kourdistoportocali.comNews DeskAμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της

-Δεν υποτιμούμε την απόφαση [FDA], αλλά η κατάσταση νοσηρότητας στο Ισραήλ είναι διαφορετική από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών

Aμηχανία στο Ισραήλ μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγηση της 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό παρά την πίεση που ασκούσαν Pfizer και Moderna. Kι αυτό γιατί οι παρενέργειες και οι θάνατοι από τα εμβόλια που κατέγραφε το VAERS έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται σε τρομακτικούς αριθμούς τη στιγμή που ο Fauci εμφανίζεται ψευδόμενος στο Κογκρέσο να υποστηρίζει ότι δεν χρηματοδοτούσε τα gain of function πειράματα.

Ο Ισραηλινός υπ. Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς αναγκάστηκε να επιστρατεύσει μια σειρά από tweets του Ισραηλινού παιδίατρου Δρ Lior Hecht, ο οποίος έγραψε ότι το Ισραήλ επίσης αρχικά έδωσε μόνο μια τρίτη δόση σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο. Ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ άρχισε τον εμβολιασμό νωρίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε η αποτελεσματικότητα των εμβολίων άρχισε να μειώνεται νωρίτερα.

«Δεν υποτιμούμε την απόφαση [FDA], αλλά η κατάσταση νοσηρότητας στο Ισραήλ είναι διαφορετική από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Ash στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet. «Δεν μας εξέπληξε καθόλου η απόφαση – αν δεν είχαν εγκρίνει καθόλου τη χρήση του ενισχυτή, αυτό θα μας εξέπληττε».

Ωστόσο, ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η απόφαση της επιτροπής FDA θα μπορούσε να υπονομεύσει την τρίτη εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι φοβούνται τώρα μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα για το τρίτο εμβόλιο και πιθανές νομικές προκλήσεις σχετικά με την επιβολή τρίτου εμβολίου στο πλαίσιο της πολιτικής του για το Green Pass.
Σε δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε στο The Economist την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε ότι ορισμένοι ειδικοί στο Ισραήλ ήταν απρόθυμοι να υποστηρίξουν τις αναμνηστικές λήψεις, αλλά ότι τελικά αποφασίστηκε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με μια τρίτη δόση ενόψει του κύματος της παραλλαγής Δέλτα του ιού.

«Οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση είναι αρκετή για να αυξήσει την αντίσταση στο επίπεδο μετά τις δύο πρώτες. Η αναμονή πάρα πολύ για τη χορήγηση της τρίτης δόσης κινδυνεύει να κατασπαταλήσει κέρδη όσων έκαναν δύο δόσεις και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού», σημείωσε ο Bennett καθώς συνειδητοποιεί την παγίδα της κινούμενης άμμου στην οποία ο ίδιος έριξε τον εαυτό του.

Η υπουργός Οικονομίας Orna Barbivai δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση του FDA θα εξεταστεί από υπουργούς σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον κορονοϊό.

“Θα μελετήσουμε την απόφαση του FDA στο υπουργικό συμβούλιο για τον κορωνοϊό”, δήλωσε η Barbivai. «Θα συνεχίσουμε με τις προσπάθειες για να επιτρέψουμε στη ζωή να συνεχιστεί παράλληλα με τον ιό αντί για ένα συνεχές κλείδωμα».

Επισήμως, παρά το γεγονός ότι η επιτροπή φαίνεται να απορρίπτει τα ισραηλινά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στον FDA που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται μετά από περίπου έξι μήνες, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας χαιρέτισε τις αποφάσεις, λέγοντας ότι επικύρωσαν την απόφαση να προσφερθούν οι τρίτες λήψεις σε όλους ηλικίας 12 ετών και άνω.

“Με την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του FDA για χορήγηση ενισχυτών σε άτομα άνω των 65 ετών και όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – όπως ακριβώς ξεκινήσαμε να κάνουμε εδώ – ο FDA επικύρωσε το πρόγραμμα ενίσχυσης που ξεκίνησε στο Ισραήλ”, ανέφερε το υπουργείο.

Ενώ το Ισραήλ ξεκίνησε  το ενισχυτικό πρόγραμμα για παρόμοιες ομάδες κινδύνου, επέκτεινε γρήγορα την επιλεξιμότητα σε όλους τους 12 και άνω!

“Το Ισραήλ αποφάσισε να ενεργήσει με υπεύθυνο και γρήγορο τρόπο για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη νοσηρότητα και τα δεδομένα δείχνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα του ενισχυτικού πυροβολισμού που αποκαθιστά την προστασία από τον κορονοϊό”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet ότι το Ισραήλ ανησυχεί ότι η απόφαση θα υπονομεύσει το αναμνηστικό πρόγραμμα που έχει δει πάνω από 3 εκατομμύρια Ισραηλινούς να δέχονται τον τρίτο εμβολιασμό.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα επηρεάσει το ποσοστό των ανθρώπων που θα κάνουν την τρίτη δόση. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί τώρα δεν θα είναι σίγουροι [ότι είναι απαραίτητο] », δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ynet.

Είπαν επίσης ότι μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του Ισραήλ να επιβάλλει το Green Pass, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις και κοινόχρηστους χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν την τρίτη λήψη.

«Θα μπορούσαν οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μην κάνουν την τρίτη λήψη βάσει συστάσεων του FDA να αμφισβητήσουν την πολιτική μας για το Green Pass;» ρώτησε ο αξιωματούχος, αναμένοντας νομικές προκλήσεις στην απόφαση να επιβληθεί τρίτος πυροβολισμός, έξι μήνες μετά τις δύο πρώτες, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για την πάσα.
Η επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τον FDA την Παρασκευή ενέκρινε το πρόσθετο πλάνο μόνο για επιλεγμένα τμήματα του πληθυσμού των ΗΠΑ – συγκεκριμένα, εκείνων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.

Η απόρριψη της επιτροπής FDA για μια πιο διαδεδομένη εκστρατεία ήρθε παρά τα πλήρη επιχειρήματα σχετικά με την ανάγκη για ενισχυτές τόσο από την Pfizer όσο και από τους υπαλλήλους υγείας από το Ισραήλ, το οποίο άρχισε να προσφέρει ενισχυτές στους πολίτες της τον Ιούλιο. Ισραηλινοί αξιωματούχοι παρουσίασαν στοιχεία στην επιτροπή του FDA που υποδεικνύουν εξασθένηση της ασυλίας έναντι λοιμώξεων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες περίπου έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Η ψηφοφορία της Παρασκευής ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Ο ίδιος ο FDA αναμένεται να λάβει απόφαση για ενισχυτές τις επόμενες ημέρες, αν και συνήθως ακολουθεί τις συστάσεις της επιτροπής. Η προσφορά ενισχυτών υπόκειται επίσης στην έγκριση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που εδώ ο βασιλεύει ο Fauci και ο περίεργος ρόλος του.

Οι επιστήμονες έχουν διχασθεί σχετικά με την ανάγκη για ενισχυτική δόση και ποιοι πρέπει να τις κάνουν.
Ενώ η έρευνα υποδηλώνει ότι τα επίπεδα ανοσίας σε όσους έχουν εμβολιαστεί μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και οι ενισχυτές μπορούν να το αντιστρέψουν, το εμβόλιο Pfizer εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά προστατευτικό από σοβαρές ασθένειες και θάνατο, ακόμη και εν μέσω της εξάπλωσης της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Pfizer υποστήριξαν ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η ασυλία πριν αρχίσει να διαβρώνεται η προστασία από σοβαρές ασθένειες. Μια εταιρική μελέτη σε 44.000 άτομα έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα έναντι του συμπτωματικού COVID-19 ήταν 96% δύο μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αλλά είχε πέσει στο 84% κατά περίπου έξι μήνες.

Το μέλος της ομάδας Dr. Cody Meissner του Πανεπιστημίου Tufts δήλωσε ότι ανησυχούσε για τις ενισχυτικές δόσεις σε νεότερες ηλικιακές ομάδες δεδομένου του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς που παρατηρήθηκε κυρίως σε νεότερους άνδρες μετά από μια δεύτερη δόση. Ενώ η κατάσταση είναι πολύ σπάνια, είπε, δεν είναι σαφές εάν αυτός ο κίνδυνος θα αυξηθεί με άλλη δόση.

Μύλος…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον