kourdistoportocali.comNews DeskΑποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση "βρώμικης βόμβας" και "ένοπλες εξεγέρσεις"

“Εμφύλιος” στις ΗΠΑ

Αποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση “βρώμικης βόμβας” και “ένοπλες εξεγέρσεις”

Το υπόμνημα έρχεται στη δημοσιότητα καθώς ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Brian Fitzpatrick, από την Πενσυλβάνια, αποκάλυψε ότι τον απείλησαν πως η ζωή του βρίσκεται σε "κίνδυνο"

Το FBI, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, υπηρεσία που υπάγεται στο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, προειδοποίησε πως έχει γίνει δέκτης βρώμικων απειλών για βόμβες και για την πρόκληση εμφυλίου πολέμου μετά την έφοδο των πρακτόρων του στην έπαυλη του Donald Trump στο Mar-a-Lago. Το υπόμνημα της υπηρεσίας αποκαλύπτει συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, ότι τραμπούκοι σχεδίαζαν να τοποθετήσουν μια «βρώμικη βόμβα» μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εν μέσω απειλών για «ένοπλη εξέγερση».

Από το CBS News

Το memo του FBI έρχεται στη δημοσιότητα καθώς ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Brian Fitzpatrick, από την Πενσυλβάνια, αποκάλυψε ότι τον απείλησαν πως η ζωή του βρίσκεται σε «κίνδυνο». Ο πρώην πράκτορας του FBI είπε ότι απειλήθηκε από «μερικούς από τους ίδιους ανθρώπους» που εκστομίζουν λεκτικές επιθέσεις κατά των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, πράκτορες του FBI εκτέλεσαν ένα ένταλμα ερεύνης στο θέρετρο του Donald Trump, δικαστική εντολή που συνδέεται με απόρρητα έγγραφα τα οποία αναζητούνται από την υπηρεσία Εθνικών Αρχειών. Την Παρασκευή, μετά από αυξανόμενες πιέσεις να δημοσιοποιηθεί το ένταλμα, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δικηγόρων του πρώην Αμερρικανού προέδρου και του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να κοινοποιηθεί δημοσίως.

Το ανατριχιαστικό memo, το οποίο ήρθε στην κατοχή του τηλεοπτικού CBS News, αναφέρει ότι οι υπηρεσίες «παρατήρησαν αύξηση των βίαιων απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά ομοσπονδιακών αξιωματούχων και εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης απειλής για τοποθέτηση μιας λεγόμενης «βρώμικης βόμβας» μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του FBI και γενικών κλήσεων για «εμφύλιο» και «ένοπλη εξέγερση».

Ανέφερε ότι το FBI και το DHS, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, έχουν «εντοπίσει πολλαπλές διατυπωμένες απειλές και εκκλήσεις για στοχευμένη δολοφονία δικαστικών, μελών επιβολής του νόμου και κυβερνητικών αξιωματούχων που σχετίζονται με την έρευνα στο Palm Beach, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού δικαστή που ενέκρινε το ένταλμα έρευνας». Υπογραμμίζει επίσης ένα περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας ένοπλος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε να μπει στο γραφείο του FBI στο Σινσινάτι, πυροβολήθηκε και τελικά σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Εχθές, μεταξύ των άλλων, ο Brian Fitzpatrick πρόετρεψε μέσω του Face The Nation του CBS News τους Αμερικάνους νομοθέτες και από τις δύο πλευρές να «μη βιαστούν να συμπεράνουν» για το αν τα έγγραφα που κατέσχεσαν ομοσπονδιακοί αξιωματικοί από την έπαυλη του Trump είναι ενοχοποιητικά για το οποιαδήποτε έγκλημα. Ωστόσο, ο πρώην αξιωματούχος φάνηκε να ανησυχεί περισσότερο για το memo του FBI. «Μίλησα με αρκετούς από τους συναδέλφους μου τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να βεβαιωθώ ότι ήταν εντάξει», είπε ο Fitzpatrick. «Κάθε εκλεγμένος αξιωματούχος, κάθε επικεφαλής πρέπει να έχει υπόψη την ευθύνη των λόγων του».

Ερωτηθείς εάν αυτό περιλαμβάνει και τον Trump, ο Αμερικανός βουλευτής επιβεβαίωσε ότι αφορά και εκείνον. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουν έκκληση για ηρεμία, όλοι από παντού. Και όλοι πρέπει να σέβονται τις αρχές επιβολής του νόμου, είτε είναι τοπικές, πολιτειακές ή ομοσπονδιακές», είπε ο Fitzpatrick. «Εγώ, ο ίδιος, ενημερώθηκα από το γραφείο ότι η ζωή μου τέθηκε σε κίνδυνο πρόσφατα από μερικούς από αυτούς τους ίδιους ανθρώπους. Και η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση σε τίποτα».

Ο Fitzpatrick προειδοποίησε ότι η ίδια η δημοκρατία θα μπορούσε να «διαλυθεί» στη χώρα εάν η «ασέβεια» προς τους αμερικανικούς θεσμούς συνεχίσει να αυξάνεται. «Πολλές από αυτές τις καταστάσεις ξεκινούν με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε ο καθένας από εμάς. Υπάρχει μια σειρά τρόπων συλλογής αποδεικτικών στοιχείων, τα πάντα, από την παθητική επίδοση κλήτευσης με μελλοντική ημερομηνία εκτέλεσης, έως την άμεση εκτέλεση ενός εντάλματος έρευνας. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κανείς στο ενδιάμεσο. Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, τι ήταν δικαιολογημένο ή όχι. Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να δημοσιοποιηθεί η ένορκη κατάθεση» πρόσθεσε ο Fitzpatrick.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK