kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ' οίκον

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον

Θα δοθούν σε εμβολιασμένους και μη που θα νοσήσουν από Covid-19 και οι οποίοι θα ανήκουν κυρίως στην ευάλωτες ομάδες

Μία εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα ο Βρετανός υπουργός υγείας Sajid Javid. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αγόρασε εκατοντάδες χιλιάδες χάπια «που αλλάζουν το παιχνίδι» κατά της Covid-19 και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν άμεσα προκειμένου οι μολυσμένοι με κορωνοϊό Βρετανοί να τα χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, ο Javid είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αγόρασε ήδη 480.000 αντιιικά χάπια molnupiravir που κατασκευάστηκαν από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck και 250.000 χάπια PF-073 από τη Pfizer. Ο αξιωματούχος υγείας ωστόσο δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζουν τα συγκεκριμένα φάρμακα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC), αλλά οι ΗΠΑ τον Ιούνιο φέρεται να ξόδεψαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (869 εκατομμύρια £) για μία παραγγελία 1,7 εκατομμυρίων σκευασμάτων molnupiravir. Εάν τα φάρμακα έχουν τις ίδιες τιμές στη Βρετανία, είναι πιθανό να κοστίζουν περίπου 245 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, οι αιτήσεις αδείας των συγκεκριμένων φαρμάκων εκκρεμούν στον ρυθμιστικό οργανισμό φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τα χάπια της Merck αναμένεται να είναι διαθέσιμα σύντομα, σύμφωνα με τον Javid. Μία μελέτη ορόσημο στις αρχές του μήνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες και τους θανάτους έως και 50%. Το molnupiravir λειτουργεί διαταράσσοντας την ικανότητα του ιού Covid να αναπαραχθεί στο ανθρώπινο σώμα.

Η θεραπεία της Pfizer, που είναι ένας συνδυασμός ενός άλλου αντιιικού που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ριτοναβίρη, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να εγκριθεί μέχρι αργότερα στο έτος, με τους αξιωματούχους να προβλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί το νωρίτερο στα μέσα Δεκεμβρίου και το αργότερο τον Ιανουάριο.

Τα φάρμακα προβλέπεται να χορηγηθούν σε όσους είναι πιο ευάλωτοι σε σοβαρές επιπλοκές της Covid, οι οποίοι θα καθοριστούν από τους γιατρούς με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Θα δοθούν σε εμβολιασμένους και μη και οι αξιωματούχοι θα συλλέξουν δεδομένα για το πόσο αποτελεσματικά είναι στον πραγματικό κόσμο. Η μελέτη για το molnupiravir αφορούσε έναν μη εμβολιασμένο πληθυσμό, οπότε η αποτελεσματικότητά του στη μείωση του 50% της σοβαρής νόσησης θα μπορούσε να είναι υπερεκτιμημένη ή υποτιμημένη σε σχέση με την πραγματική αποτελεσματικότητα του.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου