kourdistoportocali.comNews DeskΑπό τη Σεβαστή της ορεινής Κορινθίας στους Amish της Πενσυλβάνια

Breaking News

Από τη Σεβαστή της ορεινής Κορινθίας στους Amish της Πενσυλβάνια

Τα ποσοστά θανάτου από COVID-19 μεταξύ αυτής της αδελφότητας πολιτών είναι 90 φορές χαμηλότερα

Φυσικά τα κράτη δεν θέλουν αυτόνομες και ανεξέλεγκτες κοινωνίες. Δεν θέλουν κοινότητες-οικογένειες οι οποίες δεν θα βρίσκονται έγκλειστες στις τυραννικές πόλεις των 15΄λεπτών και επίσης δεν θέλουν κορίτσια τα οποία θα διαφεύγουν από την εκπόρνευση που διδάσκει και προάγει το κράτος προς όφελος της μεγάλης επαναφοράς.

By Wrong Man

H Παλαιοχριστιανή Σεβαστή που ζει στην αυτόνομη κοινότητα Χριστιανών της ορεινής Κορινθίας και διώκεται από τον κρατικό μηχανισμό, ομολογουμένως εντυπωσιάζει με την φυσική ομορφιά της.

Επίσης έχει ενδιαφέρον να ακούσει κανείς τις δηλώσεις της κοπέλας αυτής που «είναι των σπηλαίων και δεν πήγε σχολείο» και θα καταλάβει πολλά για το επίπεδο του ελληνικού σχολείου και της ελληνικής κοινωνίας μας-ένα από τα πετυχημένα σχετικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Πάμε τώρα μίλια μακριά. Στη Πενσυλβάνια. Εδώ θα γνωρίσουμε τι κατάφερε η κοινότητα των Amish κάτι σαν τους των Παλαιοχριστιανούς της ορεινής Κορινθίας.

Μία κοινότητα Amish στην Πενσυλβάνια, των μελών μιας xριστιανικής ομολογίας της αναβαπτιστικής προτεσταντικής παράδοσης, έγινε «η πρώτη στις ΗΠΑ που πέτυχε την ανοσία κατά της COVID-19» αφού το 90% των νοικοκυριών μολύνθηκαν από τον ιό, όταν άνοιξαν ξανά τις εκκλησίες τους στα τέλη της περασμένης άνοιξης.

Ο επιμελητής και διαχειριστής ενός ιατρικού κέντρου στην καρδιά της κοινότητας των Amish στο New Holland Borough εκτιμά ότι στο 90% των οικογενειών από τότε υπήρξε έστω και ένα μέλος θετικό στον κορωνοϊό και ότι η συγκεκριμένη κοινότητα πέτυχε αυτό που έχει καταφέρει άλλη: Την ανοσία της αγέλης.

«Λοιπόν, όλοι λέγαμε ότι η covid ήταν τόσο μεταδοτική που περνούσε σαν τσουνάμι από την κοινότητα μας. Και πράγματι αυτό έγινε», αναφέρει ο Allen Hoover, ένα παλιό μέλος της θρησκευτικής κοινότητας των Μεννονιτών και επιμελητής του Parochial Medical Center, μίας κλινικής που εξυπηρετεί κυρίως τη συγκεκριμένη -μεγάλη- κοινότητα.

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και οι επιδημιολόγοι δεν αμφισβητούν την ευρεία έκρηξη κρουσμάτων που περιέγραψε ο Hoover. Αλλά εξέφρασαν την ανησυχία ότι μια λανθασμένη αντίληψη της ανοσίας της αγέλης σε έναν πληθυσμό που αποτελεί το 8% της επαρχίας του Λάνκαστερ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια ανατροπής της πανδημίας.

Όπως παρατήρησε ο Hoover, η πίστη στην ανοσία της αγέλης ώθησε τα μέλη της κοινότητας να χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας, όπως τη μάσκα και τις αποστάσεις, και δίνουν ελάχιστη σημασία στους εμβολιασμούς.

Επιπλέον, είναι άγνωστο εάν η περσινή επίτευξη ανοσίας στην αγέλη θα λειτουργεί ένα χρόνο αργότερα.

Eμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες με τους οποίους μίλησε η ενημερωτική ιστοσελίδα Lancaster Online εξέφρασαν ανησυχία με την ιδέα ότι η κοινότητα επαναπαύτηκε από το γεγονός ότι πέτυχε την ανοσία. Και επεσήμαναν ότι όπως συμβαίνει και σε άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού πιθανά τα υπάρχοντα αντισώματα να παρέχουν περιορισμένη προστασία.

«Η ανοσία της αγέλης ισχύει μόνο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή», αναφέρει ο Eric Lofgren, επιδημιολόγος στο Washington State University. «Δεν είναι ένας διακόπτης που μόλις τον πατάς είναι όλα εντάξει. Χαλάει», προσθέτει.

Αυτή η σύγκρουση της επιστήμης και της προσωπικής εμπειρίας θα μπορούσε να κάνει την κομητεία του Lancaster ευάλωτη και έτσι υπάλληλοι υγείας προσπαθούν να σημειώσουν πρόοδο στον εμβολιασμό των κατοίκων κατά της COVID-19.

«Μπορείτε να έχετε μια μακρά περίοδο όπου νομίζετε ότι όλα είναι εντάξει. Ωστόσο, έχετε μεγάλο πληθυσμό που είναι ευπαθής», δήλωσε ο David Lo, καθηγητής βιοϊατρικών επιστημών και ανώτερος συνεργάτης έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Riverside.

Ο Lo πρόσθεσε: «Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο που είναι μεταδοτικό να σας προκαλέσει ένα ξαφνικό ξέσπασμα του ιού».

Ο Hoover συμφωνεί με τους επιδημιολόγους. Αναγνωρίζει ότι οι μάσκες προστασίας και η κοινωνική απόσταση είναι κρίσιμα μέτρα για τον μετριασμό της εξάπλωσης της COVID-19. Ο ίδιος φοράει μάσκα όταν έρχεται σε επαφή με μέλη της κοινότητας που δεν ανήκουν στους Amish. Αλλά ξέρει επίσης ότι πολλοί στην κοινότητα δεν λαμβάνουν τις ίδιες προφυλάξεις.

«Κατά γενικό κανόνα, θέλουμε να σεβόμαστε τους γύρω μας», δήλωσε ο Hoover, ο οποίος είναι ο επιμελητής και διαχειριστής του ιατρικού κέντρου από το 2004. Αλλά λόγω της ανοσίας, λέει ο Hoover, η κοινότητα των Amish πιστεύει ότι οι οδηγίες για τη δημόσια υγεία δεν ισχύουν για εκείνους».

Το Parochial Medical Center δεν είναι ο μόνος ιατρικός πάροχος που εξυπηρετεί την κοινότητα των Amish, αλλά με 33.000 ασθενείς που παρακολουθεί, είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος.

Η κοινότητα Plain στο Lancaster County, που περιλαμβάνει τόσο τους Amish όσο και τους Mennonites, δεν είναι ασήμαντη. Σε συνδυασμό, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 8% του πληθυσμού της κομητείας με περισσότερους από 545.000 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ωστόσο, η έλλειψη τεστ για COVID-19 μεταξύ των μελών της κοινότητας αφήνει τους επιστήμονες με πολλά ερωτηματικά για την ανοσία. «Είναι είναι απίθανο το 100% να είχε την ασθένεια», ανέφερε ο David Dowdy, καθηγητής στο τμήμα επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins. Υπό τις σωστές συνθήκες, ένα μεμονωμένο μολυσμένο άτομο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εστία διασποράς.

Δείτε αυτό που συνέβη στη Disneyland. Πριν από δύο δεκαετίες, στις Ηνωμένες Πολιτείες η ιλαρά εξαφανίστηκε λόγω μιας αποτελεσματικής εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε την εμφάνιση μολύνσεων 150 ατόμων σε επτά πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά το 2014, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Η εστίες προέκυψαν από μη εμβολιασμένα παιδιά.

Ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας μεταξύ των μελών των Amish ή των Μεννιτών θα επηρέαζε την ευρύτερη κοινότητα επειδή αυτές οι θρησκευτικές αιρέσεις δεν είναι απομονωμένες. Οι άνθρωποι της αναμιγνύονται με μέλη άλλων κοινοτήτων σε παντοπωλεία, στους χώρους των επιχειρήσεων και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η κοινότητα Plain ακολούθησε το παράδειγμα άλλων κοινοτήτων της περιοχής, έκλεισε τα σχολεία και τις εκκλησίες όταν την περασμένη άνοιξη το πρώτο χτύπημα της πανδημίας απειλούσε να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Πενσυλβανίας.

Αρχικά, η συμμόρφωση με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία συνέβη γιατί δεν θέλαμε να προσβάλουμε τους γείτονες μας που δεν ανήκαν στους Amish, δήλωσε ο Hoover.

Όμως, καθώς η πανδημία επιδεινώθηκε, τα μέτρα προστασίας και οι νέοι νόμοι με τις απαγορεύσεις δεν βρήκαν σύμφωνα τα περισσότερα από τα μέλη των συγκεκριμένων κοινοτήτων.

Για παράδειγμα, στις αρχές του περασμένου Μαΐου, ορισμένοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της κομητείας του Λάνκαστερ -συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Ryan Aument, ενός Ρεπουμπλικάνου του Mount Joy, – δήλωσαν ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες κυβερνήτη Tom Tom Wolf προκειμένου να σωθεί η τοπική οικονομία, η οποία είχε χτυπηθεί βάναυσα από την καραντίνα.

Μάλιστα, ο Επίτροπος της κομητείας Josh Parsons, Ρεπουμπλικάνος, αμφισβήτησε τη νομική βάση για την υποχρεωτική μάσκα προσώπου. Και ο David Zimmerman, ένας Ρεπουμπλικανός που εκπροσωπεί ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής κομητείας του Λάνκαστερ, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό της κοινότητας Plain, επέκρινε τον χειρισμό του κυβερνήτη για την πανδημία.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, όταν η Πενσυλβάνια εξακολουθούσε να βρίσκεται σε καραντίνα, η κοινότητα είχε ξανανοίξει τις εκκλησίες, όπου μοιράζονταν ποτήρια και αντάλλασσαν ασπασμούς, έναν εκκλησιαστικό χαιρετισμό μεταξύ των πιστών. Οι λοιμώξεις ακολούθησαν γρήγορα.

Μια σημαντική μελέτη λοιπόν σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας-planδημίας στις κοινότητες Amisch διαπίστωσε ότι τα ποσοστά θανάτου από Covid μεταξύ αυτής της αδελφότητας πολιτών είναι 90 φορές χαμηλότερα από ό,τι στην υπόλοιπη Αμερική.

Η κύρια διαφορά, αποκάλυψε η μελέτη, είναι ότι οι κοινότητες των Amisch αγνόησαν εντελώς τις οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Οι οικογένειες των Amisch δεν εμβολιάστηκαν ούτε φορούσαν μάσκες, ούτε έκαναν lockdown, κοινωνική απόσταση ή οποιοδήποτε άλλο είδος περιορισμών.

Ωστόσο, οι χωρισμένες κοινότητες δεν απέφυγαν να κολλήσουν τον ιό, καθώς περίπου το 90% των Amisch έχουν μολυνθεί από τον Covid.

Η μελέτη διεξήχθη από το Ίδρυμα Έρευνας για την Ασφάλεια Εμβολίων (VSRF) και επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στους Amisch στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια.
Το Λάνκαστερ έχει τη μεγαλύτερη μεμονωμένη κοινότητα ανθρώπων Άμις στον κόσμο με πάνω από 45.000 άτομα.

Μιλώντας στη Γερουσία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια αυτή την εβδομάδα, ο Steve Kirsch, ο ιδρυτής του VSRF, κατέθεσε για τη μελέτη του.

Ο Kirsch εξήγησε γιατί οι πολίτες Amisch πέθαναν με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από την υπόλοιπη χώρα.

Ο Kirsch περιέγραψε αρχικά ότι μίλησε με την οικογένεια του μοναδικού άνδρα Amisch στην κομητεία Lancaster, ο οποίος φέρεται να πέθανε από τον Covid.
Μιλώντας στην οικογένεια, ο Kirsch ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα δεν ήξεραν αν πέρασε από τον ιό, επειδή ο ισχυρισμός έγινε από το νοσοκομείο (!) όπου πέθανε ο άνδρας.

«Ίσως πέθανε από τα πρωτόκολλα του νοσοκομείου Covid», είπε ο Kirsch στη Γερουσία της Πολιτείας για τον άνδρα Amisch.

Ο Kirsch είπε ότι είχε ακούσει ότι πέντε άνθρωποι Amisch είχαν πεθάνει από τον Covid, αλλά δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες για αυτούς και δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους ή τους θανάτους τους.

Είπε ότι «έκανε τον υπολογισμό» με βάση την υπόθεση ότι ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα πέντε.

Ο Kirsch είπε ότι ο υπολογισμός αποκαλύπτει ότι οι Amisch πέθαναν σε ποσοστό «ενενήντα φορές χαμηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας από μόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

«Οι Amisch πέθαναν με ενενήντα φορές χαμηλότερο ποσοστό από τον Covid από την υπόλοιπη Αμερική», είπε ξανά.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο λόγος είναι ότι οι οικογένειες Amisch δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

«Και, επειδή οι Amisch δεν ακολούθησαν ούτε μία οδηγία του CDC, δεν κλειδώθηκαν, δεν φόρεσαν μάσκα, δεν κράτησαν κοινωνική απόσταση, δεν εμβολιάστηκαν και δεν υπήρχαν εντολές στην κοινότητα των Amisch να εμβολιαστούν .

«Βασικά αγνόησαν κάθε κατευθυντήρια γραμμή που μας έδωσε το CDC».

WATCH>

Αργότερα, ο Kirsch σημείωσε επίσης ότι οι ερευνητές δεν μπόρεσαν «να βρουν ένα αυτιστικό παιδί που δεν ήταν εμβολιασμένο» στις κοινότητες Amish.
Πρόσθεσε ότι ασθένειες όπως η αυτοάνοση ADD, το PANDAS PANS ή η επιληψία βασικά δεν υπάρχουν στα παιδιά Amisch.

Ο Kirsch είπε επίσης ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μελετήσει τις κοινότητες των Amisch για δεκαετίες χωρίς να δημοσιεύσει δημόσια έκθεση.

Υποστήριξε ότι η δημοσίευση τέτοιων πληροφοριών θα ήταν «καταστροφική» για το CDC και θα αποκάλυπτε τις συστάσεις τους ως επιβλαβείς για τους Αμερικανούς.

Steve Kirsch: «Δεν μπορούμε να βρούμε ένα αυτιστικό παιδί που να μην εμβολιάστηκε»

«Οι Amish είναι ένα τέλειο παράδειγμα μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστοι», κατέθεσε ο @stkirsch στη Γερουσία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια.

Παρόμοιες με του Kirsch είναι και οι εκτιμήσεις του Δημοκρτικού υποψηφίου Robert F. Kennedy Jr. ο οποίος αποδίδει την εκτόξευση του αυτισμού στα εμβόλια

«Προσωπικά γνωρίζω ένα πολύ μεγάλο παιδιατρικό ιατρείο που αποφεύγει τα εμβόλια και έχει μηδενικό αυτισμό τα τελευταία 25 συνεχόμενα χρόνια».
I personally know a very large pediatric practice which eschews vaccines and has had ZERO autism for the last 25 years in a row. https://t.co/uHW3p73Gvg

Οι Amisch λοιπόν είναι μια αδελφότητα παραδοσιακών αναβαπτιστικών χριστιανικών εκκλησιαστικών με ελβετική γερμανική και αλσατική καταγωγή.

Σχετίζονται στενά με τις εκκλησίες των Μεννονιτών, μια ξεχωριστή αναβαπτιστική ονομασία.

Οι Amisch είναι γνωστοί για την απλή διαβίωση, το απλό ντύσιμο, τον χριστιανικό ειρηνισμό και την αργοπορία να υιοθετήσουν πολλές ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό να μην διακόπτουν τον οικογενειακό χρόνο, ούτε να αντικαθιστούν τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο όποτε είναι δυνατόν, και με σκοπό να διατηρήσουν τον εαυτό τους. -επάρκεια.

Οι Amisch εκτιμούν την αγροτική ζωή, τη χειρωνακτική εργασία, την ταπεινοφροσύνη και το Gelassenheit (υποταγή στο θέλημα του Θεού).

Η εκκλησία των Amisch ξεκίνησε με ένα σχίσμα στην Ελβετία μέσα σε μια ομάδα Ελβετών και Αλσατών Μενονιτών Αναβαπτιστών το 1693 με επικεφαλής τον Jakob Ammann.

Όσοι ακολούθησαν τον Ammann έγιναν γνωστοί ως Amisch. Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι Amisch χωρίστηκαν σε Amisch της Παλαιάς Τάξης και Mennonites Amisch.

Οι τελευταίοι δεν απέχουν από τη χρήση μηχανοκίνητων αυτοκινήτων, ενώ οι Amisch της Παλαιάς Τάξης διατήρησαν μεγάλο μέρος της παραδοσιακής τους κουλτούρας.

Όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στους Amisch σήμερα, συνήθως αναφέρονται στους Amisch της Παλαιάς Τάξης, αν και υπάρχουν και άλλες υποομάδες Amisch.

Στις αρχές του 18ου αιώνα, πολλοί Amisch και Mennonites μετανάστευσαν στην Πενσυλβάνια για διάφορους λόγους. Σήμερα, οι Amisch της Παλαιάς Τάξης, οι Amisch της Νέας Τάξης καθώς και οι Μενονίτες της Παλιάς Τάξης συνεχίζουν να μιλούν ολλανδικά της Πενσυλβάνια, αν και δύο διαφορετικές Αλαμανικές διάλεκτοι χρησιμοποιούνται από τους Amisch της Παλαιάς Τάξης στις κομητείες Άνταμς και Άλεν στην Ιντιάνα.

Η απογραφή του 2021 βρήκε πάνω από 350.000 Amisch της Παλαιάς Τάξης που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 6.000 ζούσαν στον Καναδά: ένας πληθυσμός που αυξάνεται ταχέως, καθώς οι Amisch γενικά δεν χρησιμοποιούν έλεγχο των γεννήσεων.

Οι εκκλησιαστικές ομάδες των Amisch επιδιώκουν να διατηρήσουν έναν βαθμό διαχωρισμού από τον κόσμο που δεν είναι Amisch. Τα άτομα που δεν είναι Amisch αναφέρονται γενικά ως «Άγγλοι» από τους Amisch και οι εξωτερικές επιρροές συχνά περιγράφονται ως «κοσμικές».

Φτάνοντας στην κομητεία Λάνκαστερ τη δεκαετία του 1720, η παλαιότερη και μεγαλύτερη κοινότητα Amisch στη χώρα είναι οι Amisch του Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια.

Πάμε να τους γνωρίσουμε.

Η ιστορία της κοινότητας των Amisch της Πενσυλβάνια χρονολογείται από τη Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα στην Ευρώπη, όταν το κίνημα των Αναβαπτιστών ώθησε τη δημιουργία τριών «απλών» κοινοτήτων: των Amish, των Mennonites και των Brothren. Αν και αυτές οι πνευματικές ομάδες έχουν ομοιότητες, οι Amisch είναι οι πιο συντηρητικοί, δίνοντας έμφαση στην ταπεινοφροσύνη, την οικογένεια, την κοινότητα και τον αποχωρισμό από τον κόσμο που δεν είναι Amisch, κάτι που περιλαμβάνει την απροθυμία να υιοθετήσουν σύγχρονες ανέσεις όπως η ηλεκτρική ενέργεια.

Λοιπόν, από πού προήλθαν οι Amisch της Πενσυλβάνια; Μέλη αυτής της συντηρητικής χριστιανικής πίστης ήρθαν στην Πενσυλβάνια στις αρχές του 18ου αιώνα για να γλιτώσουν από τη δίωξη στην Ευρώπη για τις αναβαπτιστικές τους πεποιθήσεις. Η κοινότητα Amisch της Πενσυλβάνια στην κομητεία Lancaster είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη κοινότητα Amisch στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμώντας περίπου 30.000. Ο πληθυσμός έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι Amisch έχουν τις ρίζες τους στην κοινότητα των Μενονιτών. Και οι δύο ήταν μέρος του πρώιμου αναβαπτιστικού κινήματος στην Ευρώπη, το οποίο έλαβε χώρα την εποχή της Μεταρρύθμισης. Οι Αναβαπτιστές πίστευαν ότι μόνο οι ενήλικες που είχαν ομολογήσει την πίστη τους έπρεπε να βαφτίζονται και ότι θα έπρεπε να παραμείνουν χωρισμένοι από την ευρύτερη κοινωνία. Πολλοί πρώτοι Αναβαπτιστές θανατώθηκαν ως αιρετικοί τόσο από Καθολικούς όσο και από Προτεστάντες, και πολλοί άλλοι κατέφυγαν στα βουνά της Ελβετίας και της νότιας Γερμανίας. Εδώ ξεκίνησε η παράδοση των Amisch να καλλιεργούν και να κάνουν λατρευτικές υπηρεσίες σε σπίτια και όχι σε εκκλησίες.

Το 1536, ένας νεαρός καθολικός ιερέας από την Ολλανδία ονόματι Menno Simons εντάχθηκε στο κίνημα των Αναβαπτιστών. Τα γραπτά του και η ηγεσία του ένωσαν πολλές από τις ομάδες των Αναβαπτιστών, που είχαν το παρατσούκλι «Μενονίτες». Το 1693, ένας Ελβετός επίσκοπος ονόματι Jacob Amman διαχωρίστηκε από την εκκλησία των Μενονιτών. Οι οπαδοί του ονομάζονταν «Amisch».

Αν και οι δύο ομάδες έχουν χωρίσει αρκετές φορές, οι εκκλησίες των Amisch και των Mennonite εξακολουθούν να μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις σχετικά με το βάπτισμα, τη μη αντίσταση και τα βασικά δόγματα της Βίβλου. Οι Amisch και οι Μενονίτες εγκαταστάθηκαν και οι δύο στην Πενσυλβάνια ως μέρος του «ιερού πειράματος» του William Penn για τη θρησκευτική ανεκτικότητα.

William Penn ήταν Άγγλος συγγραφέας, ειρηνιστής και θρησκευτικός διανοητής της «Θρησκευτικής Εταιρείας των Φίλων», ο οποίος ίδρυσε την τότε αγγλική αποικία και σημερινή πολιτεία Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, η οποία φέρει εν μέρει το όνομά του. Ο Penn υπήρξε πρώιμος κήρυκας της δημοκρατίας και της θρησκευτικής ελευθερίας]

Η πρώτη μεγάλη ομάδα Amisch έφτασε στην κομητεία Lancaster στη δεκαετία του 1720 ή του 1730.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις οικογένειες, ή ομάδες που σχετίζονται με τους Αναβαπτιστές, που βρίσκονται στην κομητεία Λάνκαστερ: οι Amisch, οι Μενονίτες και οι Αδελφοί- Mennonites, Brothren και Amisch. Και οι τρεις ομάδες μοιράζονται την αναβαπτιστική πεποίθηση που απαιτεί να κάνουμε μια συνειδητή επιλογή αποδοχής του Θεού. (Συνεπώς, βαφτίζονται μόνο ενήλικες.)

Οι τρεις ομάδες μοιράζονται επίσης τις ίδιες βασικές αξίες σχετικά με την παντοδύναμη εξουσία της Βίβλου, τη φιλοσοφία της αδελφοσύνης και της μη αντίστασης και τη σημασία της οικογένειας και της κοινότητας.

Οι Amisch της Πενσυλβάνια πιστεύουν ότι η αρμονία της κοινότητας απειλείται από κοσμικές αξίες όπως ο ατομικισμός και η υπερηφάνεια, που διαπερνούν τον σύγχρονο κόσμο.

Έτσι, οι Amisch της Πενσυλβάνια περιορίζουν την αλληλεπίδραση με ξένους και απομονώνονται από τη σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Απαγορεύουν επίσης συνήθειες που τροφοδοτούν τον ατομικισμό και την απληστία, όπως φαίνεται μέσω του απλού στυλ ντυσίματός τους και της απαγόρευσης των προσωπικών φωτογραφιών. Η προσωπική μελέτη της Γραφής και οι αφιερώσεις αποθαρρύνονται επειδή μεμονωμένες ερμηνείες μπορεί να αμφισβητήσουν την παραδοσιακή διδασκαλία. Οι άμαξες τους έχουν σκούρο γκρι χρώμα, ώστε να μπορούν να συνδυάζονται με το περιβάλλον τους αντί να ξεχωρίζουν.

Αν και οι Amisch της Πενσυλβάνια αντιστέκονται στις πολιτιστικές επιρροές, είναι πρόθυμοι να κάνουν συμβιβασμούς με τον σύγχρονο κόσμο, αξιοποιώντας τα οφέλη του, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα των Amisch. Είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία για να ζήσουν, να εργαστούν και να επικοινωνήσουν – αρκεί να μην διαταράξουν την οικογενειακή και κοινοτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχει ενιαίο διοικητικό όργανο για ολόκληρο τον πληθυσμό των Amisch της Παλαιάς Τάξης. Μάλλον, κάθε εκκλησιαστική περιοχή αποφασίζει μόνη της τι θα δεχτεί και τι όχι. Ωστόσο, όλες οι περιφέρειες βασίζουν τους κανονισμούς τους σε μια κυριολεκτική ερμηνεία της Βίβλου και σε ένα άγραφο σύνολο κανόνων που ονομάζεται Ordnung. Και ο πληθυσμός στο σύνολό του τονίζει την ταπεινοφροσύνη, την οικογένεια, την κοινότητα και τον αποχωρισμό από τον σύγχρονο κόσμο.

Είναι ακριβώς αυτός ο αποχωρισμός από το σύγχρονο κόσμο, τα ΜΜΕ και τις οδηγίες τoυ CDC που αγνόησαν με αποτέλεσμα απλά να μην πεθάνουν από μία κατασκευασμένη εργαστηριακή planδημία και τα εμβόλια ευθανασίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK