kourdistoportocali.comNews DeskBlack Lives Matter

Breaking news

Black Lives Matter

Kαι το βαρετό γεύμα του Ευκλείδη

Διαβάσαμε τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Μαρία Κατσουνάκη στη διάρκεια του Γεύματος με την Κ, όπως τιτλοφορείται η συγκεκριμένη στήλη. Ητο μια δηθενιά στο σύνολό της. Μία επίδειξη γνώσεων των συνδαιτημόνων που παρέπεμπε σε βαρετό tea time ηλικιωμένων κυριών της μπουρζουαζίας οι οποίες το τελευταίο που επιθυμούν είναι να εμπνεύσουν ρομαντικό έρωτα σε συνομιλήκους τους την ώρα που φλέγονται να παραδωθούν στις ύσταστες σαρκικές απολαύσεις.

Βy Boris Vian

Διακρίναμε τουλάχιστο τον λόγο που ο Ευκλείδης αρκέστηκε στο ρόλο του “καληνυχτάκια” με τη γνωστή συντρόφισσα>

Η «αίγλη της εξουσίας» σάς επηρέασε, την περίοδο που ήσαστε υπουργός; 

– Λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο, στην Οξφόρδη (Queens College Oxford), που ιδρύθηκε το 1341, δεν έχεις ανασφάλεια. Eχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν. Ενα από τα χειρότερα πράγματα στον νεοφιλελευθερισμό δεν είναι οι ανισότητες. Είναι ότι έχει μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα. Η πιθανότητα ένα παιδί της εργατικής τάξης να ανελιχθεί κοινωνικά είναι πολύ μικρότερη απ’ ό,τι ήταν τη δεκαετία του ’60. Εκτός αν είναι very bright, παίρνει υποτροφίες, ξεχωρίζει για το μυαλό του κ.ο.κ. Αλλιώς οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

(Καλά, καλά, Ευκλείδη, μας είπες κάτι νέο…)

Η είδηση θα ερχόταν από την Ιωάννα Μάνδρου και θα αφορούσε την αποκάλυψή της για την παρατήρηση της Αμερικανίδας Αντιπροέδου Haris στον Ελληνα πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες της καλής εφημερίδος η αμερικανίδα αντιπρόεδρος ρώτησε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δίκης για την δολοφονία του νεαρού αμερικανού αφροαμερικανού Bakari Henderson, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια.

Το πιο πιθανό και λογικό είναι ο Κυριάκος να μην γνώριζε καν την υπόθεση. Ούτε επίσης και οι σύμβουλοί του εκτός εάν η ατζέντα της συνάντησης είχε διαρρεύσει εκ των προτέρων στους συνεργάτες των δύο.

Ο Henderson είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017, και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά το καλοκαίρι εκείνο, όταν μαζί με άλλον φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Πριν προλάβουν οι δύο νεαροί αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson, όπως έχει καταγραφεί και από κάμερα ασφαλείας, να βρει τραγικό θάνατο από λιντσάρισμα, έγκλημα που είχε πέραν των άλλων και καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γεγονός που προκύπτει από τις ύβρεις των δραστών και τη βιαιότητα του εγκλήματος.

Για το  έγκλημα του αφροαμερικανού στη δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, αλλά η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί στο Εφετείο της Πάτρας μεθαύριο Τετάρτη, 23 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε προσωπικά στην αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να ενημερώσει σχετικά.

Μετά ταύτα καθίσταται σαφές, ότι οι δυσλειτουργίες της ελληνικής δικαιοσύνης, αποτέλεσμα πολύχρονων παθογενειών που δεν αντιμετωπίστηκαν με συντονισμένο τρόπο, εκθέτουν τη χώρα μας όχι μόνον σε καταδίκες από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά δημιουργούν αρνητικό κλίμα και στις διεθνείς επαφές της πολιτικής της ηγεσίας.

Αυτά γράφει η Ιωάννα στο ρεπορτάζ της. Αλλά το να ζητήσουν δύο άνδρες ανεξαρτήτου εθνότητος και χρώματος (όλοι οι άνθρωποι άλλωστε έχουν κόκκινο αίμα) από μία συμπατριώτισσα του Novak Djokovic που συνοδεύεται να πιουν ποτό μαζί σε μπαρ του Λαγανά ενέχει τα ρίσκα του. Φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή εκτός εάν βρίσκεται σε άμυνα στη προσπάθειά του να σώσει τη ζωή του και την ζωή των αγαπημένων του. Κανείς όμως!

Το πιο ενδιαφέρον πάντως στην αποκάλυψη της Ιωάννας είναι ποία πλευρά διέρρευσε την σχετική είδηση> Η ελληνική ή μήπως η αμερικανική;

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK