kourdistoportocali.comNews DeskΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Εύαγγελος Αποστολάκης δέχθηκε πρόταση-βόμβα στα ιερά χώματα του Davos

Βreaking news

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Εύαγγελος Αποστολάκης δέχθηκε πρόταση-βόμβα στα ιερά χώματα του Davos

Τι του πρότεινε ο Dr. Benedikt Franke, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Eίμαστε παντού.

Στα ιερά χώματα του Davos, στη θρυλική Promenade, εκτοξεύθηκε η αξία του θρυλικού πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος  δέχθηκε ένα σπάνιας έμπνευσης και τόλμης κομπλιμέντο από ένα πρόσωπο-κλειδί στο παγκόσμιο παιγνίδι των κρίσεων (φυσικών και κατασκευασμένων) ενός κόσμου που βρίσκεται πλέον σε διαρκή κρίση.

By Karl Heisenberg

Ο Dr. Benedikt Franke, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου όταν συνάντησε εδώ τον Έλληνα πρώην υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη αναρωτήθηκε>

-Μήπως μπορεί να σας δανείσει η Ελλάδα στη Γερμανία ώστε να αναλάβετε υπ. Άμυνας της Γερμανίας;

Σκεφθείτε, ένας Κρητικός να δέχεται πρόταση να αναλάβει υπ. Άμυνας της Γερμανίας.

Αυτό συνέβη όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Greek House Davos.

Ο Dr. Benedikt Franke είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού και τη στρατηγική ανάπτυξη των μορφών και των δραστηριοτήτων του. Επιπλέον, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Πριν ενταχθεί στο MSC, υπηρέτησε ως Ανώτερος Σύμβουλος για Στρατηγικές Υποθέσεις στα κεντρικά γραφεία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και ήταν μέλος της εσωτερικής ομάδας εκστρατείας για τις επιτυχημένες πολιτειακές και ομοσπονδιακές εκλογές στη Βαυαρία και τη Γερμανία το 2013.

Πριν από αυτό εργάστηκε ως Ειδικός Βοηθός του πρώην Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και νομπελίστας Κόφι Ανάν.

Ο Benedikt είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και μεταπτυχιακού διπλώματος από τη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (SAIS). Δημοσιεύει τακτικά για εξωτερικές υποθέσεις.

Ταυτόχρονα στη περιοχή κυκλοφορούσαν και ο φίλος μου ο Άδωνις με τον Χρήστο Σταικούρα.

Πάμε να δούμε τώρα ποια είναι η Λέσχη της Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου όπως το Κουρδιστό Πορτοκάλι την περιέγραψε στη διάρκεια της περυσινής Συνόδου

Η 58η Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου (Munich Security Conference -MSC) θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 στον συνήθη χώρο διεξαγωγής της στο Μόναχο, το Hotel Bayerischer Hof με φυσική παρουσία.

Το MSC 2022 θα διατηρήσει τις παραδοσιακές του μορφές, αλλά θα δέχεται λιγότερους καλεσμένους και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, καθώς και μικρότερες αντιπροσωπείες για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων και του κοινού του Μονάχου.

“Λόγω της πανδημίας του Covid-19, καμία κλασική Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 2021. Ωστόσο, οργανώσαμε μια σειρά από εικονικά και τηλεοπτικά σχήματα υψηλού προφίλ στον «Δρόμο προς το Μόναχο» για να διατηρήσουμε ζωντανό τον διάλογο για την πολιτική ασφάλειας μεταξύ των διεθνών υπευθύνων λήψης αποφάσεων και έτσι να θέσουμε τα θεμέλια για τις συζητήσεις στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2022. Είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι που σχεδιάζουμε μια φυσική Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof στο Μόναχο…”

επισημαίνουν οι διοργανωτές στο ιστότοπο της Διάσκεψης.

“Ο κόσμος μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι παραδοσιακές βεβαιότητες καταρρέουν, οι απειλές και τα τρωτά σημεία αυξάνονται και η τάξη που βασίζεται σε κανόνες δέχεται ολοένα και περισσότερες επιθέσεις. Η ανάγκη για διάλογο δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.”

Wolfgang Ischinger> Πρόεδρος του Munich Security Conference -MSC

Το MSC 2022 θα είναι διαφορετικό από τα συνέδρια των περασμένων ετών. Δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο σε μειωμένη μορφή με λιγότερους προσκεκλημένους, λιγότερους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης και μικρότερες αντιπροσωπείες. Θα εισαγάγουμε επίσης μια σειρά από καινοτόμες συμμετοχικές μορφές που συμπληρώνουν τις παραδοσιακές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, η εστίασή μας στη συμμετοχή υψηλού επιπέδου, τη μέγιστη αλληλεπίδραση και έναν προσεκτικά επιμελημένο συνδυασμό δημόσιων και ανεπίσημων μορφών παραμένει.


Γνωρίζουμε την ειδική κατάσταση και τις πρόσθετες απαιτήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης πανδημίας. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται σε άμεση γειτνίαση με το κύριο συνέδριο και το κοινό του Μονάχου είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Μαζί με τους συνεργάτες μας και σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, εργαζόμαστε για μια ολοκληρωμένη ιδέα προστασίας που θα περιλαμβάνει τα πιο αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου 2022

Η Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου (MSR) 2022 δημοσιεύεται ενόψει της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (MSC). Διερευνά την εμφάνιση μιας αίσθησης «συλλογικής αδυναμίας» μπροστά σε ένα αυξανόμενο κύμα κρίσεων που αλληλοενισχύονται και διεγείρει τη συζήτηση για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί καλύτερα.

Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων παγκόσμιων απειλών, οι κοινωνίες και τα πολιτικά συστήματα φαίνονται συγκλονισμένα και χτυπημένα από ένα αίσθημα απώλειας ελέγχου. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αυτή η αντιληπτή αδυναμία να εμποδίσει τον κόσμο να αντιμετωπίσει τις πιο σημαντικές κρίσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Η ναυαρχίδα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου για το 2022 διεγείρει τη συζήτηση σχετικά με την «αδυναμία μάθησης» και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιστρέψουμε καλύτερα το αυξανόμενο ρεύμα των κρίσεων.

Η έκθεση καλύπτει επιλεγμένες προκλήσεις ασφαλείας στο Αφγανιστάν, την περιοχή Σαχέλ, το Κέρας της Αφρικής και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και τους κινδύνους που ενέχουν οι εξαρτήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων τεχνολογιών και η αυξανόμενη ανισότητα.

Ο Δείκτης Ασφαλείας του Μονάχου 2022

Το MSR διαθέτει και πάλι μια σειρά από αποκλειστικά, προηγουμένως αδημοσίευτα δεδομένα που επιμελούνται το MSC και διεθνείς οργανώσεις εταίρων, όπως το Έργο Δεδομένων Δεδομένων Ενόπλων Συγκρούσεων (ACLED), το Κέντρο Διεθνών Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων (ZIF) και το Ινστιτούτο Mercator για την Κίνα Σπουδές (MERICS).

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τη δεύτερη έκδοση του Δείκτη Ασφαλείας του Μονάχου, που αναπτύχθηκε από το MSC και το Kekst CNC, το οποίο προσφέρει αποκλειστικές πληροφορίες για τις αντιλήψεις κινδύνου των χωρών G7 και BRICS και πώς αυτές έχουν αλλάξει από το τελευταίο κύμα έρευνας. Ο δείκτης αποκαλύπτει ότι η ανησυχία για τον κίνδυνο δεν έχει αυξηθεί μόνο μεταξύ των κοινωνιών των χωρών G7 και BRICS, αλλά ότι υπάρχει επίσης μια ευρέως διαδεδομένη αίσθηση αδυναμίας απέναντι στις παρούσες και διαφαινόμενες απειλές.

Εκκίνηση έκθεσης στις 14 Φεβρουαρίου

Με τίτλο «Turning the Tide – Unlearning Helplessness», η Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου 2022 παρουσιάστηκε στην Ομοσπονδιακή Συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο στις 14 Φεβρουαρίου 2022 (CET).

Ο Πρέσβης Καθ. Wolfgang Ischinger, ο Πρόεδρος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου και ο Δρ. Tobias Bunde, Διευθυντής Έρευνας & Το Policy παρουσίασαν τη φετινή έκδοση της Έκθεσης Ασφαλείας του Μονάχου.


Από την πρώτη έκδοσή της το 2015, η Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου έχει συγκεντρώσει δεδομένα, αναλύσεις και χάρτες για να απεικονίσει τρέχοντα ζητήματα πολιτικής ασφάλειας. Η ετήσια έκθεση ναυαρχίδα δημοσιεύεται παραδοσιακά ως αφετηρία συζήτησης για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου τον Φεβρουάριο και απευθύνεται σε ειδικό κοινό καθώς και στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Στιγμιότυπα από την Munich Security Conference -MSC 2020-[14. bis 16. Februar 2020 im Hotel Bayerischer Hof in München statt.]

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK