kourdistoportocali.comNews DeskBREAKING> Συνεχίζεται το σερί με τα ατυχήματα τρένων στις ΗΠΑ. Νέος εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε αιθανόλη στη Minnesota

Breaking News

BREAKING> Συνεχίζεται το σερί με τα ατυχήματα τρένων στις ΗΠΑ. Νέος εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε αιθανόλη στη Minnesota

Οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τα εντελώς τυχαία και απολύτως συμπτωματικά ατυχήματα με τρένα συνεχίζονται.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές από τις ΗΠΑ έρχεται η είδηση που θέλει ένα τρένο της BNSF Railway που μετέφερε αιθανόλη και άλλα προϊόντα να εκτροχιάζεται και να πιάνει φωτιά νωρίς την Πέμπτη με αποτέλεσμα να εκκενωθεί μια μικρή πόλη, το Raymond της Minnesota.

By The Pendulum

Ο εκπρόσωπος του σιδηρόδρομου Burlington Northern Santa Fe (BNSF) είπε στο FOX Business ότι το τρένο του βγήκε από τις γραμμές κοντά στο Raymond γύρω στη 01:00 τοπική ώρα και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

«Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες από το Raymond και πολλά τμήματα της περιοχής απάντησαν καθώς πολλά από τα εκτροχιασμένα βαγόνια που ετέφεραν μια μορφή αιθανόλης και κάποια άλλα ένα υγρό σιρόπι καλαμποκιού» άρχισαν να καίγονται.

«Δημιουργήθηκε μια περιοχή εκκένωσης ½ μιλίου γύρω από το σημείο της συντριβής και οι αστυνομικοί και άλλες υπηρεσίες EMS βοήθησαν στην εκκένωση αυτή», συνεχίζει η δήλωση.

«Οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δημιουργήθηκε χώρος περισυλλογής έκτακτης ανάγκης για όσους δεν έχουν πού να πάνε στο κτίριο της Χριστιανικής Σχολής της Κεντρικής Minnesota-Central Minnesota Christian School στο κοντινό Prinsburg της Minnesota».

Το Raymond έχει πληθυσμό περίπου 780 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής.

Η BNSF είπε ότι «περίπου 22 βαγόνια που μετέφεραν μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένης της αιθανόλης και του σιροπιού καλαμποκιού, αναφέρθηκε ότι εκτροχιάστηκαν.

“Το προσωπικό πεδίου της BNSF ανταποκρίνεται για να αξιολογήσει τον τόπο εκτροχιασμού και θα συνεργαστεί στενά με τοπικούς πρώτους ανταποκριτές”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι “η κύρια διαδρομή είναι αποκλεισμένη και ο εκτιμώμενος χρόνος για το άνοιγμα της γραμμής δεν είναι διαθέσιμος”.

Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έγινε αμέσως σαφής.

Την Κυριακή, ένα τρένο της Canadian Pacific εκτροχιάστηκε σε προάστιο του Σικάγο.

Σε αυτό το περιστατικό, ένας εκπρόσωπος του CN είπε στο FOX Business ότι «15 βαγόνια που περιείχαν σιδηρομετάλλευμα εκτροχιάστηκαν» κοντά στο Slippery Rock της Πενσυλβάνια.

«Δεν υπήρχαν επικίνδυνα εμπορεύματα στο τρένο και δεν υπάρχουν πυρκαγιές ή τραυματισμοί», πρόσθεσε η ανακοίνωσή τους.

“Το τρένο ταλαντευόταν λίγο. Ακούσαμε δυνατούς θορύβους, χτυπήματα, συντριβές”, είπε στον σταθμό ο μάρτυρας Tyler Verschelden.

Δείτε τώρα περισσότερες συμπτώσεις. VIDEO από ατυχήματα τρένων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ισως οι Αμερικανικοί Σιδηρόδρομοι ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα για τη κόπια των συγκρούσεων στα Τέμπη>
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Ένα ακόμη τρένο του Norfolk Southern (Ο Norfolk Southern Railway είναι ένας εμπορευματικός σιδηρόδρομος κατηγορίας I που λειτουργεί στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Με έδρα την Ατλάντα, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 με τη συγχώνευση των Norfolk και Western Railway και Southern Railway) εκτροχιάστηκε την Πέμπτη στην κομητεία Calhoun της Αλαμπάμα, ώρες πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Alan Shaw αντιμετωπίσει τους νομοθέτες για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με εκτροχιασμό στις 3 Φεβρουαρίου που οδήγησε σε διαρροή τοξικών χημικών στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο.

Το τρένο ταξίδευε από την Ατλάντα προς το Meridian του Μισισιπή, όταν εκτροχιάστηκε γύρω στις 6:45 π.μ. στην περιοχή Quad Cities του White Plains, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς και καμία αναφορά για επικίνδυνη διαρροή μετά από εκτροχιασμό περίπου 30 αυτοκινήτων, ανέφερε σε δελτίο τύπου η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Calhoun.

«Το Norfolk Southern ανταποκρίθηκε και συνεργάζεται στενά μαζί μας», δήλωσε εκπρόσωπος του πρακτορείου στη σχετική ανακοίνωση. “Το Norfolk Southern έχει το πλήρωμά του καθαρισμού στο χώρο και δεν υπάρχει εκτίμηση για το πόσο χρόνο θα διαρκέσει.”

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τον εκτροχιασμό.

Ο Connor Spielmaker, εκπρόσωπος του Norfolk Southern, είπε ότι το τρένο ήταν ως επί το πλείστον μικτό φορτίο και ότι δύο από τα βαγόνια είχαν προηγουμένως μεταφέρει επικίνδυνα υλικά, πιθανότατα ένα προιόν που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία του νερού. Την ώρα του εκτροχιασμού, τα δύο αυτά αυτοκίνητα ήταν άδεια.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το κοινό», είπε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτός είναι ο τρίτος εκτροχιασμός τρένων της εταιρείας από τον περασμένο μήνα ενώ έχει προηγηθεί και μία σύγκρουση με φορτηγό που εντελώς τυχαία ήταν σταθμευμένο πάνω στις ράγες.

Όταν ρωτήθηκε για τη συχνότητα των ατυχημάτων με τα τρένα, ο Spielmaker είπε στους δημοσιογράφους ότι το Norfolk Southern εξετάζει τι συνέβη και «επεξεργάζεται πώς μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο ασφαλείς».

«Οσον αφορά την αύξηση, τη μείωση, δεν μπορώ πραγματικά να μπω σε αυτό.”

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το τρένο με 212 βαγόνια κατευθυνόταν προς το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, από το Bellevue του Οχάιο, όταν εκτροχιάστηκε γύρω στις 5 μ.μ. Σάββατο. Ο Kraig Barner, γενικός διευθυντής επιχειρήσεων του Norfolk Southern, είπε ότι κανένα από τα εκτροχιασμένα αυτοκίνητα δεν μετέφερε επικίνδυνο υλικό και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Είπε ότι το τρένο μετέφερε προηγουμένως υγρό καυσαερίων ντίζελ και ένα πρόσθετο που χρησιμοποιείται συνήθως στην επεξεργασία των λυμάτων.

Ένα από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκε περιείχε πλαστικά σφαιρίδια που χύθηκαν στο χώμα. Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος του Οχάιο, Anne Vogel, είπε ότι τα σφαιρίδια δεν είναι επικίνδυνα.

Το National Transportation Safety Board ξεκίνησε μια ειδική έρευνα για την οργάνωση και την κουλτούρα ασφάλειας του Norfolk Southern Railway μετά από μια σειρά εκτροχιασμών και άλλων «σημαντικών ατυχημάτων».

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου το Norfolk Southern Railway είπε ότι ένας αγωγός εξερράγη σε μια εγκατάσταση χάλυβα του Οχάιο.

Κατά τη διάρκεια της καταστροφής του περασμένου μήνα στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο, ένα τρένο μήκους 9.300 ποδιών που μετέφερε επικίνδυνα χημικά εκτροχιάστηκε.

Μια αναφορά από το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι ένας ανιχνευτής ελαττωμάτων ενσωματωμένος στη σιδηροδρομική γραμμή μετέδωσε μήνυμα συναγερμού στο πλήρωμα του τρένου αφού κατέγραψε ότι η θερμοκρασία ενός ρουλεμάν τροχού στο 23ο βαγόνι ήταν 253 βαθμούς υψηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα. Οτιδήποτε πάνω από 170 βαθμούς απαιτεί από τον μηχανικό να σταματήσει το τρένο, σύμφωνα με τις πολιτικές της εταιρείας σιδηροδρόμων.

Ο μηχανικός χρησιμοποίησε τα φρένα, αλλά πριν ακινητοποιηθεί το τρένο, το 23ο βαγόνι εκτροχιάστηκε, συμπαρασύροντας μαζί του και άλλα βαγόνια.

Πέντε τοξικές χημικές ουσίες εντοπίστηκαν γύρω από το σημείο της συντριβής στην Ανατολική Παλαιστίνη: ακρυλικός βουτυλεστέρας. ισοβουτυλένιο; αιθυλενογλυκόλη και ακρυλικό αιθυλεξυλεστέρα. και χλωριούχο βινύλιο, γνωστό καρκινογόνο. Μετά τον εκτροχιασμό, οι κάτοικοι έχουν διαγνωστεί με ασθένειες που σχετίζονται με την έκθεση σε χημικά και οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στο σημείο έχουν αρρωστήσει.

Κατά της εταιρείας έχουν υποβληθεί πλήθος αγωγών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Norfolk Southern, Alan Shaw, κατέθεσε την Πέμπτη σε ακρόαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων της Γερουσίας. Είπε ότι «λυπάται βαθιά» για όσα συνέβησαν στην Ανατολική Παλαιστίνη και είναι «αποφασισμένος να το διορθώσει».

«Θα καθαρίσουμε τον χώρο με ασφάλεια, διεξοδική και επειγόντως», είπε. «Έχετε την προσωπική μου δέσμευση».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK