kourdistoportocali.comNews DeskEίναι τελικά η σπιρουλίνα το θαυματουργό φάρμακο κατά της πανδημίας;

Έρευνα επιστημόνων από το Ισραήλ και την Ισλανδία

Eίναι τελικά η σπιρουλίνα το θαυματουργό φάρμακο κατά της πανδημίας;

Μειώνει την υπερβολική απελευθέρωση του TNF-a

Μία φυτική θεραπεία που βασίζεται σε εκχύλισμα φυκιών σπιρουλίνας μπορεί να είναι το θαυματουργό φάρμακο που θα αντιμετωπίσει τους κοροναιούς.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ισραήλ και την Ισλανδία έχουν δημοσιεύσει νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία ένα εκχύλισμα φυκιών σπιρουλίνας έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις πιθανότητες των ασθενών με COVID-19 να αναπτύξουν μια σοβαρή περίπτωση της νόσου.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Marine Biotechnology, διαπίστωσε ότι ένα εκχύλισμα της φωτοσυνθετικά επεξεργασμένης σπιρουλίνας είναι 70% αποτελεσματικό στην αναστολή της απελευθέρωσης της κυτοκίνης TNF-a, μιας μικρής πρωτεΐνης σηματοδότησης που χρησιμοποιείται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Η έρευνα διεξήχθη στο εργαστήριο MIGAL στο βόρειο Ισραήλ με φύκια που καλλιεργήθηκαν από την ισραηλινή εταιρεία VAXA, η οποία βρίσκεται στην Ισλανδία. Η VAXA έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξερευνήσει και να αναπτύξει φυσικές θεραπείες για κοροναϊούς. Το Ινστιτούτο Ερευνών MATIS της Ισλανδίας συμμετείχε επίσης στη μελέτη.

Σε ένα ποσοστό ασθενών, η μόλυνση με την Covid-19 προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να απελευθερώσει υπερβολικό αριθμό TNF-a κυτοκινών, με αποτέλεσμα αυτό που είναι γνωστό ως κυτοκίνη.

Η καταιγίδα προκαλεί σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) και βλάβη σε άλλα όργανα, η κύρια αιτία θανάτου σε ασθενείς με COVID-19.

«Εάν ελέγχετε ή είστε σε θέση να μετριάσετε την υπερβολική απελευθέρωση του TNF-a, μπορείτε τελικά να μειώσετε τη θνησιμότητα», δήλωσε ο Asaf Tzachor, ερευνητής από το IDC Herzliya School of Sustainability και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, οι συνθήκες ανάπτυξης προσαρμόστηκαν για τον έλεγχο του μεταβολικού προφίλ των φυκών και των βιοδραστικών μορίων. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ο Tzachor αναφέρει ως «ενισχυμένα» φύκια.

Παρά τον ειδικό μηχανισμό ανάπτυξης, ο Tzachor είπε ότι τα φύκια είναι εντελώς φυσική ουσία και δεν πρέπει να προκαλούν παρενέργειες. Η σπιρουλίνα έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ως διατροφική ουσία. Χορηγείται από το στόμα σε υγρές σταγόνες.

«Αυτό είναι φυσικό, οπότε είναι απίθανο να δούμε μια ανεπιθύμητη ή επιβλαβή αντίδραση σε ασθενείς, όπως μερικές φορές βλέπετε σε ασθενείς που λαμβάνουν χημική ή συνθετική ουσία», είπε. Τα φύκια έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την τοξικότητα και τη φλεγμονή. Ο Tzachor είπε ότι εάν αποδειχθεί αποτελεσματικό, η σπιρουλίνα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί έναντι άλλων κοροναϊών και της γρίπης. Η γρίπη προκαλεί επίσης καταιγίδα κυτοκίνης. «Εάν πετύχουμε στα επόμενα βήματα», δήλωσε η Δρ Dorit Avni, διευθυντής του εργαστηρίου της MIGAL, «υπάρχει μια σειρά ασθενειών που μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας αυτήν την καινοτόμο λύση – ως προληπτική θεραπεία ή υποστηρικτική θεραπεία».

Επιπλέον, επειδή είναι μια θεραπεία κατά της επίδρασης του ιού στο σώμα, ο αντίκτυπός του δεν πρέπει να επηρεάζεται από μεταλλάξεις ιών. «Σε αυτή τη μελέτη, ήταν συναρπαστικό να ανακαλύψουμε τέτοια δραστηριότητα σε φύκια που καλλιεργήθηκαν υπό ελεγχόμενες συνθήκες, χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους υδατοκαλλιέργειας», δήλωσε η Dr. Sophie Jensen της MATIS.

«Αν και τα δραστικά συστατικά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί με απόλυτη βεβαιότητα, το εκχύλισμα ανοίγει χώρο για κλινικές δοκιμές που προσφέρουν μια ποικιλία αντιφλεγμονωδών θεραπειών, για τη COVID-19 και μετά.»

Ο Tzachor είπε ότι η ομάδα ελπίζει τώρα να διεξαγάγει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. “Εάν οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης θεραπείας με τους αναφερόμενους ρυθμούς, η ουσία μπορεί να διατεθεί στον γενικό πληθυσμό”.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα ωθήσει τις κοινότητες των ρυθμιστικών αρχών και των επενδυτών καθώς και των φαρμακευτικών εταιρειών να επενδύσουν περισσότερους πόρους και να δώσουν περισσότερη προσοχή στις φυσικές θεραπείες. Το δυναμικό εδώ είναι απίστευτο. “

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Εις το όνομα του πατρός
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!