kourdistoportocali.comNews DeskCNN> Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμούς των υπαλλήλων της United Airlines

Τι θα πράξουν η American Airlines και η Southwest

CNN> Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμούς των υπαλλήλων της United Airlines

Περίπου 2.000 από τους 67.000 υπαλλήλους των ΗΠΑ, ή λιγότερο από το 3%, ζήτησαν εξαίρεση από την εντολή για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας σταμάτησε προσωρινά το σχέδιο της United Airlines να αφήσει τους υπαλλήλους σε άδεια, εάν έχουν ζητήσει εξαίρεση από την εντολή της εταιρείας για το εμβόλιο Covid.
Περίπου 2.000 από τους 67.000 υπαλλήλους των ΗΠΑ, ή λιγότερο από το 3%, ζήτησαν εξαίρεση από την εντολή για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους. Η United είπε ότι ακόμη και αν οι αιτήσεις τους για ιατρικές εξαιρέσεις γίνονταν δεκτές, οι εργαζόμενοι θα τοποθετούνταν σε ιατρική άδεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι μέρος του μισθού τους, ανάλογα με τη συνδικαλιστική τους σύμβαση. Οι εργαζόμενοι των οποίων τα αιτήματα για θρησκευτικές εξαιρέσεις ικανοποιήθηκαν θα τοποθετηθούν σε άδεια απεριόριστης αποδοχής χωρίς αμοιβή, αλλά θα διατηρήσουν τα δικαιώματα αρχαιότητας εάν επιστρέψουν στην εταιρεία σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον.
Η προοπτική να τεθούν σε άδεια ώθησε έξι από εκείνους τους υπαλλήλους που ζήτησαν είτε θρησκευτική είτε ιατρική απαλλαγή, ή και τα δύο, να καταθέσουν ομοσπονδιακή αγωγή τον περασμένο μήνα ζητώντας να παραμείνουν στη μισθοδοσία. Η United είχε αρχικά συμφωνήσει να θέσει σε αναμονή τις άδειες τους ενώ συζητήθηκε η υπόθεση, αλλά την Τρίτη ο Αμερικανός δικαστής Mark Pittman στο Fort Worth, Texas, εξέδωσε προσωρινή εντολή περιορισμού για να τους κρατήσει στο μισθολόγιο της εταιρείας ενώ ακούει επιχειρήματα για την υπόθεση.

“Το δικαστήριο δεν αποφασίζει επί του παρόντος επί της ουσίας των επιχειρημάτων των μερών σχετικά με αυτά τα σημεία”, έγραψε ο Pittman στη διαταγή του. “Μάλλον το δικαστήριο επιδιώκει απλώς να αποφύγει τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης για τους διαδίκους και να διατηρήσει το status quo ενώ το δικαστήριο πραγματοποιεί αποδεικτική ακρόαση.”
Η United (UAL) είπε ότι μόνο 232 υπάλληλοι από 67.000 υπαλλήλους των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τερματισμό επειδή δεν έλαβαν εμβόλιο έως την προθεσμία της 28ης Σεπτεμβρίου για να συμμορφωθούν με τον κανόνα. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του 1% του προσωπικού της εταιρείας και είναι χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση περίπου 600 μη εμβολιασμένων εργαζομένων. Η αγωγή δεν περιλαμβάνει τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους που δεν ζήτησαν εξαίρεση και ως εκ τούτου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την παύση της εργασίας.
Ο Mark Paoletta, ο πληρεξούσιος για τους ενάγοντες στην υπόθεση, είπε ότι ήταν ευγνώμων για την απόφαση, ακόμη και αν ήταν μόνο προσωρινή.
“Η άρνηση της United Airlines να παράσχει εύλογες διευκολύνσεις στην εντολή εμβολίου παραβιάζει την ομοσπονδιακή προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων των πελατών μας, των εργατικών ανδρών και των γυναικών στην United”, δήλωσε ο Paoletta. «Ανυπομονούμε να προστατευθούν μόνιμα τα δικαιώματα των πελατών μας».
Η United εξέδωσε ανακοίνωση υπερασπιζόμενη την εντολή εμβολιασμού.
“Οι απαιτήσεις για εμβόλια λειτουργούν και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επιλέξει να κάνουν εμβόλιο. Για ορισμένους υπαλλήλους μας που έγιναν αποδεκτές οι εξαιρέσεις τους εργαζόμαστε ώστε να εξασφαλίσουμε επιλογές που μειώνουν τον κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους,” συμπεριλαμβανομένων νέων συστημάτων δοκιμών, προσωρινών αλλαγών θέσεων εργασίας και πρωτοκόλλων κάλυψης ».
Δύο άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η American Airlines (AAL) και η Southwest (LUV), δήλωσαν ότι προχωρούν να επιβάλουν τις δικές τους εντολές εμβολίου στους υπαλλήλους των ΗΠΑ για να συμμορφωθούν με τους προτεινόμενους ομοσπονδιακούς κανόνες που απαιτούν εμβόλια για όλους τους υπαλλήλους των εργολάβων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αλλά τα σωματεία πιλότων σε αυτές τις δύο αεροπορικές εταιρείες αντιτίθενται στις εντολές.

Η απόφαση εκδίδεται την επόμενη ημέρα μετά την διαβίβαση του κυβερνήτη του Τέξας, Greg Abbott, που απαγορεύει στους εργοδότες σε αυτήν την πολιτεία να απαιτούν από τους εργαζόμενους να κάνουν εμβόλιο. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και η Southwest λένε ότι προχωρούν με τις εντολές τους για εμβόλια επειδή πιστεύουν ότι οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί έχουν μεγαλύτερη νομική εξουσία από οποιονδήποτε επί μέρους κρατικό κανόνα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία αντεπιτίθεται> Η Valneva με ένα “παραδοσιακό” εμβόλιο κατά της Covid-19