kourdistoportocali.comNews DeskBen Binyamin-Gali Segal> Ο καθένας από το ζευγάρι έχασε το δεξί του πόδι από την επίθεση των τρομοκρατών της Hamas. Τώρα ονειρεύονται το γάμος τους

Breaking News

Ben Binyamin-Gali Segal> Ο καθένας από το ζευγάρι έχασε το δεξί του πόδι από την επίθεση των τρομοκρατών της Hamas. Τώρα ονειρεύονται το γάμος τους

-Αυτό το συναίσθημα που έχω τώρα, είναι το φωτεινό σημείο που έχω. Ότι βλέπω κάτι που θέλω να γιορτάσω

Ο Ben Binyamin και η Gali Segal έχασαν και οι δύο τα δεξιά πόδια αφού οι τρομοκράτες πέταξαν χειροβομβίδα στο καταφύγιο στο οποίο κρύβονταν.

Οι δυο τους, που αρραβωνιάστηκαν μια εβδομάδα πριν βρεθούν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο Kibbutz Re’im όταν τρομοκράτες της Ηamas εισέβαλαν στα σύνορα της Γάζας και άρχισαν τη βάναυση σφαγή τους, ανέφεραν οι ειδήσεις του Channel 12-σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

Όταν ξεκίνησαν οι ρουκέτες, το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή μαζί με έναν φίλο του και συνάντησε έναν αστυνομικό που τους έκανε νόημα να μπουν σε ένα καταφύγιο για βόμβες στην άκρη του δρόμου κοντά στη διασταύρωση Alumim, όπου είχαν στριμωχτεί άλλοι θαμώνες του party.

Μετά από λίγη ώρα έφτασαν τρομοκράτες και άρχισαν να βομβαρδίζουν την είσοδο του καταφυγίου. Ο Binyamin και η Segal ήταν προς τα πίσω και δεν χτυπήθηκαν. Στη συνέχεια όμως οι τρομοκράτες πέταξαν μια χειροβομβίδα μέσα, οπότε και οι δύο έχασαν τις αισθήσεις τους.

Όταν η Segal ξύπνησε κατάλαβε ότι το δεξί της πόδι είχε σκάσει και άρχισε να ουρλιάζει. Ο Binyamin – σε παρόμοια κατάσταση σοκ αφού υπέστη σχεδόν τον ίδιο τραυματισμό – τη φίλησε και την παρότρυνε να εξοικονομήσει ενέργεια.

«Θυμάμαι ότι ένιωσα πραγματικά το σώμα μου και ούρλιαξα “δεν έχω πόδι, δεν έχω πόδι!”» θυμάται η Segal.

«Δεν είναι φυσιολογικό να χάσαμε και οι δύο το ίδιο πόδι. Έχουμε λίγο πολύ τον ίδιο τραυματισμό», είπε ο Binyamin.

«Και επιστρέψαμε και οι δύο από εκεί», πρόσθεσε η Segal.

Αστυνομικός έφτασε στο σημείο λίγο αργότερα και βοήθησε στην ασφάλεια της περιοχής καθώς οι τραυματίες μεταφερόντουσαν στο Ιατρικό Κέντρο Soroka στην Beersheba.

Ο Binyamin — ο οποίος είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για την ομάδα Maccabi Sha’arayim — χωρίστηκε για λίγο από τη Segal κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, αλλά ενώθηκε ξανά μαζί της στο νοσοκομείο αργότερα εκείνη την ημέρα.

«Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα επιζούσαμε», είπε η Segal. «Ήμασταν εκεί τις μεγάλες νύχτες όπου ξαπλώναμε σε κρεβάτια ο ένας δίπλα στον άλλον.»

«Δεν ξέρω πώς θα είχα επιβιώσει αν δεν ήταν μαζί μου σε κάθε στιγμή της κρίσης», είπε ο Binyamin. «Είδαμε επίσης στιγμές χαράς και μικρές νίκες. Μέσα από το σκοτάδι της 7ης Οκτωβρίου, βρήκαμε μεγάλη αγάπη και ένα ανατριχιαστικό κοινό πεπρωμένο».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα μπαρ πριν από έξι χρόνια μαζί με φίλους, αφού ο καθένας χώρισε. Πήρε τον αριθμό τηλεφώνου της και μετά από λίγους μήνες άρχισαν να βγαίνουν.

Το ζευγάρι παραμένει στο νοσοκομείο ενώ υποβάλλεται σε αποκατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, καθώς ξεκινούν μαζί τον μακρύ δρόμο της ανάρρωσης.

Ο Binyamin έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε τρεις επεμβάσεις, ενώ η Segal έχει υποβληθεί σε επτά, καθώς το χέρι της τραυματίστηκε επίσης από θραύσματα και οι πληγές της είχαν μολυνθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η Segal είπε ότι ήδη φαντάζεται ότι μπορεί να περπατήσει στο διάδρομο μαζί: «Θέλουμε να πάμε στο γάμο με προσθετική, περπατώντας».

«Ξέρει ήδη τι προσθετικό θέλει και τα πάντα», είπε ο Binyamin.

«Με λευκό glitter, φυσικά», είπε η Segal.

«Αυτό το συναίσθημα που έχω τώρα, είναι το φωτεινό σημείο που έχω», συνέχισε. «Ότι βλέπω κάτι που θέλω να γιορτάσω. Αυτή είναι η μικρή μας ιστορία».

Ο αριθμός των νεκρών στη σφαγή στο φεστιβάλ Supernova ενημερώθηκε πρόσφατα σε πάνω από 360 (364), από περίπου 260, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 12 την Παρασκευή.

Ο απολογισμός θα αποτελούσε σχεδόν το ένα τρίτο όλων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK