kourdistoportocali.comNews DeskΑποκάλυψη-βόμβα> Και η ΕΕ χρηματοδότησε την έρευνα του εργαστηρίου κορωνοϊών της Γουχάν

Πληρώσαμε και εμείς

Αποκάλυψη-βόμβα> Και η ΕΕ χρηματοδότησε την έρευνα του εργαστηρίου κορωνοϊών της Γουχάν

Περισσότερα από 100.000 ευρώ κατέληξαν στο εργαστήριο που μάζευε νυχτερίδες από σπήλαια

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ Αμερικανοί -κυρίως- επιστήμονες πιστεύουν ότι το πρώτο κρούσμα παρουσιάστηκε στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2019, έγγραφα αποδεικνύουν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση πλήρωσε πάνω από 100.000 ευρώ σε επιχορηγήσεις στο κινεζικό εργαστήριο της Γουχάν χρηματοδοτώντας ουσιαστικά την αμφιλεγόμενη έρευνα για τους κορωνοϊούς.

Η αποκάλυψη έρχεται ένα δεκαπενθήμερο αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδειξε το εργαστήριο, το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία ότι οι εργαζόμενοί του αρρώστησαν με συμπτώματα τύπου Covid το φθινόπωρο του 2019, εβδομάδες πριν από τον συναγερμό για τον ιό.

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε επίσης ότι οι επιστήμονες της πειραματίζονταν με ένα κορωνοϊό νυχτερίδας πολύ παρόμοιο με αυτό που προκαλεί την Covid και εργαζόντουσαν σε μυστικά στρατιωτικά προγράμματα.

Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν

Η Κομισιόν παραδέχθηκε ότι η ΕΕ συνέβαλε στη χρηματοδότηση της έρευνας από το 2015, προσθέτοντας ωστόσο ότι το εργαστήριο της Γουχάν ήταν ένα από τα πέντε στον κόσμο που διεξήγαγαν την αμφιλεγόμενη έρευνα που επιτάχυνε τεχνητά την εξέλιξη των ιών. Οι επιστήμονες χειρίζονταν τους κορωνοϊούς που είχαν πάρει ως δειγματοληψία από νυχτερίδες σε σπηλιές σχεδόν 1.500 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, όπου υπάρχει υποψία ότι από εκεί προήλθε η Covid-19.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε: «Η ΕΕ δεν έχει χρηματοδοτήσει στοχοθετημένη έρευνα για ιούς νυχτερίδων στη Γουχάν. Το Ινστιτούτο ιολογίας ήταν διεθνής εταίρος στην παγκόσμια συνεργασία για τους ιούς. Μάλιστα, από αυτό το εργαστήριο αναγνωρίστηκε ο ιός SARS-CoV2 τον Ιανουάριο ως αιτιολογικός παράγοντας της νόσου Covid-19» συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που διερευνά την προέλευση της Covid-19 πραγματοποίησε εχθές την πρώτη της περιοδεία στην πόλη. Η επίσκεψη λένε οι ειδικοί δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από ότι η κινεζική προπαγάνδα και δεν θα καθησυχάσει εκείνους που φοβούνται ότι ο ΠΟΥ είναι πολύ κοντά στο Πεκίνο.

Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ πήγαν σε νοσοκομείο στη Γουχάν, όπου αρκετοί από τους πρώτους ασθενείς με κορωνοϊό υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Σκοπεύουν επίσης να επισκεφθούν την αγορά θαλασσινών της πόλης, η οποία συνδέεται με πολλές από τις πρώτες περιπτώσεις αλλά και το αμφιλεγόμενο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ