kourdistoportocali.comNews DeskΔισεκατομμύρια στο σκοτεινό Web για εμβόλια και πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό

Μαύρη αγορά

Δισεκατομμύρια στο σκοτεινό Web για εμβόλια και πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό

Προς πώληση είναι ακόμα και αρνητικά αποτελέσματα τεστ Covid-19 για 25 δολάρια (ή "αγοράστε 2 και... πάρτε το τρίτο δωρεάν")

Μία τεράστια σκοτεινή βιομηχανία στήνεται παγκοσμίως γύρω από τον κορωνοϊό, που περιλαμβάνει από λαθρεμπόριο εμβολίων έως πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση ειδικών που κυκλοφόρησε την περαμένη εβδομάδα και αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, πωλούνται ήδη στο σκοτεινό internet πλαστές κάρτες εμβολίων

Οι ερευνητές ασφάλειας της εταιρείας cybersecurity Check Point Software δήλωσαν ότι ανακάλυψαν καταχωρήσεις για εμβόλια Covid-19 από διάφορες μάρκες, όπως η AstraZeneca και η Johnson & Johnson, με τη δόση να κοστίζει έως και 1.000 δολάρια, καθώς και τουλάχιστον 20 πιστοποιητικά εμβολίων για 200 δολάρια το καθένα.

Ο σκοτεινός ιστός είναι ένα μέρος του Διαδικτύου που δεν ανιχνεύεται από μηχανές αναζήτησης, όπου οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο συχνά πωλούν και αγοράζουν παράνομο υλικό, από αριθμούς πιστωτικών καρτών και ναρκωτικά έως και προϊόντα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ένας εκπρόσωπος της Check Point δήλωσε στο CNN Business ότι είναι αβέβαιο εάν τα εμβόλια είναι πραγματικά, αλλά είπε ότι “φαίνεται να είναι νόμιμα” από φωτογραφίες συσκευασίας και ιατρικά πιστοποιητικά. Οι διαφημίσεις για εμβόλια στο σκοτεινό ιστό έχουν αυξηθεί κατά 300% τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με την έκθεση.

Εν τω μεταξύ, τα πιστοποιητικά εμβολίου ή η απόδειξη των καρτών εμβολιασμού δημιουργούνται και εκτυπώνονται κατά παραγγελία. ο αγοραστής παρέχει το όνομα και τις ημερομηνίες που θέλει στο πιστοποιητικό και η κάρτα αποστέλλεται μέσω ταχυδρομείου.

Τα πλαστά πιστοποιητικά διατίθενται στο εμπόριο σε άτομα που πρέπει να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα, να διασχίσουν σύνορα, να ξεκινήσουν μια νέα δουλειά ή άλλες δραστηριότητες που μπορεί να απαιτούν από κάποιον να αποδείξει τον εμβολιασμό του.

Το λογότυπο του CDC, συμπεριλαμβανομένης και μίας εικόνας αετού, εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία των πλαστών καρτών εμβολίων, όπως ακριβώς και στις πραγματικές. Ο εκπρόσωπος του Check Point δήλωσε ότι η εταιρεία εκτιμά ότι “οι πωλητές είναι ικανοί να αντλούν ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού από χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες, βάσει αιτημάτων”.

Επίσης προς πώληση είναι και τα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμής Covid-19 για 25 δολάρια (ή “αγοράστε 2 και… πάρτε το τρίτο δωρεάν”).

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι οι παράνομες αγορές γύρω από κάρτες εμβολίων και ψηφιακά διαβατήρια είναι αναπόφευκτες. “Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο εμβόλιο. Οι διανομές είναι αργές σε πολλές χώρες και οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από καραντίνες και απαγορεύσεις κυκλοφορίας”, δήλωσε η Michela Menting, η οποία καλύπτει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την ABI Research.

“Εάν οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να κρατήσουν ένα ψεύτικο διαβατήριο για να αποφύγουν τους περιορισμούς, τότε θα το κάνουν και μια παράνομη αγορά θα βγει γύρω από αυτό”.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Οι New York Times εξηγούν γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο
Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
EKTAKTO> Η Μεγάλη Βρετανία σταματάει οριστικά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 40!
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Πως θα κάνεις εταιρία με μηδενικό φορολογικό συντελεστή στη Νέα Υόρκη της Ερήμου [Εμιράτα]
Morgan Wolfe> 40χρονη με θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson αποκαλύπτει
Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο θάνατος της λατρεμένης Milva
Γιατί ο Bill Gates αντιτάχθηκε αρχικά στην απελευθέρωση των πατεντών εμβολίων
Ο Νικόλας Πατέρας βάζει τη σφραγίδα του στα 140 Χρόνια του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός
The Generator> Παγκόσμια αποδοχή για τον Έλληνα καθηγητή