kourdistoportocali.comNews DeskΧρήστος Οικονομίδης> Έφυγε o επιχειρηματίας-θρύλος της νυχτερινής ζωής, δημιουργός των Τέξας- Άτομο-Plus Soda

Breaking News

Χρήστος Οικονομίδης> Έφυγε o επιχειρηματίας-θρύλος της νυχτερινής ζωής, δημιουργός των Τέξας- Άτομο-Plus Soda

-Υπάρχει κάποιο μότο που έχετε στη ζωή σας; «Όχι δεν έχω κάποιο. Θα το βρω και θα το γράψω στον τάφο μου»

Έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος της νυχτερινής ζωής, ο επιχειρηματίας Χρήστος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων των «Άτομο-Plus Soda».

Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί στο Αιματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Γεννηματά αφού είχε διαγνωστεί με Οξεία Προμυελοκυτταρική Λευχαιμία.

Χρόνια πίσω, το 2016, ο Χρήστος είχε μιλήσει στην Σταυρούλα Λούρου για το Athens24.gr.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ> Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα, μέσα από τα λάθη είναι που μαθαίνεις

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Οικονομίδης με αφορμή την αναβίωση των θρυλικών parties του πάλαι ποτέ γνωστού club «Plus Soda» μιλά αποκλειστικά στο Athens24 για την ενασχόλησή του με τη νύχτα, τα παιδικά του χρόνια κοντά στον πατέρα του Γιώργου Οικονομίδη καθώς και για τις λεπτομέρειες των επόμενων parties.

ATHENS24: «Πως ήταν τα παιδικά σας χρόνια μεγαλώνοντας δίπλα σε ένα τόσο γνωστό πατέρα»;

«Ήταν ανήσυχα, καθώς εκείνος ήταν μακριά απ’ την οικογένεια διότι δούλευε συνέχεια και εμείς κάναμε του κεφαλιού μας, Δεν υπήρχε η πατρική εξουσία, ήμασταν ελεύθερα παιδιά».

-Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη νυχτερινή διασκέδαση;

«Είχα τελειώσει το Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και ήρθα στην Ελλάδα με σκοπό να δουλέψω στο Ελληνικό πανεπιστήμιο και είδα μια κατάσταση που δεν με ενδιέφερε, έπαθα κατάθλιψη για δύο μήνες και μετά αποφάσισα να ανοίξω νυχτερινό μαγαζί».

-Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε μέσα στη νύχτα;

«Η νύχτα έχει δύσκολα τοπία, πρέπει να παραμένεις αισιόδοξος και αν αγαπάς αυτό που κανείς να βρίσκεις τον δρόμο».

-Υπάρχει κάποιο περιστατικό που συνέβη μέσα στην νύχτα και σας σημάδεψε;

«Ναι, έκανα το λάθος να ερωτευτώ μια τραγουδίστρια και να ανανεώσω το συμβόλαιό της για τον επόμενο χρόνο και δυστυχώς το πρόγραμμα δεν προχώρησε καθόλου. Αυτό ήταν που με έμαθε να μη μπλέκω τις δουλειές με τους έρωτες».

-Πόσο έχει επηρεάσει την προσωπική σας ζωή η ενασχόληση με τη νύχτα;

«Θέλει μεγάλη προσπάθεια να κρατάς οικογένεια, γιατί είσαι συνέχεια ταγμένος στη δουλειά. Δεν υπάρχουν σαββατοκύριακα, δεν υπάρχουν γιορτές, δεν… δεν… δεν… Αυτό για μένα σημαίνει τρεις γάμους, τρία παιδιά και τρία διαζύγια».

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το θρυλικό Plus Soda;
«Είχα ήδη μια πορεία 20 ετών με πολλές συνεργασίες πριν το Plus Soda. Είχα κάνει παρέα με τον Κηλαηδόνη το «Τέξας», έκανα το managment του «Rex»με τον Ηλία Μαροσούλη, είχα νοικιάσει το «Αεροδρόμιο», το «Εργοστάσιο», είχα συνεργασία με το «Μερσέντες» και διάφορα εστιατόρια. Πάρα πολλές δουλειές όπως καταλαβαίνεις! Και ήρθε η στιγμή που παρέα με τον Ηλία Μαροσούλη και τον Τάσο Μελετόπουλο κάναμε το «Άτομο», που αργότερα έγινε το «Plus Soda». Κάποια στιγμή έγινε μια παρεξήγηση και έμεινα μόνος μου στο μαγαζί, τότε ήταν που γνώρισα τον Μπάμπη Μουζάκη και μου πρότεινε να κάνει ένα party. Το ένα party έγινε δύο, πέντε, δέκα και έτσι γεννήθηκε το «Plus Soda» και κράτησε 10 χρόνια».

-Τι αντιπροσωπεύει για εσάς η αναβίωση των parties του «Plus Soda»;

«Τώρα πια φυσικά δεν υπάρχει το μαγαζί απλά γίνονται parties με πάρα πολύ καλούς DJs που ήταν η βάση του «Plus Soda». Δεν είναι απλά νοσταλγία για τις παλιές εποχές αλλά είναι διασκέδαση για τη σημερινή εποχή, διότι πλέον ο κόσμος έχει ανάγκη να περάσει καλά. Είναι άνθρωποι έμπειροι , έμπνευση και δημιουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν πως θα κάνουν τους ανθρώπους να περάσουν καλά».

-Πιστεύετε ότι τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει αυτού του είδους η μουσική και η διασκέδαση»;

«Έχει αλλάξει κλίμακα πλέον! Υπάρχουν πιο μικροί χώροι, δεν υπάρχουν μαγαζιά όπως ήμασταν εμείς παλιά, τώρα κινούμαστε σε μία τάξη των 600-800 ατόμων. Φυσικά πάμε καλά και ελπίζω να έχουμε μία θετική συνέχεια σε όλο αυτό».

-Αν ξανάνοιγε το «Plus Soda» θα θέλατε να είστε συμμέτοχος σε αυτό»;

«Ναι! Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Για να ανοίξει θα έπρεπε να είμαι εκεί τουλάχιστον να κρατάω το τιμόνι της οργάνωσης και της διαχείρισης».

-Τι θυμάστε από τα χρόνια του «Plus Soda»;

«Την αγωνία μου να διαχειριστώ 2000 ανθρώπους που χορεύουν».

-Αν γυρνούσατε πίσω το χρόνο τι θα θέλατε να αλλάξετε και γιατί»;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα, θα έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Δε σημαίνει ότι δεν έχω κάνει λάθη, γιατί και εγώ και όπως όλοι μας έχουμε κάνει πολλά λάθη αλλά μέσα από τα λάθη είναι που μαθαίνεις».

-Πως βιώνετε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα του 2016;

«Με οικονομική κρίση! Ότι και να λέμε την έχουμε πατήσει πλέον και για να επιβιώσουμε στην έρημο προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρές οάσεις διασκέδασης».

-Υπάρχει κάποιο μότο που έχετε στη ζωή σας;

«Όχι δεν έχω κάποιο. Θα το βρω και θα το γράψω στον τάφο μου».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK