kourdistoportocali.comNews DeskΔιάσημοι TikTokers, απολυμένοι εργαζόμενοι της Google, βγάζουν τα εσώψυχά τους

Δημοσίευμα Daily Mail

Διάσημοι TikTokers, απολυμένοι εργαζόμενοι της Google, βγάζουν τα εσώψυχά τους

- Σαν ένα πολύ κακό παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας

Πρώην εργαζόμενοι της Google που κέρδισαν φήμη και δόξα μέσω της πλατφόρμας TikTok επιδεικνύοντας περήφανα τους εντυπωσιακούς χώρους εργασίας τους, προσφέρουν τώρα μια ωμή και πολύ αληθινή εικόνα για τις νέες πραγματικότητες τους μετά την απόλυση τους.

Από την Raven Saunt/Dailymail.Com

Η TikToker, Nicole Tsai, η οποία εργαζόταν στο γραφείο της εταιρείας στο Λος Άντζελες είναι μεταξύ εκείνων που είχαν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να μοιραστούν μια γεύση από τη ζωή της ως μία από τις υπαλλήλους του τεχνολογικού γίγαντα.

Τα αξιοζήλευτα vlog της, τα οποία τη βοήθησαν να αυξήσει τους ακόλουθούς της σε περισσότερους από 36.000, είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν τις θεαματικές αίθουσες συσκέψεων της Google, τα δωρεάν γεύματα και ένα χαριτωμένο μπαρ που χρησιμοποιούνταν κατά τις -αποκαλούμενες- «χαρούμενες ώρες» (διαλείμματα).

Αλλά οι τελευταίες ενημερώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ λιγότερο λαμπερές αφού η ίδια είναι μεταξύ των 12.000 εργαζομένων που απολύθηκαν από την εταιρεία.

Στα πρώτα βίντεό της, η Nicole έριχνε φως στο πώς ήταν στα παρασκήνια στα γραφεία της Google στο Λος Άντζελες, τα οποία παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως υπόστεγο αεροσκαφών.

Η vlogger, η οποία εργάζονταν στην εταιρεία από τον Ιούλιο του 2021, είχε κάνει μια ξενάγηση για να παρουσιάσει τα δωμάτια με θέμα της μηδενικής βαρύτητας και τον Πίτερ Παν, τη βιβλιοθήκη, το speakeasy bar και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια-αντίκες που ήταν διαθέσιμα στους εργαζόμενους.

@nicolesdailyvlog Episode 2 | Come eat lunch with me at the Google office #techvlog #dailyvlog #lifeatgoogle #lifeintech #adayinmylife ♬ Hey It’s Me – Official Sound Studio

@nicolesdailyvlog Episode 2 | A Day in My Life Working from the Google LA office #techvlog #minivlog #lifeintech #lifeatgoogle #dayinmylife #techtok ♬ Hey It’s Me – Official Sound Studio

Σε ένα άλλο από τα κλιπ της, καυχιόταν για την αισθητική των εγκαταστάσεων, την καφετέρια, το λαμπερό «δωμάτιο με τα κομφετί», τις καρέκλες μασάζ για όλο το σώμα, καθώς και για τα δωρεάν γεύματα που διατίθονταν στους υπαλλήλους.

Ωστόσο, η φούσκα Google της Nicole έσκασε εν μέσω των 12.000 απολύσεων και, σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της στο TikToks, κατέγραψε ότι ανακάλυψε πως είχε απολυθεί. Με τίτλο «A Day In My Life Getting Laid Off At Google», ακούγεται στο κλιπ να λέει: «Ξύπνησα με αυτό το πραγματικά δυσοίωνο email από το αφεντικό μου και ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Της τηλεφώνησα τη στιγμή που ξύπνησα και το είδα… Έτρεξα κάτω για να μάθω ότι είχα χάσει την πρόσβαση βασικά σε όλα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ στο email μου ούτε καν να ελέγξω το ημερολόγιό μου.

Τηλεφώνησα στην προϊσταμένη μου και απλά κλάψαμε στο τηλέφωνο γιατί ανακάλυπτε επίσης για την απόλυσή μου για πρώτη φορά σήμερα». Και συνέχισε: «Έμοιαζε σαν ένα πολύ κακό παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας και δεν υπήρχε συνέπεια γύρω από το ποιος απολύθηκε και επίσης αυτό δεν βασίζεται στην απόδοση, οπότε ήταν κάτι πραγματικά τυχαίο».

Η Nicole έκλεισε το βίντεο παραδεχόμενη ότι «δεν γνώριζε πραγματικά τι θα ακολουθούσε» για εκείνη, αλλά είπε στους χρήστες της πλατφόρμας ότι θα συνεχίσει να καταγράφει το ταξίδι της.

@nicolesdailyvlog The Google layoffs were not how I expected to start off 2023, but I know it’s only up from here 🥲 #techlayoffs #googlelayoffs #techgirl #corporatelife #techvlog #dayinmylife #techlayoffs2023 ♬ Flowers – Miley Cyrus

Αλλά η Nicole δεν είναι η μόνη TikToker που μοιράστηκε βίντεο από το πριν και μετά της ανακοίνωσης των απολύσεων.

Η vlogger Cedoni Francis, η οποία έχει περισσότερους από 230.000 ακόλουθους στο TikTok, μοιράστηκες κλιπ της περιόδου της στο γραφείο της Google στη Νέα Υόρκη. Σε ένα από αυτά με ε τίτλο «Day In My Life: Office Addition», η 24χρονη στο ποστ της ανέφερε ότι είχε φτάσει στην ώρα της προκειμένου να ετοιμάσει πρωινό στο γραφείο, ένα γαλλικό τοστ και μια κρέμα αβγού creme fraiche. Στη συνέχεια βιντεοσκόπησε τον εαυτό της καθώς εργαζόταν σε φορητό υπολογιστή πριν πει ότι είχε αρχίσει να αισθάνεται αδιαθεσία.

Στη συνέχεια, η Cedoni παρουσίασε ένα από τα άλλα πλεονεκτήματα της εργασίας της για την Google καθώς κατέβηκε στο κέντρο ευεξίας της εταιρείας.

Αλλά η 24χρονη, η οποία ήταν στην εταιρεία για τρία χρόνια, τη Δευτέρα ανάρτησε στην πλατφόρμα κάτι εντελώς διαφορετικό. Καθισμένη στο σπίτι και μιλώντας απευθείας στην κάμερα είπε: «Ολόκληρη η ομάδα μου απολύθηκε από την Google. Η γραφή ήταν στον τοίχο για πολύ καιρό… Οι απολύσεις δεν βασίζονταν στην απόδοση των εργαζομένων. Έλαβα ένα “ξεπερνάς τις προσδοκίες” στην τελευταία μου κριτική απόδοσης… Ο κόσμος απλά έπρεπε να φύγει γιατί η εταιρεία θέλει να εξοικονομήσει χρήματα.

Οι απολύσεις δεν επηρέασαν μόνο ανθρώπους στο επίπεδό μου, υπήρχαν αντιπρόεδροι και διευθυντές που απολύθηκαν επίσης».

@cedonifrancisnorhing is ever out of god’s plan. im thankful for the past few years and even more excited for whats to come! “put the word on the street that we up!”♬ original sound – Cedoni

Η Cedoni φάνηκε πρόθυμη να τονίσει ότι «δεν αισθάνεται θυμό ή λύπη» για όλη τη διαδικασία, καθώς ξέρει ότι θα είναι «τέλεια, καλά». Πρόσθεσε ότι τα οικονομικά της είναι σταθερά καλά και είπε ότι σκεφτόνταν να παραιτηθεί πριν λάβει την ειδοποίηση απόλυσης της.

Η Google ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα απολύσει 12.000 άτομα -αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 6% του εργατικού της δυναμικού.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK