογικά ασφαλών τρίτων χωρών, προς τις οποίες τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενθαρρύνονται να άρουν σταδιακά τους περιορισμούς.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το German Federal Ministry of Interior, Building and Home Affairs, οι ταξιδιώτες από τις ακόλουθες χώρες που αναφέρονται παρακάτω θα είναι πλέον επιλέξιμοι να εισέλθουν στη Γερμανία για τουριστικούς σκοπούς:

Αλβανία
Αρμενία
Αυστραλία
Αζερμπαϊτζάν
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Μπρουνέι
Καναδάς
Χονγκ Κονγκ
Ισραήλ
Ιαπωνία
Ιορδανία
Κοσσυφοπέδιο
Λίβανος
Μακάο
Μολδαβία
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Κατάρ
Σερβία
Σιγκαπούρη
Νότια Κορέα
Ταϊβάν
Ταϊλάνδη
Ηνωμένες Πολιτείες

 

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γερμανία από μία από τις προαναφερθείσες χώρες θα μπορούν να εισέλθουν στη γερμανική επικράτεια, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 ή όχι, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

«Όποιος διαμένει σε μία από αυτές τις χώρες μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς σημαντικό λόγο ταξιδιού και ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού», τόνισε το Υπουργείο.

Ταυτόχρονα, αφού επικρίθηκε έντονα από αξιωματούχους της ΕΕ, οργανισμούς τουρισμού και αξιωματούχους των ενδιαφερόμενων χωρών, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τους περιορισμούς για αρκετές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο παραλλαγών του ιού.

Το Robert Koch Institute, ένα ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών στη Γερμανία, έχει αφαιρέσει τις ακόλουθες πέντε χώρες από τη λίστα των περιοχών παραλλαγής ιών και τις έχει κατηγοριοποιήσει ως περιοχές υψηλής συχνότητας:

Ινδία
Νεπάλ
Ρωσική ομοσπονδία
Πορτογαλία
Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας

Προηγουμένως, τα ταξίδια από την Πορτογαλία και τη Ρωσία είχαν απαγορευτεί λόγω των αυξανόμενων τιμών της παραλλαγής Delta.

Ωστόσο, η νέα απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 7 Ιουλίου, δείχνει ότι οι ταξιδιώτες από τις προαναφερθείσες χώρες που επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γερμανία μπορούν να συντομεύσουν την περίοδο αυτο-απομόνωσης εάν λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 μετά την πέμπτη ημέρα απομόνωσης.

Ταυτόχρονα, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να παραλείψουν την απαίτηση αυτο-απομόνωσης εάν αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με ένα από τα εμβόλια της COVID-19 τα οποία είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA),_Pfizer, AstraZeneca, Moderna, και Janssen.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το SchengenVisaInfo.com ανέφερε ότι παρόλο που σε ορισμένες τρίτες χώρες θα επιτρεπόταν η είσοδος χωρίς περιορισμούς στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μείνει εκτός  λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta στην επικράτειά του.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Ο “ψυχρός” πόλεμος της Κωνσταντινούπολης> Γιατί τρέμει την Πόλη ο Ερντογάν
-Act greedy when others are fearful
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
S&P 500> Η πιο άγρια αρένα του πλανήτη για τους CEOs. Εννέα έλαβαν πακέτα αμοιβής πάνω από 50 εκατ. δολάρια. Κάποιοι άλλοι απέτυχαν
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
Στις βίλες-αριστουργήματα των €1.200.000 του Ρεθύμνου
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Στις Tech Companies, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή
Alpha Bank> Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα
COSMOTE@YourService>Μία υπηρεσία του ΟΤΕ που σε κάνει να αισθάνεσαι πολίτης της Δανίας
Γιάννης Στουρνάρας> H λαϊκή δυσαρέσκεια και η αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση αμφισβητούν την τάξη που θεωρούμε δεδομένη στη Δύση