kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO> Εντολή Biden προς τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών να ερευνήσουν την προέλευση του ιού!

Κάπως αργά

EKTAKTO> Εντολή Biden προς τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών να ερευνήσουν την προέλευση του ιού!

Τους έδωσε 90 ημέρες για να κάνουν την αναφορά τους

Σύμφωνα με τους The New York Times ο Πρόεδρος Joe Biden διέταξε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν την προέλευση του κοροναϊού, ζητώντας μια ευρεία κυβερνητική έκθεση σχετικά με το εάν ο ιός είχε διαρρεύσει κατά λάθος από ένα εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας. Τους έδωσε 90 ημέρες για να κάνουν την αναφορά τους.

Το αίτημα έρχεται καθώς ο W.H.O. αντιμετώπισε κριτική για μια έκθεση του Μαρτίου που απορρίπτει την πιθανότητα εργαστηριακού ατυχήματος.

Καταθέτοντας στη Νομοθετική Επιτροπή της Γερουσίας, ο Δρ Francis Collins, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, δήλωσε ότι ο ιός «πιθανότατα» προέκυψε φυσικά. «Αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάποιου εργαστηρίου ατυχήματος», πρόσθεσε.

Μιλώντας την Τετάρτη σε ακρόαση της Επιτροπής Πιστώσεων της αμερικάνικης Γερουσίας, ο Δρ. Anthony Fauci παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν οι Κινέζοι επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν είπαν ψέματα και διεξήγαγαν αυτά που ονομάζονται πειράματα «Gain of function» (το κέρδος της έρευνας λειτουργίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε πεδίο της ιατρικής έρευνας που μεταβάλλει έναν οργανισμό ή μια ασθένεια με τρόπο που αυξάνει την παθογένεση, τη μεταδοτικότητα ή το εύρος του ξενιστή) σε κορωνοϊούς νυχτερίδων χρησιμοποιώντας τα δολάρια των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το εγγυηθούμε αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Κένεντι. «Αλλά με την εμπειρία μας με τους δικαιούχους της χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, με τους οποίους είχαμε αλληλεπιδράσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ικανοί, αξιόπιστοι επιστήμονες».

Τα πειράματα «Gain of function» διεξάγονται για να κάνουν τους ιούς πιο μεταδοτικούς ή θανατηφόρους. Εξακολουθεί να υπάρχει η εικασία ότι η COVID-19 θα μπορούσε να δραπετεύσει από ένα εργαστήριο, με τον Λευκό Οίκο να εκδίδει δήλωση την Τετάρτη ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να δηλώσουν με βεβαιότητα την προέλευση του κορωνοϊού.

Ο Λευκός Οίκος ζητά από τις υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν βαθύτερα το θέμα, ενώ πιέζουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να λάβουν τα βασικά δεδομένα από την Κίνα.

Ο Biden υπερασπίστηκε την Τετάρτη την προσέγγιση της κυβέρνησής του και είπε ότι οι πράκτορες πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: Τη διαρροή εργαστηρίου ή τη φυσική μεταφορά του ιού στην άγρια ​​φύση.

«Ζήτησα από την υπηρεσία πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της προκειμένου να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου υποβάλει έκθεση σε 90 ημέρες», δήλωσε ο Biden.

«Ως μέρος αυτής της έκθεσης, έχω ζητήσει να απαιτηθούν περαιτέρω έρευνες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ερωτήσεων προς την Κίνα». Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε επίσης τα κρατικά εργαστήρια να βοηθήσουν στην έρευνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν επίσης να συνεργάζονται με ομοϊδεάτες εταίρους σε όλο τον κόσμο για να πιέσουν την Κίνα να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή, διεθνή έρευνα βάσει αποδεικτικών στοιχείων και να παρέχει πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία», είπε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η τελική απάντηση θα είναι δύσκολο να βρεθεί δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Κίνα αρνήθηκε να συνεργαστεί τις πρώτες μέρες της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ είχαν χορηγήσει στο εργαστήριο Wuhan 600.000 δολάρια επιχορήγηση για να πραγματοποιήσει μελέτες για κορωνοϊούς. Ο Fauci κατέθεσε ότι οι επιστήμονες στο Γουχάν δεν έπρεπε να κάνουν πειράματα «Gain of function» και ότι είχε δει τα αποτελέσματα των μελετών που είχαν διεξαχθεί και καμία δεν ήταν αυτής της κατηγορίας.

Αλλά ο γερουσιαστής Κένεντι ανέφερε ότι στο εργαστήριο της Wuhan θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ σε μυστικά πειράματα. «Δρ. Fauci, πιστεύω ότι έχετε καταθέσει ότι δεν δώσατε χρήματα στο εργαστήριο για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους πειράματα», ανέφερε ο Κένεντι. «Αυτό είναι σωστό», απάντησε ο Fauci.

«Πώς ξέρατε ότι δεν σας είπαν ψέματα;» ρώτησε ο Κένεντι. «Με συγχωρείτε, κύριε;» απάντησε ενοχλημένος ο Fauci, κοιτάζοντας έκπληκτος. Στη συνέχεια είπε στον Κένεντι ότι το έργο στη Wuhan, χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, ήταν διαθέσιμο στο κοινό και στους επιστήμονες. «Έχουμε δει τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε και δημοσιεύθηκαν. Και οι μελέτες είναι δημόσιες και τώρα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων. Κανένα από αυτά δεν ήταν πειράματα Gain of function», είπε ο Fauci.

Ο Κένεντι ρώτησε τότε εάν ο Fauci ήταν βέβαιος ότι οι Κινέζοι δεν είχαν πραγματοποιήσει μυστικά πειράματα για να αποκτήσουν οι ιοί λειτουργικότητα, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, δεν δημοσίευσαν τα αποτελέσματα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το εγγυηθούμε αυτό, αλλά από την εμπειρία μας σε σχέση με τους συγκεκριμένους επιστήμονες, κανένας από αυτούς δεν το έχει κάνει», δήλωσε ο Fauci. «Δεν νομίζετε λοιπόν ότι οι Κινέζοι σας είπαν ψέματα;» ρώτησε ο Κένεντι. «Οι Κινέζοι είναι μια πολύ ευρεία ομάδα», απάντησε ο Fauci. «Γνωρίζω ότι οι επιστήμονες με τους οποίους ασχοληθήκαμε ήταν αξιόπιστοι».

Ερωτηθείς αν πίστευε ότι ήταν πιθανό στους Κινέζους επιστήμονες να είχαν δοθεί εντολές από το Κομουνιστικό Κόμμα, ο Fauci είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Στη συνέχεια, ο Κένεντι ρώτησε γιατί οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν έρευνα στην Κίνα σχετικά με κορωνοϊούς.

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση και ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να εξηγήσω», είπε ο Fauci. «Το SARS-CoV-1 ξεκίνησε στην Κίνα, στην επαρχία Γκουαντόνγκ, και πήγε από μία νυχτερίδα σε μια γάτα και μετά σε έναν άνθρωπο». Ο Κένεντι τον διέκοψε και ζήτησε μια σύντομη απάντηση. Ο Fauci απάντησε: «Είναι σαφές ότι οι νυχτερίδες που έχουν τους κορωνοϊούς είναι στην Κίνα. Δεν βρίσκονται στο Fairfax County, στη Βιρτζίνια ή στη Νέα Υόρκη. Γενικά εμπιστευόμαστε πάντα τον επιχορηγούμενο να κάνει ό,τι λέει ότι θα κάνει».

Ο Κένεντι ρώτησε: «Είπε ποτέ ψέματα κάποιος επιχορηγούμενος;». «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ένας δικαιούχος δεν μας είπε ψέματα, δεν ξέρουμε ποτέ», απάντησε ο Fauci.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
Lancet> Ανησυχητικά στοιχεία για θρομβώσεις, εμφράγματα και επώδυνες ουρολοιμώξεις μετά τις λήψεις εμβολίων Pfizer/AstraZeneca
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό