kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia

Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να διαδώσουν τον κοροναϊό και θα πρέπει να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες κάτω από ορισμένες συνθήκες

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους οι πλήρως εμβολιασθέντες ακούνε ότι πρέπει να φορούν εκ νέου τη μάσκα τους στους εσωτερικούς χώρους. Αυτό αλλάζει δραματικά την επιστροφή στην ελευθερία καθώς προκαλεί αυτονόητη ανασφάλεια για την προφύλαξη των εμβολίων από τον ιό και ειδικά από τη μετάλλαξη Delta.

Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να διαδώσουν τον κοροναϊό και θα πρέπει να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες κάτω από ορισμένες συνθήκες, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος δημόσιας υγείας των ΗΠΑ την Τρίτη σε μια ζοφερή αναγνώριση ότι η μεταλλαγμένη παραλλαγή Delta έχει αντιστρέψει τις πολλά υποσχόμενες τάσεις της άνοιξης.

To Koυρδιστό Πορτοκάλι σας παρουσιάζει πρώτο στην Ελλάδα τις νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκα από τα Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και σας παρουσιάζουμε επίσης την πιο αποτελεσματική μάσκα που κυκλοφορεί. Πρόκειται για τις μάσκες της ισραηλινής εταιρίας

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε απογευματινή ενημέρωση ειδήσεων, η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η θερινή αύξηση των περιπτώσεων, λόγω της εκπληκτικής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Delta και των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε πολλές περιοχές.

«Δεν είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​ότι η μάσκα θα είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων που έχουν ήδη εμβολιαστεί», αναγνώρισε η Walensky. “Αυτή η νέα καθοδήγηση με βαρύνει πολύ.”

Το πρακτορείο ενημέρωσε ότι τα άτομα που ζουν σε κοινότητες υψηλής μετάδοσης πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί. Συνέστησε επίσης να εμβολιαστούν άτομα με ευάλωτα μέλη στα νοικοκυριά συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών και εκείνων που είναι ανοσοκατεσταλμένοι και να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς  δημόσιους χώρους.

Ο οργανισμός ζήτησε επίσης την καθολική κάλυψη για εκπαιδευτικούς, μέλη του προσωπικού και μαθητών στα σχολεία, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους. Το CDC συνεχίζει να προτείνει στους μαθητές να επιστρέψουν στην προσωπική τους μάθηση διά ζώσης το φθινόπωρο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την αναθεωρημένη καθοδήγηση μάσκας του CDC

Η τροποποιημένη καθοδήγηση έρχεται καθώς οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον ιό σε εθνικό επίπεδο έχουν τετραπλασιαστεί τον Ιούλιο, από περίπου 13.000 περιστατικά την ημέρα κατά μέσο όρο στις αρχές του μήνα σε περισσότερες από 56.000 τώρα, σύμφωνα με την παρακολούθηση της Washington Post. Αντιμέτωποι με έναν αναδυόμενο ιό χάρη στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta, ένας αυξανόμενος αριθμός δημόσιων και ιδιωτικών εργοδοτών επέβαλε επίσης εντολές εμβολίου τις τελευταίες ημέρες. Ο Πρόεδρος Biden δήλωσε την Τρίτη ότι η απαίτηση του ομοσπονδιακού εργατικού δυναμικού να εμβολιαστεί  υποχρεωτικά «εξετάζεται τώρα» παρότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Delta.

H Walensky περιέγραψε την παραλλαγή Delta ως, στην πραγματικότητα, ώς έναν διαφορετικό ιό, ικανό να προκαλέσει εστίες μόλυνσης ακόμη και σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί. «Η παραλλαγή Delta δείχνει καθημερινά την προθυμία της να μας ξεπεράσει και να είναι οπορτουνιστής σε περιοχές όπου δεν έχουμε δείξει ισχυρή απάντηση εναντίον της», είπε.

Αν και τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, δεν σχηματίζουν μια αδιαπέραστη ασπίδα. Νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν πρωτοποριακές λοιμώξεις από την παραλλαγή Delta μπορεί να έχουν τόσο ιικό φορτίο όσο ένα άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι σε θέση να το διαδώσουν σε άλλους, δήλωσε η Walensky. Αυτή η μετάδοση δεν συνέβη με τόση μεταδοτικότητα σε προηγούμενες εκδόσεις του ιού.

Οι νέες συστάσεις αλλάζουν ουσιαστικά την καθοδήγηση της 13ης Μαίου 2021 των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονταν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους λόγω της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια κοροναϊού. Εκείνη την εποχή, οι περιπτώσεις έπεφταν απότομα και η παραλλαγή Delta, η οποία πιστεύεται ότι είναι περισσότερο από δύο φορές πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού, δεν είχε κερδίσει έδαφος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η προηγούμενη καθοδήγηση εξόργισε μερικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των γονέων με μικρά παιδιά που δεν είναι επιλέξιμα για τα εμβόλια, οι οποίοι φοβόταν ότι οι χαλαροί κανόνες θα έθεταν τους ευάλωτους σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η Walensky τόνισε ότι οι επιστήμονες  συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πρωτοποριακές λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα είναι σπάνιες, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν μια πολύ μικρή ποσότητα μετάδοσης στη χώρα».

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παραλλαγή δέλτα

Τόνισε επίσης ότι η καθοδήγηση ισχύει για άτομα που ζουν ή εργάζονται σε κομητείες που αναφέρουν «ουσιαστική» ή «υψηλή» μετάδοση του ιού. Από το απόγευμα της Τρίτης, περισσότερο από το 63 τοις εκατό των κομητειών των ΗΠΑ πληρούσε αυτόν τον ορισμό, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων περιοχών του Νότου και του Midwest, από το 46 τοις εκατό των κομητειών πριν από μια εβδομάδα. Οι πολιτείες όπως το Αρκάνσας, η Φλόριντα, η Λουιζιάνα και το Μιζούρι αναφέρουν «υψηλά» επίπεδα μετάδοσης σχεδόν σε κάθε κομητεία.

Η Walensky σημείωσε ότι ορισμένες πολιτείες και κομητείες ανέφεραν επίπεδα περιπτώσεων κοροναϊού τουλάχιστον τρεις φορές το όριο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «υψηλή» μετάδοση. Η «εξαιρετική ποσότητα ιογενούς μετάδοσης» ανάγκασε τον οργανισμό να ενεργήσει, είπε.

Εκτός από τις αλλαγές στη χρήση μάσκας ο οργανισμός λέει επίσης ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να δοκιμαστούν εάν έχουν συμπτώματα covid-19 ή εάν είχαν πρόσφατα εκτεθεί σε κάποιον που είχε υποψία ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη. Πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα πρέπει επίσης να απομονωθούν εάν δείξουν θετικά τον κοροναϊό ή αντιμετωπίζουν συμπτώματα, ανέφερε.

Η ταχύτητα εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, που αρχικά προσδιορίστηκε στην Ινδία, εξέπληξε τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Η πρώτη λοίμωξη εδώ εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο, αλλά για αρκετούς μήνες, είχε μικρή επίδραση.

Εν τω μεταξύ, η Αlfa παραλλαγή, που πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά τον Ιούνιο, η παραλλαγή Delta άρχισε να εξαπλώνεται με εκθετικούς ρυθμούς, δήλωσε ο επιστήμονας William Lee της εταιρείας γονιδιωματικής Helix. Ο Lee ανέφερε ότι εκτιμά ότι τώρα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο. Η παραλλαγή Alfa, αντιθέτως, φαίνεται μόνο σε περίπου 3 τοις εκατό των θετικών δοκιμών.

«Έχει σχεδόν φύγει», είπε.

«Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει, αλλά πρέπει να ασχοληθείς με τα πραγματικά περιστατικά και τα γεγονότα είναι ότι είναι μια αρκετά τρομακτική στιγμή και υπάρχουν πολλοί ευάλωτοι άνθρωποι», δήλωσε ο Robert Wachter, πρόεδρος της τμήμα ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα που μας διέφυγε   ήταν το ότι δεν προβλέψουμε ότι το 30 τοις εκατό της χώρας θα επιλέξει να μην εμβολιαστεί».

Ο Luis Schang, ένας ιολόγος του Πανεπιστημίου του Κορνέλ, επικρότησε τις αλλαγές, λέγοντας ότι η χρήση μάσκας αντιπροσωπεύει μια «μικρή προσπάθεια», δεδομένης της ταλαιπωρίας που προκλήθηκε από την πανδημία.

“Δεν είναι μόνιμο πράγμα – αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί”, δήλωσε ο Schang, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να λειτουργούν πολύ καλά και τα ποσοστά εμβολιασμού συνεχίζουν να αυξάνονται. «Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για χρόνια. Αυτό θα είναι για εβδομάδες, ίσως μερικούς μήνες. “

Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία προειδοποίησαν για κενά στην εξάρτηση του οργανισμού από τις διαφορές σε επίπεδο νομού για να καθορίσουν ποιος θα πρέπει να φορά μάσκες.

«Βασικές συστάσεις για μάσκα σε επίπεδο τοπικής μετάδοσης είναι μια καλή ιδέα στη θεωρία. Στην πράξη, δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ των κομητειών και στον συνδυασμός πληθυσμών», δήλωσε ο Walid Gellad, διευθυντής του Κέντρου Φαρμακευτικής Πολιτικής και Συνταγογράφησης του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. “Μια κομητεία χαμηλού κινδύνου σε μια θάλασσα κομητειών υψηλού κινδύνου δεν είναι χαμηλού κινδύνου.”

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις covid-19 από την παραλλαγή δέλτα

Αρκετοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η καθοδήγηση του CDC θα ενθαρρύνει περισσότερους τοπικούς αξιωματούχους να αποκαταστήσουν τις εντολές μάσκας που ενδέχεται να ήταν απρόθυμοι να το πράξουν χωρίς υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Στα μέσα Ιουλίου, για παράδειγμα, όταν η κομητεία του Λος Άντζελες έγινε η πρώτη μεγάλη κομητεία που επέβαλε εκ νέου τις απαιτήσεις κάλυψης σε εσωτερικούς χώρους, αντιμετώπισε θυμωμένες καταγγελίες από τους εκλεγμένους αξιωματούχους μισής δωδεκάδας πόλεων που αποτελούν μέρος του νομού.

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο κακή είναι η μετάλλαξη Delta», δηλώνει ο James Lawler, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα. «Εξετάζουμε τη δυναμική μετάδοσης  πόσο κακή θα μπορούσε να είναι το φθινόπωρο – χωρίς να ισχύουν μέτρα περιορισμού στις περισσότερες πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Εμπειρογνώμονες και ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας στη διοίκηση του Biden δήλωσαν ότι είχαν απογοητευτεί από το γεγονός ότι το CDC δεν είχε κινηθεί πιο γρήγορα για να αλλάξει την καθοδήγησή του.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της διοίκησης του CDC ανησυχούν επίσης επειδή η απαίτηση των εμβολιασμένων ατόμων να φορούν μάσκες θα αποθαρρύνει περαιτέρω τους Αμερικανούς που διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή μπορεί να θεωρούν λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο με τα επιχειρήματα που τους δίνουμε.

Στο Ισραήλ, η εντολή μάσκας για εσωτερικούς χώρους καταργήθηκε στις 15 Ιουνίου, για να αποκατασταθεί  στις 25 Ιουνίου καθώς οι περιπτώσεις της παραλλαγής Delta αυξήθηκαν! Άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Γαλλίας, έχουν εκδώσει οδηγίες για την επιστροφή της μάσκας αυτό το καλοκαίρι εν μέσω νέων εστιών που προκαλούνται από την παραλλαγή του Delta.

Στη Νότια Κορέα, μία από τις πρώτες χώρες της Ανατολικής Ασίας που ξεκίνησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι μερικοί εμβολιασμένοι κάτοικοι θα μπορούσαν σύντομα να μην φοράνε μάσκα. Αλλά προτού τεθούν σε ισχύ οι χαλαροί κανόνες, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τους ακύρωσε στη Σεούλ και τις γειτονικές περιοχές και διέταξε ακόμη και πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους να φορούν μάσκες εντός και εκτός.

Η αλλαγή της καθοδήγησης του CDC επικροτήθηκε κυρίως από ειδικούς ιατρικής και δημόσιας υγείας, πολλοί από τους οποίους είχαν ζητήσει αυστηρότερους περιορισμούς.

Η ισραηλινή εταιρεία μάσκας Sonovia κυκλοφόρησε μια έκθεση που δείχνει ότι το εμπορικό σήμα SonoMask είναι εξίσου προστατευτικό έναντι της παραλλαγής Delta όπως και απέναντι στο αρχικό στέλεχος της Wuhan.

Η μάσκα δοκιμάστηκε από το εργαστήριο VisMederi για τον προσδιορισμό της αντιιικής δραστηριότητας του υφάσματος της, το οποίο είναι επικαλυμμένο με νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου που καταστρέφουν βακτήρια, μύκητες και ιούς. Όταν δοκιμάστηκε σε δύο νέες παραλλαγές – αν και όχι συγκεκριμένα στη παραλλαγή Delta – βρέθηκε να δείχνει “ισχυρή αντιική δραστηριότητα”, σύμφωνα με τον καθηγητή Amos Adler, διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

 

“Οι παραλλαγές COVID-19 μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδημιολογικές ή ανοσολογικές ιδιότητες που είναι το αποτέλεσμα σημειακών μεταλλάξεων σε κρίσιμες περιοχές του τομέα δέσμευσης υποδοχέα”, δήλωσε ο Adler σε δήλωση. «Ωστόσο, η συνολική δομή τους και οι βιοφυσικές ιδιότητες του ιού είναι σχεδόν ίδιες.

Ως εκ τούτου, το αντιιικό αποτέλεσμα που ασκείται από τα υφάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με Sonovia αναμένεται να είναι αποτελεσματικό σε όλες τις παραλλαγές COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης παραλλαγής Delta. “

Το VisMederi είναι ένα εργαστήριο εμπορικής έρευνας που βρίσκεται στην Ιταλία. Αναφέρει στον ιστότοπό του ότι η εταιρεία «λαμβάνει επί του παρόντος παραγγελίες σε όλο τον κόσμο στον τομέα των εμβολίων, όπου πραγματοποιεί αναλυτικές δοκιμές βιολογικών δειγμάτων και επικύρωση βιοαναλυτικών μεθόδων για τη φαρμακευτική βιομηχανία».

Η Sonovia ανέπτυξε μια σχεδόν μόνιμη, τεχνολογία υπερήχων στο φινίρισμα υφάσματος για μηχανικό εμποτισμό νανοσωματιδίων οξειδίου του ψευδαργύρου σε υφάσματα. Η εταιρεία ενέτεινε τις προσπάθειες για την κατασκευή μάσκας χρησιμοποιώντας το αντι-παθογόνο ύφασμά της κατά την έναρξη της κρίσης κοροναϊού στο Ισραήλ για να βοηθήσει τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής να παραμείνουν προστατευμένοι.
Η τεχνολογία βασίζεται σε μια εργαστηριακή μονοχημική διαδικασία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan.
Μέχρι την πανδημία, δεν είχε παράγει ούτε ένα προϊόν. Δεκάδες χιλιάδες από τις πρώτες μάσκες δωρίστηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία και επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.
Από τότε, η εταιρεία πούλησε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες σε περισσότερες από 100 χώρες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ