kourdistoportocali.comNews DeskBill Gates> Έρχεται πολιομυελίτιδα. Έχουμε τα εμβόλια

Iron Will

Bill Gates> Έρχεται πολιομυελίτιδα. Έχουμε τα εμβόλια

-Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο σημαντική στιγμή από το τώρα στη μάχη κατά της πολιομυελίτιδας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι είναι αυτό-κεντρική photo σιδερένιου πνεύμονα.

Και αυτό είναι καλό γιατί δείχνει πόση πρόοδο έκανε ο κόσμος κατά της πολιομυελίτιδας, μια απαίσια και τώρα κατά πολύ ξεχασμένη ασθένεια.
Αυτή η μεταλλική δεξαμενή είναι ένας σιδερένιος πνεύμονας, ένας μηχανικός αναπνευστήρας που έσωσε τις ζωές χιλιάδων θυμάτων της πολιομυελίτιδας.

Ο Bill Gates επέστρεψε και γράφει/Gates Notes

Η πολιομυελίτιδα επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του σώματος, καθιστώντας τους ασθενείς παράλυτους. Στις χειρότερες περιπτώσεις παραλύει τους αναπνευστικούς μύες και κάνει πολύ δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, μερικές φορές με αποτέλεσμα το θάνατο.
Χρησιμοποιώντας αλλαγές στην πίεση του αέρα, ο σιδερένιος πνεύμονας τραβάει αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονες του ασθενή, επιτρέποντας τους να αναπνεύσουν και να μείνουν ζωντανοί.

Κατά τη διάρκεια της έξαρσης της επιδημίας πολιομυελίτιδας στις Η.Π.Α στις δεκαετίες 1940 και 1950, σειρές από σιδερένιους πνεύμονες γέμιζαν τα νοσοκομεία για τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με πολιομυελίτιδα, περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά.
Η αιτία που δεν βλέπουμε σιδερένιους πνεύμονες πια είναι τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, τα οποία πρωτοπαρασκευάστηκαν στη δεκαετία του ΄50. Τα εμβόλια ήταν τόσο αποτελεσματικά στο να προστατεύσουν τους ανθρώπους από την ασθένεια που το 1988, ο κόσμος αποφάσισε να εξαλείψει την ασθένεια. Από τότε, κρούσματα άγριου τύπου έπεσαν πάνω από 99,9%- από παραπάνω από 350000 το χρόνο σε 125 χώρες σε λιγότερα από 200 κρούσματα πέρυσι σε μόνο δύο χώρες-Αφγανιστάν και Πακιστάν. Χάρη σε αυτήν την προσπάθεια εξάλειψης, εκατομμύρια άνθρωποι περπατάνε σήμερα ενώ αλλιώς θα ήταν παράλυτοι τώρα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κόσμος θυμήθηκε πόσο πολύτιμη πηγή είναι το παγκόσμιο πρόγραμμα πολιομυελίτιδας. Χιλιάδες εργαζόμενοι της πολιομυελίτιδας έστρεψαν την προσοχή τους για να βοηθήσουν στην συγκράτηση της εξάπλωσης της COVID-19 με το να διδάσκουν τις κοινωνίες πως να παραμείνουν ασφαλείς, μοιράζοντας σαπούνι και αντισηπτικό χεριών, και υποστηρίζοντας την παρακολούθηση της ασθένειας και τον εντοπισμό των επαφών.

Τα Κέντρα Λειτουργίας Έκτακτης Ανάγκης Πολιομυελίτιδας- τοπικά, επιτόπια γραφεία που λειτουργούν για να σταματήσουν την εξάπλωση της πολιομυελίτιδας και έχουν επίσης διαχειριστεί και άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της Ebola-γρήγορα έκαναν στροφή για να καθοδηγήσουν την ανταπόκριση στην COVID-19. Και το Παγκόσμιο Δίκτυο Εργαστηρίου Πολιομυελίτιδας, το οποίο αποτελείται από 145 εργαστήρια στον κόσμο, συμμετέχει στην υποστήριξη των προσπαθειών παρακολούθησης της COVID-19.

Έχουμε επιτέλους ό,τι χρειάζεται για να εξαφανίσουμε την πολιομυελίτιδα από προσώπου γης. Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης Πολιομυελίτιδας, μια δημόσια -ιδιωτική συνεργασία που συμπεριλαμβάνει το ίδρυμά μας, έχει αποδείξει ότι μπορεί να απαντήσει στις τοπικές προκλήσεις για να εξαφανίσει την ασθένεια από χώρα σε χώρα. Η πρωτοβουλία συνεχίζει να επικεντρώνεται στην υιοθέτηση εργαλείων και προσεγγίσεων για να κάνει τις εκστρατείες εμβολιασμού πιο αποτελεσματικές έτσι ώστε κάθε παιδί να προστατευθεί. Και το πιο σημαντικό από όλα έχουμε χιλιάδες αφοσιωμένους εργαζόμενους σε αυτή την περίπτωση.

Παράλληλα, για να είμαστε ωμοί, κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι έχουμε παλέψει να κερδίσουμε τόσο σκληρά μέχρι τώρα.
Δεν έχουμε φτάσει στις περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Ξεσπάσματα άλλων τύπων πολιομυελίτιδας συνεχίζουν να εμφανίζονται σε υπό-ανοσοποιημένες κοινότητες στην Αφρική και την Ασία. Και η πανδημία συνεχίζει να διακόπτει τις εκστρατείες κατά της πολιομυελίτιδας και τους εμβολιασμούς ρουτίνας.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης Πολιομυελίτιδας έχει προσαρμόσει την στρατηγική της, συμπεριλαμβάνοντας την ισχυροποίηση της ενσωμάτωσής της με άλλα προγράμματα υγείας, βελτιώνοντας την εμβολιαστική κάλυψη και την υγεία των τοπικών κοινοτήτων.

Η γνώση, η ικανότητα και η υποδομή που χτίστηκε για να τελειώσει την πολιομυελίτιδα και όλο την οδύνη που προκαλεί θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και την ανταπόκριση σε άλλες μεγάλες επείγουσες καταστάσεις υγείας. Αυτή είναι μία επένδυση ωφέλιμη για όλους.

Αλλά θα χρειαστεί συνεχιζόμενη υποστήριξη και πόρους, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών πρωταθλητών όπως τις Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο και Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Ο σιδερένιος πνεύμονας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία στην καταπολέμηση ενός από τα χειρότερα αποτελέσματα της πολιομυελίτιδας.

Σήμερα είναι η σιδερένια θέληση των χιλιάδων εργαζομένων της πολιομυελίτιδας και των υποστηρικτών τους που είναι ταγμένοι να τελειώσουν τη δουλειά.

Χάρη στην αφοσίωση του Rotary και άλλων εταίρων, καθώς και της αφοσιωμένης πολιτικής ηγεσίας των χωρών που επηρεάστηκαν από την πολιομυελίτιδα, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δεν θα μείνει παράλυτο από πολιομυελίτιδα ξανά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!