kourdistoportocali.comNews DeskBenjamin Netanyahu> Δεν θα πεθάνω, αλλά θα ζήσω! Αυτό είναι το πνεύμα των γενεών του Ισραήλ

Breaking News

Benjamin Netanyahu> Δεν θα πεθάνω, αλλά θα ζήσω! Αυτό είναι το πνεύμα των γενεών του Ισραήλ

Οι δηλώσεις του Iσραηλινού πρωθυπουργού για την 76η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Οι δηλώσεις του Iσραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu για την 76η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ>

«Αγαπητοί πολίτες του Ισραήλ,

Πριν από εβδομήντα έξι χρόνια, στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ήμασταν μόνοι μας. Ήμασταν λίγοι εναντίον πολλών. Πέντε αραβικοί στρατοί εισέβαλαν στη γη μας για να εξολοθρεύσουν το νεοσύστατο κράτος. Είχαμε λίγα όπλα, είχαμε λίγους πόρους. Ωστόσο, είχαμε ένα μυστικό όπλο: το πνεύμα των γενεών, τη δύναμη ζωής ενός αιωνόβιου λαού που αρνείται να πεθάνει, ενός έθνους που στάθηκε ενάντια σε αυτούς που θα το κατέστρεφαν. Όπως είναι γραμμένο στον Ψαλμό: «Δεν θα πεθάνω, αλλά θα ζήσω». Χάρη σε αυτό το πνεύμα επικρατήσαμε των εχθρών μας και εξασφαλίσαμε την ύπαρξή μας. Σήμερα είμαστε αμέτρητα πιο δυνατοί, αλλά η επιθυμία να μας καταστρέψουν δεν έχει εξαφανιστεί. Είναι ακόμα εδώ.

Το είδαμε αυτό στις 7 Οκτωβρίου. Η φετινή Ημέρα της Ανεξαρτησίας δεν μοιάζει με καμία άλλη χρονιά ανεξαρτησίας. Ο πόλεμος μαίνεται ακόμη. Μας επιβλήθηκε εκείνη τη μαύρη μέρα της φρικτής σφαγής. Πολλοί από τους αδελφούς και τις αδελφές μας κρατούνται ακόμα στα μπουντρούμια της Ηamas. Οι οικογένειές τους υποφέρουν πολύ. Θα τους φέρουμε όλους στο σπίτι, ζωντανούς και νεκρούς.

Οι κάτοικοι από το βορρά και το νότο εξακολουθούν να απομακρύνονται από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου. Θα τους επιστρέψουμε σπίτι με ασφάλεια. Οι καλύτεροί μας μαχητές έπεσαν σε ηρωικές μάχες. Οι αδικοχαμένες οικογένειες υποφέρουν από την αγωνία της απώλειας. Οι τραυματίες αντιμετωπίζουν τα τραύματα της μάχης με απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Αγκαλιάζω τους πάντες με αγάπη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Όταν συναντώ πολλούς από αυτούς μαζί με τις οικογένειες των πεσόντων, μου λένε: “Οι ήρωές μας δεν πέθαναν μάταια, δεν τραυματίστηκαν μάταια. Μην σταματήσετε μέχρι να εξαλειφθούν τα τέρατα της Ηamas”. Και υπόσχομαι: Αυτό θα κάνουμε.

Αν και αυτή δεν είναι μια κανονική Ημέρα Ανεξαρτησίας, είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για εμάς να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της ανεξαρτησίας μας. Ανεξαρτησία σημαίνει να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι στη χώρα μας, να έχουμε την ελευθερία να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μόνοι μας και την κυριαρχία να ικανοποιούμε την εντολή των γενεών: Ποτέ Ξανά!

Όλα αυτά τα κάνουμε μαζί. Όπως ακριβώς οι θαρραλέοι στρατιώτες μας πολεμούν μαζί, ώμο με ώμο, σε τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, σε σήραγγες, σε αεροσκάφη και πλοία του πολεμικού ναυτικού. Τη στιγμή της αλήθειας, όλη η χώρα πήρε τα όπλα. Τι απίστευτη γενιά έχουμε, μια γενιά θριαμβευτών ηρώων.

Οι πυρσοί που ανάψαμε σήμερα το βράδυ θα ρίξουν ένα λαμπρό φως στο θαύμα που είναι η χώρα μας. Αφηγούνται, μέσα στις φλόγες, την ιστορία του απίστευτου έθνους μας. Θα υψώσουμε τις σημαίες και τις δάδες μας προς τιμήν του έθνους μας:
Προς τιμήν των Ισραηλινών που ορμάνε στον κίνδυνο για να σώσουν άλλους.
Προς τιμήν των ανδρών και των γυναικών που είναι μαχητές, διοικητές, αστυνομικοί, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας — όλοι έχουν προσθέσει νέους κρίκους στην αλυσίδα της ανδρείας των υπερασπιστών της χώρας μας.
Προς τιμήν των Δρούζων, Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Βεδουίνων και Κιρκάσιων στρατιωτών. Είμαστε όλοι περήφανοι Ισραηλινοί. Είμαστε αδέρφια!

Προς τιμήν των αφοσιωμένων εφέδρων, που θέλουν να πολεμήσουν μέχρι να πετύχουμε τη νίκη.
Προς τιμήν των οικογενειών στο εσωτερικό μέτωπο, που παρέχουν υποστήριξη στους άνδρες και τις γυναίκες στο μέτωπο.
Προς τιμήν των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και διάσωσης που έσωσαν τις ζωές τόσων πολλών·
Προς τιμήν των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που παρευρίσκονται στις κηδείες των μοναχικών στρατιωτών.
Προς τιμήν των εθελοντών που τυλίγουν τους στρατιώτες του IDF με αγάπη.
Προς τιμή των αδελφών και των αδελφών μας στη Διασπορά και προς τιμή των μη Εβραίων φίλων μας που στέκονται στην πρώτη γραμμή κατά του αντισημιτισμού με ψηλά το κεφάλι.
Προς τιμήν του αγαπημένου μας έθνους, και προς δόξα του Κράτους του Ισραήλ “Ο λαός θα εγερθεί σαν λιοντάρι και θα σηκωθεί σαν λιοντάρι”

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK