kourdistoportocali.comNews DeskGreg Abbott-Kυβερνήτης Τέξας> Απαγορεύονται Aυστηρά τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού στο Texas

Τι ισχύει σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα

Greg Abbott-Kυβερνήτης Τέξας> Απαγορεύονται Aυστηρά τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού στο Texas

Έρχονται παγκόσμιες ανατροπές. Μείνετε συντονισμένοι στο πιο ανεξάρτητο ελλληνικό ΜΜΕ

Την απόφαση να απαγορεύσει στο Τέξας τα διαβατήρια-πιστοποιητικά εμβολίων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα «έχουν την ελευθερία να πάνε όπου θέλουν χωρίς περιορισμούς», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων αποφάσεων από ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες σε Φλόριντα και Αλαμπάμα. Ο Greg Abbott, κυβερνήτης από το 2015, υπέγραψε το νομοσχέδιο τη Δευτέρα.

«Το Τέξας είναι ανοιχτό 100% και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την ελευθερία να πάτε όπου θέλετε χωρίς όρια», ανέφερε ο ίδιος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

«Το νομοθετικό σώμα του Τέξας ψήφισε έναν νόμο, που πρόκειται να υπογράψω, ο οποίος απαγορεύει τα διαβατήρια εμβολίων στο Τέξας.

Καμία επιχείρηση ή κρατική οντότητα δεν μπορεί να απαιτήσει από ένα άτομο να παράσχει διαβατήριο εμβολίου ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία εμβολίου ως προϋπόθεση για τη λήψη οποιασδήποτε υπηρεσίας ή την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος» συμπλήρωσε.

Οι εταιρείες που παραβιάζουν το νόμο κατά των διαβατηρίων εμβολίων θα μπορούσαν να χάσουν μεγάλες κρατικές συμβάσεις, όπως αναφέρεται.

Επιπλέον, οι κρατικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να θέσουν τη συμμόρφωση με την απαγόρευση ως προϋπόθεση για τη λήψη αδειών μεγάλων έργων.

Στο ίδιο βίντεο, ο Abbott ανακοίνωσε ότι η πολιτεία του Τέξας έχει πλέον ποσοστό θετικότητας στον νέο κορωνοϊό, επτά ημερών, μόλις στο 2,81%. Υπήρξαν μόνο δύο θάνατοι που καταγράφηκαν την Κυριακή, είπε, κάτι που είχε να συμβεί από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Οι νοσηλείες παραμένουν κοντά σε χαμηλά 13 μηνών, ανέφερε, προσθέτοντας: «Υπέροχη δουλειά, Τέξας!»

Ωστόσο, το ζήτημα των διαβατηρίων εμβολιασμού αποδεικνύεται βαθιά διχαστικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει εντολή ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά, με την Jen Psaki, γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, να λέει στις 6 Απριλίου ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν θα υποστηρίζει ένα σύστημα που απαιτεί από τους Αμερικανούς να φέρουν διαπιστευτήρια εμβολιασμού».

Πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων εμβολιασμών και καμία ομοσπονδιακή εντολή που να απαιτεί από όλους να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες έχουν εισαγάγει τα δικά τους διαβατήρια εμβολίων και τα προωθούν ως έναν εύκολο τρόπο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων όσων συγκεντρώνονται σε ένα χώρο.

Στη Νέα Υόρκη, το Excelsior Pass, ένα δωρεάν ψηφιακό πιστοποιητικό, που εμφανίζεται σε τηλέφωνα, χρησιμοποιείται ευρέως σε χώρους όπως το Madison Square Garden, το Barclays Center, το Citi Field και το Yankee Stadium, τα οποία είναι ανοιχτά με περιορισμένο χώρο για θεατές.

Μεγάλα αθλητικά γήπεδα και αρένες πρόκειται να αρχίσουν να χωρίζουν χώρους καθισμάτων σε τμήματα «εμβολιασμένων» και «μη εμβολιασμένων» και κάποιοι ιδιοκτήτες τέτοιων προορισμών έχουν δηλώσει ότι θα διατεθεί πολύ περισσότερος χώρος για τους εμβολιασμένους, στους οποίους δεν θα απαιτείται μάσκα ή κοινωνικές αποστάσεις.

Ο Andrew Cuomo, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι το Radio City Music Hall θα ανοίξει εκ νέου με χωρητικότητα 100% στις 19 Ιουνίου στα πλαίσια του Tribeca Film Festival, αλλά θα απαιτηθεί από όλους τους θεατές να δείξουν την πιστοποίηση εμβολιασμού τους. Μάλιστα, κάποια μπαρ και εστιατόρια στη Νέα Υόρκη το ζητούν ήδη. Ωστόσο, πολλές άλλες πολιτείες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, ήταν ένας από τους πρώτους που απαγόρευσε τα διαβατήρια εμβολίων, καθώς υπέγραψε ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο τον Μάιο. «Στη Φλόριντα, η προσωπική σας επιλογή σχετικά με τους εμβολιασμούς θα προστατεύεται και καμία επιχείρηση ή κυβερνητικός φορέας δεν θα μπορεί να σας αρνηθεί υπηρεσίες βάσει της απόφασής σας», είπε κατά τη στιγμή της υπογραφής του νομοσχεδίου.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Kay Ivey, υπέγραψε επίσης ένα παρόμοιο νομοσχέδιο που εμποδίζει την «πολιτεία και τις τοπικές κυβερνήσεις να εκδίδουν διαβατήρια εμβολίων» και «εμποδίζει επίσης τις επιχειρήσεις στην πολιτεία να αρνούνται την παροχή υπηρεσιών σε έναν πελάτη με βάση την κατάσταση εμβολιασμού τους». Ωστόσο, το μέτρο, που υπεγράφη στις 24 Μαΐου, δεν εμποδίζει τους εργοδότες να απαιτούν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν.

Άλλες πολιτείες που λαμβάνουν μέτρα κατά των διαβατηρίων εμβολίων και της πιστοποίησης εμβολιασμού, είτε μέσω εκτελεστικής δράσης είτε νομοθεσίας, περιλαμβάνουν την Αριζόνα, την Ιντιάνα, το Αϊντάχο, τη Μοντάνα, τη Νότια Καρολίνα και τη Νότια Ντακότα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης