kourdistoportocali.comNews DeskΔείτε μία λεπτομέρεια από τη δραματική περιπέτεια του παρουσιαστή του BBC Jonnie Irwin με τον καρκίνο

Είχε κάνει τουλάχιστο δύο εμβόλια COVID-19

Δείτε μία λεπτομέρεια από τη δραματική περιπέτεια του παρουσιαστή του BBC Jonnie Irwin με τον καρκίνο

Τα υποκείμενα νοσήματα ήταν από τα πρώτα επιχειρήματα με τα οποία παγίδεψαν τους ανθρώπους ώστε να λάβουν τα εμβόλια COVID-19

Φυσικά και δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί η πρεμούρα να εμβολιάσουν τους πάντες με επιχειρήματα που πλέον γίνονται σκόνη και συνθλίβονται στο πέρασμα του χρόνου. Τα υποκείμενα νοσήματα ήταν από τα πρώτα επιχειρήματα με τα οποία παγίδεψαν τους ανθρώπους.

By The Wrong Man

Και να που σε όλο το κόσμο οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι παγιδεύθηκαν στη προπαγάνδα τους είναι σαν να έπαιξαν τη ζωή σε ρώσικη ρουλέτα. Σήμερα μία από τις εφημερίδες που πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία εμβολιασμού, το Πρώτο Θέμα, παρουσιάζει την ιστορία του Βρετανού παρουσιαστή του Channel 4 και του BBC Jonnie Irwin. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παίζει σε ελληνικά και δειθνή ΜΜΕ ο Irwin διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος όμως εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό του. Ο ίδιος κρατούσε για δύο χρόνια κρυφή την κατάσταση της υγείας του.

Μόλις το διαβάσαμε αυτό, ότι κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μια απλή έρευνα στα social media του Irwin ώστε να διαπιστώσουμε εάν νέος αυτός άνθρωπος είχε εμβολιαστεί με τα εμβόλια COVID. Εμβόλια τα οποία είτε προκαλούν καρκίνους, είτε δίνουν τη χαριστική βολή σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα όπως ο καρκίνος.

Ο Jonnie Irwin είχε κάνει τουλάχιστο δύο εμβόλια COVID-19.

Ένας από αυτούς μάλλον είναι και ο άτυχος Jonnie Irwin. Φυσικά στο σχετικό ρεπορτάζ του protothema και των υπολοίπων MME αυτό δεν είναι άξιο αναφοράς, είναι ίσως λεπτομέρεια άνευ σημασίας και κυρίως χαλάει το αφήγημα των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων COVID.

Έλα όμως που τα νέα από ολόκληρο το κόσμο για τις ολέθριες συνέπειές τους-παρενέργειες γίνονται κάθε λεπτό που περνάει όλο και πιο σοκαριστικά. Έως εξαυλώσεως κομμάτων όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ 25, κλπ, τα οποία με θανάσιμη προθυμία προέτρεψαν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πάμε να δούμε κατ΄αρχάς το σχετικό ρεπορτάζ από το protothema.

“Αποκάλυψε ότι πεθαίνει από καρκίνο και το μοιράστηκε με το κοινό, στέλνοντας παράλληλα ένα δικό του μήνυμα για τη ζωή. Ο 48χρονος Βρετανός Τζόνι Ίργουιν, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών του Channel 4 και του BBC, αποκάλυψε σε μία συγκινητική συνέντευξη το σοβαρό πρόβλημα υγείας από το οποίο πάσχει, ενώ ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χαίρονται την κάθε τους ημέρα.

Σε μια εξομολόγησή του στο περιοδικό Hello, ο Ιργουιν δήλωσε ότι διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος όμως εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό του και πλέον δεν ξέρει πόσος χρόνος του απομένει για να ζήσει.

«Ο καρκίνος είναι σε τελικό στάδιο λένε οι γιατροί. Το 2020, όταν πρωτοδιαγνώστηκα, μου “έδωσαν” έξι μήνες αλλά ακόμα είμαι εδώ. Κάποια στιγμή όμως (ο καρκίνος) θα με προφτάσει τελικά» είπε ο 48χρονος παρουσιαστής.


«Τώρα όμως θέλω να κάνω σχέδια. Θέλω να δημιουργήσω αναμνήσεις και να αποτυπώσω αυτές τις στιγμές με την οικογένειά μου γιατί η πραγματικότητα είναι ότι τα αγόρια μου (2 και 3 ετών) θα μεγαλώσουν χωρίς να γνωρίζουν τον μπαμπά τους και αυτό μου ραγίζει την καρδιά» εξομολογήθηκε στην συγκινητική του συνέντευξη ο Ιργουιν.

Ο Ιργουιν κρατούσε για δύο χρόνια κρυφή την κατάσταση της υγείας του και ένιωθε ότι κουβαλούσε ένα «βρώμικο μυστικό».

Καθώς όμως «δεν ξέρει πόσος χρόνος ακόμα του απομένει» αποφάσισε να μιλήσει για να θυμίσει στον κόσμο ότι η ζωή είναι μικρή και να τους εμπνεύσει να ζουν την κάθε μέρα τους σα να είναι η τελευταία.

Iδού λοιπόν εδώ κάτι που δεν συμπεριέλαβε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Ο Jonnie Irwin είχε κάνει τουλάχιστο δύο εμβόλια COVID-19.

Σε προηγούμενα επεισόδια του Κουρδιστού Πορτοκαλιού>

Aνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα όπως ο καρκίνος που εμβολιάστηκαν με εμβόλια COVID-19 έφυγαν από τη ζωή

Εκεί έξω είναι Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022. Ας ξεκινήσουμε κάπως έτσι αφού σας θυμίσουμε ότι μία από τις πρώτες ομάδες των πληθυσμών που έπρεπε να εμβολιαστούν με τα εμβόλια COVID-19 ήταν οι ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Πάμε να δούμε λοιπόν κάτι επώδυνες συμπτώσεις που θέλουν ακριβώς αυτή τη κατηγορία των ασθενών με υποκείμενα νοσήματα όπως ο καρκίνος αφού σπεύσουν να εμβολιαστούν εγκαταλείπουν στη συνέχεια τα εγκόσμια.

Το γεγονός ότι υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα συμβάλει στην επικοινωνιακή αθώωση των εμβολίων COVID-19 όπως επίσης και η συνολική επικοινωνιακή προπαγάνδα καθώς πέρα από τους ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα τα εμβόλια των Pfizer-Moderna φροντίζουν, όπως δείχνουν πλέον χιλιάδες συμπτώσεις, να ξυπνήσουν τα καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό.


Πάμε να δούμε ελάχιστα από τα πρόσφατα παραδείγματα για τα οποία ουκ έστιν αριθμός. Ηδη τα Γραφεία Τελετών ανά το κόσμο-σύμφωνα με τον ιστότοπο Zerohedge-καταγράφουν τρελή εκτόξευση της δουλειάς.

ΕΝΑ_Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

Η είδηση> Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ο Αρχιεπίσκοπος έδινε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Αρχιεπισκοπή. Πριν λίγα 24ωρα τον επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Πράγματι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ο οποίος ήτο φανατικός θιασώτης των εμβολίων COVID έδωσε στο παρελθόν πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και σύμφωνα με τον ίδιο εξήλθε νικητής από αυτή τη μάχη. Την εν λόγω νίκη του ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο-κάποιοι θεώρησαν την ανακοίνωσή του προκλητική.

Είναι Μάρτιος του 2019 όταν δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ η ακόλουθη είδηση>

Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. «Δόξα σοι ο θεός είμαι καθαρός. Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοσταθμό Active.

-O καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα…

«O καρκίνος πήρε διαζύγιο από μένα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι στις αρχές του ερχομένου Απριλίου θα μεταβεί στην Αγγλία όπου ειδικοί ιατροί θα επιληφθούν το θέμα του ποδιού του, για το οποίο βεβαιώνουν ότι θα γίνει πολύ καλύτερα.

Το σχόλιό του περί χαρακτήρα, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από μερίδα του τοπικού τύπου, με τη στήλη Βαρόμετρο του «Πολίτη» να γίνεται viral στα social media.

Στη συνέχεια όπως δείχνουν και τα σχετικά φωτογραφικά ενσταντανέ ο καλός Αρχιεπίσκοπος αφού έσπευσε να εμβολιαστεί από τους πρώτους πήρε το μαστίγιο ανά χείρας ώστε να απαλλάξει το Ναό από τον εσμό των Ανεμβολίαστων.

Έτσι>

Ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών και της τιμωρίας κληρικών που προχωρούν σε αντίθετες συστάσεις προς τους πιστούς, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι απαιτεί από τους Συνοδικούς να δώσουν εντολή για υλοποίηση της απόφασης από όλους τους κληρικούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν συγκεκριμένες τιμωρίες.

Σε περίπτωση Συνοδικών που παραβιάζουν τη συμφωνία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισηγείται αποβολή τους από τη Σύνοδο και στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί. Προειδοποίησε δε πως αν κληρικοί φωνασκούν και καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, τότε θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους ιερείς και να στηρίξει κάποιες μητροπόλεις, καθώς θα κλείσουν και τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Εκκλησία. Οποιος ιερέας δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της Συνόδου, δεν θα έρχεται ο μισθός να τον βρίσκει στο τέλος του μηνός, θα χάνει το “μισθουδάκι” του, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή.

«Σήμερα έβγαλα ανακοίνωση στην Αρχιεπισκοπή, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, επειδή σε μια εβδομάδα πάμε διακοπές και επιστρέφοντας πίσω πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Όσοι δεν εμβολιαστούν να μην επιστρέψουν πίσω στη δουλεία τους. Να θεωρήσουν τον εαυτό τους ως απολυμένοι, θα τους απολύσω και δεν το συζητώ αυτό με κανέναν. Ή πείθονται και πηγαίνουν και εμβολιάζονται ή υπάγονται από υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής. Τελεία και παύλα. Να μάθουν να σέβονται και τους άλλους. Θα καλέσω σύνοδο πολύ σύντομα μετά τις διακοπές διότι πρέπει να προσγειωθούν οι πάντες».

ΔΥΟ_Αντώνης Σκυλλάκος

Έφυγε από τη ζωή ένας εξαίρετος άνθρωπος τις αρχές και το ήθος του οποίου δεν κατάφερε να αλλοτριώσει το κατ΄εξοχήν επάγγελμα-διαφθορέας που ονομάζεται δημοσιογραφία.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος είχε μακρά πορεία στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατέχοντας επί σειρά ετών επιτελικές θέσεις.
Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην τηλεόραση του Alpha, Διευθυντής Σύνταξης στον “Ελεύθερο Τύπο”, είχε εργαστεί στον όμιλο του ΣΚΑΪ, υπήρξε συνεργάτης του Ποντικιού στο όποιο είχε και διευθυντικό ρόλο, ενώ ήταν ένας εκ των ιδρυτών του Newpost.gr

Ο Αντώνης Σκυλλάκος τελευταία έδινε μάχη με τον καρκίνο όσο και με τον διαβήτη. Ηταν φανατικά υπέρ των εμβολίων και μάλιστα όταν έλαβε τη 2η δόση της Pfizer έκανε και ένα σχόλιο ήπια δεικτικό για τους ανεμβολίαστους.

ΤΡΙΑ- Μαρία Πατέρα

Η αδελφή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Η Μαρία άφησε πίσω της 4 υπέροχα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος είχε ταλαιπωρηθεί τα μέγιστα από υποκείμενα προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε στον ύπνο της ενώ δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αίτια θανάτου της.
Προσωπική γιατρός της ήταν η κ. Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ.


Η Μαρία Πατέρα είχε ακολουθήσει το πλήρες εμβολιαστικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών της και συγκεκριμένα της κ. Κοτανίδου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Politi (@cosmopoliti)

TEΣΣΕΡΑ-Γιώργος Δασκαλάκης

Ο ταλαίπωρος τραγουδιστής ο Γιώργος Δασκαλάκης και περιέγραψε τη περιπέτειά του με τον καρκίνο μετά τα “ασφαλή” εμβόλια COVID-19.


Tα συμπτώματα που περιγράφει ο ίδιος τα βιώνουν εκατομμύρια λήπτες των εμβολίων εκεί έξω στον πλανήτη. Στο δε Ισραήλ όπου βρεθήκαμε για 84 μέρες οι άνθρωποι έφθασαν στο σημείο να κάνουν γραφεία συνοικεσίων για ανεμβολίαστους ή να επιλέγουν ακόμη και ανεμβολίαστους οδηγούς ταξί για να του πάνε στους προορισμούς τους γιατί πολλοί οδηγοί λεωφορείων και ταξί έφευγαν από καρδιακά και εγκεφαλικά στο τιμόνι!

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιώργος Δασκαλάκης μίλησε για τη «μάχη» που δίνει τους τελευταίους με τον καρκίνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων «είχα βγάλει κάτω από την μασχάλη μου μετά τα κ@λοεμβόλια που κάναμε, ένα πράγμα σαν σπυράκι».


Τον περασμένο Αύγουστο είχε χειρουργηθεί κι έκανε έκκληση για αίμα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ συχνά ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους για την κατάσταση της υγείας του.

Ο ίδιος είπε: «Είναι δύσκολο όλο αυτό! Θα κάνω μια εισαγωγή πως ξεκίνησε όλο αυτό και μάθαμε αυτό που έχω! Από τον Απρίλιο ήδη δεν ένιωθα καλά, είχα ατονίες! Είχα βγάλει κάτω από την μασχάλη μου μετά τα Κ@ΛΟΕΜΒΟΛΙΑ που κάναμε, ένα πράγμα σαν σπυράκι, αλλά δεν του έδωσα σημασία»!


Ο ίδιος πλέον έχει αποτραβηχθεί στο νησί του την Ρόδο και αναφέρει: «Περπατάω με μπαστούνι, δεν μπορώ να σηκωθώ, δεν έχω κουράγια να το κάνω άλλο αυτό».

Η εικόνα του πλέον σοκάρει. Η ψυχή του όμως δεν αλλάζει και ούτε θα αλλάξει. Και συγκινείται και δακρύζει όταν βλέπει πως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τον στηρίζουν. Σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα που απαιτεί χιλιάδες ευρώ σε έξοδα.


Ο συνάδελφός του Ματθαίος Γιαννούλης ήταν εκείνος που ξεκίνησε μια πρωτοβουλία και κατάφερε να μαζέψει κοντά τους πάνω από 20 γνωστούς τραγουδιστές οι οποίοι σήμερα Δευτέρα θα δώσουν μια συναυλία για τον Γιώργο Δασκαλάκη στο «Αγιονέρι» στο Περιστέρι.


ΠΕΝΤΕ>Μαίρη Ταράση, πρώην αθλήτρια

ΕΞΙ_Μαρία Κοκκίνου, αρχιτέκτονας, έδινε μάχη με τον καρκίνο

ΕΦΤΑ> Από μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο

Συνεχίζουμε με τις πρόσφατες ξαφνικίτιδες

ΟΧΤΩ> Ξφνικά ο Ηλίας Ζερβός

ΕΝΝΕΑ> Τάκης Ζερβός, αθλητής ετών 47

ΔΕΚΑ_ 47χρονος Ανθυπασπιστής σε στρατόπεδο της Εύβοιας

ΕΝΤΕΚΑ_25χρονος στη Λάρισα

ΔΩΔΕΚΑ> 32χρονη στο Βόλο

ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ>Καθώς πήγαινε στη πρεμιέρα

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ> Μιχάλης Τουρνάκης, έφυγε ξαφνικά

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ> Τάκης Αργυρός

ΔΕΚΑ ΕΞΙ _ Κέρκυρα, 41χρονη έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ> Βικτώρια Γκρόσου

ΔΕΚΑ ΟΧΤΩ> Νεαρός ποδοσφαιριστής με λευχαιμία

ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ> Λάρισα, 25χρονος κατέρρευσε στο σπίτι του

ΕΙΚΟΣΙ> Αγρίνιο, 20χρονος κατέρρευσε ενώ περπατούσε με το φίλο του

EIKOΣΙ ΕΝΑ> Ηλίας Χαραμαράς, παιδίατρος, έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 50 ετών

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ> Άγγελος Βαρδάκης, 50χρονος αστυνομικός, ανήμερα της εορτής του

Το όνομά του στη μεγάλη λίστα των ξαφνικών απωλειών πρόσθεσε ο Άγγελος Βαρδάκης, ο οποίος την ημέρα της γιορτής του έμελλε να βυθίσει στο πένθος τόσο τον τόπο διαμονής και εργασίας του, το Αλιβέρι, όσο και τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη.

Ο 50χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε παλαιότερα στην ΟΠΚΕ και τα τελευταία χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην ομάδα Τροχαίας–Αστυνόμευσης, έπεσε ξαφνικά νεκρός το πρωί μέσα στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς.

Η γυναίκα του ήταν αυτή που τον βρήκε και σοκαρισμένη κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρότι έσπευσε άμεσα, δεν μπόρεσε να κάνει (σ.σ. οι διασώστες) τίποτα διαφορετικό από το να διαπιστώσει τον θάνατό του.

Ο Άγγελος Βαρδάκης ήταν πατέρας δύο παιδιών. Οι συνάδελφοί του στο ΑΤ Αλιβερίου είναι συγκλονισμένοι.

EIKOΣΙ ΤΡΙΑ> 80 Καναδοί γιατροί (δείτε τις φωτογραφίες τους) έφυγαν από τη ζωή όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί COVID-19

Οι περιπτώσεις των εμβολιασμένων πολιτών του δυτικού κόσμου που φεύγουν ξαφνικά, διαγνώσκονται με καρκίνο, μένουν ανάπηροι και εγκαταλείπουν τη ζωή γίνονται πλέον όλο και πιο δύσκολα μετρήσιμες.

Φυσικά η Pfizer, η Μoderna και το Ίδρυμα ενός τύπου (Βill Gates) που δεν είναι καν γιατρός αλλά έγινε παγκόσμιος εμβολιαστής μοιράζουν τρελό χρήμα για να σε πείσουν για την αυτοχειρία σου.


Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια πρεμούρα για τον εμβολιασμό των πολιτών που δείχνει ο δηλωμένος θαυμαστής του Ναζισμού κα υπ. Υγείας Θανάσης Πλεύρης δείχνει και ο δήθεν αριστερός Αλέξης Τσίπρας.

Αμφότεροι πρόθυμα puppets, αν με εννοείς.


Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο δυτικός κόσμος βιώνει οτιδήποτε άλλο εκτός από μία απόπειρα ελέγχου με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού ας επιστρέψουν όσο είναι καιρός στη πραγματικότητα.

Οσο αφορά τις Υποκλοπές, ακόμη και εάν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τις εφεύρουμε. Ποιες Υποκλοπές;

Αυτές που αποτελούν μέρος της Ιστορίας της μεταπολίτευσης; Γιατί τόση έκπληξη για το αυτονόητο;

Στη προκειμένη περίπτωση το εκτόπισμα του εφοπλιστή Μαρινάκη είναι άθελά του και εν αγνοία του ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνιακής συγκάλυψης της ολέθριας πραγματικότητας. Εάν για κάτι θα έπρεπε να ανησυχούν οι Έλληνες εφοπλιστές, επιχειρηματίες και βιομήχανοι είναι για την επιλογή τους να εμβολιαστούν κάτω από το επικοινωνιακό καθεστώς του τρόμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα σ΄αυτή τη θανάσιμη προπαγάνδα συμμετέχουν και τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας τους.

Ο τρόπος που ξεγλίστρησε ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης και χιλιάδες άλλοι εκεί έξω με fake εμβολιασμό COVID-19 αποδεικνύει ότι πολύς κόσμος είτε γνωρίζει, είτε ενστικτωδώς διαισθάνεται ότι βρίσκεται σε ισχύ πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού.

Σήμερα το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και με την ελπίδα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν λάβει όλα τα μέτρα εναντίον της καλπονοθείας.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ “ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ”>

Κλονίστηκε-μας λένε- η εμπιστοσύνη μας στα εμβόλια μετά την πανδημία συγκριτικά με το διάστημα προ της επέλασης του SARS-Cov-2. Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Portsmouth συγκρίνοντας τις έρευνες πριν και μετά την πανδημία διαπίστωσαν ότι η εμπιστοσύνη του πληθυσμού στους εμβολιασμούς είναι σημαντικά χαμηλότερη μετά την πανδημία σε όλες τις δημογραφικές ομάδες.


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα παρά την επιτυχία των εμβολιαστικών εκστρατειών για την Covid-19, η εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς έχει υποχωρήσει από την αρχή της πανδημίας.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δυο ανώνυμες έρευνες τον χειμώνα του 2019 και του 2022 για να διερευνήσουν τις στάσεις των ατόμων απέναντι στον εμβολιασμό και τους παράγοντες που μπορεί να γεννούν δισταγμό και άρνηση.

Συγκρίνοντας τις απαντήσεις άνω των χιλίων ενηλίκων διαπίστωσαν ότι η εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς όσων όσων ερωτήθηκαν μετά την πανδημία είχε κλονιστεί σημαντικά.


Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Vaccine διαπιστώθηκε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις συμμετέχοντες ανέφερε μείωση της εμπιστοσύνης στους εμβολιασμούς από το 2020 ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, εκπαίδευσης και εθνικότητας.

O Δρ Alessandro Siani, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Σχολής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth σχολίασε ότι στην περίπτωση του εμβολιασμού για την Covid-19 η διστακτικότητα προήλθε ακόμη και από ανθρώπους που δεν ανήκαν στους αντιεμβολιαστές και στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει άλλες εμβολιαστικές καμπάνιες.

Και στις δυο έρευνες (πριν και μετά την πανδημία) η διστακτικότητα ήταν μεγαλύτερη στους θρησκευόμενους και σε άτομα αφροαμερικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο μελέτες – που σημειωτέον, διεξήχθησαν σε διαφορετικές ομάδες συμμετεχόντων – είναι ότι ενώ στην έρευνα του 2019 προ κορωνοϊού οι μεσήλικες ήταν πιο προβληματισμένοι για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, αυτός ο φόβος είχε εκλείψει στην έρευνα του 2022. Ενδεχομένως μια εξήγηση είναι ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ως πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό, εκτίμησαν περισσότερο την προστατευτική έως και σωτήρια δράση ενός εμβολίου.

Παρόλη αυτή τη διαφορά η έρευνα είναι συνεπής προς προηγούμενες παρατηρήσεις για την μείωση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού προς τους εμβολιασμούς ως απότοκο της πανδημίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK