kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ>Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Καλό φθινόπωρο!

ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Συνεχόμενα lockdowns στο παγκόσμιο χωριό ώσπου ο ιός να εξασθενήσει!

Όπως όλα δείχνουν το παγκόσμιο χωριό θα πάει από lockdown σε lockdown ώσπου να εξασθενήσει ο ιός και να μην είναι τόσο θανάσιμος. Αυτή είναι μάλλον η πιο κοντινή στην αλήθεια εκτίμηση για την πανδημία εάν παρατηρήσει κανείς τι συμβαίνει τόσο στο Ισραήλ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τον Ian Ford

Ας ξεκινήσουμε από το Iσραήλ. Εδώ η γιορτή του Purim (σχετικές photo) εκτίναξε εκ νέου τον δείκτη R, άρα και τα κρούσματα και είναι πολύ πιθανόν οι εκλογές της 23ης Μαρτίου να βρουν τους Ισραηλινούς στο 4ο lockdown!

Bέβαια κι εκεί τα lockdown γίνονται αλά ελληνικά με τις αρχές να κάνουν πως ελέγχουν και τους πολίτες να κάνουν ότι σέβονται τις οδηγίες. Ένα μπάχαλο δηλαδή.

Ο δείκτης R εξαιτίας και των διακοπών της Purim συνέχισε να αυξάνεται και είναι πολύ κοντά στο να δείχνει εκτεταμένη εξάπλωση, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν από μια στρατιωτική ομάδα εργασίας την Κυριακή. Στην τελευταία έκθεσή της, η ειδική ομάδα Στρατιωτικών Πληροφοριών δήλωσε ότι το ποσοστό μετάδοσης του κορανοϊού του Ισραήλ πλησίασε και πάλι το 1, φθάνοντας στο 0,99. Ο δείκτης είχε μειωθεί στο χαμηλό των 0,8 νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής, ή ο αριθμός R, είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που προέρχονται από κάθε λοίμωξη από κοροναϊό, ή ο αριθμός των ατόμων που κόλλησαν τον ιό από κάθε μολυσμένο άτομο. Οποιοσδήποτε αριθμός μικρότερος από 1 σημαίνει ότι η πανδημία επιβραδύνεται, ενώ ένας αριθμός πάνω από 1 σημαίνει ότι επεκτείνεται.

Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών και έρευνας του Coronavirus, δήλωσε επίσης ότι αναμένεται να αυξηθεί η λοίμωξη τις επόμενες ημέρες. Η έκθεση ήρθε μετά από άνοιγμα μεγάλων τμημάτων της οικονομίας την περασμένη εβδομάδα και με το φεστιβάλ Purim να γιορτάζεται το σαββατοκύριακο με πολλές παραβιάσεις των περιορισμών κατά των μαζικών συγκεντρώσεων.

Την Παρασκευή, η ειδική ομάδα αποφάσισε να επανεξετάσει εάν θα συνεχίσει τα σχέδια για περαιτέρω μείωση των περιορισμών από τις 7 Μαρτίου. Το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα μείωσε πολλούς από τους περιορισμούς κλειδώματος, ανοίγοντας καταστήματα και περισσότερα σχολεία, καθώς και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας για όσους εμβολιάστηκαν.

Ωστόσο, μετά από πολλά μαζικά πάρτι στο δρόμο το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν κάλεσε την Κυριακή το κοινό να αποφύγει τυχόν νέες συγκεντρώσεις. «Θα ήθελα να απευθυνθώ σε μια χούφτα ανθρώπων που βλάπτουν όλους: Αφήστε τα πάρτι μέχρι τον κοραναϊό. Σταματήστε αυτή τη φορά. Αντί να χαρούμε με τους άλλους, ας σκεφτούμε τους άλλους », έγραψε ο Edelstein στο Twitter, χρησιμοποιώντας τη λέξη Yiddish για το μεγάλο και εορταστικό γεύμα Purim.

Ο τσάρος του Coronavirus Nachman Ash δήλωσε την Κυριακή ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι τα πάρτι του δρόμου θα προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας και θα επηρεάσουν το συνεχιζόμενο άνοιγμα της οικονομίας. «Θα υπάρξουν σκέψεις για το εάν πρέπει να επιτραπεί το τρίτο στάδιο του ανοίγματος της οικονομίας ή όχι. Τα πάρτυ το μόνο που επιτυγχάνουν είναν να διογκώνουν αυτήν την ανησυχία », δήλωσε ο Ash στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Λόγω των οδοφραγμάτων τα πλήθη πάνε με τα πόδια στην Ιερουσαλήμ για το πανηγύρι των εορτών: – Κάνουμε ό, τι έκαναν στο Τελ Αβίβ_Φωτογραφία Gil Yohanan

Η αστυνομία δημιούργησε σημεία ελέγχου γύρω από την Ιερουσαλήμ το Σάββατο το βράδυ για να αποτρέψει τους γλεντζέδες να ταξιδέψουν στην πόλη για την τελευταία ημέρα των εορτασμών του Purim.

Οι αρχές σταμάτησαν επίσης όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες από και προς την Ιερουσαλήμ από το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή το βράδυ -την τρίτη νύχτα μιας εθνικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας- για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για συγκεντρώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες των υπερ-Ορθόδοξων, οι οποίες υπήρξαν “κόκκινες” περιοχές όλο το χρόνο, με πολλές επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές οδηγίες.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή ότι 3.690 άτομα διαγνώστηκαν με COVID-19 το Σάββατο και επιπλέον 1.429 άτομα από τα μεσάνυχτα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο Ισραήλ σε 774.479. Ο αριθμός των ενεργών ασθενών στο Ισραήλ ανέρχεται τώρα σε 40.108. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου, τα οποία προήλθαν από μόλις 24.291 δοκιμές, αντιπροσώπευαν θετικό ποσοστό μόλυνσης 6%. Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων την Τρίτη ήταν 776, ο χαμηλότερος καταγεγραμμένος αριθμός από τις αρχές του έτους, αφού ανέβηκε στο υψηλό όλων των εποχών των 1.201 στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε την Κυριακή το πρωί στους 5.738

ΗΠΑ>Η καυτή ανάσα των μεταλλάξεων

Στις ΗΠΑ τώρα ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία καθώς μία από τις μεταλλάξεις, από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Εξέδωσαν μάλιστα προειδοποιήσεις εναντίον των πολιτειών που χαλαρώνουν τους περιορισμούς της COVID-19, λέγοντας ότι το έθνος παραμένει σε επισφαλές σημείο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέταρτη έκρηξη κρουσμάτων πριν εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι.

“Βρισκόμαστε σε αυτήν την πολύ επισφαλή θέση που βρισκόμασταν ακριβώς πριν από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει αυτό θα μπορούσε να μας δώσει μια άλλη αύξηση”, δήλωσε ο Fauci σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση την Παρασκευή. «Δεν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι που βλέπουν πάντα τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, αλλά πρέπει να είμαστε είστε ρεαλιστές. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τι συμβαίνει την επόμενη εβδομάδα με αυτούς τους αριθμούς προτού αρχίσετε να κάνετε την κατανοητή ανάγκη να χαλαρώσετε σε ορισμένους περιορισμούς. ” «Δεν μπορούσαμε να το πούμε με ισχυρότερους όρους: Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να πάρουμε το πόδι μας από το φρένο ειδικά όταν επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού», δήλωσε ο Andy Slavitt, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID -19.

Οι ανησυχητικοί αριθμοί ήρθαν την ίδια ημέρα που η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι θα εργαστεί γρήγορα για την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για ένα τρίτο εμβόλιο για το COVID-19, που κατασκευάστηκε από την Johnson & Johnson. Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τώρα κατά μέσο όρο περίπου 66.350 νέα κρούσματα αριθμό υψηλότερο από τις 64.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα, έως την περασμένη Τετάρτη.

Ο μέσος ημερήσιος θάνατος που σχετίζεται με τη COVID-19 – περίπου 2.000 την ημέρα – είναι ελαφρώς υψηλότερος από ό, τι πριν από μερικές ημέρες. «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά αυτά τα δεδομένα για να δούμε πού θα πάνε τις επόμενες μέρες. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε πού βρισκόμαστε στην πανδημία: Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσετε τους περιορισμούς », δήλωσε ο Dr. Rochelle Walensky, director of the Centers for Disease Control and Prevention.

«Οι περιπτώσεις, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι παραμένουν πολύ υψηλές και η πρόσφατη μετατόπιση της πανδημίας πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά». Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων έρχεται καθώς οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για τη συνεχιζόμενη αύξηση των μεταλλάξεων σε εθνικό επίπεδο. Η αύξηση των περιπτώσεων μπορεί να οφείλεται στη διευρυμένη μετάδοση μιας παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, Β.1.1.7, η οποία πιστεύεται ότι είναι 50% πιο μεταδοτική από το συμβατικό στέλεχος του ιού, δήλωσε ο Walensky.

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 10% των περιπτώσεων κοροναϊού σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ο Walensky, από 1% έως 4% πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Walensky εξέφρασε επίσης ανησυχία για μια αναδυόμενη παραλλαγή στη Νέα Υόρκη, τη B.1.526 και την παραλλαγή California, B.1.427 / B.1.429, “που φαίνεται επίσης να εξαπλώνεται πιο εύκολα και να συμβάλλει σε ένα μεγάλο μέρος των τρεχουσών λοιμώξεων σε αυτές τις περιοχές , προσθέτοντας στο επείγον της κατάστασης. ”

«Ο ιός δεν έχει εξοικειωθεί μαζί μας. Δεν μπορούμε να νιώθουμε άνετα ή να υποθέσουμε σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Όχι τώρα, όχι όταν ο μαζικός εμβολιασμός είναι τόσο κοντά », είπε ο Walensky. «Ξέρω ότι οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι. Θέλουν να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Δώστε μας χρόνο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα εμβόλια στις κοινότητές μας και να εμβολιάσουμε περισσότερα άτομα. ”

Ο Walensky και άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις να μην χαλαρώσουν πολύ γρήγορα τους περιορισμούς COVID-19. Ο Walensky είπε στο παρελθόν ότι ήταν πολύ νωρίς για πολιτείες όπως η Αϊόβα και η Μοντάνα να άρουν οδηγίες που αφορούν τη μάσκα. Η Νέα Υόρκη άρχισε να επιτρέπει σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, στα εστιατόρια, 25% χωρητικότητα από τις 12 Φεβρουαρίου και η Μασαχουσέτη τη Δευτέρα θα άρει τα όρια χωρητικότητας σε εστιατόρια και θα επιτρέψει σε εσωτερικές αίθουσες συναυλιών και θέατρα να ανοίξουν ξανά με χωρητικότητα 50%, με όχι περισσότερα από 500 άτομα μέσα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις που έχουμε δει τις τελευταίες δύο ημέρες, θα έλεγα ότι δεν είμαστε στο σημείο όπου καταργούμε τους περιορισμούς αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Walensky.

Σε πέντε κομητείες της Καλιφόρνια επιτρέπεται από κρατικούς αξιωματούχους να ανοίξουν ξανά εσωτερικά εστιατόρια και εσωτερικά γυμναστήρια με περιορισμένη χωρητικότητα από αυτή την εβδομάδα. Επτά κομητείες ενδέχεται να είναι επιλέξιμες να το πράξουν την επόμενη εβδομάδα: Santa Clara, San Francisco, San Luis Obispo, El Dorado, Napa, Lassen και Modoc.

Μία από τις παραλλαγές που αφορά περισσότερο τους επιστήμονες είναι το στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, το Β.1.351, στο οποίο η επίδραση του εμβολιασμού μειώνεται σημαντικά αλλά δεν εξαλείφεται.

Ο Fauci είπε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Moderna αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή για να δοκιμάσει μια αναμνηστική λήψη ειδικά σχεδιασμένη ώστε να είναι αποτελεσματική έναντι της νότιο-αφρικάνικης μετάλλαξης. Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης άλλων εκδόσεων, όπως οι παραλλαγές της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, είπε ο Fauci.

 

 

«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο», εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου SARS-CoV-2.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος, ενώ επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι πως στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα στην Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου, ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρινίζει.

Ο Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech και σύζυγός του, Εζλέμ Τουρετσί, θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίου με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Εις το όνομα του πατρός
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!