kourdistoportocali.comNews DeskBreakfast at Tiffany's για τον Παύλο Πολάκη ο Willy Brandt από τα Lidl

Αισθητική παρέμβαση

Breakfast at Tiffany’s για τον Παύλο Πολάκη ο Willy Brandt από τα Lidl

Ένας Τίποτα, επικεφαλής στο κόμμα των Τίποτα

Oλα για το Τίποτα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της 3ήμερης παρωδίας που βίωσαν οι οξυδερκείς τηλεθεατές καθώς ο δυναμικός υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Στυλιανίδης είχε βουτήξει με τις γαλότσες του στα έγκατα των πλημμυρισμένων υπογείων και με τα στιβαρά του μπράτσα, προέκταση του καλλίγραμμου στήθους και του ευθυτενούς κορμιού του, απεγκλώβιζε τους άτυχους συνταξιούχους που είχαν αναζητήσει εδώ καταφύγιο.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Έτοιμος να παραλάβει το Βραβείο του Άνδρα της Χρονιάς 2021, ο Στυλιανίδης δεν μπορούσε παρά να ζει στη σκιά του Willy Brandt από τα Lidl, με το όνομα που αποδίδει κυριολεκτικά και το πολιτικό του μέγεθος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο νέος τιτανοτεράστιος πολιτικός ηγέτης, λουσμένος στον Γουαδαλκιβίρ του Ιπποτισμού απέναντι στο ασθενές φύλο, εισέρχεται με φόρα στο πολιτικό σαλούν καθώς ψεκασμένοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ψηφοφόροι χρειάζονται ψυχίατρο για να καταφέρουν να βάλουν ένα ποτήρι νερό από το νεροχύτη μετά τους πολλαπλούς τηλεοργασμούς επιφανών ανδρών όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που στο μεταξύ έχουν υποστεί.

Είναι γεγονός ότι την καλύτερη υποδοχή στον Willy Brandt από τα Lidl επεφύλαξε, ο ευνουχισμένος από τον Τσίπρα Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα πρέπει να υποταχθεί και να ταπεινωθεί στη διατύπωση ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αλήτες και ανόητοι μια και η συγκεκριμένη διατύπωση βρίσκει σύμφωνο τον αρχηγό του ο οποίος με τη πάροδο του χρόνου μεταλλάσσεται σε Οντότητα του Harari.

Δείτε κι εδώ σχετικά.

 

Πράγματι ο Willy Brandt από τα Lidl είναι μισή νότα (γιατί μία δεν τον λες) αισιοδοξίας στους δυστοπικούς καιρούς της εργαστηριακής πανδημίας με το soundtrack της φωνής του Ηλία Μόσιαλου να επαναλαμβάνει τις συστάσεις εμβολιασμού μέχρι Harari με τα ασφαλή εμβόλια. Δείτε εδώ την εμπειρία Ισραηλινών συμπολιτών μας.

Ο Παύλος Πολάκης λοιπόν έχει πλέον κάθε λόγο να χαίρεται καθώς ο Willy Brandt από τα Lidl δεν είναι παρά ένα ρέψιμο για τον Παυλάρα. Επιχειρώντας μάλιστα να σταθούμε στο ύψος της μεγαλοαστικής παιδείας του Παυλάρα θα χαρακτηρίζαμε τον Willy Brandt από τα Lidl, Breakfast at Tiffany’s για τον Παυλάρα, παρότι ο Κρητικός δεν θα χρειαστεί να βγάλει ολόκληρο το πολιτικό του εκτόπισμα από τον τόκο για να αντιμετωπίσει το πολιτικό μέγεθος του Willy Brandt από τα Lidl.

Όσο για τον τρις εμβολιασθέντα Τσίπρα, εάν πιστέψουμε το ρεπορτάζ του εγκρίτου Γιάννη Μακρυγιάννη από το Πρώτο Θέμα, ο Τζουμερκιώτης πολιτικός έχει ήδη αρχίσει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Ιδού γιατί>

Με το τρίπτυχο «ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία», με το οποίο εκλέχτηκε πρόεδρος, ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να επαναπατρίσει δυνάμεις του χώρου, που είτε κινήθηκαν την τελευταία διετία προς τον ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερο) και τη ΝΔ (λιγότερο), είτε προτίμησαν την αποχή και την απομάκρυνση από την παράταξη. Αυτός ο στόχος φαινόταν έως αδύνατος μέχρι τώρα, αλλά ο νέος αρχηγός έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί και πάλι σε ένα ευρύτερο κοινό από εκείνο, που διέθετε ως πρόσφατα το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ψύχραιμων παρατηρητών και αναλυτών των τάσεων, που καταγράφονται ενόψει της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πιεστεί άμεσα από αυτή την εξέλιξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο νέος αρχηγός, του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιτυχία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δημοσκοπικές εταιρίες (είναι οι ίδιες που έδιναν ανεφέλωτη πρωτιά στον Λοβέρδο) που καταγράφουν τις πρώτες διαθέσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, διαπιστώνουν ότι δυνητικά ένας στους επτά ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς με πασοκικές αναφορές, μπορεί να κινηθεί προς το νέο Κίνημα Αλλαγής, υπό προϋποθέσεις βέβαια. Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων δυόμισι ετών, αλλά και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές), οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλο μέρος του εκλογικού του σώματος είναι εξαιρετικά χαλαρές και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την άλλη πλευρά η προοπτική επαναπατρισμού ψηφοφόρων από τη ΝΔ δεν είναι μόνο πιο δύσκολη, λόγω της γοητείας που ασκεί η κυβερνητική εξουσία και η προοπτική μίας νέας νίκης του κ. Μητσοτάκη, αλλά έχει και περιορισμένο πεδίο, καθώς οι διαρροές πασόκων προς τα δεξιά είναι πολύ μικρότερες συγκριτικά με την μετακίνηση προς τα αριστερά. Ωστόσο η παρουσία πλέον μίας νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι μπορεί να διευκολύνει τη κινητικότητα δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς τώρα έχουν μία πιο «φιλική» και «βατή» εναλλακτική λύση, από το να πήγαιναν απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, ή σε ένα ΚΙΝΑΛ, που το απέρριψαν ήδη το 2019.

Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται μεν να κάνει οποιαδήποτε κίνηση και θα περιμένει μεν τους πρώτους μήνες της θητείας του κ. Ανδρουλάκη, αλλά είναι υποχρεωμένος να επανεκτιμήσει εάν διατηρεί την εντυπωσιακή ικανότητά του να διεισδύει στο χώρο του κέντρου, όπως το έκανε μέχρι τώρα, ή θα χρειαστεί «διορθωτικές» κινήσεις.

Από τη ΝΔ λέγεται ότι προσδοκούν να βρουν στο πρόσωπο του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ έναν αξιόπιστο (!) συνομιλητή και εκτιμούν ότι η πολιτική χειραφέτηση του χώρου αυτού μπορεί να είναι το έναυσμα για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης μετανάστευσαν μαζικά στην Κουμουνδούρου.

Και με αυτό το σκεπτικό στο Μαξίμου δείχνουν διατεθειμένοι να μην αιφνιδιάσουν με προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έτσι ώστε, πέραν των άλλων, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όποιον εκλεγεί επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει τον χώρο του και να προετοιμαστεί για τις εθνικές κάλπες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Boeing 787> Tα προβλήματα ασφαλείας και ο προβληματικός έλεγχος από την FAA
Langley> Oι πράκτορες της CIA στα κεντρικά απέκτησαν επιτέλους ένα σύγχρονο γυμναστήριο